Prima simulare de zbor
Postat 12 March 2010 - 09:20 PM
Va multumesc anticipat pentru ajutor
Postat 12 March 2010 - 09:47 PM
P h o e n i x Sim e cel mai recomandat pentru elicoptere, costa cam 100euro cu updateuri gratuite.
Cu bugetul acela nu te prea incadrezi si pentru o statie. Cam 300euro costa una (spektrum dx7se sau futaba T7C in 2,4GHz)
Aceasta postare a fost editata de morph: 12 March 2010 - 09:50 PM
Postat 12 March 2010 - 10:03 PM
Ca statie second as recomanda un Hitec Optic 6. Are avantajul ca o poti upgrada oricand la 2.4 cu orice modul inclusiv Hitec.
Ca statie ieftina si buna (si perfecta pentru SIM) - Spektrum Dx6i
spektrum dx7se - nu merge cu simulator (numai varianta standard fara se)
Futaba 7C e foarte buna si se gaseste loco.
DX6i este dedicata heli - asta a tot fost discutat - nu e esential dar e placut.
Daca ai citit forumul in ultimul timp am tot vorbit de cum se poate incepe ieftin si bine.
Oricum decat sa cumperi o statie noua si slaba (gen e-flite) mai bine una second decenta.
Realflight a frecat bine simulatorul si prima oara cand a venit pe camp cu heli l-a zburat bine, chiar foarte bine. Dupa aceea l-a trantit http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
Stefan
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 12 March 2010 - 10:06 PM
stiganas, la Mar 12 2010, 10:03 PM, a spus:
Stefan
RealDesign vrea sa zica, ca realflight e sim de zbor http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
Postat 12 March 2010 - 10:22 PM
morph, la Mar 12 2010, 10:06 PM, a spus:
Postat 12 March 2010 - 10:56 PM
Si Dx6i e arhisuficienta daca nu vrei termic cu governor in viitorul previzibil (sau fuselaj cu tren escamotabil, sau faruri pe elicopter, sau alte minuni pentru care ai putea avea nevoie de al saptelea canal pe un electric).
Starmax He-162, V-Mar Do-335, Parkzone P-51D ultra-micro
Spektrum Dx7
Postat 12 March 2010 - 11:27 PM
Cred ca o sa merg pe un DX6I + %^&&^%#$%&^. Pentru radiocomanda, la noi pe piata nu am gasit decat pachete Tx+Rx si nu consider necesar sa investesc bani in receptor in acest moment.
Am cautat pe forum un DX6I second-hand dar nu mi-a fost intors nimic.
Daca are cineva aceasta statie spre vanzare astept oferte.
Postat 13 March 2010 - 09:00 AM
Poti sa te dai pe simulatoare gratis pana reusesti sa iei unul foarte bun. Pentru lucrurile de baza, multe sim. sunt ok.
Postat 13 March 2010 - 11:56 AM
morph, la Mar 13 2010, 09:00 AM, a spus:
Poti sa te dai pe simulatoare gratis pana reusesti sa iei unul foarte bun. Pentru lucrurile de baza, multe sim. sunt ok.
Postat 01 April 2010 - 12:46 AM
Postat 01 April 2010 - 08:56 AM
Ca sa-ti dau un exemplu simplu, pe sim cu o statie esky faceam tic-tocuri aproape perfecte, in real life era un haos total, o lua heli in toate partile. Mi-am pus statia cu care zbor in mod curent pe sim, am copiat setarile de la heli pe programul de sim si am dezactivat ccpm-ul (altfel nu merge) si vreau sa zic ca si pe sim imi ieseau fix ca in realitate, cam haos. De ce? Pai inainte nu aveam aceeasi curba de pitch, chiar daca pitchul era la fel, stickul raspundea altfel, swash mixurile erau altele. Evident, aceste lucruri se pot face si din soft, daca softul este unul bun (aerofly mi se pare bun pentru hover, ture si orientari si cam atat), dar cine imi garanteaza ca sunt identice cu cele de pe heli?.
E mai greu de inceput cu toate puse la punct, dar iti scuteste timp foarte mult.
@Stefan m-a amuzat remarca ta :unsure:
Inca un lucru, in viziunea mea, cu cat ai mai multe heliuri, cu atat progresezi mai greu (exemplu este Cristi Matica, progreseaza enorm de repede si si-a facut scoala pe unul termic si acum freaca un 600N de-i merg fulgii). Eu nici acum nu mi-am gasit elicopterul sa mi se potriveasca manusa si am cheltuit cateva mii de euro bune pe tot felul de heliuri(sunt la al 7-lea deja).
Postat 02 April 2010 - 01:26 PM
Ca incepator in modelism nu mi-am permis sa rog forumisti experimentati sa inceteze.
