Motoare cu azotat de amoniu
Postat 29 September 2003 - 12:29 PM
E cum se face asta?
Am la socri 70kg de azotat de amoniu si mi-am luat acasa vreo 2 kg de teste.
Chiar se pot face motoare din asa ceva?
Daca da cum se face si in ce procente?
Postat 30 September 2003 - 08:02 PM
Dar ai grija ca ce au batranii tai poate e ingrashamant care este atat de impur ca nu arde. cica poti sa-l decantezi si calcarul (impuritatile) ramane nedizolvat la suprafatza apei, spre deosebire de azotat care se dizolva
pe urma ar trebui sa-l usuci si sa ramai cu azotat bun pt motoare
Dar... tot ce e sus e teorie, trebuie sa experimentezi, nu cred ca se merita chestia asta cu decantatul :(
Postat 30 September 2003 - 09:19 PM
Postat 09 October 2003 - 11:47 AM
Aceasta postare a fost editata de GIGI: 09 October 2003 - 11:48 AM
Postat 09 October 2003 - 01:57 PM
M-ai spart!!!!
In pastile NU EXISTA MAGNEZIU METALIC!!! sunt compushi super coplecsi cu care motorul de racheta nu are ce face, calciu ala e cea mai mica problema cred
Postat 09 October 2003 - 05:10 PM
PS: nu exista nimic care sa inlocuiasca magneziu?
O alta reteta cu azotat de amoniu.
Postat 09 October 2003 - 05:17 PM
Isi asuma cineva acesta responsabilitate sacra?
Postat 09 October 2003 - 05:53 PM
Iau niste azotat si il bag in risnita de cafea sa-l fac praf fin. Dupa asta daca mai traiesc iau smirghel fin de tot si fac un praf de aluminiu dupa care il amestec cu praful de azotat.
Dupa asta ii dau foc?
In ce cantitati sa amestec ingradientele?
Este bine ce fac eu acolo sau se macina altfel?
Eu am dat foc la azotat si in prima faza se topeste, iau umpic pe batul de chibrit care arde si azotatul asta arde foarte violent si lasa multe resturi de ardere in urma.
E ce ziceti meseriasilor?
Postat 09 October 2003 - 10:11 PM
Postat 10 October 2003 - 12:15 PM
eu am pulbere de aluminiu, tu AN si la un loc poate obtinem ceva.
Eu sambata planuiesc sa merg pe la aeroclub pe la marinaru cu aeromodelul meu cel jumulit, mai vine cineva? Nu suparam pe nimeni?
asa, si la o bericioaica mica stabilim una alta, poti aduce ceva AN facut la rasnitza.
Bine mey?
Postat 11 October 2003 - 03:35 PM
Si va daca luati si un laptop va arat programul pe care l-am facut de predicitie a zborului rachetelor, tine cont de variatia densitatii atmosferei cu altitudinea, de var coeficientului de rezistenta al rachetei cu viteza, si chiar de reactiile chimice din motor. In fapt eu simulz chiar motorul!!! imi da tot pana si ce diametre critice sau ale avutajului imi tr la motor!!!
Postat 13 October 2003 - 12:32 PM
Chiar azi dimineata mi-am luat aprobarea sa o intind la club saptamina asta.
Eu fac ceva azotat de amoniu pulbere si vin cu el (daca mai apuc) :) .
Hai sa stabilim exact cand mergem la Marinarul nostru.
Postat 13 October 2003 - 12:46 PM
Ca si eu vreau sa-l intâlnesc.
Gigi, ai grija cu amestecatul sau macinatul substantelor, mecanic!!
Chiar si pulberea de aluminiu face urât la scânteile unui motor. Ti-am zis ca vreau sa poti tine halba de bere cu ambele mâini. Sper sa nu ma dezamagesti tocmai acum...
Telefon: 0721 385365
Postat 13 October 2003 - 01:03 PM
Eu macin azotatul de amoniu.
Crezi ca ma supun la vreun pericol?
Pun in risnita si pun foarte multe carpe pe ea inainte sa incep procesul de macinare.
Sa folosesc vesta antiglont sau luminare? :)
Am si o masinarie care seamana cu o masina de tocat care merge manual. Ce zici sa o folosesc pe aia? Nu fece scantei. Oricum cand luati berica sa cumparati si un pai ca va dau bani pe el. :)
Postat 13 October 2003 - 05:09 PM
Pe de alta parte, dupa cum a spus Bitex, pulberea de aluminiu este in anumite conditii piroforica. Cu rasnita de cafea nu poti sa o aduci in aceasta stare totusi, dar amestecarea azotatului cu aluminiu se poate face prin scuturarea substantelor intr-un borcan cu capac (nu cu rasnita !)
Postat 13 October 2003 - 05:22 PM
Am sa aduc si pulberea de Al.
MEY GIGI, NU MI-AI RASPUNS LA INTREBARE: AZOTATUL ALA DE AMONIU E INGRASHAMANT?, CA DACA ESTE! NU-I BUN! POTI SA-L ARUNCI!
Aia de la chimopar au zis ca vor "DELEGATIE"... marea cu sarea, in caz ca ai pile acolo e mai bine, ca ala e bun
Cat despre rashnitza, sa nu-ti faci griji, AN este f stabil si sigur in exploatare!
Postat 13 October 2003 - 05:41 PM
Azotatul de amoniu este ingrasanint.
Oricum vin joi.
De unde ai pulbere de Al?
PS: Aia de la Chimopar cand am fost la eu vroiau sa-mi dea azotatul pe loc dar nu stiam datele de la firma pe dinafara.
Ei au spus de delegat sa arate ca sunt in regula dar lucrurile nu stau asa. daca te duci cu datele de la o firma si cu banil sunt in stare sa-ti dea toata fabrica.
Ai pe cineva care are o firma? Mergem amindoi intr-o zi.
Postat 13 October 2003 - 06:05 PM
Aceasta postare a fost editata de bitex: 13 October 2003 - 06:07 PM
Telefon: 0721 385365
Postat 13 October 2003 - 06:43 PM
Oricun cand amestec substantele intre ele nu am de gand sa folosesc ceva care produce scantei si nici nu vreau sa fiu in contact direct cu bubstantele asa ca o sa folosesc un mecanism mecanic actionat de la distanta. Substantele separate nu prezinta un pericol asa mare ca sunt inofensife singure.
Postat 17 October 2003 - 11:38 AM
Postat 17 October 2003 - 01:07 PM
Eu am vorbit sa ne intilnim simbata.
Poate veniti la club.
eu il sun pe Marinaru si pe Bitex sa vad daca vin si ei.
Postat 17 October 2003 - 05:02 PM
Postat 17 October 2003 - 07:31 PM
O sa vedetzi si tartareatza mea care trebuie reabitata, sa nu stric tehnica de calcul ultraperformanta de pe ea degeaba :)
Si poate facem mici experientze pirotehnice Cu NA si AL sau AK si sulf ca bunul nostru prieten proxiimo a reusit imposibilul sa aiba de toate! sa luam exemplu de la el.
Sper sa apara si bitex ca nu l-am vazut de mult
Postat 17 October 2003 - 07:34 PM
Postat 19 October 2003 - 01:08 PM
Am dat foc la ceva azotat de amoniu care era ca ingrasamint.
Ce sa intimplat.
A inceput sa se topeasca, sa fiarba si dupaia sa arda fisiit si lasa foarte multe resturi dupa ardere.
Am luat putina apa (cam jumatate de ceasca) si am dizolvat in ea azotat de amoniu pina a ajuns aproape la saturatie adica nu prea se mai dizolva. Am lasat putin solutia sa se aseze si am separat lichidul de impuritatiile care au ramas nedizolvate.
Am astaptat sa se dizolve apa si sa se recristalizeze azotatul. Ce-i drept sa evaporat cam greu.
Ce a rezultat.
Am luat din praful rezultat si i-am dat foc. Acesta nu sa mai topit. A ars din prima destul de repede si nu a lasat nimic in urma.
Cred ca ingrasamintul asta nu este bun din cauza impuritatiilorcare exista in el.
O sa incerc sa-l amestec cu ceva pulbere de Al.
PS: cam in ce procente sa amestec azotatul cu Al?
Postat 11 December 2003 - 03:12 PM
Postat 15 December 2003 - 02:41 PM
pot sa fac ceva cu el , sau pot sa scot cumva rasina din el?
amestecul asta e fol de taicameu la ceva vopsele ! Ca doar cu asta se ocupa Si nu stiu cum unii nu puteti face rost de epoxy ca taicameu are sute de Kile (si se gaseste la chimcolor sau la alte firme din astea care vind vopsele ) !
--------------------
Postat 02 January 2004 - 04:56 PM