Modelism - RHC Forum: Incepator doresc cateva sfaturi pentru primul navomodel electric - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Incepator doresc cateva sfaturi pentru primul navomodel electric este vorba de navo de viteza

#1 Useril este offline   scooby 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 04-April 11

Postat 07 April 2011 - 10:37 PM

Salutare , acesta este primul meu post aici si as dori sa va rof daca puteti sa imi dati niste sfaturi din experienta voastra vasta.
Asadar ,citind eu vreo 2-3 zile si urmarind filmulete cu diverse navomodele pe youtube , m-am hotarat sa imi fac si eu una sau sa o cumpar de-a gata.
Iata in continuare cam ce conditii ar trebui sa indeplineasca viitorul navomodel :

1. Lungime 40-50 cm , forma coca neaparat catamaran din plastic sau fibra;
2. Viteza . Sa fie capabila sa ruleze cu 50-60 kmph ;
3. Sa aiba stabilitate mare in curbe stranse la viteza ridicata;
4. Sa nu sara ca broasca sau ca piatra pe apa la full throttle ( asta banuiesc ca se poate regla dintr-un lest montat mai pe varful barcii daca e cazul );
5. ESC si Motorul sa nu se incinga prea tare (probabil aici ar fi varianta sa fie amandoua cu sistem de racire cu apa );
6. Bateria trebuie sa fie capabila sa ruleze barca la full throttle minim 15-20 min.
7. Sistemul radio - 2,4 ghz tip pistol, sa aiba o raza de actiune (reala ! ) de minim 250 m fara rateuri ;
8. Calitatea componentelor sa fie medie sau peste medie astfel incat sa nu trebuiasca sa surubaresc pe la ea dupa fiecare 2-3 iesiri pe apa.

Cam astea ar fi cerintele , sa imi spuneti va rog cam cu ce configuratii se poate realiza asa ceva si cam in jur de ce suma de bani ar trebui.Iau in calcul atat construirea pe componente cat si achizitionarea unui model RTR , nou sau SH.

Una din barcile care satisface , cel putin din caracteristicile date multe din cerintele de mai sus pare a fi :

http://www.autorc.ro...ghz-p-2950.html

va rog sa imi spuneti parerea despre ea,sau daca vreunul din colegi chiar are sau a vazut acest model il rog sa imi impartaseasca si mie opinii despre el.
Este ceva cat de cat profi sau este o chinezarie care se strica repede?

oare o fi acelasi model cu cel de aici ?
http://www.hobbyking...idProduct=11244

la specificatii sunt unele diferente destul de mari.

Multumesc anticipat pt. raspunsuri !

PS. Stau in zona Gloria ,deci mai mult ca sigur o sa vin si eu la intalnirea voastra de duminica la 11 , ca sa vad si live astfel de "jucarii" si de ce nu sa mai aflu alte aspecte necunoscute mie in acest moment.
Respect !
0

#2 Useril este offline   Wubu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 188
  • Inregistrat: 07-November 07

Postat 07 April 2011 - 10:49 PM

Vezi postareascooby, la 07 April 2011 - 10:37 PM, a spus:

Salutare , acesta este primul meu post aici si as dori sa va rof daca puteti sa imi dati niste sfaturi din experienta voastra vasta.
Asadar ,citind eu vreo 2-3 zile si urmarind filmulete cu diverse navomodele pe youtube , m-am hotarat sa imi fac si eu una sau sa o cumpar de-a gata.
Iata in continuare cam ce conditii ar trebui sa indeplineasca viitorul navomodel :

1. Lungime 40-50 cm , forma coca neaparat catamaran din plastic sau fibra;
2. Viteza . Sa fie capabila sa ruleze cu 50-60 kmph ;
3. Sa aiba stabilitate mare in curbe stranse la viteza ridicata;
4. Sa nu sara ca broasca sau ca piatra pe apa la full throttle ( asta banuiesc ca se poate regla dintr-un lest montat mai pe varful barcii daca e cazul );
5. ESC si Motorul sa nu se incinga prea tare (probabil aici ar fi varianta sa fie amandoua cu sistem de racire cu apa );
6. Bateria trebuie sa fie capabila sa ruleze barca la full throttle minim 15-20 min.
7. Sistemul radio - 2,4 ghz tip pistol, sa aiba o raza de actiune (reala ! ) de minim 250 m fara rateuri ;
8. Calitatea componentelor sa fie medie sau peste medie astfel incat sa nu trebuiasca sa surubaresc pe la ea dupa fiecare 2-3 iesiri pe apa.

