Modelism - RHC Forum: 5 secunde de zbor - AVIZ INCEPATORILOR! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

5 secunde de zbor - AVIZ INCEPATORILOR!

#61 Useril este offline   ddalcu 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 14-May 10

Postat 12 June 2010 - 09:23 PM

Vezi postareapccdtk, la Jun 12 2010, 10:12 PM, a spus:

Eeee !!! Daca schimbi aeroportul-locatia poti modifica unghiul de vedere ( camera ) fie din cockpit fie proiectie ortografica din spatele avionului .

Nu mi-am batut capul... Eu vreau sa fie cat mai realist posibil ca sa invat cat mai mult fara daune :(
0

#62 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 13 June 2010 - 05:30 AM

Tu sa nu te superi pe noi. Suntem ca babele, care stau la gardul de la ulita, seara, si comenteaza.
Principalul este ca tu sa zbori. Vei farma, vei fi necajit, dar totul va fi recompensat, inzecit, cand modelul va fi sus, in elementul sau natural.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
0

#63 Useril este offline   ddalcu 

• Nou venit
  • Pip

Postat 13 June 2010 - 09:41 AM

Vezi postareadan_mitea, la Jun 13 2010, 06:30 AM, a spus:

Tu sa nu te superi pe noi. Suntem ca babele, care stau la gardul de la ulita, seara, si comenteaza.
Principalul este ca tu sa zbori. Vei farma, vei fi necajit, dar totul va fi recompensat, inzecit, cand modelul va fi sus, in elementul sau natural.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

:) N-am de ce sa ma supar, stai linistit.
Pai necajit si suparat am fost, ca am farmat deja unul. Acuma ar trebui sa vina si satisfactia :) Saptamana asta care vine vreau sa-mi cumpar iar modelul si sa fac o noua incercare. Sper ca de data asta contactul cu solul sa nu-mi mai inmulteasca nr de bucati din care e facut planorul :) Eu sunt convins ca o sa fie bine acum, mai ales ca nu vreau sa fac nici o smecherie, ci doar sa-l vad in aer, sa dau o tura si sa-l pun usor pe sol (oriunde ar fi asta, numai usor sa fie :rolleyes: ) Oricum, o sa va tin la curent :)

Aceasta postare a fost editata de ddalcu: 13 June 2010 - 09:55 AM

0

#64 Useril este offline   gabyshor 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 80
  • Inregistrat: 03-October 07

Postat 14 June 2010 - 09:55 AM

nu-ti lua wingdragon. am unu in familie si stiu cum e. fratele meu si-a luat unul si eu un easy star. easy staru inca merge. dupa crash, il reparam si a doua zi la zbor iar. cu wingdragonu... mai greu. se rupe f repede cand dai cu el de pamant.
0

#65 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 14 June 2010 - 01:53 PM

Din propie experienta recomand Easy Star-ul, pine-i si cateva fasii de scotch cu fibra pe fuselaj, in special pe bot, bordurile de atac al aripilor si burta. Este foarte rezistent si se repara usor cu superglue.

Respect!
0

#66 Useril este offline   Maverick 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 719
  • Inregistrat: 10-October 08

Postat 14 June 2010 - 02:50 PM

Vezi postareaddalcu, la Jun 13 2010, 10:41 AM, a spus:

Eu sunt convins ca o sa fie bine acum....

Si eu sunt convins ca o sa fie bine acum, dar doar daca nu mergi la zbor singur, ci insotit de cineva experimentat..
Daca trebuia sa tragi o invatatura din prima patanie, cred ca asta era cea mai importanta :rolleyes: Pe asta trebuie sa o retii, pe asta nimeni nu prea vrea sa o auda la inceput, pe asta o concluzioneaza toti ulterior, asta ii sfatuiesc toti aeromodelistii pe cei incepatori.. NU singur la primul zbor. Atat, restul e cancan.
Both optimists and pessimists contribute to our society. The optimist invented the airplane and the pessimist the parachute. ~Gil Stern

If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
0

#67 Useril este offline   ddalcu 

• Nou venit
  • Pip

Postat 02 July 2010 - 10:05 PM

AM ZBURAT!!!!! ;) :D :D Si inca singur! Si era si ceva vand (mai slab ca data trecuta, dar era) :D Parca inca nu-mi vine sa cred, dar am decolat si aterizat de 3 ori, iar planorul este intreg, asa ca trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea ;) Bineinteles ca aterizarea mi se pare cea mai dificila, mai ales ca zona in care pot ateriza e destul de mica. Mi-e f greu sa vin suficient de incet ca sa aterizez... Cred ca aici intervin flapsurile, dar inca nu le-am folosit. Oricum, foarte, foarte tare senzatia!
Am sa pun si cateva poze mai tarziu, dar sa le primesc de la cel care mi le-a facut!
0

