Caut un adeziv PENTRU material siliconic mai concret, as lipi un silicon pe aluminiu, daca se poate...
Postat 11 October 2010 - 10:36 PM
Ma poate cineva ajuta cu o informatie? Caut sa lipesc o piesa dintr-un material siliconic (initial bicomponent, tip A+B, Shore 20) de o bucata de aluminiu.
Pana acum n-am gasit nici un adeziv care sa ma satisfaca. Concret, e vorba de lipit niste bacuri siliconice micute, aproximativ 15x25x3 mm, pe degetele unei maini mecanice.
Pentru anumite sarcini folosesc cyanoacrilat, dar nu e o solutie sfanta. Cu putin efort dezlipesc siliconul, tot adezivul ramanand pe piesa de aluminiu. Din cate stiu eu, nu prea sunt substante care sa atace materialul siliconic si care sa poata fi folosite pe baza acestei proprietati prin solventi, pentru silicoane.
Stie cineva o metoda ceva mai buna? Sau un adeziv mai special? O sa intreb la niste firme, dar nu strica o intrebare si pe forum.
Nu stiu sa gasesc un alt adeziv siliconic, care ar fi posibil sa se lipeasca de al meu si s-o faca la fel de bine si cu aluminiul. Probabil ca voi fi nevoit sa folosesc acum ce am, si sa trec ulterior la fixarea prin forma sau chiar voi ingloba piesa din aluminiu in masa siliconului (are destule orificii sa tina materialul pe ea).
Multumesc anticipat pentru orice fel de informatie.
Telefon: 0721 385365
Postat 11 October 2010 - 11:09 PM
Bafta!
Costel
Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 11 October 2010 - 11:10 PM
Postat 11 October 2010 - 11:33 PM
Cam piesele alea colorate ma intereseaza sa le am lipite mai bine, acolo unde-s acum...
Multam fain pentru raspuns, trec pe lista.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 11 October 2010 - 11:36 PM
Postat 12 October 2010 - 12:41 AM
bitex, la Oct 11 2010, 11:36 PM, a spus:
Ma poate cineva ajuta cu o informatie? Caut sa lipesc o piesa dintr-un material siliconic (initial bicomponent, tip A+B, Shore 20) de o bucata de aluminiu.
Pana acum n-am gasit nici un adeziv care sa ma satisfaca. Concret, e vorba de lipit niste bacuri siliconice micute, aproximativ 15x25x3 mm, pe degetele unei maini mecanice.
Pentru anumite sarcini folosesc cyanoacrilat, dar nu e o solutie sfanta. Cu putin efort dezlipesc siliconul, tot adezivul ramanand pe piesa de aluminiu. Din cate stiu eu, nu prea sunt substante care sa atace materialul siliconic si care sa poata fi folosite pe baza acestei proprietati prin solventi, pentru silicoane.
Stie cineva o metoda ceva mai buna? Sau un adeziv mai special? O sa intreb la niste firme, dar nu strica o intrebare si pe forum.
Nu stiu sa gasesc un alt adeziv siliconic, care ar fi posibil sa se lipeasca de al meu si s-o faca la fel de bine si cu aluminiul. Probabil ca voi fi nevoit sa folosesc acum ce am, si sa trec ulterior la fixarea prin forma sau chiar voi ingloba piesa din aluminiu in masa siliconului (are destule orificii sa tina materialul pe ea).
Multumesc anticipat pentru orice fel de informatie.
Am folosit cu succes pt silicon LOCTITE 5900 .
E cam scump dar lipeste f bine. Costa vreo 80 lei
Ar mai fi de la acceasi firma LOCTITE 4850 (e si mai scump) dar e cel mai bun. Este flexibil iar la cauciuc-neferoase (Al Cu ) lipeste extrem de bine. Nu am testat insa pe silicon.
Am mai incercat cu Sikaflex 11FC de la hornbah cu rezultate satisfacatoare ( e mai ieftin in schimb)
Postat 12 October 2010 - 02:57 AM
In acest caz, as incerca, doar de fun, sa folosesc acelasi silicon...zic si eu.
Ciano nu mi se pare indicat, fiind prea rigid, sa lipeasca ceva elastic. Se va fisura.
As incerca si cu adeziv poliuretanic.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 12 October 2010 - 02:57 AM
Postat 12 October 2010 - 07:56 AM
Cianoacrilatul chiar nu este indicat din motivele pe care le-ai spus, dar este exact la limita. Adera putin si la tabla de aluminiu, suportul este rigid, parca nu ma deranjeaza. Speram doar sa gasesc o varianta mai buna. Adica intre lipirea a doua bucati de cauciuc vulcanizat cu prenadez si ce fac eu este cale lunga. Ma gandeam sa ajung macar pe la jumatate...
O sa incerc si cu adeziv poliuretanic, daca o sa mai am timp.
Multam fain.
Postat 12 October 2010 - 06:41 PM
Scuza-ma ca bat campii...
Postat 12 October 2010 - 08:28 PM
Raman dator!
Pentru partea cu "tabla" inglobata in silicon, m-am pregatit de la inceput, am acolo gaurile gata filetate, dar nu stiam cum sa scap mai usor.
Azi am mai incercat un adeziv, n-a tinut. O sa refac bacurile cat de curand si o sa verific si adezivii recomandati mai devreme, cine stie...
Nu inchid subiectul, dar pentru mine problema e ca si rezolvata. Poate si pentru altii, care aveau problema asta.
Multumesc pentru sfaturi.
Spor la treaba tuturor.
Postat 12 October 2010 - 08:46 PM
Postat 12 October 2010 - 09:12 PM
Fara sa modific (de fapt sa refac) matrita, mai usor imi este sa folosesc ceva textil. O iau incetisor, treptat cred ca verific toate variantele. Presimt ca o sa mai patesc din astea cu siliconul...
Multumesc tuturor pentru ajutor! O sa incerc sa mai comunic din rezultate, pe masura ce le obtin.
Postat 23 October 2010 - 11:28 PM
Multumesc pentru raspuns.
Postat 24 October 2010 - 09:28 AM
bitex, la Oct 24 2010, 12:28 AM, a spus:
Multumesc pentru raspuns.
Cu silicon ai incercat ? D-ala de pute a otet?
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
Postat 24 October 2010 - 09:50 AM
Toate cele bune
Eugen