Modelism - RHC Forum: Stand aeromodele - nu trebuie sa va lipseasca - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Stand aeromodele - nu trebuie sa va lipseasca un proiect DIY furat chinezeste

#1 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 10 March 2010 - 09:15 PM

Dragilor

Dand eu in weekend o tura pe la fratii Marinescu, sa ridic un avion lasat de izbeliste de parintii lui origineli, m-am impiedicat in catacombe de o scula care mi-a facut ochisorii sa iasa din cap, ca la melci..

Simpla , eficienta si eftina - fir-ar mama ei ! Un stand de aeromodele facut dintr-un material usor dar rezistent, demontabil, portabil si devreme acasa . Demult vroiam asa ceva , ochisem pe tower de multe ori si MArinescu senior mi-a dat lovitura de gratie reiterand ceea ce stiam si anume ca te costa transportul cat nu face scula !

Asadar - intors acasa si uitandu-ma cum ninge ( ca in balada imigrantului canadian - tule muma'n .... de meteorologi) am purces in garaj de unde m-am intors intepenit cu cele trebuincioase.

Idee este sa ai un stand format din 2 capete unite printr-o bara - preferabil totul usor rezistent si demontabil ultra rapid

Am folosit ca materile un Styropor originel - foarte dur - nu se rupe deloc facil ci se taseaza sau indoaie -se taie relativ usor - se slefuieste meserias si principalul atu - se licheste de el hautoadezivul de numa', numa'

Primele poze cu placa debitata la 30x30cm si primele decupaje ( decupajele sunt asimetrice - pe o placa am o 'gaura' mica rotunda si un decupaj rectangular tot de mici dimensuni - pe cealalta placa decupajele rotunde si rectangulare sunt de mari dimensiuni - prin rotire dai ce utilitate vrei tu capetelor )

Imagine atasata: IMG_0038__Large_.JPG

Decupajele le-am facut cu diverse cutii metalice - ba un whyskey, ba un Unicum, ba un capac de spray auto , etc - si le-am finisat cu smirghel infasurat pe respectiva oratanie

In centrul fiecarei placi am folosit o mufa rapida de cuplaj - cele de PVC gri de 32 mm - recomand ca gaura pentru mufa sa o faceti chiar cu teava ca ajuta mai tarziu la intrarea fortata

Lipirea am facut-o cu generozitate - Bison Hobby, ca ala galben se lucra' ca naiba

Imagine atasata: IMG_0040__Large_.JPG

Am infoliat placa cu autocolant - in 2 culori - ca asa am avut chef si design in tartacuta

Imagine atasata: IMG_0041__Large_.JPG Imagine atasata: IMG_0042__Large_.JPG

Lateralele sunt acoperite cu 3 benzi de etansare ferestre/usi ( 12Ron 2.5x3m sau 7.5x1m triplu - la Carrefour)

Rezultatul final - cu bara reglabila - trebuie sa scoateti garniturile de etansare din cuple -altminteri desi va sta teapana ca lemnul va fi exterm de greu sa lucrati cu intreg ansamblul - rigidizarea actual vine din faptul ca gaura de trecere din Styropor data chiar cu teava in discutie este suficient de elastica si fixa in acelasi timp ,pentru a tine cele 2 capete fixe, suficient de fixe ..

Imagine atasata: IMG_0052__Large_.JPG

Si la treaba - Formy 2 asteapta de juma' de an sa fie data gata - cred ca astepta cuminte, standul...

Imagine atasata: IMG_0053__Large_.JPG

Simplu , la obiect, ieftin , transportabil, easy of use

Ce mai, imi vine sa ma pup singur ^_^

Dau o bere RC si un mic, pentru copirait, lui Focke - la AB-51 cu preferinta !

Succes

Aceasta postare a fost editata de motzu: 10 March 2010 - 09:18 PM

0

#2 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 11 March 2010 - 07:47 PM

Din cauza "emotiei" poate nu ai observat ca acel tip de suport este decupat pe toate cele patru laturi si decupajele sunt diferite ca dimensiune si forma asa
incat daca le rotesti diferit sa poti obtine configuratii pentru modele cu forma fuselaj diferita : unele mai suple, altele mai bortoase etc.

Inca poti face modificarea ! - in rest super !

P.S.

De unde ai luat materialul ala dur ?
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#3 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2010 - 12:03 AM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Mar 11 2010, 07:47 PM, a spus:

Din cauza "emotiei" poate nu ai observat ca acel tip de suport este decupat pe toate cele patru laturi si decupajele sunt diferite ca dimensiune si forma asa
incat daca le rotesti diferit sa poti obtine configuratii pentru modele cu forma fuselaj diferita : unele mai suple, altele mai bortoase etc.

Inca poti face modificarea ! - in rest super !

P.S.

De unde ai luat materialul ala dur ?

Gigi

Bine ca esti tu dashtept ! :) L-am vazut io emotionant fiind, da', am zis ca ajunge decupat in 2 feluri pe 2 parti diferite. Ala ierea prea complex !

Am avut doar 2 poze cu telefonul si era intuneric in catacomba !

Ai doi placi de material de la mine, 30x30 - gata taiate - le ridici cum ai chef !

Seara buna
0

#4 Useril este offline   modelnicson 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 101
  • Inregistrat: 20-December 06

Postat 26 April 2010 - 08:45 PM

Salut,

Unde poate fi gasit proiectul cu dimensiunile?
Ce material (cum se numeste) ai cumparat pentru placi?

Multumesc
Nicu
Sonic Low Wing
Multiplex AcroMaster
Multiplex EasyCub
Graupner MC-19 40 Mhz/2,4 Ghz (JETI)
0

#5 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 April 2010 - 09:50 AM

Nicu

Canci project - taie din polistiren extrudat cat mai gros o placa de 30x30 sau daca ai avioane mai mari de 40x40 sau 50x50 - cm ! Eu am folosit styro de 3 cm grosime - cauta macar de 3 grosime sa stea stabil

Teava de apa si fiting gasesti peste tot - limiteaza-te la 35-40 mm diametru altfel e grea si prea dura cand o 'bagi'

Acoperire cu autocolant de la magazin - cat mai dur, nu moale cu rapire din serai ai imitatie de lemn ...

Gaurile pe placa le dai mare cu mare si mica cu mica

Patrat mare cu rotund mare si pe ailalta placa patrat mic cu rotund mic - ca prin rotire sa ai disponibilitate pentru orice tip de avion

Poti sa faci 4 gauri pe placa - eu nu vad rostul

Pe margine cauta cauciuc autoadeziv de ferestre sau spuma autoadeziva idem

Continua review-ul daca te apuci de treaba

Succes
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu