Modelism - RHC Forum: Cate crashuri ati facut la inceput ? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Cate crashuri ati facut la inceput ? intrebare cu raspuns la alegere - votati

Poll: Cate crashuri ati facut la inceput ? (47 membri au votat)

numar crashuri

1. nici unul, zero, sunt un meserias (6 voturi [10.71%])

Procentaj din vot: 10.71%

2. intre unul si trei, tot meserias (18 voturi [32.14%])

Procentaj din vot: 32.14%

3. peste trei dar sub 10 tot sunt meserias (12 voturi [21.43%])

Procentaj din vot: 21.43%

4. cine sta sa le numere, meseriasi suntem toti (20 voturi [35.71%])

Procentaj din vot: 35.71%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#1 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 27 May 2010 - 12:46 AM

Insipirat de noii veniti si sfaturile ce se vehiculeaza deschid un poll care cred ca e distractiv si util. Intrebarea e simpla:

cate crash-uri am facut pana am invatat sa zbor heli ?

adica pana la un hover sau un nose-in sau circuite sau inverted, in fine pana am simtit ca stapanesc cat de cat fiara. Nu se pun cele tehnice, neimputabile pilotului, doar ce vine din manuta.

Eu stiu ca morph si firedragon au invatat practic fara crash si nici acum nu fac crash. Eu sunt in categoria: cine sta sa le numere.

Stefan

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 27 May 2010 - 12:48 AM

0

#2 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1031
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 27 May 2010 - 01:00 AM

Complet off-topic ca nu am heli <_<

1. Ar trebui sa fie single, dar vad ca a iesit multiple choice.
2. Ar fi interesant daca si userii normali ar putea sa faca poll-uri.

Aceasta postare a fost editata de ovidiugm: 27 May 2010 - 01:01 AM

Masinute de jucarie. Pe bani adevarati.
0

#3 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 27 May 2010 - 06:25 AM

Si eu fac parte tot din ultima categorie si asta pentru ca nu-mi plac simulatoarele si nici n-am timp de ele; in plus, nu ma pregatesc de concursuri asa ca nu vad rostul orelor pierdute in fata simulatorului. La mine progresele sunt lente si rare, cu elicopterul pe camp.

Totusi, nu pot sa spun ca recomand metoda... :)
0

#4 Useril este offline   RAPTOR 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 277
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Interests:heli,aero......

Postat 27 May 2010 - 06:40 AM

Dupa 3 ani...am reusit saptamana trecuta sa dau cu un 450 intr-un inverted....pentru prima data cu un heli....asta e,nu ma supar fiindca sunt constient ca trebuia sa se intample si chiar cred ca am fortat putin prin faptul ca m-am apucat de acrobati.De acum ma astept la multe,multe.....crashuri.
Bafta.
0

#5 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 27 May 2010 - 06:56 AM

Dupa cam un an si jumatate am avut primul crash, cu MiniTitanul, dar invatasem basic-ul deja.

In doi ani jumatate, am un total de 5 la activ, ultimele doua destul de serioase, cu 500 si 600 nitro, la experimentarea unor lucruri noi :)
0

#6 Useril este offline   tantar 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2748
  • Inregistrat: 01-November 08

Postat 27 May 2010 - 07:17 AM

Numai saptamana trecuta am avut 2 cu 450 , la ultimul a trebuit sa demontez heli pt. a scoate axul , dar asta este trecerea la 3D

bafta
T..
Trex 700 V BAR
FMS P-51 D MUSTANG 1700 mm
ESM F4U CORSAIR 1900 mm SAITO FA 200 R 33
JU- 87 STUKA 1920 mm
A-10 Freewing 1700 mm EDF
FMS F 4U CORSAIR 1700 mm
FW 190 HYPE
Futaba T-8FG x 2
0

#7 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 27 May 2010 - 07:17 AM

io am inceput simplu:
heli asamblat de un guru (Nicu) tipla tot.. zburat frumos progresam chiar bine cu zboruri indraznete chiar si acrobatii... apoi a venit primul crash si n-a mai zburat niciodata la fel... Dupa al doilea crash l-am dat la Nicu in revizie iar dupa al treilea crash l-am dat la Seba in schimb pe un Acromaster! Tot avioanele-s baza :)

Aceasta postare a fost editata de Calin: 27 May 2010 - 07:18 AM

0

#8 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 27 May 2010 - 07:24 AM

Atat Primus cat si Raptor se califica fara discutie in categoria nici un crash, sunt un meserias. Ca dupa un an sau 3 au facut totusi nu se pune, deja stiau sa faca un hover. Dupa ce am busit de nenumarate ori Walkerele si Esky-urile cand am pus in sfarsit mana pe HK450 depasisem deja faza de crash pe banda rulanta. Intre timp am mai facut un singur crash din cauza ca am pierdut orientarea si vreo 5-7 din cauze tehnice.
0

#9 Useril este offline   morph 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 953
  • Inregistrat: 18-May 08

Postat 27 May 2010 - 07:24 AM

Au scapat hbk2, trex 450, trex 500, trex 600nitro, trex 600e, protos, trex700n.
Am dat crash cu un gaui 200 cand deja exersam tic-tocuri pe altele mai mari. Cam ciudat, nu?

Asta in 1,5 ani de pilotaj heli.

Hmm, cam multe heli am avut pentru o perioada asa scurta :)
0

#10 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 27 May 2010 - 07:31 AM

Vezi postareastiganas, la May 27 2010, 08:24 AM, a spus:

Atat Primus cat si Raptor se califica fara discutie in categoria nici un crash, sunt un meserias. Ca dupa un an sau 3 au facut totusi nu se pune, deja stiau sa faca un hover. Dupa ce am busit de nenumarate ori Walkerele si Esky-urile cand am pus in sfarsit mana pe HK450 depasisem deja faza de crash pe banda rulanta. Intre timp am mai facut un singur crash din cauza ca am pierdut orientarea si vreo 5-7 din cauze tehnice.

Si cauzele tehnice nu se pun? Doar tu cu mana ta ai pus tiribombele alea de servo... sau ai uitat sa strangi vreun surub...sau... Tot crash din cauza pilotului se cheama.
0

#11 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 27 May 2010 - 07:40 AM

Asa a hotarat moderatorul sa faca acest poll :)

Cu cauzele tehnice e complicat. Lui Primus i-au sarit palele din Trex si el este foarte meticulos, un Walkera sau Esky vine RTF, nu am ales eu servo, etc
E adevarat multe sunt 100% neglijenta, suruburi fara loctite, piese puse aiurea etc.

Facem alt poll si cu asta.

Vezi postarearad_gaby, la May 27 2010, 08:31 AM, a spus:

Si cauzele tehnice nu se pun? Doar tu cu mana ta ai pus tiribombele alea de servo... sau ai uitat sa strangi vreun surub...sau... Tot crash din cauza pilotului se cheama.

0

#12 Useril este offline   bogdyys 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 20-October 08

Postat 27 May 2010 - 08:51 AM

Daca in categoria crash intra si o sprijinire a cozii pe sol la o aterizare in noise-in,distrugeri rezulate....doar torque tube front drive gear set,atunci am si eu unul la activ.

FOREVER YOUNG.......
0

#13 Useril este offline   patrocle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 319
  • Inregistrat: 07-September 08

Postat 27 May 2010 - 09:01 AM

cred ca sunt campion... am numarat adineauri 11 axe strambe si am mai aruncat din ele :) Toate cu acelasi heli (Blade 400)
poate si fiindca n-am folosit simulator deloc in primul an si nici acum nu am o medie mai mare de 1 ora pe luna.

inca prefer un crash unei ore de simulator, nu pot sa il inghit.... apoi e o problema de asumat riscuri, oricine poate sa aiba crashuri gramada daca incerca direct pe heli sau deloc, daca tot ce zboara e dupa mult exercitiu in simulator
Mircea

Blade 400 3D, Gaui 200V2, Spektrum DX6i 2,4 GHz
Trez 450 Pro FBL, Mikado 400 FBL
0

#14 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 27 May 2010 - 09:51 AM

Eu am avut norocul sa invat dupa curs. Am facut erori, din dezorientare si din neperceperea la timp a diferentelor dintre simulator si real. Multe cras-uri am insa din incidente mecanice, si material defectuos.
0

#15 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1567
  • Inregistrat: 08-March 06

Postat 27 May 2010 - 10:29 AM

aici fara sa vreau am un loc de frunte

in fiecare a aprope fac pauza de zbor cateva luni, -efectiv nu zbor nimic .
insa m-am apucat acum cativa ani si am insistat sa cred ca walkera face elicoptere, pe langa asta nu existau atatea turoriale cum sa setezi tot felul de chestii.

nu stiam sa setez un gyro eram connvins ca cele in HH sunt defecte, m-a incapatanam sa zbor cu statii walkera iar la 30 metri imi cadeau elicopterele.
nu exagerez cred ca am peste 100 de crashuri care impartite ar fi cateva din greseli de pilotaj , si restul din nestinta sau lipsa de seriozitate.

