Modelism - RHC Forum: mai e vreo sansa? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

mai e vreo sansa?

#1 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1296
  • Inregistrat: 11-April 04

Postat 03 January 2005 - 11:59 PM

salut. am decis sa pun acest subiect separat in urama discutiilor avute la un subiect anterior referitoare la aviatia militara.
mai fratilor uitati cum sta treaba. eu de mic am avut si acum cu atat mai mult am in sange aviatia militara si deci in viitor ma gandeam la pilot de supersonice. bine nu intra in calcul examenele care trebe date in fine.
intrebarea e in felul uramator:mai am vreo sansa aici in tara. acum sunt in clasa a zecea deci abia peste doi nai ajung sa dau acolo.
credeti ca se va desfiinta chiar de tot aviatia militara la noi in romania? :( :(
daca da as putea ajunge macar dincolo?
celelate tiputi de aviatie si anume civila mi se pare cea mai monotona, utilitara la fel iar sportiva am tot asa.
va rog ajutati-ma sunt disperat intr-u fel. :) :D
I feel the need, the neeed for speeed.....
0

#2 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 04 January 2005 - 05:48 AM

jester, la 3 Jan 2005, 23:59, a spus:

credeti ca se va desfiinta chiar de tot aviatia militara la noi in romania? :D :(

NU

ramane mica dar puternika si moderna.
flying is my life...
0

#3 Useril este offline   Allex 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 226
  • Inregistrat: 18-July 04

Postat 04 January 2005 - 01:47 PM

mai bogdanele............... daca esti "the best of the best" o sa ai parte de niste avioane puternice shi moderne...........daca nu cred ca o sa ai parte de multe vise. Iar la cele spuse ca aviatia sportiva este monotona cred ca gresesti foarte mult (acolo ai mai multa libertate)! poate iti explica big :D salutari de bine din partea mea
0

#4 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 January 2005 - 11:40 PM

da mersi mai saluttari si din partea mea mai dar sa stii ca voi face tot posibilul ca sa ajung acolo. treci luni pe la sc pe la mine daca poti.
0

#5 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 303
  • Inregistrat: 11-December 02

Postat 05 January 2005 - 12:20 AM

Allex, la 4 Jan 2005, 13:47, a spus:

mai bogdanele............... daca esti "the best of the best" o sa ai parte de niste avioane puternice shi moderne...........daca nu cred ca o sa ai parte de multe vise. Iar la cele spuse ca aviatia sportiva este monotona cred ca gresesti foarte mult (acolo ai mai multa libertate)! poate iti explica big :) salutari de bine din partea mea

Acolo e cea mai mare libertete.. exemplu clar: elevul pleacca in zona pt diverse maneabilitati si vine inapoi verde la fata.. nimeni nu zice nimic, chiar daca ar trebui suspendat de la zbor

Fiecare aerodrom are o altitudina mexima pe care are controlul.. elevii o depasesc fara greija, normal.. se aplica sanctiuni mari.

Cei care ajung la lotul de acrobatie fac numa ce vor muschii lor.....

Incearca tu la militara sa te abati de la misiunea care ti s-a dat..... nu cred ca ai vrea sa patesti sanctiunile militare.. care se plica.

Regulamentul acolo e strict. Daca nu se respecta mor oameni.

E valabil si prin alte parti dar noua oamenilor ne place sa-l incalcam.. si din cand in cand mai platim si noi cu cate o viatza sau.. mai muulte...
Eu fac parte din acei oameni care au capul in nori si picioarele pa pamant.
0

#6 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 January 2005 - 12:22 AM

Cat despre desfiinatre nu se pune vorba.. exact cum am mai spus elicoperele vor ramane. de ele avem intradevar nevoie.. ele sunt sprijinul fortelor terestre de mentinere a pacii.
Chiar astazi... 4 Pume au plecat in Boznia-Hertzegovina.....
0

#7 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 January 2005 - 06:32 AM

Agarici, la 5 Jan 2005, 00:22, a spus:

Cat despre desfiinatre nu se pune vorba.. exact cum am mai spus elicoperele vor ramane. de ele avem intradevar nevoie.. ele sunt sprijinul fortelor terestre de mentinere a pacii.

auzi mai agariciule
tu de aviatie militara de transport ai auzit?
ca vad ca o tot dai cu elicopterele astea .au si ele rolul lor.
da de forta de reactie rapida ai auzit?
daca nu incearca sa nu mai dai sfaturi legate de aviatia militara,io lucrez de 16 ani in RoAF (moaa ce bine suna) si tot nu dau sfaturi legate de problema asta.am trecut prin regimente de aviatie -vanatoare si bombardament,regimente de cercetare,elicoptere si stiu cam tot ce misca in domeniu.
o sa ramana dupa restructurare (adik in 2007)cel putin 2 baze aeriene cu supersonice (dupa cum am mai spus se pare ca f16)
flying is my life...
0

#8 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 05 January 2005 - 08:08 AM

Libertate inseamna ca nu sunt atat de multe reguli stupide importate tocmai de la armata. De fapt sunt destule dar se poate si mai rau! Pot sa zic ca am zburat in europa destul de mult si niciunde nu am vazut constiparea ce domneste prin aviatia romaneasca. Daca vreti dezvoltam putin subiectul dar nu aici.

Oricum in aviatia militara nu veti gasi libertatea visata. Si in general atunci cand zbori pt altcineva, vei zbura cand vrea mushchii lu' comandantu' , a lu' mecanicu' Ghitza, sau a oricarui alt personaj cu exceptia ta a pilotului. Iar visele cu top gun romanesc cred ca sunt inca departe. Silviu, Mamutel pot sa ne spuna mai multe ca sunt in sistem.

Big.
FROGS CAN FLY!
0

#9 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 January 2005 - 10:25 PM

serios? mai am vazut azi un puma ded la timisoara care a trecut pe deasupra caransebesului. ma gandeam ca e ceva misiune.
0

#10 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 January 2005 - 10:32 PM

in orice caz am vorbit si cu taicamiu si si el a zis ca acum sa poate sa fie si este o perioada in care nu se mai fac investitii in dotarea cu avioane ci abia in 2007 incep sa doteze armata nu doar la capitolul aviatie ci si marina militara si infanterie. deci slava Domnului sunt sanse.
macar nu e totul pierdut. si aricum nimeni nu se gandea la top gun romannesc.
0

#11 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 January 2005 - 09:34 PM

SILVIU66, la 5 Jan 2005, 06:32, a spus:

Agarici, la 5 Jan 2005, 00:22, a spus:

auzi mai agariciule
tu de aviatie militara de transport ai auzit?
ca vad ca o tot dai cu elicopterele astea .au si ele rolul lor.
da de forta de reactie rapida ai auzit?
daca nu incearca sa nu mai dai sfaturi legate de aviatia militara,io lucrez de 16 ani in RoAF (moaa ce bine suna) si tot nu dau sfaturi legate de problema asta.am trecut prin regimente de aviatie -vanatoare si bombardament,regimente de cercetare,elicoptere si stiu cam tot ce misca in domeniu.
o sa ramana dupa restructurare (adik in 2007)cel putin 2 baze aeriene cu supersonice (dupa cum am mai spus se pare ca f16)

Serios?!? Pai La ce vrea omul asta, Jester, nu inteleg implicarea ta cu AMTramsporturi....
Nu tiu care este pozitia ta in Armata, dar un amic ce lucreaza destul de sus in aramta, mi-a spus ca Transportul si elicopterele vor si transferate la trupele terestre ca suport....
Cat despre FIR, in principal va fi compusa din comadouri sprijinite de kaliciopterele de care vorbeam.
Momntan intreadevar ea este compusa si din aviatie de vanatoare, dar Momntan.
Actualmente, FIR este de propaganda.... Pt ca o Forta de Interventie Rapida ar trebui sa aiba exercitii lunar dac nu saptamanal pt a se mentine in forma....
Cu exceptia vaatorilor de munte si a celor din fortele speciale....care intradevat se poate spune ca sunt pregatiti pt interventie rapida in rest.. e pura propaganda...
La noi in tara nici un avion nu este la Alarma de 30 de minute.... n mia zic mai rapida... Fortele maritime sunt cam in aceeasi galeata.

Si Daca ei cred ca interventie rapida inseamna sa stea sa joace table pe puntea vaselor si in cazarmele de la aerpodromulri.... pai scuze, dar ma opresc aici pt a nu jicni pe nimeni.
0

#12 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 10 January 2005 - 01:54 PM

Agarici, la 9 Jan 2005, 22:34, a spus:

Nu tiu care este pozitia ta in Armata, dar un amic ce lucreaza destul de sus in aramta, mi-a spus ca

Mod pueril de a trata lucrurile: omul iti spune ca lucreaza in domeniu, cu fapte, dar tu il contrazici cu argumente din auzite de la altii! Mare grija..!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#13 Useril este offline   Allex 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2005 - 03:38 PM

Agariciule cred ca esti putin(sau mai mult) pesimist!!! Ce legatura au tablele din cazarma unitatii cu starea din ziua de azi a armatei!!!! crezi ca daca aviatorii cand sunt de servici (adika cand stau peste noapte la unitate) se uita pe pereti si nu joaca table ajuta la ceva armata?? Nu imi trebuie un raspuns ....dati-l singur!
0

#14 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 January 2005 - 05:18 PM

Agarici, la 9 Jan 2005, 21:34, a spus:

Nu tiu care este pozitia ta in Armata, dar un amic ce lucreaza destul de sus in aramta, mi-a spus ca Transportul si elicopterele vor si transferate la trupele terestre ca suport....

probabil ca a vrut sa zica ca si fortele terestre vor avea elicoptere pe sistem nato asa cum e si normal.
oricum , nu cred ca prietenu tau impartaseste cu tine strategia militarii a tarii pentru urmatorii ani.
cat despre afirmatia ta despre FRR sprijinite de elicoptere e putin fortata si sa-ti spun de ce: FRR nu este destinata sa actioneze in ardeal moldova sau in bulgaria (cam cat tine rezervoru la socat)
ele sunt trimise in teatrele de operatii care (eu sper asa sa ramana ) sunt muuuult mai departe decat un plin de elicopter.
deci fara avioane de transport militare (inclusiv pentru parasutare ca de aia de FRR) poti sa zici ca nu ai FRR,pt ca ramane in cazarma ca TAROMU nu cara soldati.
flying is my life...
0

#15 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 January 2005 - 10:12 PM

mai dar de avioane ded vanatoare nu se pomenste nimik?
luam F-16 sau nu? sa stiu si eu.
0

#16 Useril este offline   bogdanut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 02

Postat 11 January 2005 - 01:02 AM

Am auzit(nu stiu daca bine) ca sunt niste F-16 la tg mures insa sa nu uitam ca totusi sunt niste vechituri(mai noi decat migurile noastre. :rolleyes: )
0

#17 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 January 2005 - 06:25 AM

bogdanut, la 11 Jan 2005, 01:02, a spus:

Am auzit(nu stiu daca bine) ca sunt niste F-16 la tg mures insa sa nu uitam ca totusi sunt niste vechituri(mai noi decat migurile noastre. :rolleyes: )

NU ai auzit bine.
flying is my life...
0

#18 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 January 2005 - 11:22 PM

poate machete.

Aceasta postare a fost editata de jester: 11 January 2005 - 11:24 PM

0

#19 Useril este offline   bogdanut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 January 2005 - 11:47 PM

Poate am inteles gresit. AM sa sun la tg mures un prieten sa imi comfirme. Totusi nu stiu de ce visati la F-16 cand puteti sa visati la f-22 sau eu stiu...... la altceva.F-16 e totusi o vechitura o spune taicamiu care a lucrat ffff mult in aviatie. MAi bine te gandesti totusi si la un Mig-29 care tot e un avion f bun si este cam de aceasi generatie cu F-16. Sper sa nu vb aberati.Am sa vb zile astea cu taicamiu sa ma mai consult.
0

#20 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 January 2005 - 10:38 PM

pai eu ce ma tot cert cu agarici? mig-29 in romania sunt scoase din dotare. citeste si tu cele 2 subiecte dinainte si vei vedea. daca nu visezi la ore de zbor destule ce sa visezi la f-22 care e un miliard de dolari bucata in comparatie cu f-16 care e doar cateva zeci de milioane de dolari?
0

#21 Useril este offline   bogdanut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 January 2005 - 11:12 PM

Ai dreptate cu costul.Imi pare rau de soarta mig-29.Sunt multe la tg-mures si stau degeaba.Este un avion extraordinar dar cu costuri f mari de intretinere.
0

#22 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 January 2005 - 05:42 AM

bogdanut, la 12 Jan 2005, 23:12, a spus:

.Imi pare rau de soarta mig-29.Sunt multe la tg-mures si stau degeaba.

mah bogdanute nu e nimik la Tg.Mures. tz-am mai zis odata da vad ca nu vrei sa pricepi.
itzi spun sigur.
mai bine vezi-ti da masinutele tale.
flying is my life...
0

#23 Useril este offline   bogdanut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 January 2005 - 09:03 AM

ok
0

#24 Useril este offline   Allex 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 13 January 2005 - 07:32 PM

jester, la 12 Jan 2005, 22:38, a spus:

Daca nu visezi la ore de zbor destule ce sa visezi la f-22 care e un miliard de dolari bucata in comparatie cu f-16 care e doar cateva zeci de milioane de dolari?

pai shi ce face tara cumpara 2 F-22 shi atata??? le pun la muzeu sau???
0

#25 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 January 2005 - 08:01 PM

nu mai aberati aiurea.
noi ca stat suntem unde suntem si asta este...
nu vinde amerika f22 decat la 10 ani dupa intrarea in exploatare la ei.
si nu vinde catre nimeni!!! in rastimpu asta.
de obicei poti sa cumperi ceva ce este de vanzare! ce nu e de vanzare nu poti sa cumperi.
flying is my life...
0

#26 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 January 2005 - 10:15 PM

si daca ar fi tot nu poti sa cumperi un f-22. ai de ales. iei vreo 40-50 F-16 sau UN F-22. sau jumate la bugetul nostru. apropo, la targu mures a fost vreo data aeroport militar?
din cate stiu eu nu.

Aceasta postare a fost editata de jester: 13 January 2005 - 10:15 PM

0

#27 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 700
  • Inregistrat: 18-March 04

Postat 14 January 2005 - 12:57 AM

Agarici, la 9 Jan 2005, 21:34, a spus:

Cat despre FIR, in principal va fi compusa din comadouri sprijinite de kaliciopterele de care vorbeam.
Momntan intreadevar ea este compusa si din aviatie de vanatoare, dar Momntan.
Actualmente, FIR este de propaganda.... Pt ca o Forta de Interventie Rapida ar trebui sa aiba exercitii lunar dac nu saptamanal pt a se mentine in forma....
Cu exceptia vaatorilor de munte si a celor din fortele speciale....care intradevat se poate spune ca sunt pregatiti pt interventie rapida in rest.. e pura propaganda...
La noi in tara nici un avion nu este la Alarma de 30 de minute.... n mia zic mai rapida... Fortele maritime sunt cam in aceeasi galeata.

Si Daca ei cred ca interventie rapida inseamna sa stea sa joace table pe puntea vaselor si in cazarmele de la aerpodromulri.... pai scuze, dar ma opresc aici pt a nu jicni pe nimeni.

hopa..... ete ca avem oameni informati, de cine nu stiu ...... sti tu vorba aia ca daca dai cu presupusu vine presupusu si tzi-o trage..... deci io cred ca nu stau de bou noaptea sa pazasc cainele sa manance tot din strachina si nu cred ca ceilalti indivizi care stau si tremura pe un frig de crapa pietrele sa fim in barem nu sunt ajutori de caine lup la postu 13!deci pt aia care nu stiu ... sa nu se mai bage ca musca .... iar pt aia care vor sa vina in av militara ...sa vina nene ca nu-i a mea ... dar nu va fi cum cred ei .... o sa vina perioade grele!
0

#28 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 January 2005 - 10:01 PM

mamutel si tu tot in av militara?
0

#29 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 January 2005 - 04:42 AM

jester, la 14 Jan 2005, 22:01, a spus:

mamutel si tu tot in av militara?

da,el e pilot pe tzeava!!
nu ca mine
flying is my life...
0

#30 Useril este offline   jester 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 January 2005 - 10:03 PM

loooooool
unde?
la ce unitate?
fetesti cumva?
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu