Modelism - RHC Forum: Conectare prin computer - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Conectare prin computer Vreau sa fac un avion controlat de PC

#1 Useril este offline   sabinsky 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 01-December 04

Postat 01 December 2004 - 04:11 PM

Vreau sa creez un avion pilotat de calculator. Conexiunea se face prin wi-fi, iar avionul nu trebuie sa aiba mai mult de 2m lungime la aripa si 2 la bord. Stie cineva unde gasesc componente pentru asa ceva?

Am gasit ceva pe digi.com, pentru control de la distanta doar.
Orice ajutor este apreciat.
0

#2 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 01 December 2004 - 04:22 PM

Calculatoru are o problema grea - spre deosebire de pilotu obisnuit - tre sa stie pozitia in spatiu si directia de miscare a avionului pentru a decide ce comenzi sa-i transmita.

cezar
0

#3 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 01 December 2004 - 04:27 PM

sabinsky, la 1 Dec 2004, 16:11, a spus:

Vreau sa creez un avion pilotat de calculator. Conexiunea se face prin wi-fi, iar avionul nu trebuie sa aiba mai mult de 2m lungime la aripa si 2 la bord. Stie cineva unde gasesc componente pentru asa ceva?

Am gasit ceva pe digi.com, pentru control de la distanta doar.
Orice ajutor este apreciat.

da un aeromodel normal ai pilotat vreodata?
io zic sa incepi cu asta pana te dumiresti.

si de fapt ce componente cauti??( nu m-am uitat pe digi.com) dar aeromodelul tre sa fie unu normal .
receptie ,servouri etc.
in plus trebuie sa aibe pe el un sistem gen gps cu posibilitate de a transmite pozitia si directia de miscare a avionului catre calculator.

in plus mai citeste si subiectu de la tehnice "radiocomanda cu microcontroller"

Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 01 December 2004 - 04:28 PM

flying is my life...
0

#4 Useril este offline   sabinsky 

• Nou venit
  • Pip

Postat 01 December 2004 - 04:49 PM

eu caut o chestie desteapta

pe digi.com am gasit un controller wireless-serial care face conversia intre calculator (wi-fi) si portul serial.
ce-mi trebuie mie:

-o firma care sa contruiasca fuselajul, aripile, coada, trenul de aterizare
-un controler wireless-serial sau mai multe
-o gramada de servo-motoare
-controllere pe serial pentru motoare
si multe altele.

unde credeti ca as putea gasi asa ceva in romania?
0

#5 Useril este offline   sabinsky 

• Nou venit
  • Pip

Postat 01 December 2004 - 04:53 PM

ma pricep destul de bine la programare pe PC si detin un laptop la 2.4GHz care sa controleze avionul.
ideea era sa pot pune camere foto pe avion, sa ii instalez boxe si sa poata sa transporte 2-3kg.
eu sunt elev in lasa a 9-a in craiova, la liceul stefan odobleja, si vreau sa lucrez si hardware, ca software stiu mai mult decat profesorii: PASCAL, C, VISUAL BASIC, PALM OS C++, JAVA, PHP, VBSCRIPT, JAVASCRIPT.
0

#6 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 December 2004 - 05:14 PM

mah da de zburat stii?
ca daca nu stii sa zbori , nu stii sa programezi programu care sa programeze aeromodelu sa zboare.
aici pe rhc gasesti o gramada de kituri de avioane

controlleru wireless tre sa bata o distanta destul de mare ca un aeromodel care poate sa care 2-3 kg (in afara de greutatea proprie zboara destul de repede)
servomotoare gasesti pe toate drumurile
controlere pe serial?
pe ce serial?
receptoru de pe avionu tau are iesire de serial?
flying is my life...
0

#7 Useril este offline   sabinsky 

• Nou venit
  • Pip

Postat 01 December 2004 - 05:22 PM

inca nu am facut teste cu nici un aparat, pentru ca nu am avut piesele sa contruiesc unul.
serial inseamna rs232, portul acela de 9 pini de la calculatoare.
ideea era ca acest avion sa transporte un alt avio sub el, cel de sub fiind controlat prin telecomanda.
de invatat sa zbor invat eu, cand construiesc avionul.
pilotajul prin computer inseamna ca pot sa ii pun un GPS si sa aiba astfel autopilot. de asemenea, pot face un control prin voce: eu vorbesc in telefonul mobil, se aude acasa, microfonul de la PC inregistreaza si cand recunoaste cuvintele apeleaza avionul.
modelul pe care eu il voi incerca este AV8-HARRIER: trebuie sa poata stationa la fereastra mea, la etajul 4 din 4.
viteza nu este neaparat foarte mare, eu caut ceva pana in 20km/h.

am vreo sansa sa contruisc asa ceva?

Aceasta postare a fost editata de sabinsky: 01 December 2004 - 05:23 PM

0

#8 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 December 2004 - 05:51 PM

sabinsky, la 1 Dec 2004, 17:22, a spus:

modelul pe care eu il voi incerca este AV8-HARRIER: trebuie sa poata stationa la fereastra mea, la etajul 4 din 4.
viteza nu este neaparat foarte mare, eu caut ceva pana in 20km/h.

am vreo sansa sa contruisc asa ceva?

NU !
flying is my life...
0

#9 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 01 December 2004 - 06:54 PM

N-ai putea sa faci asa ceva si din urmatoarea cauza: zici ca esti un elev intr-a 9-a, foarte bun la informatica (felicitari sincere). Sa zicem ca ai avea experienta necesara, materiale, scule (utilaje mai exact) si bani girla dar iti mai trebuieste ceva: TIMP.
Ar insemna sa abandonezi scoala (ma rog, nu frecventarea ci obtinerea rezultatelor bune si foarte bune) ca sa te ocupi de proiectul asta poate si citiva ani. Crede-ma ca unui modelist cu foarte mare experienta ii ia muuult timp sa realizeze un proiect de o asemenea anvergura, iar de cele mai multe ori lucreaza in echipa cu altii.

Sfatul meu e sa cauti pe internet chestii de genul asta (nu neaparat cu Harrier, sint si cu elicoptere "inteligente"), sa te lamuresti si tu ca nu te descurajam din invidie ca nu sintem noi in stare de asa ceva, sa-ti notezi ideea intr-un jurnal, carnet, etc. si sa uiti o perioada buna de ea (cam 4 ani cel putin cit mai ai pina vei intra la facultate). Apoi daca o sa ai timp in facultate (poate in cadrul lucrarii de diploma) sau daca vei avea o slujba care o sa-ti permita aceasta pasiune, sa dea Dumnezeu sa-ti implinesti acest vis.

Nu te supara!

0

#10 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 839
  • Inregistrat: 05-June 04

Postat 01 December 2004 - 07:30 PM

Frumoasele vise ale adolesentei! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Sa nu existe confuzii!
mesaj normal, off topic, inutil ; off topic dar util ; off topic, important .
0

#11 Useril este offline   sabinsky 

• Nou venit
  • Pip

Postat 01 December 2004 - 07:48 PM

nu ma supar deloc.
sper sa mai fiti pe acest forum cand o sa-mi termin proiectul (in <4 ani)
multumesc foarte mult
cu stima
Sabin Simionescu
0

#12 Useril este offline   vas86 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 24-February 04

Postat 01 December 2004 - 07:59 PM

Daca de descurajr ai avut parte... eu iti dau un sfat :
1 A se cauta model gata facut
2 A se cauta un aeromodelist cu experienta...
3 Cu restu te descurci
4 nu ti fa griji de HARDware si de HARDwork o sa ai parte din plin
5. NU incerca sa modifici avionu' singurel ca te mananca cel care l a construit(cel mai posibil aeromodelistul cu experienta)

Mai am un sfat... nu incerca sa pilotezi tu avionu'... o sa l dai de pamant (eu sincer nu stiu ...dar asa se aude prin forum)

P.S.
Chiar daca nu ai sa reusesti sa faci ce ti ai propus...merita incercat pt experienta ta propie si personala si pt vis
0

#13 Useril este offline   eleronu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 223
  • Inregistrat: 27-June 04

Postat 01 December 2004 - 08:56 PM

Salutare !
Ceea ce cauti tu este un UAV !

UAV > Unmanned Aerial Vehicles

Ai idee cine se ocupa in special de chestiile astea ..?

U.S. Government ..iti zice ceva .... ? Gandestete intai cat de complicat este un asemenea lucru ..apoi gandeste-te cat timp iti va lua sa il realizezi ..apoi ..gandeste-te daca esti in stare sa il duci la bun sfarsit inainte sa investesti mii de euroi in el ....

Dar mai intai de toate ..incearca sa faci un avion de hartie... banal dintr-o foaie A4 si vezi cat de complicat este sa il faci sa zboare drept :D ....apoi gandeste-te la ce vrei sa faci tu .. (CONTROLAT DE CALCULATOR ...... si P DEASUPRA SA MAI STEA SI LA PUNCT FIX IN FATA GEAMULUI .....)

Imi cer scuze daca sunt badaran dar nu ma mai pot abtine sa nu rad ...BWAHAHAHAHAHHAHAHAHH http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif

Injuraturile si ...bla bla bla sunt primite cu caldura la Andrei_holca@yahoo.com
COPIL CRETIN- PIERDUT BORCAN ZACUSCA !
0

#14 Useril este offline   Tomcat 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 01 December 2004 - 10:09 PM

Realizabil este dar este si ff greu de realizat.Cauta pe forum pt ca era un link la subiectul "Bataie mare pt statie RC" sau cam asa ceva unde ziceau ce si cum.
Trebuie construit de la 0 un model pt treaba asta parerea mea.Daca iei un trainer clasic(ceva gen RADAR de la rhc sau altele) o sa ai o incarcare alara ff mare cu alea 2kg de echipament in plus.O sa ai o viteza limita mare sau chiar nu o sa mai zboare deloc la greutatea aia.(motorul nu o sa poata sa mai traga alea 2kg in plus la aceeasi viteza).Si aici mai intervine o problema:cu un model clasic stai in aer in jur de 15 min.Pt un timp de zbor mai mare ai nevoie de un rezervor mai mare si deci avionul tau o sa aiba greutatea mare din nou.Si tot asa te invarti in cerc pt ca la o greutate mare ai nevoie de motor mare care e greu si are nevoie de combustibil mult=>greutate mare si asa ajungi iar la o viteza limita mare si la conditiile de mai sus.Aeromodelele nu prea sunt construite sa aiba o sarcina utila sau cel putin nu asa mare.Din cauza asta eu raman la parea mea ca iti trebuie un model facut de la 0 si nu luat si modificat un kit.Asa ai control asupra greutatii pt ca stii ce materiale folosesti.
D.p.v elecronic ai avea nevoie de asa:
-un receptor+emitator pt distante mari si cu capacitati sa transmita/primeasc si semnale video live
-tub pitot+senzori care sa sa fie compatibili cu sistemul de emisie/receptie.La nivelul asta nu mai merge zburat ochiomatric
-soft care sa combine toate datele astea si sa rezulte un fel de panou de instrumente pt PC-ul sau ce folosesti tu pt control.(altimetru,vitezometru,busola,orizont artificial)
-GPS pt ca odata ce ai decolat si te invarti prin aer 5min deja nu mai stii unde esti.Macar o busola sa ai.

Toata chestia asta trebuie realizata in echipa, mai ales daca zici ca nu ai experienta in aeromodelism.Investitia o sa fie masiva pt a procura toata electronica+clasicele servo, motor plus toata electronica care nici nu stiu unde o sa o gasesti la dimensiuni si greutati reduse.Eleronu are dreptate.Ceea ce vrei tu este un UAV si e complicat si scump de realizat.In schimb nu e imposibil.

Aceasta postare a fost editata de Tomcat: 01 December 2004 - 10:15 PM

0

#15 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 01 December 2004 - 11:04 PM

Eu propun sa facem un insectar cu toti cei care cred ca fara gram de experiemnta in mecanica zborului, aerodinamica, pilotaj, etc. fac UAv-uri, elicoptere, Roboti supersonici etc. Nu de alta dar pe mine personal au inceput sa ma irite genul asta de indivizi care pun intrebari: am un PC si stiu sa leg la el doo fire. Vreau sa fac un UAv ce sa zboare cu 2.4 Mach, nu mai mult, dar sa stea si la punct fix si sa aiba tractiune vectorizata, camera de luat vederi in IR plus una in spectru vizibil, bl-a-bla-bla. Si cand le spui ca este imposibil sau sa bage nasul in carte, ca teoira asta exista si e ampla mai fratilor, te trezesti ca ei nu-si-nu ca stiu ei mai bine ce au de facut fara atata cercetare, proiectare, conceptie si experienta.

Asa ca draga Sabinsky io zic asa:
1. cauta pe forum ca mai estre unu' ce vrea sa isi faca un elicopter fara disc de variatie ciclica, fara giroscoape, telecomandat prin fir.
2. daca mai sapi prin forum mai gasesti pe unii ba cu UAv supersonic, ba cu alte idei generate de HBO sau ProCinema... Si vezi cati au facut ceva in afar de a da din ... taste.
3. Aviatia este un domeniu extraordinar de frumos dar si de complex. Multe chestii sunt descoperite, altele astepata sa fie descoperite. Macar astea de sunt clare ar fi bine sa le cauti, sa le citesti, sa le intelegi. Io am mai zis ca bibliotecile nu au disparut de pe fata pamantului, si ca internetul nue biblioteca ci eventual un catalog. Citeste tot ce iti cade in gheara, intreaba punctual ce nu pricepi si te vom ajuta.

Big.
FROGS CAN FLY!
0

#16 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 01 December 2004 - 11:13 PM

Big, la 1 Dec 2004, 23:04, a spus:

Eu propun sa facem un insectar cu toti cei care cred ca fara gram de experiemnta in mecanica zborului, aerodinamica, pilotaj, etc. fac UAv-uri, elicoptere, Roboti supersonici etc.

BEEEETON !!! :D :D :D
sabinsky vorbeste cu emiliare , mai ales cu etaju (I sau II nu mai stiu exact). Dupa ce ai terminat de scos informatiile de la ei mai am niste persoane care te pot indruma .

Aceasta postare a fost editata de ZOD: 01 December 2004 - 11:13 PM

DT
0

#17 Useril este offline   Rares 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 651
  • Inregistrat: 28-September 03

Postat 01 December 2004 - 11:45 PM

daca tot vrei sa faci un avion care sa stea la punct fix...fa rost de un kit de elicopter mai maricel si pui pe el....cu toate ca ii mai greu de pilotat decat un avion dar scapi de unele inconveninte.nu vreau sa-ti tai craca dar unde gasesti tu in romania aparatura necesara...ca de abia gasesti iste marate de integrate...si stai si-ti pierzi zilele prin cataloagele rusesti sa vezi echivalentul.

iar la partea de programare o sa ai mult de lucru...tocmai o echipa de la o fac din state au facut ceva in genul tau...un elicopter care sa aterizeze si sa gandeasca cum sa zboare...si de abia ca au reusit sa-l faca sa aterizeze singur.
0

#18 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 01 December 2004 - 11:55 PM

sabinsky, nu te lasa intimidat. Cauta niste modelisti in Craiova, intreaba si aici..
Invata sa construiesti si sa zbori aeromodele obisnuite a.i. sa rezolvi o parte din problema.
Dupa aia poti sa apreciezi mai bine daca si cum se poate face harieru ala

cezar
0

#19 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1020
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 December 2004 - 01:29 AM

Salut sabinsky,

inteleg treba cu telecomanda la distanta pe neve, 2-3 kg sarcina probabil pentru ceva dinamita, foto si filmarea tintei, servomotoare s.a.m.d. DAR boxele, boxele ... pentru ce-i terbuiesc boxe avionului tau ?

CF4U
Mesterica, pe ce pune mina strica.
0

#20 Useril este offline   flying123 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 132
  • Inregistrat: 29-December 03

Postat 02 December 2004 - 06:22 AM

@Sabin Simionescu

cand ajungi la partea cu sistemele audio, da-mi un MI, poate o punem de-un surround sound pe model!
0

#21 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 December 2004 - 08:43 AM

De la vorba la fapta e cale lunga!Iar calea asta trece prin buzunar! asa ca :
1. Prima data cosi buzunarul la partea de jos
2. Stopezi fluxul ... informational
3. Dupa care cind ii dai drumul....

VISE TAICA, VISE!
Saptamina viitoare o sa vrei submarin!

Aceasta postare a fost editata de Picatot: 02 December 2004 - 08:44 AM

Sa nu existe confuzii!
0

#22 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 02 December 2004 - 09:47 AM

Nene, vad ca iar a dat unul (Sabinsky) drumul la un iepurash pe tarla si acu' v-ati napustit cu totii sa-l prindeti!

Initial m-am infierbantat si io, clocotind de furie si mancarime la desh'te, da' dup-aia ai zis, Sabinsky-ule, ca esti in clasa a noua, ehei, atunci m-am mai linistit o tzara. Daca te dibuiam cumva ca esti mai veteran la cap, te bagam automat in "insectaru' ma-tiiii", la unison cu Bigu' si alti boshorogi dup-acilea, la care neuronii din cap nu ne mai ieste asha de zglobii, demuuuuult!

Fratilor! Sa manifestam o blanda intelegere fata de "lupii tineri". Si o spun fara pic de bashcalie!

Sabinsky-ule! NU VEI REUSI NICIODATA SA FACI TOT CE TI-AI PROPUS!!! Dar, te rog io frumos, NU ABANDONA! Garantat, este o utopie momentan, ceea ce ti-ai propus. Dar poti sa tragi niste foloase extrem de importante din demersul tau, daca nu vei abandona.

Importanta este calatoria, nu destinatia! (Maaama, ce adanca este asta! Cred ca oi mai fi auzit-o io pe undeva, ca nu cred ca am vomitat-o direct din negura cleierilor din capul meu, nu? Ce ziceti?)

Deci, te rog io frumos, alaturi de altii care te roaga mai urat (ca sunt mai grasi!), pune mana si documenteaza-te temeinic, fa planuri, incropeste variante, macar la nivel conceptual daca nu chiar fizic, material. Nu o sa reusesti nimic, dar o sa-ti dai seama de o gramada de aspecte, o sa dobandesti o gramada de deprinderi si peste fo zece ani, cand vei citi pe acest forum ca vine unul ce zice "bei, io fac elicopter cu boxe care zboara dupe sgomotu' lu' inamicu" o sa poti sa-i zici, ca si Silviu: "N'tz!"

Apropos, ca vroiam si io sa intreb, dar vad ca a percutat si Corsairul: la ce pielea gashtii din padure iti trebe boxe pe utopie?

Poate te prind ca te dai la fund dupa ce noi am facut atat efort sa te primim calduros in mijlocul nostru, ca si pe Costobocul, Etajul, Emilaire, etc.!

Si nu uitati: Toata lumea stie ca este imposibil de realizat cutare sau cutare lucru. Din cand in cand, apare cate unul care nu stie treaba asta. Din randul astora, se ridica marii inventatori, realizatori, exploratori!

N-am zis-o io pa asta, am auzit-o pe undeva, precis.

...Ca de la un timp, io toooot aud niste voci...
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#23 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 December 2004 - 09:50 AM

Da nu baga inca banu!
Decit in ce poti folosi si la altceva :D
Sa nu existe confuzii!
0

#24 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 03 December 2004 - 07:36 PM

Valteras te rog ai mila ca aproape m-am sufocat si m-a luat si un sughitz...

0

#25 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 December 2004 - 07:42 PM

Valteras, la 2 Dec 2004, 09:47, a spus:

Deci, te rog io frumos, alaturi de altii care te roaga mai urat (ca sunt mai grasi!),

adik vorbeshti de mine sau de big????
ca nu Intzeleg!
flying is my life...
0

#26 Useril este offline   Alex Baccilu 

• Membru care este
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 680
  • Inregistrat: 05-January 03

Postat 03 December 2004 - 07:48 PM

Boxele cred ca-i trebuie ca sa urce la fereastra vecinului de la etaj cu harrieru' SI SA-I PUNA METALICA LA MAXIM, CA S-A SATURAT DE PORCARIILE ALUIA DE MANELE!!!!!!
Asa ca, nu te lasa frate!!!!!!!! N-am dreptate? Te apuci si de aeromodelism daca trebuie, altfel te omoara astia la cap cu adi de la valcea...ptiu!!!!
Boardgame is the future!
0

#27 Useril este offline   pahguletz 

• ex. paguletz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 638
  • Inregistrat: 14-February 03

Postat 04 December 2004 - 12:48 AM

sal'tare!
yo cred ca ii trebe la un fel de masinarie din aia din filmele SF, care merge (adica szboara) pe strada si vorbeste cu populatia aflata sub control neuromintal...ceva kestii din astea de manipularea maselor. astia micii cred ca fac parte din organizatiile bune de teoria conspiratiei, si o sa fie vai de noi cand o sa fim bosorogi de tot iar ei or sa conduca lumea.

in alta dezordine de idei, care este de fapt aceeasi, imi place de ce spune beyetul asta, valterica. si sunt super de acord cu el. ca daca imi citesc mesajele mele mai vechi, de cand eram la fel de prost pe cat sunt si acum, si eu militam pe undeva la dreptul fiecaruia de a abera si a experimenta. ca doar nu ne nascuram toti BIG.
deci, nu te lasa pustiule! si eu am o mie de kestii aiurea in cap, idei bune numai de benzi desenate, de se cracaneaza BIGul de ras cand le aude. si sunt mai batran decat tine. e drept, cum spuneam si mai devreme, probabil ca si mai prost. intotdeauna recunosc lucrul asta cu mandrie! si daca e sa privesti latura filosofica a problemei, asta ar putea fi kiar o calitate de-a mea :angry: :angry: :( :angry:

acu, daca vezi bascalie pe aici pe forum, sa stii ca ea este doar ca sa te incurajeze. si nu numai pe tine. eu nu prea am ce sa te invat. decat sa iti zic ca pana anul trecut salivam la modelele celor mai avuti, si care erau in bransa decand eu ma jucam cu virgula prin asfalt. dar am zis ca trebuie sa am si eu jucarii. si am pus mana impreuna cu un prieten, si am inceput sa cioplim la avioane. si ce sa vezi? iese dom'le ... iese!
asta ar trebui sa faci si tu. daca mai ai frati din astia asa "sariti" ca tine, puneti-va creierele in retea, si nebunia la gramada. poate iese ceva . si o prostie daca o faci, dar daca o faci bine, tot iese ceva bun din ea pana la urma. asta e, vorba baiatului cu vocile, ceva ce am auzit si eu de pe undeva.

hai sa auzim de bine! si retzeta la calculatoare e simpla: daca ceva nu mai merge, dai reset! :D
Ia mai zburati maaaaaai!!!
Laser frate!
0

#28 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 December 2004 - 08:41 AM

SILVIU66, la 3 Dec 2004, 19:42, a spus:

adik vorbeshti de mine sau de big????
ca nu Intzeleg!

Silviule, acu, ca tot te-ai bagat ca musca-n curu' lu'... BIG, io ce sa zic? Tu nu l-ai rugat "urat". Tu i-ai zis mai simplu, atat cat te-ai priceput si tu si cat te-a dus si pa matale vocabularu': "NU"! Si ce intzelept grait-ai!

Navigatoare, ce te-ai sufocat acuma? Nu poti pentru ca sa digeri atata chihlimbare de intzelepciune cate se formuleaza pe acest subiect, ca nici nu mai stim cum a inceput si nici nu conteaza? Ia un pahar cu apa si taci si inghite! Ca muuulte mai fi-vor de auzit p'acilea!

Allex Baccilule, multumesc pentru lamuririle despre boxele la omul ala cu stationarea fix la etajul patru! Cred ca ai gasit esplicatia!

Sabinsky-ule, bati in retrajere sau stai si cujetzi? Hai, baga ceva!
Acuma serios vorbind, filtreaza mesajele de mai sus, da la o parte din ele tona de bascalie si autoironie a autorilor si retine din ele ceea ce trebe.

Adica:

1. nu te descuraja;
2. documenteaza-te prin orice mijloace;
3. purcede la infaptuire;
4. analizeaza rezultatele, bune sau proaste;
5. multumeste Domnului pt. experienta capatata.
0

#29 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 04 December 2004 - 09:00 AM

Ma mai linistisem da acum ma apuca din nou.
Da' alta-i cauza pentru care am ciulit urechea: am si eu un vecin deasupra care exerseaza la oboi sau asaceva, si m-ar interesa si m-as simti onorat sa ma lipesc de un colectiv de cercetare alcatuit din savanti de renume national ca Alex Baccilu, pahguletz, Valteras.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 04 December 2004 - 09:02 AM

0

#30 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 December 2004 - 09:31 AM

Nene, sa fim clar intelesi! Io sunt de renume mondial numai care priveste decat vecinii dinspre jos, carevasazica. Ca mie mi-a zis demult tanti Olimpia (de jos) ca numai io ma pish corect, dintre toti vecinii! Adica pe peretele vasului, nu direct in apa, ca Vasile de la shase, da' ala-i batran, maica si are probleme cu vezica, ca io aud orice zgomot ca am auzul ascutit si nu ma pot odihni. Da' patul in dormitor, unde l-ati pus? Ca nu se aude nimic! Ca Ionestii aia de au stat inaintea voastra aveu un pat care tare mai scartzaia, maica, ca am si iesit pe geam si le-am strigat: Nu va mai reguuuulllaaaaaatzi! Ca nu poci sa ma hodineeeesc! Animalelor! ...Care la voi nu se aude...

Deci, daca vrei despre vecini de dedesubt, sunt doctor!
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu