Modelism - RHC Forum: Ajutor ! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Ajutor ! Un incepator !

#1 Useril este offline   SpiderNet 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 07-October 04

Postat 07 October 2004 - 09:51 PM

Salutare , sunt un tip din Piatra Neamt ! :)
Am 17 ani !
Ma numesc Iulian si sunt la inceput cu rachetomodelismul (nu am facut nici o racheta !
Deci am citit 80% din forum ma dor ochii am 1 sapt. de cand citesc:) (felicitari pt acest forum )
Totusi am unele nelamuriri o parte din ele , poate ma ajuta cineva !
Deci am ineles ca se poate folosi ca , combustibil Kno3+Sulf+Carbune !
Tot pe forum am citit ca se mai poate folosi si Kno3+Zahar dar trebuie topit la 190 :) , intrebarea mea este daca si la Kno3+Sulf+Carbune trebuie topit ? sau cum trebuie amestecat? cand se amesteca se mai pune si altceva ! Umed Neumed ;) sunt confuz!
Si as vrea sa cumpar si eu vreo 5 motoare din otel din orice !
Le platesc :)
As vrea sa imi fac un prieten sau mai multi pe acest forum sa vb la telefon messenger orice ca sa invatz!
Va multumesc !

Aceasta postare a fost editata de SpiderNet: 07 October 2004 - 09:52 PM

0

#2 Useril este offline   Guybrush 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 255
  • Inregistrat: 24-June 03

Postat 07 October 2004 - 10:34 PM

Combustibilul cu KNO3, Carbune si sulf nu trebuie topit. Se amesteca in proportiile 75% KNO3 15% Carbune si 10% Sulf. Apoi se preseaza in motor. Daca vrei poti sa-l umezesti cu putin spirt ca sa-l presezi mai bine dar nu-i obligatoriu. Motoarele de otel sunt cam periculoase, daca e cineva pe-acolo sa te ajute e OK, daca nu mai bine faci unul din hartie prima data. O sa-ti dau un link mai tarziu(nu-l gasesc acum)
Monkey Island Rulz
0

#3 Useril este offline   SpiderNet 

• Incepator
  • PipPip

Postat 08 October 2004 - 07:51 AM

As vrea sa cumpar de la dexter niste motoare ca am auzit ca poate face!
0

#4 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 13-January 03

Postat 08 October 2004 - 02:00 PM

Salut si bine ai venit.
asa este cum spune si Guybrush. Nu este neaparat sa fie umezit dar este mai bine.
Uite care este idea. Substantele amestecate trebuiesa reactioneze una cu alta. Ca acest lucru sa se produca cat mai bine ele trebuiesc maruntite (pisate) si amestecate cat mai bine.
Eu pentru pisare folosesc o risnita de cafea electrica. Dupa macinare mai trec praful printr-o sita fina. Am observat ca azotatul si sulful sunt destul de dure si nu freau sa am surprize sa ramina granule.
Dupa cum am citit si eu in alta parte praful trebuie amestecat bine uscat dupa care se umezeste cu alcol si se amesteca in continuare. Dupa ce este amestecat bine se pune pe o coala de hartie la uscat. Dupa ce sa uscat se piseaza iar in risnita de cafea. Multi sar peste toate lucrurile astea si siamesteca prafurile macinate si le baga in motor. Asta este valabil la amestecul de KNO3+sulf+carbune.
La amestecul de KNO3+zahar este bune sa le topesti si sa le amesteci bine.
Toate aceste lucruri le faci daca vrei ceva performante.
Daca vrei sa fisaie ceva este fuficient sa amesteci prafurile.

Ai mare grije cum umbli cu prafurile astea ca este posibil sa te frigi asta in cel mai fericit caz.
Lucreaza cu cantitati cat mai mici chiar daca faci de mai multe ori acelasi lucru.
Curata bine risnita dupa fiecare utilisare sa eviti amestecarea prafurilor in ea si sa nu ajunda substante in interiorul ei ca se pot aprinde dela scanteia carbunilor de la motor.
Cand topesti substante incearca sa folosesti un sistem de incalzire electric pentru a evita flacara deschisa.
Sa foosesti daca poti manusi si ochelari de protectie.
Ai grije sa cantaresti bine prafurile.
Fi foarte prudent ca nu este de joaca.

Poti sa ma gasesti pe messenger: gs8250

Bafta
0

#5 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1596
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 08 October 2004 - 02:35 PM

Salut,
Scuze, dar pe vremuri foloseam pentru siguranta si omogenizare buna un mojar cu pistil (!). Era mult de munca, mai ales la azotat si sulf, asa cum a-ti spus, dar iesea un amestec perfect. Neaparat trebuie alcool la omogenizare, dar cu masura si neaparat facuta presa pentru presat in tubul motorului.

Salutari. :)
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#6 Useril este offline   SpiderNet 

• Incepator
  • PipPip

Postat 08 October 2004 - 03:42 PM

Salutare !
Multumesc pt sfaturi !
Tocmai am facut o racheta ;) care din pacate nu a zburat :) pt ca fitilul folosit de mine nu a ajuns la combustibil :)) hihi !
As vrea sa cumpar si eu niste Kno3 pt ca la mine aici in oras nu se gaseste deloc ( Piatra Neamt)
Ma poate ajuta cineva cu niste Kno3 ? Sa il trimita prin ramburs si platesc cand ajunge aici la mine ?
Va rog :)
Si niste fitile ceva ?
Va multumesc
0

#7 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 October 2004 - 11:21 PM

Salut,
Din pacate nu te pot ajuta cu azotatu', dar sunt distribuitori peste tot, am vazut in forum cineva dadea un link.
De ce nu ai folosit aprindere electrica? Sunt mai multe tipuri, de la banala nichelina la super fuzibile.

Bafta :)
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#8 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 October 2004 - 11:23 PM

Linkul i-l gasesti la mesaje "comb pe baza de NaNO3" - pag.6

Bafta
:)
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#9 Useril este offline   SpiderNet 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 October 2004 - 11:47 AM

Da , multumesc pt informatii !
Dar cine imi poate da niste marimi la un motor :) pt o racheta de 50 de cm !
Vreau sa il fac la strung din otel !
Multumesc !

Aceasta postare a fost editata de SpiderNet: 09 October 2004 - 11:48 AM

0

#10 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 09 October 2004 - 12:59 PM

Din moment ce cu motoare metalice nu poti concura la concursurile oficiale aproape nu conteaza ce folosesti. Pentru doar 50 cm e suficient cel mai mic motor de rachete, din carton, cu incarcatura clasica. Se gasesc de cumparat.
Revin la ideea fixa ca uneori nu se merita osteneala. Adica s-ar putea sa pierzi modelul si e pacat de munca. Sau pot fi alte probleme cu acelasi rezultat. Imi dau seama ca pentru tine este mai simplu sa faci motorul pe strung, dar e riscant de umplut. Faptul ca e metalic nu inseamna ca-i si refolosibil. Depinde cum il construiesti. Uneori filetele au probleme la temperaturi mari, apoi esti tentat sa micsorezi prea mult ajutajul ca mergi pe ideea ca e rezistent materialul si e o mare teapa si multe altele.
Construieste modelul pentru diametrele cunoscute de motoare si asteapta putin pana gasesti motor de cumparat... Poti merge pe un diametru de 10 mm al motorului (10mm e diametrul exterior al motorului).
Precis ai mai facut motoare cu tot felul de compozitii, dar astea facute bine sunt foarte violente. Spor la treaba si multa grija!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 09 October 2004 - 01:00 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#11 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1284
  • Inregistrat: 15-May 04

Postat 10 October 2004 - 01:15 PM

NU TE GRABI LA MOTOARE DIN OTZEL la astea trebe neaparat sa foloseshti KNO3+zahar iar amestecu asta trebe topit in baie de ulei cu termometru e foarte greu necesita multa munca iar daca n u itzi arata cineva cum se face aproape sigur caramelilezi combustibilul din prima foloseste motoare din hartie cu praf de pushca la inceput
pt asta cel mai bine ar fi sa pui substantzele macinate in proportziile 75-10-15 in ball mill shi sa le lashi acolo cateva ore(in functie de cantitate) apoi il umezesti presezi in motor
shi il zbori
despre fitile vand eu mai multe informatzii in vanzari shi la subiectul "idei" din rachetomodelism

Aceasta postare a fost editata de D3xt3r_Jr.: 15 October 2004 - 04:00 PM

Schimbat Nick in Dexter_Jr ca sa resetam numaru de mesaje
0

#12 Useril este offline   SpiderNet 

• Incepator
  • PipPip

Postat 27 October 2004 - 08:29 PM

Cine ma poate ajuta si pe mine cu niste Kno3 ?
Il platesc , doar sa il cumpere cineva pt mine !
Fac cadou 1kg http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif pt cel ce ma ajuta !
Va rog !
0

#13 Useril este offline   crazy_yo 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 19-June 07

Postat 19 June 2007 - 10:13 PM

care este din constanta si are kno3 de vanzare negociem pretul :angry: cine are sa ma contacteze la id alinblaade2005 :huh:///pls
0

#14 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 19 June 2007 - 10:46 PM

Si din Constanta si cu azotat e cam greu de gasit. Procedeaza ca la Google, largeste aria de cautare. Intreaba care e din Romania si are asa ceva de vanzare! Cine stie, poate esti norocos...
Si pana te contacteaza careva, ce faci? Cu ce mai pierzi timpul? Cum te mai simti, ce mai zici? Pasionat de rachetute? Ai poze? Cam ce faci cu azotatul? Te ocupi cu floraritul? Personal, sunt ros de curiozitate si mi-e teama sa raman asa... De aia tot intreb.
Bafta!
Mai vorbim!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#15 Useril este offline   Tza rocket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 257
  • Inregistrat: 11-December 06

Postat 20 June 2007 - 08:16 AM

Cred ca am postat eu de vreo 3 ori ca am KNO3 la dispozitie cat vreau si ca pot trimite foarte usor(an mai trimis la cineva din Bucuresti si totul a decurs foarte bine).Plus ca am si sulf pulbere o groaza si daca la astea mai adaugi carbune ai BP(praf de pusca).
Fiber glass is the best!!!!
0

#16 Useril este offline   _Shad0w_ 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 24 June 2007 - 01:27 PM

Are cineva de vanzare pulbere de aluminiu sau stiti unde se gaseste? Are rost sa fac comanda din state? La fel si pt panglica de magneziu :lol:
0

#17 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 24 June 2007 - 02:31 PM

daca, comanzi din US (United nuclear) te-ai ars la vama.
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#18 Useril este offline   _Shad0w_ 

• Nou venit
  • Pip

Postat 24 June 2007 - 05:34 PM

as avea 2 variante: printr-o firma sau sa vb cu un tovaras sa imi ia de pe ebay si sa puna la posta. problema e ca sunt cam scumpe (20$/0.5kg ajunge aluminiu cu shipping cu tot) si ia 2-3 sapt sa ajunga in ro. ce probleme apar la vama?
0

#19 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 24 June 2007 - 06:12 PM

_Shad0w_, la 24 Jun 2007, 13:27, a spus:

Are cineva de vanzare pulbere de aluminiu sau stiti unde se gaseste? Are rost sa fac comanda din state? La fel si pt panglica de magneziu :)

Era un user pe forum: UPSF, care zicea ca trimite Al dar comanda minima era de 100RON. Am fost tentat, dar nu am comandat.
El avea la semnatura un site interesant www.upsf.ro iar drept e-mail de contact era e-mailul de la contact de pe situl cu pricina upsf@xnet.ro parca.
Daca iti iese ceva, informeaza-ne imediat :lol:
0

#20 Useril este offline   liviu123 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 15-October 06

Postat 24 June 2007 - 07:36 PM

Citeaza

(20$/0.5kg ajunge aluminiu cu shipping cu tot) si ia 2-3 sapt sa ajunga in ro. ce probleme apar la vama?

Nu ar fi probleme la vama, decat daca se leaga de faptul ca materialul este interzis la transport. In mod normal, materiale ca acestea, care se incadreaza la gr. 4 (solide autoinflamable, explozive, periculoase in special cand vin in contact cu umezeala) nu sunt admise la posta pe nici un mijloc de transport, inclusiv terestru. Pot fi transportate doar cu anumite companii (dau ex. UPS) cu respectartea unor conditii mai speciale si taxate ca atare. Deci daca persoana de la vama se prinde de asta, se risca o amenda pentru nerespectarea regimului transportului substantelor inflamamabile si periculoase. Daca nu se prinde, ai scapat cu asta, ramane doar ca la manipulare sau utilizare sa se procedeze cu precautie maxima, altfel ziua in care ai deschis capacul cutiei cu pulbere de Al ar putea fi si ultima... :lol:

Bafta!
0

#21 Useril este offline   _Shad0w_ 

• Nou venit
  • Pip

Postat 26 June 2007 - 09:40 AM

Cine a comandat de pe tunic? Eu le-am trimis un mail si uite raspunsul:

Buna ziua

Va rog sa imi trimiteti o oferta de preturi pentru:
Clorat de potasiu
Perclorat de potasiu
Clorat de sodiu
Azotat de amoniu

Va multumesc

-------

Stimate D-le XXX,

Va multumim pentru interesul acordat produselor noastre.
Va rugam sa ne transmiteti din partea carei institutii ne contactati si sa ne furnizati un numar de telefon unde v-am putea contacta pentru eventuale detalii.

Cu multumiri,
Chim. Daniela Buzatu
SC TUNIC PROD. SRL
Tel: 021/ 327.50.78
Fax: 021/ 322.56.72
www.tunic.ro
0

#22 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 26 June 2007 - 09:44 AM

pentru toate substantele alea ai nevoie de 'jdemii de autorizatii (care bineinteles se dau doar pe persoana juridica), spatiu special de depozitare (da' nu gen dulap metalic ci ceva gen bunker nuclear), transport special si multe altele. deci no future
sa nu mai vorbim ca primeai niste scoruri de te durea mintea ceva de genu 500ron/kg la perclorat
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu