Modelism - RHC Forum: Motoare cu - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Motoare cu azotat de amoniu

#31 Useril este offline   rocketistu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 107
  • Inregistrat: 01-January 04

Postat 02 January 2004 - 05:00 PM

... mie mi-a spus unu' ca el poate face o racheta care urca pana la aprox 20 metri folosind ca si combustibil filmul din aparatul foto ...
RocketisT PanA La Capat
0

#32 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 January 2004 - 05:22 PM

Nu stiu daca filmele din ziua de azi au acea compozitie pe care o banuieste el. In general din celuloid se puteau obtine niste arderi suficient de puternice pentru a propulsa un obiect mic.
Am sa caut mesajul ala, sa vad exact ce am spus. Revin si adaug la acest mesaj.

PS "Poti sa faci motor cu reactie si din otet de mere si bicarbonat de sodiu alimentar." Am gasit. Asa am scris si asa este. Dar cu asa ceva nu poti lansa un rachetomodel decât foarte greu. Foloseam reatia mai mult pentru a crea presiune intr-un recipient urmata de o "explozie" a acelui recipient. Era un fel de explozie intârziata si necontrolata. Se producea dupa rasturnarea recipientului, la 1-2 minute, sau la cel mai mic soc dupa aceea. Dar nu e aplicabila in modelism. E greu de controlat si nu e o reactie puternica. Oricum, se degaja gaze, dar nu se consuma si acidul. La pulberi arderile sunt complete, sau aproape complete (numai degajare de gaze).

Aceasta postare a fost editata de bitex: 02 January 2004 - 06:00 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#33 Useril este offline   rocketistu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 107
  • Inregistrat: 01-January 04

Postat 03 January 2004 - 03:32 PM

... bitex cel care mi-a spus ca poate face propulsorul acela din film nu a scris pe forum eram prieten cu el pt. ca shi lui ii placeau rachetomodelele ... shi intr-un timp am vrut sa facem o racheta ... iar el mi-a spus ca sa folosim ca propulsor un film alb negru :>>
RocketisT PanA La Capat
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu