Pagina 1 din 1
incepator caut mentor
Postat 19 March 2010 - 03:24 PM
salutare tuturor! cred ca m-a prins microbul navomodelismului. voi incepe cu HMS Bounty nu pentru ca ar fi un proiect usor{poate dimpotriva} ci pentru ca neavand planuri voi incerca sa-l construiesc oarecom dupa ureche. am cumparat un kit de la Revell { este o macheta de plastic, cam scumpa pentru ce ofera dar o voi folosi ca prototip}. intre timp am gasit ceva planuri pe net dar pe care le descifrez cu greu. daca are cineva niste planuri mai usor de inteles pentru cineva incepator poate ma ajuta. meseria mea este de medic asa ca timpul meu este oarecum limitat. am sa incerc sa va tin la curent cu evolutia lucrarii. sper sa duc duc lucrarea la bun sfarsit
Postat 28 March 2010 - 03:34 PM
am montat coastele pe chila. Lungimea barcii este undeva la 108 cm, iar materialul pe care l-am folosit este scandura de brad. am sa revin cat pot de repede cu cateva poze. problema mea este bordajul pe bare nu stiu cum sa-l realizez, ce lemn sa folosesc, ce grosime si latime trebuie sa aiba. pot folosi diverse esente: nuc, cires, par, mar, prun. problema este ca nu-l am taiat inca. cat ar trebui sa stea la uscat si in ce conditii? ceva ajutor va rog
Postat 28 March 2010 - 05:31 PM
salutare tuturor. am montat coatele pe chila, am sa revin cat pot de repede cu cateva poze. urmeaza bordajul si nu stiu cum sa-l fac. ce grosime si ce latime sa aiba baghetele? pot fi din stejar, este suficient de elastic daca il las la inmuiat? exista ceva planuri cu realizarea bordajului? ceva ajutor va rog
Postat 30 March 2010 - 04:32 PM
salutare,
bordajul iti recomand sa il faci din baghete de tei, de 1 - 1,5 mm grosime.
despre latime, ar trebui sa stiu la ce scara lucrezi... ca sa imi dau seama de marimea baghetelor, in asa fel incat sa nu lucrezi degeaba
eu folosesc de obicei 4 x 1 pana la 1,5 mm tei.
de ce tei?
pentru ca e un lemn USOR DE PRELUCRAT ulterior, se curbeaza bine si e destul de dens
recomandare pentru tine - foloseste functia ''cauta'' din forum, si iti va fi foarte de folos, in sensul intrebarilor tale...
spor la munci!
p.s.
daca e primul model, ar fi fost bine sa incepi cu ceva mai simplu... bounty e destul de... curb!
incearca sa cauti ceva de genul ambarcatiunilor olandeze ce navigau pe canale, acelea aveau cel putin fundul plat, pe langa formele generale simple (drepte)
uite unul din primele mele modele, exact ce-ti povesteam - e olandez ''de canale''
bordajul iti recomand sa il faci din baghete de tei, de 1 - 1,5 mm grosime.
despre latime, ar trebui sa stiu la ce scara lucrezi... ca sa imi dau seama de marimea baghetelor, in asa fel incat sa nu lucrezi degeaba
eu folosesc de obicei 4 x 1 pana la 1,5 mm tei.
de ce tei?
pentru ca e un lemn USOR DE PRELUCRAT ulterior, se curbeaza bine si e destul de dens
recomandare pentru tine - foloseste functia ''cauta'' din forum, si iti va fi foarte de folos, in sensul intrebarilor tale...
spor la munci!
p.s.
daca e primul model, ar fi fost bine sa incepi cu ceva mai simplu... bounty e destul de... curb!
incearca sa cauti ceva de genul ambarcatiunilor olandeze ce navigau pe canale, acelea aveau cel putin fundul plat, pe langa formele generale simple (drepte)
uite unul din primele mele modele, exact ce-ti povesteam - e olandez ''de canale''
Postat 01 April 2010 - 12:06 AM
dimensiunile baghetelor le ai date in plan.lemnul recomandat pt bordaj ar fi prunul,ciresul,parul,si cam tot ce este lemn de pom fructifer.stejarul nu prea se foloseste pt ca este un lemn tare,si greu de finisat.
nu ii spune unui om ca este idiot,pt ca va face tot posibilul sa iti dovedeasca ca ai avut dreptate.
Postat 01 April 2010 - 08:02 AM
jeli, la Apr 1 2010, 12:06 AM, a spus:
dimensiunile baghetelor le ai date in plan.lemnul recomandat pt bordaj ar fi prunul,ciresul,parul,si cam tot ce este lemn de pom fructifer.stejarul nu prea se foloseste pt ca este un lemn tare,si greu de finisat.
salut jeli! nu am gasit dimensiunile bordajului. lemnul de pomi fructiferi trebuie sa fie uscat? la ce grosime maxima se poate curba usor? poate imi dazi niste dimensiuni, te rog. scara este 1:28
Postat 01 April 2010 - 06:35 PM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1