Ca sa revenim in topic, ieri am ridicat TX, am achizitionat un cablu USB pt simulator, am conectat TX la PC. In prima faza radiocomanda era vazuta de catre AeroFly si am incercat calibrarea. La a doua conectare simulatorul nu mai vede TX si nu mai am acces la nici o setare. Oare dece? Ce am gresit?
Postat 02 April 2010 - 05:41 PM
Tot acolo, se poate si calibra, nu ca ar conta in simulator, dar macar vezi ca functioneaza. Daca ai si statia bagata, ar trebui sa miste ceva cand dai de joystickuri.
Toate astea sunt in windows, nu au legatura cu softul de simulare folosit. Daca totul este ok acolo, poti sa vezi mai departe in soft de ce nu merge...
Postat 05 April 2010 - 11:24 PM
morph, la Apr 1 2010, 07:26 PM, a spus:
Merci ! ma descurc incetisor , da ma descurc ( nici nu prea am timp mult pe acasa da ii dau eu de cap )
Aceasta postare a fost editata de mihai3d: 05 April 2010 - 11:25 PM
Postat 06 April 2010 - 08:37 PM
Domnilor, daca stiam ca este asa dificila pilotarea unui heli cred ca as fi achizitionat cel mai performant antivirus care sa ma fereasca de acest microb. Acum insa, sunt infectat si nu am alta varianta decat sa merg mai departe.
Toate cele bune
Eugen
Postat 09 April 2010 - 09:08 PM
Intrebarea mea este: daca alimentez statia ( fara acumulatori ) direct din incarcator ( Ultramat 16 ) functioneaza?
Exista ceva contraindicatii pentru aceasta metoda?
Postat 10 April 2010 - 01:26 PM
EugenS, la Apr 9 2010, 10:08 PM, a spus:
Intrebarea mea este: daca alimentez statia ( fara acumulatori ) direct din incarcator ( Ultramat 16 ) functioneaza?
Exista ceva contraindicatii pentru aceasta metoda?
Ultramat-ul este incarcator, nu alimentator. Probabil se va defecta statia.
Acumulatorii din statie trebie sa tina mult, mult mai mult. Cred ca nu-i folosesti sau incarci corespunzator.
Postat 10 April 2010 - 03:21 PM
Este ceva gresit in acest mod de incarcare?
Postat 10 April 2010 - 05:33 PM
EugenS, la Apr 10 2010, 04:21 PM, a spus:
Este ceva gresit in acest mod de incarcare?
Ii incarci in emitator ? Daca da, sa stii ca in emitatoare este o dioda anti scurt circuit, imediat linga mufa de incarcare, din cauza acestei diode este afectata detectia automata a incarcarii.
500mA*2.5 ore inseamna maxim 1000 mA, chiar mai putin din cauza ca nu e curent continuu. Tie-ti arata 1700 ?
Ce temperatra si ce tensiune au la finalul procesului de incarcare? da masurata cu voltmetrul pe acumulator, nu citit pe ecranul emitatorului.
Postat 10 April 2010 - 06:19 PM
vlad1, la Apr 10 2010, 06:33 PM, a spus:
500mA*2.5 ore inseamna maxim 1000 mA, chiar mai putin din cauza ca nu e curent continuu. Tie-ti arata 1700 ?
Ce temperatra si ce tensiune au la finalul procesului de incarcare? da masurata cu voltmetrul pe acumulator, nu citit pe ecranul emitatorului.
Incarcarea o fac direct pe Ultramat. 1700 mA a fost incarcarea maxima pt care nu am retinut durata procesului.
Din pacate nu sunt posesor de aparat de masura si nu stiu ce tensiune exista in acumulatori la terminarea incarcarii, temperatura in schimb este cat se poate de normala ( putin mai calzi decat in stare de neutilizare ).
Crezi ca este nevoie sa apelez la crearea unui program in modul manual? Daca da, care ar trebui sa fie setarile?
Multumesc anticipat
Eugen
Postat 12 April 2010 - 03:18 PM
Alex Baccilu, la Apr 12 2010, 04:14 PM, a spus:
Asta este foarte bine. Ne invatan de la inceput cu greutatile vietii de pilot de heli si in acelasi timp ne pregatim mental pt viitoarele crash-uri reale.
Toate cele bune
Eugen
Postat 18 May 2010 - 09:48 PM
Toate cele bune
Eugen
Postat 20 May 2010 - 07:24 PM
Acum sunt in cautarea unui giro si a servourilor necesare.
De asemenea trebuie sa achizitionez si receiver-ul pt DX6I.
Cu siguranta in perioada imediat urmatoare voi avea nevoie de multe sfaturi utile la montajul primului heli.
Toate cele bune
Eugen