calcul pack receptie /regulator de tensiune in functie de servo-urile utilizate
Postat 10 February 2011 - 02:31 PM
Pentru alimentare servo vreau sa merg pe LIPO 2S ( 7,4 V) si o sa folosesc un regulator de voltaj- UBEC care sa coboare tensiunea la 6V.
Cum calculez ce capacitate ar trebui sa aiba acumulatorul de receptie pe care il folosesc (cati amperi?, e suficient 1 pack 2s sau imi trebuie 2 pack-uri 2s ?) si cum aflu cati amperi ar trebui sa imi dea regulatorul de voltaj?
Sa zicem, pentru siguranta, ca e vorba de zbor 3D agresiv, deci servourile folosite intensiv.
PS. in afara de problema teoretica, daca imi puteti face niste recomandari pentru situatia concreta ar fi minunat.
Postat 10 February 2011 - 03:07 PM
4 Servo-uri tot 5625 sau ceva apropiat de la Futaba+unul mai slabut (dar tot metal) pe Gaz. Inainte de a cumpara BEC-ul voi face cateva teste legat de consumul maxim in sarcina, desi cred ca cu 8A va fi OK.
Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 10 February 2011 - 03:08 PM
Postat 10 February 2011 - 03:16 PM
ANDUNG, la Feb 10 2011, 02:31 PM, a spus:
De ce nu folosesti un pack LiFe 2S (6,6V)? Este dedicat pentru RX. In felul asta nu mai ai nevoie de regulatorul de voltaj si in plus, este mai usor decat pack-ul LiPo.
Eu folosesc asa ceva cu succes de aprox un an, iar in regim de competitie (auto on-road) tine mai mult de o ora. Intr-adevar, pe un automodel sunt doar doua servouri, dar poate te ajuta.
--------------------
Locuri de munca - Angajari - Companii: myFirstJob.ro
Publicitate aproape gratuita: tag-uri.ro
Postat 10 February 2011 - 03:38 PM
Am folosit si pack de 1400 mah si merge perfect pentru o zi de zbor.
Ca regulator am pe toate modelele DigiSwitch tot de la Flight Power .
Pe Katana 120 de la acelasi producator am 2 pack-uri de 1400 mAh cu DigiSwitch dublu .
Postat 10 February 2011 - 03:42 PM
RAnet, la Feb 10 2011, 03:16 PM, a spus:
Nu am luat in considerare varianta asta, probabil pentru ca nu s-au impus atat de mult. Ar mai fi voltajul ( >6V) de care m-as feri. In alta ordine de idei insa, ramane problema capacitatii: lipo, life, dar de cati amperi?
Apropos de cat consuma, am gasit undeva pe net niste date tehnice de consum, pentru mai multe variante ( in stand-by, in miscare, in stall). Nu le mai gasesc acum, dar parca pentru Hitec 5625MG, consumul in stall ( adica maxim) era undeva la 2400 mA.
As putea merge intuitiv, sa spun ca 2400 max*5 buc=12000mA.
Dar de aici se cam duce intitia: imi trebuie un pack care sa livreze 12 A? pot fi multiple variante care sa se potriveaca... Sau un BEC care sa dea tot atat?
Postat 10 February 2011 - 04:10 PM
ANDUNG, la Feb 10 2011, 02:31 PM, a spus:
am avut avion din aceeasi clasa. dupa 5-6 zboruri de 7-8 minute trageam din pack 350mah.
am folosit un pack de 1200 mah.
e arhisuficient pt ce ai tu. si ubec de 5 amperi
LE : un yak de 2.2m cu servouri hitec 7955, zbor 3d in blana, consuma dupa 1 zi de zbor (cam 10 zboruri) 2000 mah.
Aceasta postare a fost editata de hash84: 10 February 2011 - 04:13 PM
/------------------------\ |~~\_____/~~\__ | | Hash84 |______________ \______====== )-+ | | ~~~|/~~ | \------------------------/ ()
Postat 10 February 2011 - 06:39 PM
ANDUNG, la Feb 10 2011, 06:09 PM, a spus:
Deci limitele in care ar trebui sa ma incadrez sunt : 1 pack 2s de 1400-1800mAh si pe un regulator de 5-8 A.
@ real design : Digi Switch-ul ( care are si regulator) se gaseste pe-aici sau e de prin alte tari ?
Eu l-am luat de la noi dar mi-a fost adus la comanda - nu il aveau pe stoc.
Postat 11 February 2011 - 03:54 PM
E de discutat in cazul in care celelalte aspecte evidente ar fi depasite ( pt NiMh greutate mai mare, timp de incarcare mai mare) pentru ca diferenta de pret este destul de mare : varianta LiPo firma + Digiswitch ar fi undeva la 80 Euro, iar varianta NiMh ar fi undeva la 30 Euro, probabil (e drept, in varianta NiMh/LiFe ar mai fi vorba de un switch on/off ok, nu imi dau seama cat ar costa ...)
Sunt destul de tentat sa merg pe varianta LiPO + digiswitch, insa vreau sa ma asigur ca merita banii :-)
Postat 11 February 2011 - 04:41 PM
Varianta cu NiMh 5 cell este mult mai ieftina dar presupune existenta unui inrerupator mecanic insa.
Eu am optat pentru DigiSwitch + LiPo una pentru ca aveam deja LiPo dar si pentru a elimina acel intrerupator mecanic care ar exisa pus undeva pe
exteriorul modelului .
Am vazut situatii in care un astfel de intrerupator s-a miscat in zbor ( de la vibratii sau cine mai stie de la ce ) si a taiat alimentarea receptiei
in plina evolutie - ce a urmat ......
Postat 11 February 2011 - 05:36 PM
/------------------------\ |~~\_____/~~\__ | | Hash84 |______________ \______====== )-+ | | ~~~|/~~ | \------------------------/ ()
Postat 11 February 2011 - 07:28 PM
Ti le recomand cu toata inima:
http://www3.towerhob...wti0093p?&C=MCD
Multa bafta.
Postat 12 February 2011 - 03:17 PM
dan_mitea, la 11 February 2011 - 07:28 PM, a spus:
Ti le recomand cu toata inima:
http://www3.towerhob...wti0093p?&C=MCD
Multa bafta.
Si pentru a fi o configuratie completa, comparabila cu LiPo + DigiSwitch, ce ati recomanda ca si intrerupator ( switch) fiabil si eventual un voltspy care sa citeasca LiFe?
Multumesc pentru incurajari !
Postat 12 February 2011 - 03:27 PM
Multa, multa bafta.
Postat 12 February 2011 - 04:05 PM
dan_mitea, la 12 February 2011 - 03:27 PM, a spus:
Multa, multa bafta.
Nu vinde .. OK ! Dar dumneavoastra ce intrerupator folositi ?
P.S.
daca optezi pentru varianta cu NiMh sau LiFe cauta un intrerupator Futaba ( pe care il folosesc colegii la aprindere la benzinare )
Grija la locul unde il pozitionezi si sensul de inchis/deschis - adica sa se inchida mutand-ul catre botul avionului si sa se deschida catre coada - daca prin absurd pe o pista de iarba il atinge o buruiana cand ruleaza pentru decolare sa nu poata fi dat catre coada si sa se inchida - cu spatele nu cred ca vei decola.
P.S.
Un model de la Sebart merita insa toate investitile - chiar daca sunt ceva mai costisitoare .
Exista si intrerupatoare cu protectie electronica ( un fel de digiswitch ) dar si intrerupatoare magnetice ( apropii un magnet deschide il apropii din nou inchide ).
Postat 12 February 2011 - 05:54 PM