Cam astea ar fi cerintele , sa imi spuneti va rog cam cu ce configuratii se poate realiza asa ceva si cam in jur de ce suma de bani ar trebui.Iau in calcul atat construirea pe componente cat si achizitionarea unui model RTR , nou sau SH.

Una din barcile care satisface , cel putin din caracteristicile date multe din cerintele de mai sus pare a fi :

http://www.autorc.ro...ghz-p-2950.html

va rog sa imi spuneti parerea despre ea,sau daca vreunul din colegi chiar are sau a vazut acest model il rog sa imi impartaseasca si mie opinii despre el.
Este ceva cat de cat profi sau este o chinezarie care se strica repede?

oare o fi acelasi model cu cel de aici ?
http://www.hobbyking...idProduct=11244

la specificatii sunt unele diferente destul de mari.

Multumesc anticipat pt. raspunsuri !

PS. Stau in zona Gloria ,deci mai mult ca sigur o sa vin si eu la intalnirea voastra de duminica la 11 , ca sa vad si live astfel de "jucarii" si de ce nu sa mai aflu alte aspecte necunoscute mie in acest moment.
Respect !

Salut.
Ca sa atingi toate punctele de mai sus este chiar "SF" mai ales cu chestia aia din poze.
0

#3 Useril este offline   scooby 

• Nou venit
  • Pip

Postat 07 April 2011 - 11:08 PM

Mie sincer imi place cum evolueaza in video de aici :

sau poate or fi manarit astia motorizarea si echiparea pentru reclama ? :drinks:
0

#4 Useril este offline   scooby 

• Nou venit
  • Pip

Postat 07 April 2011 - 11:26 PM

sau alt film cu rulaj decent al barcii aici :

0

#5 Useril este offline   Wubu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 188
  • Inregistrat: 07-November 07

Postat 08 April 2011 - 02:28 PM

Vezi postareascooby, la 07 April 2011 - 11:26 PM, a spus:

sau alt film cu rulaj decent al barcii aici :

Daca esti multumit de prestatie, atunci mai trebuie sa rezolvi cu autonomia fulltrottle.
0

#6 Useril este offline   mandealucian 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 291
  • Inregistrat: 06-December 09

Postat 08 April 2011 - 02:39 PM

Uite si ceva de la noi (lacul IOR...)

0

#7 Useril este offline   scooby 

• Nou venit
  • Pip

Postat 08 April 2011 - 03:59 PM

Misto ,merci pt filmulet. Stii cumva cui apartine modelul (ai un tel sau un mail al proprietarului) poate vin sa vad si eu live si sa aflu pareri chiar la fata locului ?

Merci.
0

#8 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 05-January 07

Postat 08 April 2011 - 10:33 PM

Barca pe care ai ales-o nu este tocmai una pt. un incepator.Chiar si in configuratia initiala durata maxima cu care te poti da este de 7-8 minute, cere experienta in condus Hydro(la prima vedere pare usor) deasemenea reglajele cer experienta. In filmuletul de pe IOR barca era in probe dupa unele upgrade-uri asa ca ce ai vazut nu era la radamentul maxim.Cu updrade-uri barca poate atinge si 80km/h in conditii ideale.
Cel mai indicat ar fi sa incepepi cu un MONO, dar trebuie sa te gindesti pentru ce o vrei(distractie sau sa participi la concursuri).
tel.0745026562
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu