Doamne, e rupere, n-am mai ras de ani de zile cu lacrimi...... :angry: :angry: :angry: :D
Conectare prin computer Vreau sa fac un avion controlat de PC
Postat 04 December 2004 - 11:32 AM
M-am mai uitat o data prin mesaj dupa ce m-am potolit din ras.
Cunosc cativa pusti care doar ce-au inceput toamna asta clasa a 9-a.
Unii au ajuns pur si simplu la liceu si gata dar unul a pus la suflet un concurs spre care l-a indrumat proful de informatica. Din septembrie a tot visat la el si m-a batut la cap sa-l ajut - e vorba de niste efecte speciale facute pe PC si suprapuse pe banda video - si toata lumea radea de el... si na belea, fara sa simtim a prins cheag proiectul. Nu stiu cum a convins doi colegi sa mearga sa-i filmeze, si-au facut niste decoruri...ce mai, treaba de om mare, incet-incet ne-a cam pierit rasul. Acum vreo doua saptamani a iesit filmuletul, vreo cinci minute de efecte speciale gen star-trek, cu teleportari, fazere care trag etc. Facut cu destula stangacie dar ne-a dat peste bot la toti si pur si simplu m-am infiorat cand am vazut chestia finalizata.
Nu stiu ce fel de liceu este asta la care este sabinsky dar s-ar putea sa fie unul peste medie si deci nu e numai "vina" lui ca se baga la asa proiecte mari. De exemplu, proiectul asta cu efecte speciale de care spuneam o sa ajunga la un concurs intre licee la cere vin si pustani de afara, Infomatrix sau asa ceva se cheama, iar anul trecut au facut romanii nostri inclusiv roboti cu camera video care se plimba prin casa si au harta camerei in cap si etc etc etc.
Cunosc cativa pusti care doar ce-au inceput toamna asta clasa a 9-a.
Unii au ajuns pur si simplu la liceu si gata dar unul a pus la suflet un concurs spre care l-a indrumat proful de informatica. Din septembrie a tot visat la el si m-a batut la cap sa-l ajut - e vorba de niste efecte speciale facute pe PC si suprapuse pe banda video - si toata lumea radea de el... si na belea, fara sa simtim a prins cheag proiectul. Nu stiu cum a convins doi colegi sa mearga sa-i filmeze, si-au facut niste decoruri...ce mai, treaba de om mare, incet-incet ne-a cam pierit rasul. Acum vreo doua saptamani a iesit filmuletul, vreo cinci minute de efecte speciale gen star-trek, cu teleportari, fazere care trag etc. Facut cu destula stangacie dar ne-a dat peste bot la toti si pur si simplu m-am infiorat cand am vazut chestia finalizata.
Nu stiu ce fel de liceu este asta la care este sabinsky dar s-ar putea sa fie unul peste medie si deci nu e numai "vina" lui ca se baga la asa proiecte mari. De exemplu, proiectul asta cu efecte speciale de care spuneam o sa ajunga la un concurs intre licee la cere vin si pustani de afara, Infomatrix sau asa ceva se cheama, iar anul trecut au facut romanii nostri inclusiv roboti cu camera video care se plimba prin casa si au harta camerei in cap si etc etc etc.
Boardgame is the future!
Postat 04 December 2004 - 01:02 PM
laser frate!
pacat ca pustiul asta, sabinsky, nu mai da nici un semn. ca uite cata armata de scriitori a starnit
pacat ca pustiul asta, sabinsky, nu mai da nici un semn. ca uite cata armata de scriitori a starnit
Ia mai zburati maaaaaai!!!
Laser frate!
Laser frate!
Postat 04 December 2004 - 01:19 PM
drajilor, problema nu este ca se baga la un proiect mare. Ca deh, ochesti sus-ajungi sus! Problema este ca se baga fara sa isi fi pregatit fundamentul carevasazica! Asta tot incerc io sa esprim metaforic printre randurile cvorumului aci prezent, da' cred ca esprimarea mea este mai iliesciana decat imi dau io seama si ma pierd printre meandrelae concretului elucruband mai multi aburi decat idei valabile.
Sa fim sanatosi, da' nu cred.
big.
Sa fim sanatosi, da' nu cred.
big.
FROGS CAN FLY!
Postat 04 December 2004 - 01:20 PM
@pahguletz
Se plictiseste lumea p-acasa :angry:
Se plictiseste lumea p-acasa :angry:
Aceasta postare a fost editata de Picatot: 04 December 2004 - 01:21 PM
Sa nu existe confuzii!
mesaj normal, off topic, inutil ; off topic dar util ; off topic, important .
mesaj normal, off topic, inutil ; off topic dar util ; off topic, important .
Postat 05 December 2004 - 06:22 AM
sabinsky, la 1 Dec 2004, 17:22, a spus:
inca nu am facut teste cu nici un aparat, pentru ca nu am avut piesele sa contruiesc unul.
serial inseamna rs232, portul acela de 9 pini de la calculatoare.
ideea era ca acest avion sa transporte un alt avio sub el, cel de sub fiind controlat prin telecomanda.
de invatat sa zbor invat eu, cand construiesc avionul.
pilotajul prin computer inseamna ca pot sa ii pun un GPS si sa aiba astfel autopilot. de asemenea, pot face un control prin voce: eu vorbesc in telefonul mobil, se aude acasa, microfonul de la PC inregistreaza si cand recunoaste cuvintele apeleaza avionul.
modelul pe care eu il voi incerca este AV8-HARRIER: trebuie sa poata stationa la fereastra mea, la etajul 4 din 4.
viteza nu este neaparat foarte mare, eu caut ceva pana in 20km/h.
am vreo sansa sa contruisc asa ceva?
serial inseamna rs232, portul acela de 9 pini de la calculatoare.
ideea era ca acest avion sa transporte un alt avio sub el, cel de sub fiind controlat prin telecomanda.
de invatat sa zbor invat eu, cand construiesc avionul.
pilotajul prin computer inseamna ca pot sa ii pun un GPS si sa aiba astfel autopilot. de asemenea, pot face un control prin voce: eu vorbesc in telefonul mobil, se aude acasa, microfonul de la PC inregistreaza si cand recunoaste cuvintele apeleaza avionul.
modelul pe care eu il voi incerca este AV8-HARRIER: trebuie sa poata stationa la fereastra mea, la etajul 4 din 4.
viteza nu este neaparat foarte mare, eu caut ceva pana in 20km/h.
am vreo sansa sa contruisc asa ceva?
maestre ma indoiesc, intreiesc s.a.m.d. ca reusesti sa pui Wi-Fi sa bata 4 kilometri...
eu singura chestie apropriata de wi-fi care am vazut-o si batea pe 1 kilometru jumate... costa aproape 5000 dolari si era folosita de armata israeliana pentru dirijare tancuri in razboi... cu alte cuvinte transmiteau baieti date, harti digitale etc... dar repet costa mult si nici aia nu batea cat vroiai tu... plus ca ma indoiesc ca ai putea sa folosi chiar si daca ai avea echipamentul respectiv.
MIG-29
P.S.: mai bine incearca "conventional" cu radiocomanda si aeromodel... vei vedea ca nu e deloc conventional si e chiar atractiv... pe langa faptul ca daca folosesti radiocomanda si cineva care sa te invete sa zbori ai toate sansele sa ajungi sa zbori de unul singur in cateva saptamani.. spre deosebire de 400 de ani cati ti-ar lua sa faci Wi_fi si alte abracadabreli...
Postat 07 December 2004 - 09:39 AM
Valteras, la 4 Dec 2004, 10:31, a spus:
...mi-a zis demult tanti Olimpia (de jos) ca numai io ma pish corect, dintre toti vecinii! Adica pe peretele vasului, nu direct in apa, ca Vasile de la shase, da' ala-i batran, maica si are probleme cu vezica, ca io aud orice zgomot ca am auzul ascutit si nu ma pot odihni. Da' patul in dormitor, unde l-ati pus? Ca nu se aude nimic! Ca Ionestii aia de au stat inaintea voastra aveu un pat care tare mai scartzaia, maica, ca am si iesit pe geam si le-am strigat: Nu va mai reguuuulllaaaaaatzi! Ca nu poci sa ma hodineeeesc! Animalelor! ...Care la voi nu se aude...
Deci, daca vrei despre vecini de dedesubt, sunt doctor!
Deci, daca vrei despre vecini de dedesubt, sunt doctor!
Ba, s-a inventat familia EURO-4...asta intra inaintea noastra in comunitate! Are filtru la closet ca sa nu compuna frecventele, amortizor de sunet la pat (cu catalizator), foloseste numa planoare nepoluante si pe deasupra, ca bonus, munceste mai mult decat doarme (pentru cine nu crede, sunati-l la orice ora din zi sau din noapte...va dau eu numerele lui de acasa, de mobil, de la servici si chiar adresa ca sa verificati)!
In rest, cred ca subiectul asta e gluma cuiva....dar ca-n vorba romanului: "daca un nebun arunca o piatra in balta, se caznesc zece oameni sa o scoata!!!"
SE SUPARA CINEVA DACA INCHID SUBIECTUL?
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
Cu rabdare si ciocan.