mai e vreo sansa?
Postat 03 January 2005 - 11:59 PM
mai fratilor uitati cum sta treaba. eu de mic am avut si acum cu atat mai mult am in sange aviatia militara si deci in viitor ma gandeam la pilot de supersonice. bine nu intra in calcul examenele care trebe date in fine.
intrebarea e in felul uramator:mai am vreo sansa aici in tara. acum sunt in clasa a zecea deci abia peste doi nai ajung sa dau acolo.
credeti ca se va desfiinta chiar de tot aviatia militara la noi in romania? :( :(
daca da as putea ajunge macar dincolo?
celelate tiputi de aviatie si anume civila mi se pare cea mai monotona, utilitara la fel iar sportiva am tot asa.
va rog ajutati-ma sunt disperat intr-u fel. :) :D
Postat 04 January 2005 - 01:47 PM
Postat 05 January 2005 - 12:20 AM
Allex, la 4 Jan 2005, 13:47, a spus:
Acolo e cea mai mare libertete.. exemplu clar: elevul pleacca in zona pt diverse maneabilitati si vine inapoi verde la fata.. nimeni nu zice nimic, chiar daca ar trebui suspendat de la zbor
Fiecare aerodrom are o altitudina mexima pe care are controlul.. elevii o depasesc fara greija, normal.. se aplica sanctiuni mari.
Cei care ajung la lotul de acrobatie fac numa ce vor muschii lor.....
Incearca tu la militara sa te abati de la misiunea care ti s-a dat..... nu cred ca ai vrea sa patesti sanctiunile militare.. care se plica.
Regulamentul acolo e strict. Daca nu se respecta mor oameni.
E valabil si prin alte parti dar noua oamenilor ne place sa-l incalcam.. si din cand in cand mai platim si noi cu cate o viatza sau.. mai muulte...
Postat 05 January 2005 - 12:22 AM
Chiar astazi... 4 Pume au plecat in Boznia-Hertzegovina.....
Postat 05 January 2005 - 06:32 AM
Agarici, la 5 Jan 2005, 00:22, a spus:
auzi mai agariciule
tu de aviatie militara de transport ai auzit?
ca vad ca o tot dai cu elicopterele astea .au si ele rolul lor.
da de forta de reactie rapida ai auzit?
daca nu incearca sa nu mai dai sfaturi legate de aviatia militara,io lucrez de 16 ani in RoAF (moaa ce bine suna) si tot nu dau sfaturi legate de problema asta.am trecut prin regimente de aviatie -vanatoare si bombardament,regimente de cercetare,elicoptere si stiu cam tot ce misca in domeniu.
o sa ramana dupa restructurare (adik in 2007)cel putin 2 baze aeriene cu supersonice (dupa cum am mai spus se pare ca f16)
Postat 05 January 2005 - 08:08 AM
Oricum in aviatia militara nu veti gasi libertatea visata. Si in general atunci cand zbori pt altcineva, vei zbura cand vrea mushchii lu' comandantu' , a lu' mecanicu' Ghitza, sau a oricarui alt personaj cu exceptia ta a pilotului. Iar visele cu top gun romanesc cred ca sunt inca departe. Silviu, Mamutel pot sa ne spuna mai multe ca sunt in sistem.
Big.
Postat 05 January 2005 - 10:32 PM
macar nu e totul pierdut. si aricum nimeni nu se gandea la top gun romannesc.
Postat 09 January 2005 - 09:34 PM
SILVIU66, la 5 Jan 2005, 06:32, a spus:
Agarici, la 5 Jan 2005, 00:22, a spus:
auzi mai agariciule
tu de aviatie militara de transport ai auzit?
ca vad ca o tot dai cu elicopterele astea .au si ele rolul lor.
da de forta de reactie rapida ai auzit?
daca nu incearca sa nu mai dai sfaturi legate de aviatia militara,io lucrez de 16 ani in RoAF (moaa ce bine suna) si tot nu dau sfaturi legate de problema asta.am trecut prin regimente de aviatie -vanatoare si bombardament,regimente de cercetare,elicoptere si stiu cam tot ce misca in domeniu.
o sa ramana dupa restructurare (adik in 2007)cel putin 2 baze aeriene cu supersonice (dupa cum am mai spus se pare ca f16)
Serios?!? Pai La ce vrea omul asta, Jester, nu inteleg implicarea ta cu AMTramsporturi....
Nu tiu care este pozitia ta in Armata, dar un amic ce lucreaza destul de sus in aramta, mi-a spus ca Transportul si elicopterele vor si transferate la trupele terestre ca suport....
Cat despre FIR, in principal va fi compusa din comadouri sprijinite de kaliciopterele de care vorbeam.
Momntan intreadevar ea este compusa si din aviatie de vanatoare, dar Momntan.
Actualmente, FIR este de propaganda.... Pt ca o Forta de Interventie Rapida ar trebui sa aiba exercitii lunar dac nu saptamanal pt a se mentine in forma....
Cu exceptia vaatorilor de munte si a celor din fortele speciale....care intradevat se poate spune ca sunt pregatiti pt interventie rapida in rest.. e pura propaganda...
La noi in tara nici un avion nu este la Alarma de 30 de minute.... n mia zic mai rapida... Fortele maritime sunt cam in aceeasi galeata.
Si Daca ei cred ca interventie rapida inseamna sa stea sa joace table pe puntea vaselor si in cazarmele de la aerpodromulri.... pai scuze, dar ma opresc aici pt a nu jicni pe nimeni.
Postat 10 January 2005 - 01:54 PM
Agarici, la 9 Jan 2005, 22:34, a spus:
Mod pueril de a trata lucrurile: omul iti spune ca lucreaza in domeniu, cu fapte, dar tu il contrazici cu argumente din auzite de la altii! Mare grija..!
Cu rabdare si ciocan.
Postat 10 January 2005 - 03:38 PM
Postat 10 January 2005 - 05:18 PM
Agarici, la 9 Jan 2005, 21:34, a spus:
probabil ca a vrut sa zica ca si fortele terestre vor avea elicoptere pe sistem nato asa cum e si normal.
oricum , nu cred ca prietenu tau impartaseste cu tine strategia militarii a tarii pentru urmatorii ani.
cat despre afirmatia ta despre FRR sprijinite de elicoptere e putin fortata si sa-ti spun de ce: FRR nu este destinata sa actioneze in ardeal moldova sau in bulgaria (cam cat tine rezervoru la socat)
ele sunt trimise in teatrele de operatii care (eu sper asa sa ramana ) sunt muuuult mai departe decat un plin de elicopter.
deci fara avioane de transport militare (inclusiv pentru parasutare ca de aia de FRR) poti sa zici ca nu ai FRR,pt ca ramane in cazarma ca TAROMU nu cara soldati.
Postat 11 January 2005 - 01:02 AM
Postat 11 January 2005 - 11:47 PM
Postat 12 January 2005 - 10:38 PM
Postat 12 January 2005 - 11:12 PM
Postat 13 January 2005 - 05:42 AM
bogdanut, la 12 Jan 2005, 23:12, a spus:
mah bogdanute nu e nimik la Tg.Mures. tz-am mai zis odata da vad ca nu vrei sa pricepi.
itzi spun sigur.
mai bine vezi-ti da masinutele tale.
Postat 13 January 2005 - 09:03 AM
Postat 13 January 2005 - 07:32 PM
jester, la 12 Jan 2005, 22:38, a spus:
pai shi ce face tara cumpara 2 F-22 shi atata??? le pun la muzeu sau???
Postat 13 January 2005 - 08:01 PM
noi ca stat suntem unde suntem si asta este...
nu vinde amerika f22 decat la 10 ani dupa intrarea in exploatare la ei.
si nu vinde catre nimeni!!! in rastimpu asta.
de obicei poti sa cumperi ceva ce este de vanzare! ce nu e de vanzare nu poti sa cumperi.
Postat 13 January 2005 - 10:15 PM
din cate stiu eu nu.
Aceasta postare a fost editata de jester: 13 January 2005 - 10:15 PM
Postat 14 January 2005 - 12:57 AM
Agarici, la 9 Jan 2005, 21:34, a spus:
Cat despre FIR, in principal va fi compusa din comadouri sprijinite de kaliciopterele de care vorbeam.
Momntan intreadevar ea este compusa si din aviatie de vanatoare, dar Momntan.
Actualmente, FIR este de propaganda.... Pt ca o Forta de Interventie Rapida ar trebui sa aiba exercitii lunar dac nu saptamanal pt a se mentine in forma....
Cu exceptia vaatorilor de munte si a celor din fortele speciale....care intradevat se poate spune ca sunt pregatiti pt interventie rapida in rest.. e pura propaganda...
La noi in tara nici un avion nu este la Alarma de 30 de minute.... n mia zic mai rapida... Fortele maritime sunt cam in aceeasi galeata.
Si Daca ei cred ca interventie rapida inseamna sa stea sa joace table pe puntea vaselor si in cazarmele de la aerpodromulri.... pai scuze, dar ma opresc aici pt a nu jicni pe nimeni.
hopa..... ete ca avem oameni informati, de cine nu stiu ...... sti tu vorba aia ca daca dai cu presupusu vine presupusu si tzi-o trage..... deci io cred ca nu stau de bou noaptea sa pazasc cainele sa manance tot din strachina si nu cred ca ceilalti indivizi care stau si tremura pe un frig de crapa pietrele sa fim in barem nu sunt ajutori de caine lup la postu 13!deci pt aia care nu stiu ... sa nu se mai bage ca musca .... iar pt aia care vor sa vina in av militara ...sa vina nene ca nu-i a mea ... dar nu va fi cum cred ei .... o sa vina perioade grele!