Modelism - RHC Forum: Cu parere de rau.... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Cu parere de rau....

#1 Useril este offline   Buggy-man 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 1804
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 07 February 2003 - 08:31 PM

...oficial imi anunt retragerea din acest forum.
De ce?Simplu!Imi place sa am de-a face cu oameni de buna factura.

Cei care ma cunosc stiu ca sunt un tip dintr-o bucata si cand cineva incearca sa ma muste ii dau peste bot!
Mai mult, am avut senzatia ca stau de vorba cu oameni onesti, dar se pare ca m-am inselat.

De la dorinta de a infiinta un club al NOSTRU, a iesit alt ceva!Ceva cu multe capete, un soi de balaur diperat dupa bani, dupa castig!
URAT!
MA ASTEPTAM LA ALT CEVA DIN PARTEA CELOR CARE SE CONSIDERA INITIATORI!

Gabriel MUTU

Aceasta postare a fost editata de Buggy-man: 07 February 2003 - 08:32 PM

RHCForum - Webmaster
0

#2 Useril este offline   URK 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 163

Postat 08 February 2003 - 12:47 AM

Mare pacat ca ai plecat Gabi...

Poate te mai gandesti. Si asa a venit lume multa, pe care nu o cunosc, in forum! Nu zic, asta este foarte bine dar acum pe cine mai provoc? Pe multi nici nu-i stiu la fata.
In fine, asta e, decizia iti apartine integral.
URK
0

#3 Useril este offline   MRX 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 403

Postat 08 February 2003 - 04:23 AM

Imi pare f. rau de aceasta hotarare a dvs.! Eu sunt relativ nou pe aici, prin zona, oarecum incepator in domeniul modelismului shi nici macar automodelist, dar am cautat mereu cu interes opiniile dvs. privitoare la problemele care s-au discutat pe acest forum shi aceasta ptr. ca am considerat ca am ce sa invat. Nu cunosc motivul care va determinat sa luati aceasta hotarare, parerea mea este ca ar trebui sa mai reflectati asupra acestei decizii. Priviti partea plina a paharului, macar pentru lucrurile bune pe care le puteti face ramanand printre noi. RHC-ul ne-a oferit posibilitatea de a ne aduna shi a discuta. Trebuie sa ramanem impreuna. Dumnezeu ne-a creat ca fiinte sociale shi pentru acesta trebuie sa dovedim toleranta. Numai asa putem evolua spiritual. Progresul tehnico- stiintific fara spiritualitate va duce in mod sigur omenirea la dezastru.
Imi cer scuze ptr. aceasta interventie, sper sa nu fi suparat pe cineva, dar asta e parerea mea. Va rog sincer, reflectati!
Marius-Dan Morcov
0

#4 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 08 February 2003 - 09:24 AM

Salve!
Buggy, nu prea am inteles care este motivul supararii tale. Mi-ar fi placut un club numai de auto. Daca mai vreau si altceva, caut alt club sau lucrez acasa. Din proprie experienta, stiu ce inseamna un club mare cu multe sectii, ca n-am avut! La noi a fost simplu: aero-numai zbor liber si auto-numai electrice si captive. Nu ca nu se puteau face si celelalte. Era simplu, fain si bine. Stiam obiectivele, programul, nu eram stresati cu multe concursuri si obtineam numai rezultate bune. Eram cam 5 membri activi si era OK pentru club. Regulamentul era bun si se respecta. Incercam s-o facem si noi pe modelistii, cum puteam. Unii au facut asta toata viata. Cu mici exceptii, nu oricine poate sa faca prea multe in acelasi timp. Nu mai conteaza.
Am fost putin dezamagit de propunerea cu 300$ pentru RHC. Am inteles ca nu era musai, dar mi-am dat seama ca nu e ce vreau eu. Oricum, e bine ca se incearca. Cred ca vor face treaba buna.
Te-au suparat glumele cu numerele de ordine? Sper ca nu. La mine la club aveam YR-BC-250 si n-a murit nimeni din asta. Erau doar glume. Nu tin sa-ti schimbi hotarârea. Poate ai motive serioase. Cred ca ai aflat niste amanunte pe care altii nu le stiu. Poti sa faci cunoscute unele din ele? Indiferent de situatie, ne vom mai intâlni. Spor la treaba!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#5 Useril este offline   Andrei 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-March 02

Postat 08 February 2003 - 09:28 AM

Stimate domn,

Cum in ultima vreme au fost DOUA initiative de a fonda un club nu imi dau seama daca v-ati referit la echipa RHC sau la domnul Rallyman.
Eu va pot raspunde in numele celor de la RHC:

Initiativa firmei Romanian Hobby Center de a infiinta un club are la baza ceva foarte simplu: crearea unei structuri juridice legale afiliate Federatiei Romane de Modelism care sa ofere ofere dreptul clientilor frmei RHC si celorlalti membrii legitimati de a concura in concursurile interne organizate de Federatie. ATIT SI NIMIC MAI MULT!
Un alt avantaj de a exista un astfel de club este faptul ca este singura cale de a putea influenta ceva din mersul modelismului organizat prin participarea alaturi de celelalte cluburi existente la votul din cadrul Federatiei de profil.
In spiritul celor de mai sus echipa RHC a inceput formalitatile pentru infiintarea acestui club. Asa cum a scris si Stefan etapa de cooptare a membrilor fondatori a fost f scurta tocmai pentru a nu se transforma intr-o campanie de stringere de fonduri. Banii deja subscrisi la momentul anuntului (peste 1000 USD) erau mai mult decit suficienti pentru a se constitui in patrimoniu.
Dintre multele intrebari care ni s-au pus nu am primit insa intrebarea: "Cit o sa fie cotizatia?"
Intrarea in club va fi de 80.000 lei costul direct al legitimatiei emise de FRMd (vezi tarifele Federatiei postate la Administrative). In afara de aceasta cheltuiala nu va fi nici o cotizatie atita timp cit nu ne vom propune un proiect concret. Se va dori repararea pistei de la Palat? Ok, se vor atrage sponsorizari atit de la RHC cit si de la alti sponsori, suma ramasa de achitat se va imparti la toti cei din cadrul clubului care vor sa participe si aceea va fi cotizatia.
Faza de fondare este FORMALA si orium s-a incheiat vineri 2003.02.07 ora 1700. Viata adevarata a clubului incepe dupa constituirea legala. Atunci oricine doreste sa se legitimeze va putea sa o faca cu cheltuielile de mai sus.
Ne-ati acuzat ca vrem sa detinem controlul clubului, v-am rugat sa veniti cu inca trei-patru persoane si sa controlati Dvs. activitatea. Atit timp cit puterea de decizie este in mina unui grup compact, hotarit si potent financiar viitorul bun al clubului este asigurat!!
Ce se va face cu banii subscrisi? Se vor achiztiona modele atit aero ci si auto, modelele vor deveni proprietatea clubului. Toti membrii clubului vor putea sa le foloseasca pentru initiere si antrenament printr-un program stabilit de comun accord. In acest fel nu se va limita legitimarea de sportivi care deja au o baza materiala (modele)!
Personal consider ca am fost transparenti in actiunile noastre atit prin anunturile de pe forum cit si prin telefoanele particulare pe care le-am dat sau primit si nu am intreprins nimic care sa ne afecteze onestitatea si verticalitatea nostra ca indivizi.

Decizia de retragere din mica noastra comunitate va apartine personal, eu nu pot decit sa o regret. Permiteti-mi sa ma indoiesc insa ca are la baza decizia noastra de a face acest club. Eu nu vad nici un balaur cu multe capte si nici goana dupa profit rezultat din activitatea clubului.
Cu stima
Andrei
-- Nu mor caii cind vor cainii --
0

#6 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 08 February 2003 - 10:11 AM

