Dand eu in weekend o tura pe la fratii Marinescu, sa ridic un avion lasat de izbeliste de parintii lui origineli, m-am impiedicat in catacombe de o scula care mi-a facut ochisorii sa iasa din cap, ca la melci..
Simpla , eficienta si eftina - fir-ar mama ei ! Un stand de aeromodele facut dintr-un material usor dar rezistent, demontabil, portabil si devreme acasa . Demult vroiam asa ceva , ochisem pe tower de multe ori si MArinescu senior mi-a dat lovitura de gratie reiterand ceea ce stiam si anume ca te costa transportul cat nu face scula !
Asadar - intors acasa si uitandu-ma cum ninge ( ca in balada imigrantului canadian - tule muma'n .... de meteorologi) am purces in garaj de unde m-am intors intepenit cu cele trebuincioase.
Idee este sa ai un stand format din 2 capete unite printr-o bara - preferabil totul usor rezistent si demontabil ultra rapid
Am folosit ca materile un Styropor originel - foarte dur - nu se rupe deloc facil ci se taseaza sau indoaie -se taie relativ usor - se slefuieste meserias si principalul atu - se licheste de el hautoadezivul de numa', numa'
Primele poze cu placa debitata la 30x30cm si primele decupaje ( decupajele sunt asimetrice - pe o placa am o 'gaura' mica rotunda si un decupaj rectangular tot de mici dimensuni - pe cealalta placa decupajele rotunde si rectangulare sunt de mari dimensiuni - prin rotire dai ce utilitate vrei tu capetelor )

Decupajele le-am facut cu diverse cutii metalice - ba un whyskey, ba un Unicum, ba un capac de spray auto , etc - si le-am finisat cu smirghel infasurat pe respectiva oratanie
In centrul fiecarei placi am folosit o mufa rapida de cuplaj - cele de PVC gri de 32 mm - recomand ca gaura pentru mufa sa o faceti chiar cu teava ca ajuta mai tarziu la intrarea fortata
Lipirea am facut-o cu generozitate - Bison Hobby, ca ala galben se lucra' ca naiba

Am infoliat placa cu autocolant - in 2 culori - ca asa am avut chef si design in tartacuta

Lateralele sunt acoperite cu 3 benzi de etansare ferestre/usi ( 12Ron 2.5x3m sau 7.5x1m triplu - la Carrefour)
Rezultatul final - cu bara reglabila - trebuie sa scoateti garniturile de etansare din cuple -altminteri desi va sta teapana ca lemnul va fi exterm de greu sa lucrati cu intreg ansamblul - rigidizarea actual vine din faptul ca gaura de trecere din Styropor data chiar cu teava in discutie este suficient de elastica si fixa in acelasi timp ,pentru a tine cele 2 capete fixe, suficient de fixe ..

Si la treaba - Formy 2 asteapta de juma' de an sa fie data gata - cred ca astepta cuminte, standul...

Simplu , la obiect, ieftin , transportabil, easy of use
Ce mai, imi vine sa ma pup singur ^_^
Dau o bere RC si un mic, pentru copirait, lui Focke - la AB-51 cu preferinta !
Succes
Aceasta postare a fost editata de motzu: 10 March 2010 - 09:18 PM