#68 Useril este offline   ddalcu 

• Nou venit
  • Pip

Postat 03 July 2010 - 12:02 AM

Si pozele:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_2615.jpg
  • Imagine atasata: IMG_2634.jpg
  • Imagine atasata: IMG_2638.jpg
  • Imagine atasata: IMG_2653.jpg
  • Imagine atasata: IMG_2654.jpg
  • Imagine atasata: IMG_2659.jpg
  • Imagine atasata: IMG_2660.jpg

0

#69 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 03 July 2010 - 07:23 AM

Foarte frumos, felicitari!
Cand vii la aterizare poti trage putin in sus de profundor cand modelul e la mai purin de 1 metru de sol.

Cu respect,
Adrian
0

#70 Useril este offline   ddalcu 

• Nou venit
  • Pip

Postat 03 July 2010 - 10:48 AM

Vezi postareaadioperator, la Jul 3 2010, 08:23 AM, a spus:

Foarte frumos, felicitari!
Cand vii la aterizare poti trage putin in sus de profundor cand modelul e la mai purin de 1 metru de sol.

Cu respect,
Adrian

Bine, asta oricum fac, dar parca tot are viteza cam mare, sau cel putin asa mi se pare mie, comparand cu ce am vazut prin filmuletele de pe youtube. Eh, cu timpul... :rolleyes:
0

#71 Useril este offline   ddalcu 

• Nou venit
  • Pip

Postat 06 July 2010 - 12:58 PM

Un filmulet cu al 6-lea zbor :) http://www.youtube.c...h?v=7fycyNnoNwA
Scuze pentru calitatea filmarii.
0

#72 Useril este offline   DDaniel 

• EX Avionu
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 392
  • Inregistrat: 04-May 07

Postat 06 July 2010 - 03:46 PM

Foarte frumos. Faina locatia, poate pe week-end vin si eu la tine.

Bafta
0

#73 Useril este offline   ddalcu 

• Nou venit
  • Pip

Postat 06 July 2010 - 10:45 PM

Vezi postareaDDaniel, la Jul 6 2010, 04:46 PM, a spus:

Foarte frumos. Faina locatia, poate pe week-end vin si eu la tine.

Bafta

Te astept! Vreme sa fie.
0

#74 Useril este offline   dj_dread 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 12-July 10

Postat 13 July 2010 - 01:23 PM

Vezi postareabizu, la Jun 9 2010, 02:07 PM, a spus:

Asta daca insisti sa-l repari acum.
Te poti orienta la un model mai simplut si cu mult mai ieftin, utilizind cit mai mult din echiparea pe care o ai deja.
E plin forumul de sfaturi si indrumari asupra primului model.
Faptul ca ai busit motor, acumulator si ce ai mai zis tu acolo, e nasol dar cu timpul, o sa te uiti mirat in raft si-o sa te intrebi cind mama draq ai cumparat toate acareturile alea si daca mai incerci sa faci si totalul, ti-ai stricat ziua.
Daca ti-a placut, chiar si asa scurt, mergi mai departe; joaca asta e scumpa si cere rabdare.
Cea mai importanta concluzie pe care ar trebui sa o tragi acum, zic eu (cred ca majoritatea am fost in situatia ta), este ca trebuie sa-ti cunosti colegii din zona ta si in felul asta, scutesti multi bani si frustrare.

Multa bafta

deci eu sunt si mai incepator :wacko: in sensul ca in afara de simulatorul venit odata cu kitul n-am insistat sa citesc ceva pe undeva :) si dupa o luna de stat in casa cu jucaria primita cado, mi-am luat inima in dinti, am montat ce mai era de montat si am iesit in parc (IOR) ca doar e langa bloc. si dupa ce s-au strans vreo 20 de prunci in jurul meu sa vada minunea, trosc! pe acelasi principiu. se ridica de la pamant elegant si frumos, dupa care o ia brusc pe verticala si cand n-a mai putut s-a dat peste cap si a luat-o in jos ca asa e cu gravitatia asta..si pana sa mai dau eu din profundoare ca sa termin lupingul inceput de avion, il vad infipt cu elicea in pamant si cu bucati sarind din el. din jur se aude un cor de 20 de "aaaahhhh" care nu se compara si nu reusesc sa descrie ce serie de injuraturi aveam eu in gand. imi strang bucatile si plec in casa. jucaria este un Pitts de la Art Tech. "macelul" s-a intamplat duminica, adica acum 2 zile, si de atunci caut disperat niste aripi superioare si inferioare, eventual un fuselaj. dar in tara asta a noastra nu se gasesc decat lucruri "intregi" de cumparat, nicidecum bucati care sa alcatuiasca intregul. asa ca daca stiti pe cineva sau un loc unde as putea gasi si eu bucati de Pitts, v-as fi recunoscator.
la fel de recunoscator as fi (asta include si niste beri) daca vreunul dintre voi ar vrea/putea sa-mi vada avionul distrus si sa-si dea cu parerea daca se mai poate lipi sau repara cumva. si daca ma mai si ajuta la primul zbor, va fi idolul meu pe veci asa cum si eu as fi putut deveni idolul celor 20 de pusti care ma priveau duminica in parc :)
stau in dristor, repectiv pe Odobesti (ca e destul de cunoscuta strada).
multumesc anticipat pt ajutor
0

#75 Useril este offline   bogdan luben 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 28-August 08

Postat 13 July 2010 - 01:27 PM

Pe mine ma gasesti pe Odobesti. Ai mesaj
Hormonu' bate neuronu'
0

#76 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 13 July 2010 - 06:06 PM

As sugera, ca inainte de a repara Pitts-ul, sa te gandesti pentru un alt model de inceput. Sa semene a trainer. Sunt facute special pentru invatat...zic si eu.

Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 13 July 2010 - 06:07 PM

0

#77 Useril este offline   ddalcu 

• Nou venit
  • Pip

Postat 13 July 2010 - 10:11 PM

Vezi postareadj_dread, la Jul 13 2010, 02:23 PM, a spus:

deci eu sunt si mai incepator :D in sensul ca in afara de simulatorul venit odata cu kitul n-am insistat sa citesc ceva pe undeva :) si dupa o luna de stat in casa cu jucaria primita cado, mi-am luat inima in dinti, am montat ce mai era de montat si am iesit in parc (IOR) ca doar e langa bloc. si dupa ce s-au strans vreo 20 de prunci in jurul meu sa vada minunea, trosc! pe acelasi principiu. se ridica de la pamant elegant si frumos, dupa care o ia brusc pe verticala si cand n-a mai putut s-a dat peste cap si a luat-o in jos ca asa e cu gravitatia asta..si pana sa mai dau eu din profundoare ca sa termin lupingul inceput de avion, il vad infipt cu elicea in pamant si cu bucati sarind din el. din jur se aude un cor de 20 de "aaaahhhh" care nu se compara si nu reusesc sa descrie ce serie de injuraturi aveam eu in gand. imi strang bucatile si plec in casa. jucaria este un Pitts de la Art Tech. "macelul" s-a intamplat duminica, adica acum 2 zile, si de atunci caut disperat niste aripi superioare si inferioare, eventual un fuselaj. dar in tara asta a noastra nu se gasesc decat lucruri "intregi" de cumparat, nicidecum bucati care sa alcatuiasca intregul. asa ca daca stiti pe cineva sau un loc unde as putea gasi si eu bucati de Pitts, v-as fi recunoscator.
la fel de recunoscator as fi (asta include si niste beri) daca vreunul dintre voi ar vrea/putea sa-mi vada avionul distrus si sa-si dea cu parerea daca se mai poate lipi sau repara cumva. si daca ma mai si ajuta la primul zbor, va fi idolul meu pe veci asa cum si eu as fi putut deveni idolul celor 20 de pusti care ma priveau duminica in parc :D

Pfff... imi pare rau sa aud patania ta. Sper ca ai invatat cate ceva din intamplarea asta nefericita, adica sa stii exact ce ai gresit si ce nu trebuia sau trebuia sa faci. Nu te descuraja, baga mult simulator ca ajuta enorm. Dupa cum ai vazut, eu cam dupa o luna de simulator, la al doilea zbor am adus "pasaroiul" in siguranta la sol. Pune mana si citeste si ceva teorie, sa stii bine cu ce se mananca zborul :)
Multa bafta!

Aceasta postare a fost editata de ddalcu: 13 July 2010 - 10:12 PM

0

#78 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1361
  • Inregistrat: 06-April 10
  • Interests:RC Helicopters

Postat 13 July 2010 - 11:21 PM

Vezi postareadj_dread, la Jul 13 2010, 02:23 PM, a spus:

deci eu sunt si mai incepator :D in sensul ca in afara de simulatorul venit odata cu kitul n-am insistat sa citesc ceva pe undeva :) si dupa o luna de stat in casa cu jucaria primita cado, mi-am luat inima in dinti, am montat ce mai era de montat si am iesit in parc (IOR) ca doar e langa bloc. si dupa ce s-au strans vreo 20 de prunci in jurul meu sa vada minunea, trosc! pe acelasi principiu. se ridica de la pamant elegant si frumos, dupa care o ia brusc pe verticala si cand n-a mai putut s-a dat peste cap si a luat-o in jos ca asa e cu gravitatia asta..si pana sa mai dau eu din profundoare ca sa termin lupingul inceput de avion, il vad infipt cu elicea in pamant si cu bucati sarind din el. din jur se aude un cor de 20 de "aaaahhhh" care nu se compara si nu reusesc sa descrie ce serie de injuraturi aveam eu in gand. imi strang bucatile si plec in casa. jucaria este un Pitts de la Art Tech. "macelul" s-a intamplat duminica, adica acum 2 zile, si de atunci caut disperat niste aripi superioare si inferioare, eventual un fuselaj. dar in tara asta a noastra nu se gasesc decat lucruri "intregi" de cumparat, nicidecum bucati care sa alcatuiasca intregul. asa ca daca stiti pe cineva sau un loc unde as putea gasi si eu bucati de Pitts, v-as fi recunoscator.
la fel de recunoscator as fi (asta include si niste beri) daca vreunul dintre voi ar vrea/putea sa-mi vada avionul distrus si sa-si dea cu parerea daca se mai poate lipi sau repara cumva. si daca ma mai si ajuta la primul zbor, va fi idolul meu pe veci asa cum si eu as fi putut deveni idolul celor 20 de pusti care ma priveau duminica in parc :D

Daca mai cauti ajutor sunt disponibil pentru "primii pasi". Gasim si ceva in flota pentru inceput (caci Pitts-ul o sa-l lasi mai la urma). Da-mi de veste... :)
0

#79 Useril este offline   dj_dread 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 12-July 10

Postat 14 July 2010 - 12:10 PM

Vezi postareadan_mitea, la Jul 13 2010, 07:06 PM, a spus:

As sugera, ca inainte de a repara Pitts-ul, sa te gandesti pentru un alt model de inceput. Sa semene a trainer. Sunt facute special pentru invatat...zic si eu.

Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

bogdan a fost atat de amabil incat sa se uite si la avionul meu, ba chiar mi l-a si reparat :rolleyes: sunt deschis oricaror sfaturi/antrenamente/colaborari. deci daca imi puteti recomanda un alt model cu care sa incep, la mana 1/2/3 ca sa nu imi para foarte rau ca-l fac bucati, astept propunerile voastre. la fel daca iesiti la vreun zbor zilele astea, dati-mi si mie o strigare ca poate mai invat cate ceva de la voi.
multumesc
0

#80 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 14 July 2010 - 10:47 PM

Din punctul meu de vedere, EG-ul este cea mai potrivita alegere......Mult simulator si la primul zbor, roaga pe un coleg care are un trainer box, sau altceva care sa poata fi comutat in modul elev-profesor. Daca incepi asa intr-o zi fara vant, crede-ma ca ai sa devii dependent de zbor.....Daca nu gasesti statie si cablu care sa suporte chestia cu elev-profesor, roga pe unul dintre colegi sa-ti duca modelul la ceruri si sa te invete ce si cum. Daca EG-ul este echilibrat, cand iei mana de pe comenzi, modelul se autostabilizeaza.....
Eu deja am patru invatacei pe care i-am adus pe drumul bun cu modelul antementionat, fara trainer box....numai cu o statie normala.....
Acuma am si un EG din prima generatie, si pe care, chiar daca nu am reusit intru totul sa-l reglez asa cum vreau eu, tot l-am pus la bataie pentru un coleg de-al nostru din Iasi, la primele zboruri, inainte de a-si testa EG-ul lui cel nou.........Rezultatele au fost la inaltime...acuma colegul @Zeus si-a facut up-grade la EG si zboara de mama focului.....
Bafta,
Adrian
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu