Modelism - RHC Forum: Profesor de zbor RC - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Profesor de zbor RC Ajutor pentru un incepator in RC

#1 Useril este offline   Aeromasti 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 30 November 2004 - 10:27 AM

Salut pe toata lumea,
Mi-am luat si eu un avion cu motor termic gata montat, si vreau sa cer ajutorul vostru sa invat sa-l zbor. Am si statie am tot ce-mi trebuie, mai putin experienta. Ma ajuta cineva ?
Multumesc
Aeromasti
0

#2 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 30 November 2004 - 04:38 PM

E foarte bine ca te-ai gadit sa ceri ajutorul! Bravo! Majoritatea cred ca zborul RC este o bagatela si dupa ce isi cumpara ceva ce cred ei ca le-ar place (ales dupa criterii estetice gen ce fain e elicopterul alaca are 3 culori pe fuselaj), dau cu harabaia de pamant in secunda 2. Dupa care injura ca nu e bun modelulsau ca a batut vantul sau ca musonulin conjuctie cu Jupiter bla-bla-bla numai ei nu au nici o vina.

Drept care iti urez bine ai ajuns aci, si sunt sigur ca se gaseste careva sa te ajute cu scoala. Daca ai fi fost pe langa hAlba Iulia te ajutam cu placere.

Big.
FROGS CAN FLY!
0

#3 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 30 November 2004 - 04:44 PM

daca era model electric te ajutam eu cu placere...
da totusi zine si noua ce model este? e trainer ,acrobat (sper ca nu)
motoru e rodat?
ca pe iarna stii ca termicistii astia cam stau pan' cashi
ca nui place la motoru termik frigu mai ales nerodat...
flying is my life...
0

#4 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 481
  • Inregistrat: 12-August 03
  • Interests:Heli, Aero, Auto

Postat 01 December 2004 - 01:05 AM

hai sictir nea silviu ca termistii nu stau in casa ca popandaii. eu si cu mihai cu termicele la zbor in dezmir in fiecare weekend. mai mult nu permite timpul http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wink.gif

red
come to the dark side. we have cookies!
0

#5 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 01 December 2004 - 01:12 AM

Daca nu gasesti ajutor in buc te invit la urziceni, unde zboara si copii de la club cu termice, singura conditzie sa nu ploua.

Aceasta postare a fost editata de xorg: 01 December 2004 - 01:13 AM

0

#6 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 December 2004 - 06:55 AM

ReD, la 1 Dec 2004, 01:05, a spus:

hai sictir nea silviu ca termistii nu stau in casa ca popandaii. eu si cu mihai cu termicele la zbor in dezmir in fiecare weekend.

la jurnal de zbor nu s-a vazut nici o miscare,asa ca.... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
flying is my life...
0

#7 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 01 December 2004 - 10:23 AM

Daca n'ai vazut inseamna ca nu a fost nimeni ? Si sambata si duminica s-a zburat pe clinceni.
DT
0

#8 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 01 December 2004 - 10:59 PM

Citeaza

la jurnal de zbor nu s-a vazut nici o miscare,asa ca....

ei na si tu acum. pai am pus ca am zburat weekendul trecut la zapada si sambata si duminica. poze
n-am cas mai sarac si n-am aparat digital, da nui stres ca nici altii nu pun poze (cine se simte sa ridice 2 degete sus http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif )
0

#9 Useril este offline   Aeromasti 

• Nou venit
  • Pip

Postat 02 December 2004 - 02:10 PM

Oare chiar nu gasesc pe nimeni in Bucuresti sa ma ajute si pe mine?
Referitor la avion, este cu motor de 10cc, aripa de 1.7 M.
0

#10 Useril este offline   LooSeR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1108
  • Inregistrat: 14-May 04

Postat 02 December 2004 - 03:06 PM

Din cate stiu eu .. termicele nu zboara in Bucuresti ... ci in apropriere
Calugareni ... Urziceni ..
A pilota e un vis frumos..... dar devine greu o realitate
Galeria mea
0

#11 Useril este offline   Aeromasti 

• Nou venit
  • Pip

Postat 02 December 2004 - 03:26 PM

LooSeR, la 2 Dec 2004, 15:06, a spus:

Din cate stiu eu .. termicele nu zboara in Bucuresti ... ci in apropriere
Calugareni ... Urziceni ..

Nu am spus ca vreau sa-l zbor intre blocuri, caut pe cineva din Bucuresti sa-mi spuna daca e pregatit cum trebuie pentru camp si eventual sa ma ajute sa-l zbor.

Aeromasti
0

#12 Useril este offline   Aeromasti 

• Nou venit
  • Pip

Postat 02 December 2004 - 04:08 PM

Aeromasti, la 2 Dec 2004, 15:26, a spus:

caut pe cineva din Bucuresti sa-mi spuna daca e pregatit cum trebuie pentru camp si eventual sa ma ajute sa-l zbor.

Aeromasti

Pana sa ies pe camp vreau sa-si arunce privirea un profesor, sa-mi spuna daca ce am facut e OK. Nu cred ca tie-ti convine sa cari avionul pana in Urziceni si sa te intorci cu el pentru ca ai omis ceva.
Crezi ca poti sa ajuti?

Aeromasti
0

#13 Useril este offline   LooSeR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1108
  • Inregistrat: 14-May 04

Postat 02 December 2004 - 05:26 PM

La partea motor .. reglaje servo .. se poate face si pe camp .. . :D
Dar nu mai vb .. ca nu am experienta ... !!
A pilota e un vis frumos..... dar devine greu o realitate
Galeria mea
0

#14 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 December 2004 - 05:36 PM

urmareste jurnal de prezbor.
cand mai iesim anuntz acolo,vii si tu si rezolvam cu centraju ,trimarea la rece,si poate gasim si pe cineva care sa-l zboare.
pentru pilotaj nu pot sa te ajut decat la primavara dupa ce ma obisnuiesc cu termiku meu.
flying is my life...
0

#15 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 02 December 2004 - 11:01 PM

hai ca iara bag off-topic si in plus nici nu e treaba mea, da nu ma pot abtine. da nene LOOSERE ce tot vorbesti aiurea acolo. toata lumea a inteles ce vrea omul numai tu dai in balarii de mie si mie rusine de ce zici.

si in plus este si foarte pertinent ce vrea el. si sunt convins ca sunt multi din bucuresti care il pot ajuta. daca nu in spiritul lui looser te invit la cluj ca doar aici gasesti sigur pe cineva. asta asa sa dam o privire sa zicem ca e bine ca de zbor te chemam alta data cand avem timp :wub: (glumeam nu te supara te rog)

red
0

#16 Useril este offline   gicosu 

• PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1849
  • Inregistrat: 08-May 03

Postat 03 December 2004 - 12:07 AM

Draga Aeromasti, motor de 10ccm este cam mult pentru inceput.Eu am invatat anul asta sa pilotez, mi-a trebuit o perioada de vreo opt luni ,in care am iesit in fiecare wek-end la zbor.Am inceput cu moto- planor[motor 0,8 ccm].Nu cred ca cineva care se pricepe bine sa piloteze te-ar sfatui sa incepi cu 10 ccm.Lucrurile nu sunt deloc simple, gandestete ca ai putea sa-l busesti la prima decolare.Nu stiu ce sa-ti spun,dar cred ca ar trebuii sa am mai multe date tehnice despre model.Parerea mea este ca daca vrei sa inveti sa pilotezi rc pentru inceput iti recomand cu cea mai mare seriozitate un moto-planor,poti sa-ti pastrezi treinerul de 10ccm pentru mai tarziu.Si asa ai avea partea electronica intreaga pentru treiner.
0

#17 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 03 December 2004 - 12:27 AM

La Uz potzi zbura alaturi de altzi incepatori pe modelele noastre, cat despre modelul tau cu motor de 10cc mi se pare mult mai potrivit pt inceput decat un 2,5 sau alte miniaturi, de zburat incepi treptat cu un pik de teorie cateva ore de simulator, apoi cu mana pe mansa cand avionul este deja sus si usor usor capetzi sigurantza de care ai nevoie pt zbor RC. Ca idee de distantza, cam 10Km in plus fatza de Calugareni, doar ca drumul mult mai bun.
0

#18 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 03 December 2004 - 03:59 AM

gicosu, la 3 Dec 2004, 00:07, a spus:

Draga Aeromasti, motor de 10ccm este cam mult pentru inceput.Eu am invatat anul asta sa pilotez, mi-a trebuit o perioada de vreo opt luni ,in care am iesit in fiecare wek-end la zbor.Am inceput cu moto- planor[motor 0,8 ccm].Nu cred ca cineva care se pricepe bine sa piloteze te-ar sfatui sa incepi cu 10 ccm.Lucrurile nu sunt deloc simple, gandestete ca ai putea sa-l busesti la prima decolare.