Totul e OK cu ce ati scris. Asa pare si normal. Cred ca nimeni nu a intrebat de cotizatie, ca era aproape logic sa fie cel putin cam cât costa legitimatia si viza anuala plus inca ceva pentru taxele cerute de federatie, legate de club. Pe parcurs mai apar unele. Poate-mi dati o informatie, pe care n-am reusit s-o obtin din alta parte. Pot fi legitimat la doua cluburi sportive? Intreb asta din cauza faptului ca e posibil sa mai figurez inca la un club, cu legitimatie si acte in regula... Nu-s sigur, dar aflu eu. Daca mi-au vizat legitimatia, pot sa ma inscriu si la alt club? Asta nu prea stiu. Teoretic ar trebui sa nu pot, dar nu am gasit nimic in regulament. Clubul de care vorbesc e in Bacau, dar nu mai am nici o legatura cu cei de acolo de ceva ani buni. Acum, daca e s-o luam pe bune, nu cred ca e rau daca se obtine si un profit din modelism, ca activitate sportiva. Ar fi o premiera pentru Romania: sa scoti bani din modelism. S-o vad si pe asta. Macar taxele daca s-ar putea acoperi. Cred ca e prea devreme pentru discutii savante (sau prea târziu?). Hai pa ca modelismul nu se face inca in fata calculatorului. Mai vorbim! Spor la treaba (e echivalent cu "weekend placut!")!
0

#7 Useril este offline   Andrei 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 February 2003 - 10:20 AM

Pentru bitex:
In Romania nu este inca legala dubla legitimare. Daca inca figurati ca sprotiv legitimat la un club trebuie sa cereti transferul catre alt club.
Andrei
0

#8 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 08 February 2003 - 10:27 AM

Multam fain pentru informatie. Cred ca nu mai sunt legitimat, ca in ultimii ani n-am mai participat la nimic. Dar orice e posibil in Romania. Eram la clubul din Onesti, dar acesta s-a desfiintat. Ce a mai ramas din el, a fost preluat de clubul din Bacau, inclusiv legitimatiile sportivilor. Nu am mai participat la nici un concurs, dar daca mi-au vizat-o? Sper sa nu. Trebuie sa ma interesez. O rezolv eu cumva. Spor la treaba!

PS. Daca tot veni vorba, nu e o problema care putea fi rezolvata prin regulamentul federatiei? Ca un sportiv sa poata fi legitimat la mai multe cluburi dar la sectii diferite? Daca la mine la club nu se face racheto si vreau musai, trebuie sa renunt la club? Sa plec la altul? Daca ala cu racheto nu are aero (sa zicem ca asta faceam la cel vechi)? Renunt la pasiune? La una din ele? E tare ciudat.
Nu pare normal ca un sportiv sa-si plateasca taxele cerute de federatie dar sa nu fie obligat sa apartina unui club sportiv? Ce, nu poate participa la concursuri?
Uite asta nu-mi place la federatie. Si asa e un sport de care s-a ales praful. Daca si regulamentul e ca dracu' nici nu mai caut motive.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 08 February 2003 - 10:36 AM

0

#9 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 08 February 2003 - 10:40 AM

Adica poate, dar e obligat sa plateasca si o caruta de bani sa-si faca propriul club, cu câte sectii doreste, sa mai inscrie inca doi membri la nimereala sa puna de-o echipa, sa poata participa la concursuri. Cam asta e ideea? Daca nu curge, pica?

PS
Cam asta e motivul pentru care cred ca voi ramâne doar cu pasiunea si divortez de federatie. Vreau sa fiu liber. Chiar imi place rubrica sportiva la stiri, ca mai aflu cum se vând animalele (a se citi "sportivii") in fotbal. Fac modelism din '85 (cu legitimatie) si m-am saturat de federatie, regulamente si lupta pentru supravietuire a unor cluburi, (la care asist fara sa vreau). La fiecare concurs toti se vaita. N-am aia, n-am aia, nu-mi da clubul bani si altele de acelasi gen. Vreau sa fac modelism cu banii mei, in conditiile pe care le creez singur si care-mi convin. Era cât pe ce sa incep o pista de automodele captive la mine in curte. Noroc ca am plecat de acasa... Unii sunt pasionati de competitie, unii de constructie. Fac parte din a doua categorie. Pentru asta n-am nevoie de ajutorul federatiei si nici nu vreau ca ea sa se incurce de mine. Poate cei de acolo au treburi mult mai serioase. Ca de sefi si regulamente aiurea sunt satul. Vrei sa-ti scriu care este procedura de a cumpara un simplu tranzistor la mine in facultate? Nu cred ca vrei. Si nu cu banii facultatii ci cu banii câstigati de mine, din contracte de cercetare si special repartizati pentru acel tranzistor. "Regimul" este acelasi pentru orice produs. Ajungi sa scoti bani din buzunar si sa-ti rezolvi treaba. Te intrebi pentru ce mai exista regulile, sefii si de ce nu se face cercetare in Romania. Cam asa e si cu modelismul. Hai pa c-o iau pe ulei...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 08 February 2003 - 11:10 AM

0

#10 Useril este offline   Andrei 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 February 2003 - 05:25 PM

"Nu pare normal ca un sportiv sa-si plateasca taxele cerute de federatie dar sa nu fie obligat sa apartina unui club sportiv? Ce, nu poate participa la concursuri? "
Federatia nu are nimic de a face cu asta. Noua lege a sporturilor a desfiintat statul de sportiv independent. Orice fel de sportiv :rolleyes:
Asa ca cei care vor sa participe la competitiile federatiei (orice federatie) sint obligati sa fie legitimati la un club facut dupa ultima lege a sporturilor.
Andrei
0

#11 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 08 February 2003 - 05:31 PM

Am inteles. La doua nu putem, la nici unul iar nu putem. Imi spune cineva, sa sar cu umbrela de pe casa imi trebuie autorizatie de zbor? Ca daca-i descentrata sau bate putin vântul si imi schimba traseul se cheama ca zbor... Naiba sa-i ia. Apropo, pentru deltaplanism, parapanta, trebuie aprobare pentru zbor? Daca ies dimineata in gradina pot sa trag un zbor fara sa trebuiasca sa anunt autoritatile in prealabil?

Aceasta postare a fost editata de bitex: 08 February 2003 - 05:37 PM

0

#12 Useril este offline   ikonet 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 232
  • Inregistrat: 03-December 02

Postat 08 February 2003 - 11:38 PM

bitex:
torci ca o pisica...n-am ce zice
in stilul asta cred ca ma retrag din tara...
0

#13 Useril este offline   wabo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 01-April 02

Postat 09 February 2003 - 09:52 AM

E clar acum ca cluburile, oricum o sa fie dau o rama legal ca sa participi la competiti de o structura care nu ai ales si a care nu ai participat macar in sens democratic. Sorry, imi apare chiar ca si "inainte".

Eu , daca ma gandesc la un club, e mai mult ceva de idei comune de un grup de persoane care vor sa faca sportul lor ca amatori si pentru placere, nu pentru a sustine o structura suprapusa de un fel.

Adica sportul de modelsim sau orice sport care fac , o fac pentru placere nu pentru acte si hirti. Si cum pot fi membru la cate cluburi vreau aic in Germania imi apare foarte ciudat sa "cere cineva transfer" de la un club la altul. Sa CERE, cum ar fi el in puscarie sau inchis la un club.

Pana nu scape idei astea din sport de amatori, nu o sa fe nici cluburi adevarate nici competitie adevarate in Romania de cat cele organizate "de sus".

Scruzati daca sunt asa aspru, dar mie imi ridice parul cand ascult anomite cuvinte. Ori de ce nu sa poate lua idea asta de proprietari RHC pur si simplu ca o idee buna de a infiltra sistemul invechit cu idee noi si modern ? Asta era, cred si sper, idea la start cum am inteles...

Salutatri
Walter Born
Salutare
Walter Born
0

#14 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 09 February 2003 - 11:28 AM

Cam asa gândesc si eu, dar mai incet. Stie cineva unde pot gasi legislatia care-i priveste pe sportivi? Ca nu are rost sa vorbesc pe lânga subiect. Intâi sa citesc ce si cum. Dar e aiurea sa fii obligat sa faci un singur sport, desi poti sa faci mai multe. Ca sunt total diferite. Si vorbesc de sportivii amatori, nu profesionisti. Poate stie cineva, pot fi legitimat la doua cluburi sportive, sa zicem unul de fotbal si altul de volei? Ca n-o sa-mi spuneti ca n-am voie. Adica ce are comun fotbalul cu voleiul. Sunt federatii diferite, sectii diferite, cluburi diferite, nu sunt conflicte de interese de nici un fel, ba chiar mai mult, sportivul plateste separat pentru fiecare activitate pe care o desfasoara. Nu vad nici o legatura intre aeromodelism si automodelism. Sau intre sah si popice. Poate la un pahar de bârfa stam mai mult sai discutam pe teme similare? Macar sa stiu de ce-s suparat. Cred ca trebuie sa vad cum mai este si in alte tari, ca la noi am vazut. Cel care nu are putere sa spuna nimic nu are nimic. Se naste gol si asa traieste toata viata. Dreptul de proprietate. Gogosi. Ce proprietate. Sa zicem ca ai o casa si o curte. Construiesti un WC, trebuie sa faci o caruta de acte. Demolezi sau repari, alte acte si planurile de rigoare. Ma mir ca nu au cerut sa pui in desen si pozitia patului... Daca incerci sa sari ceva mai mult in sus, trebuie sa ai autorizatie de zbor, ca aerul nu-ti apartine (cine zice contrariul sa-mi spuna pâna la ce inaltime pot sa fac ce vreau eu, in curtea mea, si-l cred pe cuvânt). Trece o conducta pe terenul tau, adio teren al tau. Despagubiri muci. Daca vrea statul sa faca autostrada lu' peste, nici nu existi ca persoana sau proprietate. Gasesti petrol la tine in curte, nu-i al tau, ba mai mult faci si puscarie daca-l scoti cu galeata de acolo. Sau doamne fereste sa sapi mai mult de-o lopata in jos si sa dai de niste minerale mai deosebite, ca imediat iti dispare proprietatea (sa zicem ca aici au inceput sa mai miste ceva...). Ai un stâlp al RENEL-ului plantat la tine pe teren si-ti faci casa sau curte, esti obligat sa permiti accesul alora când au ei chef. Nu mai vorbesc daca trece o cale ferata si-ti taie terenul in doua. Nu numai ca n-ai voie sa treci de pe o parte pe alta, dar nici sa te apropii la mai mult de 15 m nu poti, ca platesti amenda. Pentru receptor radio platesti. Adica si ce intra abuziv la mine pe proprietate e al altcuiva. Si daca n-ar fi duminica si un subiect nepotrivit pentru forumul asta as mai scrie. Hai pa. Cred ca voi face modelism doar de placere, fara nici o federatie, fara nici un club. Când am chef ce-o competitie va invit la mine acasa, platesc eu transportul si cazarea stabilim regulile la un pahar cu vin, va pun la dispozitie un atelier cu tot ce trebuie pentru reparatii sau reglaje si a doua zi facem concursul. Pentru cine câstiga, tot respectul. Si sa vad daca am timp sau chef sa stau cu federatia la discutii. Cred ca e cazul sa ma trezesc, e deja dimineata.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 09 February 2003 - 11:31 AM

0

#15 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1966
  • Inregistrat: 08-May 02

Postat 09 February 2003 - 02:35 PM

bitex,

Te poti legitima pentru fiecare din cele 4 ramuri de sport din nomenclatorul FRMd...asta inseamna ca poti avea o legitimatie de auto, alta de aero, alta de navo si una de rachetomodelism.
Daca clubul la care activezi nu are toate sectiile de modelism, te poti legitima PENTRU SECTIA RESPECTIVA la alt club. Mai clar: esti legitimat la clubul "X" care are numai sectie de aeromodele. Te poti legitima la clubul "Y" ca navomodelism, la clubul "Z" ca rachetomodelism...
Citeste Legea 69/2000 si Statutul FRMd, publicat pe site..
Cu salutari
pitts
No brain, no headache.....
0

#16 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 10 February 2003 - 10:12 AM

Multam fain. Mai citesc odata statutul FRMd de pe site, ca posibil sa fi sarit pasajul cu pricina. Tot e bine, mai sunt ceva sanse.
Sa vad daca gasesc si legea 69/2000. Si ca tot veni vorba de "hârtii", gasesc pe la federatie un regulament de automodele ceva mai nou? Ce am eu cred ca este vechi. Am regulamentul din 1990 si cred ca s-au mai schimbat unele lucruri. Eventual copiez la copiator si restitui.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu