Modelism - RHC Forum: Montaje electronice la comanda - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Montaje electronice la comanda Ce nu pot face altii poate fac eu....

#31 Useril este offline   valip 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 15-November 04

Postat 25 November 2004 - 01:56 AM

Am nevoie sa imi construiesti ceva care sa imi masoare rotatii pe minut cu led IR si fototranzistor.Il atasez la un angrenaj care are o roata cu o gaura in ea pe unde sa treaca fascicolul de citire. Si sa fie pe o scara pina la 1000rpm.Cu afisaj 3 digitzi.Nu ma intereseaza sa fie piese noi si nici tipul afisajului.Doar placa cu piese si emitator/receptorul separat sa le bag in montura.
Cit m-ar costa?

Si sa-mi spui daca poti face o centrala digitala pentru trenulete scara TT plus vreo 2 decodere.Vreau inainte de a trece pe digital sa vad ce poate si daca pot adapta usor materialul meu rulant analogic.

Multzam
Vali.
0

#32 Useril este offline   Omu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 16-April 04

Postat 25 November 2004 - 09:24 AM

Revin cu detalii, este vorba de MP16 si MP26, tranzistoare cu germaniu, fabricatie ruseasca, am nevoie de datele de catalog, tensiuni maxime, curent de colector maxim, factorul de amplificare pot sa-l masor, am facut rost de cateva zeci de bucati si vreau sa le folosesc.
In alta ordine de idei, am in afisaj LCD simplu, nu color, mare (20cm/15cm) din el iese o panglica cu 15 fire, si nu stiu cum pot sa-l verific, vreau sa fac cu ajutorul lui un dispozitiv DRO pentru o freza sau un strung.
0

#33 Useril este offline   One 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 192
  • Inregistrat: 22-July 03

Postat 25 November 2004 - 10:13 AM

O sa caut sa vad daca gasesc detalii pentru tranzistoare, desi am cam abandonat cartile si revistele vechi, mai ales ca acum am pe calculator datasheet-urile care ma intereseaza.
Afisajul ar trebui in mod normal sa aiba vreo 20 linii de comunicatie, nu 15... Pentru a-l verifica, trebuie sa faci un montaj de interfata la portul paralel al calculatorului si sa te apuci sa trimiti date, conform protocolului utilizat de afisaj.
Ce controller are afisajul?
Pentru a inventa ceva ai nevoie de o imaginatie bogata si o gramada de gunoi. Thomas A. Edison (1847 - 1931)
0

#34 Useril este offline   Omu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 25 November 2004 - 02:08 PM

El se prezinta sub forma unei carcase de plastic gri, plata (1-1.5cm) la 20x15cm, carcasa care contine
LCD-ul, si binenteles ca nu am rezistat sa nu o desfac, sunt mai multe cipuri (cam 7 bucati) pe cablaj, pe carcasa de plastic scrie SUPER TWIST LCD, cand ajung acasa am sa o desfac sa dau si codul cipurilor
0

#35 Useril este offline   Omu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 26 November 2004 - 11:21 AM

Deci sunt 11 cipuri identice M5298, mai este unul 50003LA si mai este unul TA 8D 75902F
Pe cablaj scrie Amstrad Z 70840 EDM-DL648A PC-PE43A-04
0

#36 Useril este offline   Omu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 December 2004 - 11:17 AM

Revin cu informatii suplimentare la display-ul meu, cele 15 fire sunt
1 +5V
2 GND
3 CPX
4 NC (Not Connected)
5 FRAME
6 LOAD
7 GND
8 NC
9 LD0
10 LD1
11 LD2
12 LD3
13 -20V
14 VLC0 ( for contrast adjustment )
15 GND

Si asta este o discutie pe un alt forum referitoare la modul de comanda, la acelasi tip de display.

using a load pin .1ms divisions
4 data pins port strobed by the load
every 4 bits it is also bi directional data pins
so you can stobe one then the other
the frame pin every 20ms

the cpx or clk pin runs at 1.4885 mhz
Deci cpx este pinul care primeste frecventa de ceas
pinii de alimentare sunt lamuriti, mai putin cei de VLCO, Frame, Load si LD0, LD1,LD2,LD3
0

#37 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 839
  • Inregistrat: 05-June 04

Postat 07 February 2005 - 04:18 PM

cONTROLERE PTR BRUSSLESS DA LA UN PRET DECENT?
SA TOT DISCUTAT AICI:
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...5&hl=brushless&
AU batut-o si-au batut-o pina cind au lasat-o.
INTREBAREA E POTI SA FACI?
SI DACA DA CU CIT?
si daca cu cit IN CIT TIMP?

Cu stima

Aceasta postare a fost editata de Picatot: 07 February 2005 - 04:19 PM

Sa nu existe confuzii!
mesaj normal, off topic, inutil ; off topic dar util ; off topic, important .
0

#38 Useril este offline   Buggy-man 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 1804
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 09 February 2005 - 10:49 AM

Vad ca lumea se tot ambaleaza pe acest subiect insa fara rezultate!
Sa inteleg ca acest subiect a fost initiat pentru a testa disponobilitatea noastra de a cumpara lucruri hand made? Pentru ca din tot ce am comandata (cu mult timp in urma) nu s-a finalizat nimic!
Asa ca revin cu intrbarea, COMANDA MEA SE FACE SAU NU?
RHCForum - Webmaster
0

#39 Useril este offline   One 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 12 February 2005 - 11:25 AM

Buna, in primul rand doresc sa imi cer scuze pentru absenta mea indelungata de pe forum.
Am avut niste probleme personale care au venit toate gramada.
Vizitele mele pe forum au fost mai rare, caci nu am mai avut acces internet si am amanat mereu raspunsurile in speranta ca foarte curand vor veni vremuri bune.

Controller pentru brushless in mod sigur nu pot face acum, caci am foarte multe lucrari incepute si neterminate si timp din ce in ce mai putin. Poate ceva mai tarziu, daca va mai fi cererea valabila.
In viitorul apropiat sper sa realizez acele constructii care se pot vinde in mai multe exemplare, care sa necesite deci proiectare si testare o singura data. As dori sa renunt la unicate.
Timpul nu imi mai permite acum sa ma ocup prea mult de electronica, am un program mai lung ca am schimbat si locul de munca.

In viitorul foarte apropiat, voi incerca sa termin incarcatorul pe care l-a dorit Buggy-man. Probabil ca s-a plictisit asteptand si imi cer scuze inca o data, il voi realiza oricum, caci mi se pare o idee buna. Dupa aceea, daca va mai fi interesat...
Oricum, luna asta nu voi reusi sa termin tot ce am inceput.

Am speranta ca vor veni si vremuri mai bune si vor fi pe aici in curand si persoane care sa ma laude.

In legatura cu displayul: nu am reusit sa gasesc detalii, mai ales ca am acum si eu unul asemanator si nu reusesc sa gasesc documentatie la el.

Aceasta postare a fost editata de One: 12 February 2005 - 11:27 AM

Pentru a inventa ceva ai nevoie de o imaginatie bogata si o gramada de gunoi. Thomas A. Edison (1847 - 1931)
0

#40 Useril este offline   PiciU_70 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 154
  • Inregistrat: 04-July 04

Postat 26 February 2005 - 06:17 PM

Am un motor pe benzina de 35cc.Pe care vreau sa il pun pe o barca.As vrea sa renunt la volanta lui si la bobina care initiaza scanteia.Se poate construi un modul de aprindere inlocuind volanta originala cu una mai mica de dural?Si cu o pastila de magnet?
A disparut ca magaru in ceata.....
0

#41 Useril este offline   One 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2005 - 01:36 AM

Scuze pt. intarziere.
Da, se poate. In acest caz iti vor trebui o bobina de inductie si o baterie. Problema este ca bateria mai trebuie si incarcata.
Momentan nu pot sa construiesc nimic din lipsa de timp, dar daca nu te grabesti, spre sfarsitul lunii as putea sa te ajut.
0

#42 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1598
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 25 June 2005 - 03:09 PM

@Buggy-Man

Uite, desi cam tarziu s-au gandit si altii la ceea ce vroiai tu in primele posturi!
Am facut asa ceva si merge brici! Doar ca nu are temperatura monitorizata...Si e doar descarcare... Dar asta e important! Incarcarea se poate monitoriza la nivel de pack, nu sunt probleme. Doar descarcarea sub prag a unor celule ne omoara...
http://www.seven-segments.com/index.php?ac...&id=16&idcat=14

Tot acolo doritorii pot gasi alte cateva proiecte interesante si Utile!

Cu stima,
Costel

Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 25 June 2005 - 03:12 PM

35 MHz, canal 60,62,78.
0

#43 Useril este offline   GeorgeM_Alf 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 06-October 08

Postat 06 October 2008 - 08:56 PM

Salut!
Sint nou pe aici si ma bucur ca v-am gasit.
In curind ma apuc iar de modelism (cam dupa 20 de ani) - barcute pentru nadit, dar acum am alta urgenta:

Vreau sa automatizez o poarta de intrare in curte - clasica, din 2 bucati batante de cite 1,5 metri, din fier forjat. Nu-mi convine pretul la care gasesc kitul de automatizare, asa ca vreau sa-l construiesc singur. Voi folosi 2 motorase de stergator de parbriz, probabil de Dacie, care au deja reductor in ele, atasate cite unei bare filetate pe care vor lucra cite o piulita (deci reductor aditional).
Cel mai simplu (cred eu) ar fi sa folosesc o alarma auto pentru partea de telecomanda.

Problema mea este partea de alimentare. Imi trebuie deci o sursa de alimentare de 12 V care sa suporte curentul absorbit de cele 2 motorase de stergator de parbriz si alarma auto (aici sigur trebuie curent stabilizat). Si cum mai toate alarmele au nevoie de reprogamare in cazul in care a fost intrerupt curentul de alimentare, este nevoie si de introducerea in sistem a unei baterii de 12 V, dar nu neaparat una de putere mare. Poate fi si una din cele folosite la alarmele pentru locuinte. Acea baterie (acumulator) are nevoie de curent de reincarcare. Deci, de un incarcator automat care sa aibe grija de acea baterie.

Ma poate ajuta cineva in legatura cu aceasta problema? Primesc sfaturi, si mai ales solutii. Si ca sa nu fiu off-topic, sint de acord si cu comanda unui astfel de montaj...

Sa auzim de bine!
0

#44 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 07 October 2008 - 10:56 AM

Salut...in legatura cu display-ul....prima chestiune este sa afli codul lui.
Este important pentru ca astfel afli in jurul carui controler este construit. Apoi caut documentatie pentru acel controller. Cel mai des folosit este Hitachi HD44780. Daca iti trebuie iti pot trimite documentatie pentru el. Si te pot ajuta sa-l ponesti.

Succes.

Aceasta postare a fost editata de charlie: 07 October 2008 - 10:58 AM

0

#45 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 26-July 05

Postat 07 October 2008 - 04:00 PM

@GEORGE,

UPS-urile sint solutia.

Aceasta postare a fost editata de harrina: 07 October 2008 - 04:02 PM

si totusi se invirte !
0

#46 Useril este offline   maon 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 28-December 08

Postat 01 January 2009 - 09:40 PM

Va salut! Pentru inceput imi cer scuze ca intru asa dar am si eu o problema. As vrea sa stiu daca stie cineva vre-o schema de sursa cu tensiune reglabila care foloseste BUX98P ca tranzistor de putere sau MJE13009 am cteva dinastea si, si nevoie de o sursa. va multumesc
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu