Cam asa gândesc si eu, dar mai incet. Stie cineva unde pot gasi legislatia care-i priveste pe sportivi? Ca nu are rost sa vorbesc pe lânga subiect. Intâi sa citesc ce si cum. Dar e aiurea sa fii obligat sa faci un singur sport, desi poti sa faci mai multe. Ca sunt total diferite. Si vorbesc de sportivii amatori, nu profesionisti. Poate stie cineva, pot fi legitimat la doua cluburi sportive, sa zicem unul de fotbal si altul de volei? Ca n-o sa-mi spuneti ca n-am voie. Adica ce are comun fotbalul cu voleiul. Sunt federatii diferite, sectii diferite, cluburi diferite, nu sunt conflicte de interese de nici un fel, ba chiar mai mult, sportivul plateste separat pentru fiecare activitate pe care o desfasoara. Nu vad nici o legatura intre aeromodelism si automodelism. Sau intre sah si popice. Poate la un pahar de bârfa stam mai mult sai discutam pe teme similare? Macar sa stiu de ce-s suparat. Cred ca trebuie sa vad cum mai este si in alte tari, ca la noi am vazut. Cel care nu are putere sa spuna nimic nu are nimic. Se naste gol si asa traieste toata viata. Dreptul de proprietate. Gogosi. Ce proprietate. Sa zicem ca ai o casa si o curte. Construiesti un WC, trebuie sa faci o caruta de acte. Demolezi sau repari, alte acte si planurile de rigoare. Ma mir ca nu au cerut sa pui in desen si pozitia patului... Daca incerci sa sari ceva mai mult in sus, trebuie sa ai autorizatie de zbor, ca aerul nu-ti apartine (cine zice contrariul sa-mi spuna pâna la ce inaltime pot sa fac ce vreau eu, in curtea mea, si-l cred pe cuvânt). Trece o conducta pe terenul tau, adio teren al tau. Despagubiri muci. Daca vrea statul sa faca autostrada lu' peste, nici nu existi ca persoana sau proprietate. Gasesti petrol la tine in curte, nu-i al tau, ba mai mult faci si puscarie daca-l scoti cu galeata de acolo. Sau doamne fereste sa sapi mai mult de-o lopata in jos si sa dai de niste minerale mai deosebite, ca imediat iti dispare proprietatea (sa zicem ca aici au inceput sa mai miste ceva...). Ai un stâlp al RENEL-ului plantat la tine pe teren si-ti faci casa sau curte, esti obligat sa permiti accesul alora când au ei chef. Nu mai vorbesc daca trece o cale ferata si-ti taie terenul in doua. Nu numai ca n-ai voie sa treci de pe o parte pe alta, dar nici sa te apropii la mai mult de 15 m nu poti, ca platesti amenda. Pentru receptor radio platesti. Adica si ce intra abuziv la mine pe proprietate e al altcuiva. Si daca n-ar fi duminica si un subiect nepotrivit pentru forumul asta as mai scrie. Hai pa. Cred ca voi face modelism doar de placere, fara nici o federatie, fara nici un club. Când am chef ce-o competitie va invit la mine acasa, platesc eu transportul si cazarea stabilim regulile la un pahar cu vin, va pun la dispozitie un atelier cu tot ce trebuie pentru reparatii sau reglaje si a doua zi facem concursul. Pentru cine câstiga, tot respectul. Si sa vad daca am timp sau chef sa stau cu federatia la discutii. Cred ca e cazul sa ma trezesc, e deja dimineata.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 09 February 2003 - 11:31 AM