Exact asa am patit si eu. Mi-am facut un trainer cu motor de 0.46 ic ( parca 7,5 cc ). Si eram convins ca o sa reusesc sa invat sa pilotez cu el......dar nu-i chiar asa de simplu cum pare. Acum imi fac un motoplanor de doi metri cu un motor din seria ( cred ) 600 la care vreau sa adaptez eleroane. Sper ca acum sa reusesc sa invat. Pe urma am sa revin la trainer.
0

#19 Useril este offline   Aeromasti 

• Nou venit
  • Pip

Postat 03 December 2004 - 10:38 AM

Multumesc celor ce au incercat sa-mi dea sfaturi, totusi ce ma interesaza cel mai mult nu am gasit aici.

Nu inteleg un lucru, daca e cu motor de 10 de ce e mai greu de pilotat? Cred ca cel mai mult conteza tipul avion nu motorul.

Aeromsti
0

#20 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 03 December 2004 - 10:50 AM

Aeromasti, la 3 Dec 2004, 11:38, a spus:

Nu inteleg un lucru, daca e cu motor de 10 de ce e mai greu de pilotat? Cred ca cel mai mult conteza tipul avion nu motorul.

Nu motorul cat dimensinea modelului: cu cat modelul este mai mare, cu atat este mai usor de pilotat...cu cat este mai mic, este mai instabil si ca urmare mai dificil in comenzi, in pofida credulitatii unora care spun ca daca modelul e mai mic e si mai usor de stapanit..WRONG!!!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#21 Useril este offline   gicosu 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 December 2004 - 11:03 AM

UN Treiner cu motor de 10ccmare viteza mare,greutate,trebuie sa sti foarte bine sa aterizezi.De aceea un planor[moto],care zboara mai incet este mai usor, ai timp de reactie ,dupa care o iei treptat cu modele mai "fashnetze".Sau te duci la Urziceni si zbori direct cu 10ccm.
0

#22 Useril este offline   ReD 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 December 2004 - 11:11 AM

tocmai ca trainerele sunt astfel concepute incat sa poata zbura cu viteza mica (viteza limita este foarte mica). si marinaru zice bine. cu cat este mai mare cu atat este mai usor de stapanit, nu neaparat docil. dar in cazul trainerelor acestea sunt si docile.
eu am achizitionat un trainer doar acum dupa ce am invatat sa zbor :wub: doar ca mia placut cand l-am vazut in zbor si pot spune ca este o bijuterie. are motor de 7.5cc si poti face ce vrei cu el (aproape) si nul aduci in limita. aterizarile fara motor sunt o placere.

red
0

#23 Useril este offline   gicosu 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 December 2004 - 11:16 AM

CREd ca imi pierd vremea aici,eu vorbeam de un moto-planor.
0

#24 Useril este offline   Aeromasti 

• Nou venit
  • Pip

Postat 03 December 2004 - 11:30 AM

gicosu, la 3 Dec 2004, 11:16, a spus:

CREd ca imi pierd vremea aici,eu vorbeam de un moto-planor.

Subiectul deschis se refera la un model ce-l am, nu ce vreau sa-l construiesc. Am avionul si vreau sa-l vad pe cerul patriei chiar daca nu voi fi eu la mansa.
Nu-mi place ce se intampla cu subiectul meu, se vorbeste mult, pe langa problema si solutia practica nu apare.

Aeromasti
0

#25 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 December 2004 - 11:40 AM

Solutia practica:
- citeste si tu la jurnal de prezbor cand ies baietii din Bucuresti la zbor sau
- cere ajutorul RHC, stiu ca ofera si consultanta, scolarizare etc.
- daca crezi ca nu e prea departe pt tine, hai la mine la Alba Iulia si te invat io sa zbori, si cu trainerul tau, si cu motoplanor si cu motodelta (din ala mare de te sui si tu in el cu mine cu tot pe post de instructor).

No, daca nici astea nu-s solutii practice, atunci atunci cauta o solutie alcalina!

BigPraktiker
FROGS CAN FLY!
0

#26 Useril este offline   Tomcat 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 03 December 2004 - 11:47 AM

Daca ai motor de 10cc nu e musai sa ai si viteza mare.Si chiar daca ai viteza mare nu te obliga nimeni sa mergi cu gazul in plin.Asa daca modelul este usor supramotorizat o sa ai si o rezerva de putere care sa te scoata din situatii mai nashpa.

Aceasta postare a fost editata de Tomcat: 04 December 2004 - 12:55 AM

0

#27 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 December 2004 - 12:06 PM

Tom Cat, este o mare diferenta intre a stii sa zbori si a zbura! Intre a aduce modelul acasa in punga de plastic, sau nu...

Daca tot veni vorba... nu te numesti pilot daca nu stii exact ce se intampla pe aripa ta cu fileurile alea de aer in fiecare secunda. Si nici daca aterizarea ta nu este la unghi critic. Si nici daca tu pui modelul la mijolcul campului ca acolo s-a terminat zborul... SI daca vrei putam continua.

Eu nu incurajez pe nimeni sa ia zborul ca pe o gluma. Este un domeniu atat de frumos, coplex, spectaculos si antrenant ca pur si simplu nu se rezuma doar la a da drumul la un model pe sus! Planorismul are farmecul lui aparte... Ca nu e suficient sa stapanesti impecabil tehnica de pilotaj, mai trebuie si sa vezi tot aerul cum si de ce se misca, si sa profiti de enerigia lui! Cu motor e ceva mai simplu, insa tot zbor se cheama si tot trebuie sa stii o gramada de chestii.

Am tot zis si nu tac: aerodinamica, mecanica zborului, tehnica pilotajului, meteorologia, sunt cunoscute in zilele noastre! Si orice pasionat de zbor e musai sa bage nasul in ele. Unda? In carti, ca sunt destule. Iar un instructor este indispensabil zic eu. Desi la vremea noastra am mai invatat sa zburam si fara instructor dar pe parcursul a ani de experimentari, esecuri, pagube, dezamagiri...

Big.
FROGS CAN FLY!
0

#28 Useril este offline   Aeromasti 

• Nou venit
  • Pip

Postat 03 December 2004 - 12:09 PM

Big, la 3 Dec 2004, 11:40, a spus:

Solutia practica:
- citeste si tu la jurnal de prezbor cand ies baietii din Bucuresti la zbor sau
- cere ajutorul RHC, stiu ca ofera si consultanta, scolarizare etc.
- daca crezi ca nu e prea departe pt tine, hai la mine la Alba Iulia si te invat io sa zbori, si cu trainerul tau, si cu motoplanor si cu motodelta (din ala mare de te sui si tu in el cu mine cu tot pe post de instructor).

No, daca nici astea nu-s solutii practice, atunci atunci cauta o solutie alcalina!

BigPraktiker

Cu riscul de a ma repeta. Pana sa ies pe camp vreu sa se uite cineva la model (poate nu-s comenzile cum trebuie, sau cine stie), pentru ca totusi sunt bani multi, si vreau sa merg pe camp la sigur, cu un expert, nu poate se gaseste cineva sa puna mana pe modelul meu.

Asta-i solutie practica, in plus nu inteleg ce vrei sa spui cu solutia alcalina. Oare e cazul sa ne luam peste picior?

Aeromasti
0

#29 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 December 2004 - 12:17 PM

Aeromasti m-ai dezarmat!

Verificarile se pot face direct pe camp la zbor! Modelistii isi cara cu ei o shatra intreaga de scule, unelte, piese, materiale, direct pe camp, tocmai ca uneori e nevoie de ele!

Imi cer scuze ca in ignoranta mea mi-am permis sa te sfatuiesc. Nu o sa se mai repete.

Aluzia la solutia alcalina era o subtila autoironie, cum ca mesajul/solutia mea o fi prea acida si deci sa iti cauti unul mai alcalin daca al meu nu ti-o place.

Asta e tot ce am vrut sa zic. Imi cer scuze si ca mi-am permis sa vreau sa te ajut.

Noroc bun.
bigNemernicul
FROGS CAN FLY!
0

#30 Useril este offline   gicosu 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 December 2004 - 12:25 PM

Pentru Aeromasti,pot sa te ajut,am inteles ce vrei,da-mi mesaj pe MI
0