Desi am devenit meticulos tot mai fac greseli (saptamana trecuta din graba nu am pus un surub la servo la un t-rex pro mi-a esit echia dar am scos heli intreg )
anul asta - static discharge protos -heli praf, minitian greseala de pilotaj - sau fir de servo taiat de frame -minitian -o pereche de pale.

anul trecut -1 serios cu huricane 550 -defectiune mecanica, restul vreo 2 marunte la clasa 450-din incercat figuri noi prea aprope de sol, + am facut zob un 250 dupa ce s-a blocat pinionul de la coada

deci in ultimi 2 poate am 4-5 crashuri celelate fiind cand m-am apucat- si toate cu heli clasa 450, insa la clasele peste 450 din greseali de pilotaj inca nu am avut crash dar mai este timp.
West Hobby Team
Van kit conversie T-rex 250e in 700Nitro
0

#16 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 502
  • Inregistrat: 04-January 09

Postat 27 May 2010 - 08:54 PM

Vezi postareastiganas, la May 27 2010, 12:46 AM, a spus:

Insipirat de noii veniti si sfaturile ce se vehiculeaza deschid un poll care cred ca e distractiv si util. Intrebarea e simpla:

cate crash-uri am facut pana am invatat sa zbor heli ?

adica pana la un hover sau un nose-in sau circuite sau inverted, in fine pana am simtit ca stapanesc cat de cat fiara. Nu se pun cele tehnice, neimputabile pilotului, doar ce vine din manuta.

Eu stiu ca morph si firedragon au invatat practic fara crash si nici acum nu fac crash. Eu sunt in categoria: cine sta sa le numere.

Stefan

nu chiar deloc. e vorba de heli serioase si de zbor luat in serios. la inceput am atins si eu coaxialul de pereti de cateva ori si mi-am dat seama ca nu merge asa. am cautat imediat simulatorul. iar acum mai trantesc pe simulator de rup incercand sa fac ce nu fac in realitate, iar blade msr nici nu mai spun, l-am zburat cu elicea atinsa total de tavan, ma rog, il iau drept funny, si il privesc altfel decat pe t-rex.

dar se poate  si fara crash la un ccpm. intrebarea e...cat timp??
Videoclipurile mele Spektrum DX8

elicoptere:blade msr, t-rex450sev2, t-rex 600esp si o jumate de t-rex 500esp

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#17 Useril este offline   max500 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 490
  • Inregistrat: 01-February 09

Postat 27 May 2010 - 09:27 PM

eu am un an si cateva luni de cand mam apucat de heli si am 7 crashuri cu raptorul 30 care inre timp a devenit 50 din care 2 fatale lam adunat in cutie de pe o raza de 10m

cu t-rexul 250 cam 3

cu t-rex 450 cam 20. am avut 5 crashuri 5 zile consecutiv
0

#18 Useril este offline   cybershot 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 145
  • Inregistrat: 04-August 08

Postat 27 May 2010 - 09:46 PM

In 5 luni 4 cu t-rex600, fara simulator ! (aligan si electric )
Rx: Futaba T6EXP,T14MZ , Airtronics MX-3.

Robbe Arcus,Multiplex Cularis , ,TwinStar,Twist 60, Alpha 40 DSM2, Easy Star,
T-Rex 250

Team Losi 8IGHT,,Kyosho Inferno GT roller
0

#19 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 27 May 2010 - 10:35 PM

Nenumarate crashuri cu esky hbk2...
Schimbarea statiei a redus drastic numarul de accidente (din esky in spektrum DX6i)
Cu Screamer 450 si Hk450 am zburat prima data si mi-a redat increderea dupa sume
enorme investite in hbk2 (2 RTF-uri si piese sa imi pun si in cap).
De Walkera, esky si alte rtf-uri low-cost de fabrica nu prea vreau sa mai aud....mai mult te sperie...

Am busit si HK450-ul e adevarat, dar incercand sa evoluez de la stadiul de hover.
Eu zic ca topicul ar trebui sa se refere strict la cate crashuri ati avut pana cand ati ajuns sa stapaniti hoverul sau pana la zborul scale.
Crashurile ulterioare nu ar trebui sa mai fie luate in calcul.

Mai mult de 80% din crashuri s-au datorat faptului ca am incercat sa o iau de la 0 fara ajutor si fara simulator.
Am vrut sa fiu autodidact si sa reinvetez roata...asta e.
Primul crash, elicopterul ESKY alimentat cu statia oprita la servici sa le arat baietilor cum se invarte ventilatorul :D!
Bine ca nu mi-a venit in fata sau ca nu s-a dus in stropitoarea de la incendiu de la servici...nu de alta, dar uda statia :D) !
0

#20 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 02 June 2010 - 07:31 PM

Nu trage nimeni nici o concluzie ? Ceva plin de bun simt si inteligenta.
0

#21 Useril este offline   firedragon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 502
  • Inregistrat: 04-January 09

Postat 02 June 2010 - 07:37 PM

Vezi postareastiganas, la Jun 2 2010, 07:31 PM, a spus:

Nu trage nimeni nici o concluzie ? Ceva plin de bun simt si inteligenta.

dupa cum scrie ..meseriasi suntem toti ca doar pilotam heli nu??

p.s. ...inca nici un crash....ah si chiar as vrea sa pun pale EDGE pe al meu ca mi-au fost recomandate de Tareq Alsaadi pe facebook. Dar daca nu crapa astea de ce sa dau bani ca stau bine si in buzunar...

Aceasta postare a fost editata de firedragon: 02 June 2010 - 07:39 PM

Videoclipurile mele Spektrum DX8

elicoptere:blade msr, t-rex450sev2, t-rex 600esp si o jumate de t-rex 500esp

planor multiplex cularis

)Imagine postata
0

#22 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 02 June 2010 - 08:01 PM

As trage 2 comcluzii:

- unii invata mai usor altii mai greu - in mod surprinzator sunt destui cu foarte putine crashuri, ca incepator nu ai cum sa stii dinainte in ce categorie o sa intrii.

- activi pe acest forum sunt vreo 35-50 de useri. Nu foarte multi. Nu e de mirare ca la heli termice sunt cateva posturi pe luna.

Cu invazia clonelor ieftine si a originalelor beton sper sa ne inmultim. Un benzinar de 50cc e mai scump decat un Trex 700. Stefan
0

#23 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 June 2010 - 08:32 PM

Vezi postareastiganas, la Jun 2 2010, 09:01 PM, a spus:

As trage 2 comcluzii:

- unii invata mai usor altii mai greu - in mod surprinzator sunt destui cu foarte putine crashuri, ca incepator nu ai cum sa stii dinainte in ce categorie o sa intrii.

- activi pe acest forum sunt vreo 35-50 de useri. Nu foarte multi. Nu e de mirare ca la heli termice sunt cateva posturi pe luna.

Cu invazia clonelor ieftine si a originalelor beton sper sa ne inmultim. Un benzinar de 50cc e mai scump decat un Trex 700. Stefan

Inca ceva ..in romania toti suntem fresh in treaba asta , experienta la heli nu o acumulezi usor de la hover la circuite e de progresat apoi mai greu la ture pe coada , la fel de la inverted la ture pe spate , si alte manevre mai complexe

am crashuit si eu vineri dupa mult-mult timp din eroare de pilotaj..bruiaj intre urechi . am facut tonouri in cadere pe coada tot mi-au esit ..pana la ultimul (de aia a fost ultimul)cand evident nepregatit pentru asta am gresit si am facut zob un heli. Este foarte greu sa progresezi fara sa risti si cand risti apar si greselile.Atasat crashurilor ar trebuia sa spunem si cate ore de sim bagam ,mi se pare sec simul nu cred ca bag 30 minute pe luna, insa recunosc ca fiecare lucru nou il invat il incerc prima oara pe sim.

Pe langa numarul de crashuri trebuiesc raportate si la cat zbori cat de mult perfectionezi o figura sau manevra.

Eu as avea o sugestie ..sa avem kit review in forumul de heli..nu la "kit rewiew al mare' nu stiu daca e buna dar eu acolo intru rar si cred ca nu numai eu ar fi mai placut sa o vede, in zona de heli.
West Hobby Team
0

#24 Useril este offline   mihai3d 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 256
  • Inregistrat: 10-April 09

Postat 02 June 2010 - 08:46 PM

eu inca nici nu fac hover si am busit la greu - deci in speranta ca voi ajunge cindva la hover pot sa zic ca nenumarate din start
0

#25 Useril este offline   mihai3d 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 256
  • Inregistrat: 10-April 09

Postat 02 June 2010 - 08:59 PM

eu inca nici nu fac hover si am busit la greu - deci in speranta ca voi ajunge cindva la hover pot sa zic ca nenumarate din start
0

#26 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 June 2010 - 09:07 PM

roaga pe vreunul dintre colegi sa iti regleze heli....

baga sim cateva ore vei face hover fara probleme , nu e asa de greu , si eu la inceput am patit asa fara sim hover-ul parea foarte greu de atins ..dar...
West Hobby Team
0

#27 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 02 June 2010 - 09:14 PM

Am adaugat la colectie inca un mic crash, o pala rupta, un servo platou care scapa, nimic altceva dus, deci ar trebui schimbat votul la peste 3 ... dar nu mai pot schimba :unsure: .

PS: Vaza aia cu floarea din gradina mea, a aparut de nicaieri pe traiectoria heli, parca a vrut sa se sinucida :) .

Aceasta postare a fost editata de protheus: 02 June 2010 - 09:16 PM

"Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu