Modelism - RHC Forum: Comanda CHINA - Ce taxe in vama platim ? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Comanda CHINA - Ce taxe in vama platim ?

#1 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 02 March 2010 - 08:49 AM

Pentru o comanda din China ( aeromodel 88 inch - deci colet mare ) cu urmatoarele date de factura :

$1049 (plane combo DLE-55) + $79 custom scheme + $90 shipping = $1218USD.

Stie cineva ce se mai plateste exact in vama ?
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#2 Useril este offline   gun man 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 March 2010 - 08:58 AM

Din start la suma asta platesti 19% Tva iar apoi accize in functie de lista lor de produse!Inclusiv TVA la transport!
0

#3 Useril este offline   Iamzoli 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 815
  • Inregistrat: 08-January 10

Postat 02 March 2010 - 09:09 AM

la suma se adauga taxa vamala la care se mai adauga 19% tva.
ptr ca sa afli cat la suta e taxa vamala ar trebui sa gasesti aici codul taric (have fun 2000 de intrari)
http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/c...3&Year=2010
....in Thrust we trust....
Flying Vampires Arad
0

#4 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 March 2010 - 10:40 AM

Vezi postareaIamzoli, la Mar 2 2010, 09:09 AM, a spus:

la suma se adauga taxa vamala la care se mai adauga 19% tva.
ptr ca sa afli cat la suta e taxa vamala ar trebui sa gasesti aici codul taric (have fun 2000 de intrari)
http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/c...3&Year=2010

Nu am reusit sa identific codul "taric " - la ce oare se poate incadra un aeromodel de 2,2 m ?
0

#5 Useril este offline   lefmir 

• Chupacabra
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 724
  • Inregistrat: 14-March 09

Postat 02 March 2010 - 10:43 AM

daca folosesti posta normala, si nu curier gen FedEx...te intelegi cu vamesul de la Posta Romana relativ usor(ii bagi ceva in buzunar) si ii spui si tu ca e o jucarie pentru copil. :)

Aceasta postare a fost editata de lefmir: 02 March 2010 - 10:43 AM

0

#6 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 March 2010 - 11:14 AM

Vezi postarealefmir, la Mar 2 2010, 10:43 AM, a spus:

daca folosesti posta normala, si nu curier gen FedEx...te intelegi cu vamesul de la Posta Romana relativ usor(ii bagi ceva in buzunar) si ii spui si tu ca e o jucarie pentru copil. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif

Ce jucarie frate ca are ambalajul cat o combina frigorifica de peste 2 m, plus motor de 50 cmc.
De venit trebuie sa vina prin EMS caci am inteles ca este si rapid si sigur !

Ma interesa un calcul precis sa nu ma trezesc ca il mai platesc odata ! Am mai patit-o cu un colet din SUA ridicat de un prieten de al meu ca a venit pe numele lui si nu isi mai aminteste exact ( la un motor Yamada 61 FS am mai platit 6 mil lei , la un model electric inca vre-o 2,5 mil Lei iar la o cutie cu servouri iarasi vre-o 3 mil Lei)
0

#7 Useril este offline   caraman 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 150
  • Inregistrat: 12-June 09

Postat 02 March 2010 - 11:30 AM

Sectiune XX - Marfuri si produse diverse

Capitol 95 - JUCĂRII, JOCURI, ARTICOLE PENTRU DIVERTISMENT SAU PENTRU SPORT; PĂRȚI ȘI ACCESORII ALE ACESTORA
COD TARIC 9503
9503 00 79 - - Din alte materiale

eu pana aici am ajuns, incearca si tu...

Cred ca poti trece mai lejer cu nenea de la Posta Romana, si pan'la urma merge cu o atentie mai grasa...

Aceasta postare a fost editata de caraman: 02 March 2010 - 11:34 AM

0

#8 Useril este offline   ARU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1427
  • Inregistrat: 15-February 08
  • Interests:aero

Postat 02 March 2010 - 12:18 PM

destul de complicat ...si costisitor , mai aproape nu gasesti !
0

#9 Useril este offline   ndmihai 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 02-December 07

Postat 02 March 2010 - 02:53 PM

Salut! Ar trebui sa te-ncadreze asa cum a zis si caraman la Capitolul 95 - 9503 00 79 "Din alte materiale"! Asta numai daca functionarul nu stie el mai bine, cum se-ntampla deobicei sau cum am patit-o si eu la un pachet din SUA. :(

Si se calculeaza: [(valoare in vama, declarata in documentele de insotire ale marfii) * (1 + taxa vamala(ex. 0.047)] * 1,19

Eu n-am inteles de ce se calculeaza TVA la taxa vamala!! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/blink.gif
Eu cred ca am avut "noroc" ca nu aveam trecut in factura valoarea transportului. Eu am fost la oficiul 3 (sector 2)
http://www.posta-romana.ro/media/services/...vamal%C4%83.pdf, unde cand mi-au deschis coletul s-au strans vreo 3 ca nu stiau ce-i :) si n-am putut rezolva altfel http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif

din Taric:
- 9503 00 75 - Alte jucării și modele, cu motor
- - 9503 00 75 - - Din material plastic 4.7%
- - 9503 00 79 - - Din alte materiale 0%

Mihai
0

#10 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 March 2010 - 03:24 PM

Vezi postareacaraman, la Mar 2 2010, 11:30 AM, a spus:

Sectiune XX - Marfuri si produse diverse

Capitol 95 - JUC�‚RII, JOCURI, ARTICOLE PENTRU DIVERTISMENT SAU PENTRU SPORT; P�‚R�šI �˜I ACCESORII ALE ACESTORA
COD TARIC 9503
9503 00 79 - - Din alte materiale

eu pana aici am ajuns, incearca si tu...

Cred ca poti trece mai lejer cu nenea de la Posta Romana, si pan'la urma merge cu o atentie mai grasa...

Mi-a iesit taxa 0 % pe codul asta ! Arramane doar T.V.A.
0

#11 Useril este offline   Iamzoli 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 March 2010 - 03:29 PM

ce poti face e sa le ceri celor de la rc pilot sau de unde il iei sa nu iti treaca suma reala pe pachet exemplu 140 $ atunci celor de la vama cand le spui ca e un avion(or sa te intrebe ce ii inauntru) si o sa si vada(ptr ca pachetul trebuie desfacut de catre vames) mai mult ca sigur no sa iti mai faca nici o hartie si or sa te lasa sa pleci cu el. Dar altfel daca vor vedea 1000 de coco nu scapi http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
Flying Vampires Arad
0

#12 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 March 2010 - 03:38 PM

Vezi postareaIamzoli, la Mar 2 2010, 03:29 PM, a spus:

ce poti face e sa le ceri celor de la rc pilot sau de unde il iei sa nu iti treaca suma reala pe pachet exemplu 140 $ atunci celor de la vama cand le spui ca e un avion(or sa te intrebe ce ii inauntru) si o sa si vada(ptr ca pachetul trebuie desfacut de catre vames) mai mult ca sigur no sa iti mai faca nici o hartie si or sa te lasa sa pleci cu el. Dar altfel daca vor vedea 1000 de coco nu scapi http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif

NU cred ca merge.Uite ce spun ei despre shipping si receptia marfii :

" All the orders shipped will have insurance protection. Although our products are packaged securely to revent any damage it's possible that in rare cases, damages may occur during shipment. we ask that the customer, or a responsible adult be present at time of delivery open the box. Before signing for the shipment inspect the carton and contents. If you notice any damage, please take photos of the damaged box, note it on the bill of lading, refuse the shipment. Then contact with us and send the photos to us immediately. We can not be held responsible for the cost of repairs or replacement of damaged items if there is no notation on the Freight Bill of Loading."

Deci ei asigura marfa, si tu daca o primesti si e defecta trebuie sa faci poze etc si ei vor suporta costurile in baza asigurarii si cred ca si in baza facturii . Daca pe factura treci valoare mai mica probabil ca si despagubirea va fi mai mica ( in limita facturii ) !

P.S.

Am primit raspuns favorabil de la ei SE POATE FACE SCHEMA MEA DE CULORI !
0

#13 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 02 March 2010 - 03:44 PM

Ai dreptate cu asigurarea si cu valoarea.
Ca idee pentru altii daca vor cauta vreodata, la electronice, sub 150 Euro valoare se plateste doar TVA, peste 150 Euro taxa vamala (nu acciza !) este 3.3%, la care se adauga TVA.
Motorul ala complica situatia de a fi incadrat la jucarie.
De asemenea, exista regulament aerian clar cu cele doua limite, la 7kg si 25 kg, la care daca vamesul e destul de clar sa faca corelatia, nu e bine.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#14 Useril este offline   Iamzoli 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 March 2010 - 03:51 PM

Citeaza

Deci ei asigura marfa, si tu daca o primesti si e defecta trebuie sa faci poze etc si ei vor suporta costurile in baza asigurarii si cred ca si in baza facturii . Daca pe factura treci valoare mai mica probabil ca si despagubirea va fi mai mica ( in limita facturii ) !

Clar ca e asa + ca riscul e destul de mare sa sufere defectiuni din cauza transportului.

Mai poti face o smecherie dar doar daca platesti prin paypal. numa sa fie ei de acord sa puna doar 140 $ valoare declarata si in caz de marfa defecta sa iti primesti totzi bani inapoi

Aceasta postare a fost editata de Iamzoli: 02 March 2010 - 04:03 PM

Flying Vampires Arad
0

#15 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 405
  • Inregistrat: 31-July 04

Postat 02 March 2010 - 10:24 PM

Exemplu de comanda fara batai de cap...

http://cgi.ebay.de/Sukhoi-SU-26-Kunstflug-...=item2eab50b5bd
La 900 de euro cit vrei sa dai pe colet din china,iei din comunitate si avion si motor si servouri si cred ca mai si ramii cu ceva bani...

Aceasta postare a fost editata de nitrometan: 02 March 2010 - 10:29 PM

0

#16 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 March 2010 - 06:54 AM

Vezi postareanitrometan, la Mar 2 2010, 10:24 PM, a spus:

Exemplu de comanda fara batai de cap...

http://cgi.ebay.de/Sukhoi-SU-26-Kunstflug-...=item2eab50b5bd
La 900 de euro cit vrei sa dai pe colet din china,iei din comunitate si avion si motor si servouri si cred ca mai si ramii cu ceva bani...

Nu m-ai inteles ! Eu vreau Extra 300 , musai de la Pilot Rc si MUSAI in schema de culori existenta in lotul national si exact de 2,2 metri ! MAXIM am spus !
Altfel mai simplu iau de la Botosanu o Cessna din polistiren si raman bani si mai multi !

P.S.

Daca te uiti la Arf Review o sa vezi Sbach-ul lui Florin 100% care tot de la ei este luat ( din China )

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 03 March 2010 - 06:55 AM

0

#17 Useril este offline   gicosu 

• PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1849
  • Inregistrat: 08-May 03

Postat 03 March 2010 - 10:34 AM

Despre asta e voba?

http://www.pilot-rc....Show.aspx?id=66

Sincer nu prea se "pupa" cu schema de culori pe care vrei s-o faci , e un 3d misto .E departe de forma pe care o are Extra 300S .Eu as opta pentru ceva mai scale ,sa fie mai aproape de liniile modelului real. Dar, pentru joaca poti sa-l cumperi si pe asta.
0

#18 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 03 March 2010 - 12:10 PM

Azi am trecut pe la EMS si am vorbit putin cu doamnele de acolo.

- toate EMS vin pe Virgiliu (asta e un lucru bun)
- se incadreaza la jucarii la care este vama (pe langa TVA)
- vamesii sunt foarte binevoitori.

Schema ideala ar fi o factura cu valoare de bun simt (200-250 USD) la care o sa platesti o suma rezonabila in taxe 100-200 ron. Nu am intalnit inca firma din china sa nu fie flexibila la valoarea facturii.

Din punctul lor de vedere nici nu este nevoie de factura, valoarea de pe colet este suficienta. La cutiile mari si impresionante este un separeu unde se poarta negocierile si nu am vazut pe nimeni plecand nemultumit.

Cand mi-am luat prima Cessna din polistiren am fost in extaz, dar putin nemultumit ca e mult de montat, eu credeam ca pui bateria si zbori ori la Cessna trebuie sa lipesti ampenajele, sa-i pui roti ....

Stefan

Vezi postareaREAL DESIGN, la Mar 2 2010, 08:49 AM, a spus:

Pentru o comanda din China ( aeromodel 88 inch - deci colet mare ) cu urmatoarele date de factura :

$1049 (plane combo DLE-55) + $79 custom scheme + $90 shipping = $1218USD.

Stie cineva ce se mai plateste exact in vama ?

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 03 March 2010 - 12:15 PM

0

#19 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 March 2010 - 01:13 PM

Vezi postareagicosu, la Mar 3 2010, 10:34 AM, a spus:

Despre asta e voba?

http://www.pilot-rc....Show.aspx?id=66

Sincer nu prea se "pupa" cu schema de culori pe care vrei s-o faci , e un 3d misto .E departe de forma pe care o are Extra 300S .Eu as opta pentru ceva mai scale ,sa fie mai aproape de liniile modelului real. Dar, pentru joaca poti sa-l cumperi si pe asta.

Eu nu vreau un model scale sau semi scale ci acest EXTRA dar nu imi plac schemele lor ( Pilot RC ) !
Il vreau si pentru pentru ca este un model foarte bine facut si ceea ce este important este si usor ! Ce naiba sa fac cu o " valiza zburatoare plina cu caramizi "
doar pe motiv ca este scale ?!
In poza pe cel 1:1 scrie EXTRA 300 L nu " S ".
De la distanta eu nu vad mari diferente - ca linie par a fi la fel iar in zbor nici atat nu se vor mai vedea - excluzand un ochi critic de arbitru sau de modelist cu experienta - nu este cazul meu !
La cel 1:1 ampenajul spate este mult mai sus decat axa de la aripa , sau altfel spus aripa este mai jos . Daca te uiti la Pilot RC la modele 300 si 260 nu pare diferenta la amplasarea aripii desi am inteles ca Extra 300 are aripa mai jos iar Extra 260 mai sus !

Ideea este ca nu imi place nici o schema de culori de la ei si nici nu am stat sa caut una care sa fie O.K. sau sa inventez eu - nu ma pricep . Trebuie tinut cont ca nici nu este vopsita ci infoliata !

P.S.

Oricum o iau pentru "joaca" nu pentru ceva " foarte serios "
0

#20 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 405
  • Inregistrat: 31-July 04

Postat 03 March 2010 - 01:28 PM

Acuma am inteles,daca e asa,atunci e alegerea ta.Pentru info,modelul prezentat zboara aici in Germanica si cintareste alimentat si cu motor 3W 55I exact 8 kg.Vertical unlimited plus hoover... :lol:
0

#21 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 381
  • Inregistrat: 09-September 08

Postat 03 March 2010 - 01:38 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Mar 2 2010, 11:14 AM, a spus:

Ce jucarie frate ca are ambalajul cat o combina frigorifica de peste 2 m, plus motor de 50 cmc.
De venit trebuie sa vina prin EMS caci am inteles ca este si rapid si sigur !

Ma interesa un calcul precis sa nu ma trezesc ca il mai platesc odata ! Am mai patit-o cu un colet din SUA ridicat de un prieten de al meu ca a venit pe numele lui si nu isi mai aminteste exact ( la un motor Yamada 61 FS am mai platit 6 mil lei , la un model electric inca vre-o 2,5 mil Lei iar la o cutie cu servouri iarasi vre-o 3 mil Lei)

Ar fi aberant sa platesti taxele vamale enorme percepute de acest stat banditesc/japcar/spune-i-cum-vrei in care traim. Cu 1.5 - 2 milioane spaga scoti din vama colete cu valoare de genul asta fara probleme, cu conditia sa vina la oficiile de sector (cele 6 care au vama) sau la cel din str Virgiliu )acolo e ceva mai greu, probabil dai 2 jumate :lol: ). Singura chestie e sa casti ochii cand ai de ridicat coletul, sa nu fie aia cu inspectie pe ei si sa te duci ca mielul la taiere. Repet, inainte sa prezinti avizul la ghiseulb din posta, bagi capul in incaperea une e vama, te asiguri ca e doar lucratoarea postala si UN SINGUR vames inauntru, APOI mergi inapoi la ghiseu, prezinti avizul, esti strigat din vama, intri si pui direct banii pe masa, sub buletin. Au ochiul format si salarii mici.

Daca vine prin dhl/ups/fedex sau alte de-astea le iei din vama de la Otopeni si acolo e nasol, aia au dat spaga mare pentru posturile alea si au alte tarife.
Align T-rex 450 SE V2, Gaui Hurricane 200 V2 FES, Blade MSR,
Starmax He-162, V-Mar Do-335, Parkzone P-51D ultra-micro
Spektrum Dx7
0

#22 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 924
  • Inregistrat: 17-May 07

Postat 03 March 2010 - 07:45 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Mar 3 2010, 01:13 PM, a spus:

In poza pe cel 1:1 scrie EXTRA 300 L nu " S ".
De la distanta eu nu vad mari diferente - ca linie par a fi la fel iar in zbor nici atat nu se vor mai vedea

S-ar putea sa vorbesc prostii, dar corectati-ma daca gresesc, poate asa ma lamuresc si eu. Am impresia ca "L" este modelul cu aripa pozitionata jos "Low", iar cel cu "S" este cu pozitionare la mijloc a aripii.
0

#23 Useril este offline   lefmir 

• Chupacabra
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 724
  • Inregistrat: 14-March 09

Postat 03 March 2010 - 10:36 PM

Vezi postareaTOMY, la Mar 3 2010, 07:45 PM, a spus:

S-ar putea sa vorbesc prostii, dar corectati-ma daca gresesc, poate asa ma lamuresc si eu. Am impresia ca "L" este modelul cu aripa pozitionata jos "Low", iar cel cu "S" este cu pozitionare la mijloc a aripii.

ai dreptate:
http://en.wikipedia....ki/Extra_EA-300

de asemenea se pare ca "L"-ul are anvergura mai mica si roll rate mai mare fata de "S".
0

#24 Useril este offline   Iamzoli 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 04 March 2010 - 08:55 AM

Citeaza

Daca vine prin dhl/ups/fedex sau alte de-astea le iei din vama de la Otopeni si acolo e nasol, aia au dat spaga mare pentru posturile alea si au alte tarife.

Astea vin direct acasa si pe langa factura iti vine direct calculat vama + tva nu mai ai ce ridica si ce face.(doar iubitoarea posta romana te poate salva :rolleyes: )
Flying Vampires Arad
0

#25 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 04 March 2010 - 01:37 PM

Zoli, poate pe la voi e altfel, desi ma cam indoiesc si o sa-ti zic si de ce: conform legislatiei in vigoare, la produsele pentru care nu exista factura in colet, poti da o declaratie pe proprie raspundere cu privire la valoarea lor. Asta se aplica, evident, la persoane fizice.

La mine, ultimul colet primit prin firmele de curierat enumerate mai sus a fost un Fedex (e drept, acum vreo doi ani) si am mers dupa el in Otopeni. Pana la urma m-am inteles cu aia, dar, n-a fost usor :) . De atunci m-am ferit de ele, insa ma indoiesc ca s-a schimbat intre timp sistemul.

Sau incearca sa-ti amintesti daca nu cumva te-au sunat sa-ti spuna ca vama e x lei si tu ai fost de acord. In cazul asta, intr-adevar, iti vine direct acasa.
Spektrum Dx7
0

#26 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 March 2010 - 01:43 PM

Si pana la urma stie cineva cat e taxa vamala la model si cat e taxa vamala la motor ? caci eu nu stiu unde fac ei incadrarile !
0

#27 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1598
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 04 March 2010 - 01:44 PM

DHL vine acasa. Eventual te suna de la DHL din Otp si te intreaba de neclaritati.Apoi vine coletul frumos cu nota de plata acasa. De 3 ori in anul trecut asa s-a intamplat. Daca esti nemultumit, faci contestatie.

Bafta!
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#28 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 04 March 2010 - 01:56 PM

Vezi postareapavcostel, la Mar 4 2010, 01:44 PM, a spus:

Eventual te suna de la DHL din Otp si te intreaba de neclaritati.Apoi vine coletul frumos cu nota de plata acasa.

Eu ce ziceam? Iar cand te suna le spui ca vii acolo sa lamuresti, si la fata locului te intelegi cu ei.

Dar oricum divagam cu discutia despre DHL/UPS/Fedex, ca doar nu expediaza ditai coletul prin astia din China.

Real Design, eu n-am comandat avioane de afara asa ca sincer nu stiu unde ti-l incadreaza, nu m-am lovit de chestia asta si prefer sa tac decat sa-ti zic o prostie. Dar chinezii in general nu refuza sa treaca valoare mai mica pe colet, exact cum spunea si stiganas. Iar cu coletul trecut la 2-300$ voaloare te intelegi cu vamesii de la Virgiliu si cu 50 de lei :).
Spektrum Dx7
0

#29 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 04 March 2010 - 02:04 PM

Ganditi-va de 2 ori inainte sa faceti publice niste chestii scriind pe forumuri
Abtineti-va sa faceti referinte directe.

Aceasta postare a fost editata de alexvid: 04 March 2010 - 02:05 PM

0

#30 Useril este offline   bogdan luben 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 28-August 08

Postat 04 March 2010 - 02:19 PM

La model (se incadreaza la minimodele) taxa vamala este zero, platesti doar tva la valoarea in vama (adica cea cu transport).
Ma interesez si-ti spun exact si pentru motor.

Aceasta postare a fost editata de bogdan luben: 04 March 2010 - 02:24 PM

Hormonu' bate neuronu'
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu