Modelism - RHC Forum: Comanda CHINA - Ce taxe in vama platim ? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Comanda CHINA - Ce taxe in vama platim ?

#31 Useril este offline   bogdan luben 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 28-August 08

Postat 04 March 2010 - 02:28 PM

Iar daca iti pun motorul in cutie cu avionul si nu-l factureaza separat nu ai taxa vamala. Platesti doar 19%TVA
Vezi printscreen.

Fisiere atasate

Hormonu' bate neuronu'
0

#32 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 04 March 2010 - 02:29 PM

Vezi postareabogdan luben, la Mar 4 2010, 02:19 PM, a spus:

La model (se incadreaza la minimodele) taxa vamala este zero, platesti doar tva la valoarea in vama (adica cea cu transport).
Ma interesez si-ti spun exact si pentru motor.

Multumesc tare Mult !

AlexVid are dreptate ! Eu am intrebat de solutia corecta si legala , daca se greseste undeva, sau se aplica o incadrare mai blanda dar tot legala este bine primita !
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#33 Useril este offline   bogdan luben 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 04 March 2010 - 02:33 PM

Vezi ca cel care-ti face declaratia vamala o sa traga sa-ti incadreze marfa acolo unde vrea el. Ar fi bine daca ai avea la dispozitie pe un laptop incadrarea corecta. "Minimodel cu motor pentru construit" daca vine tot intr-un kit si pe factura se specifica asta.
Hormonu' bate neuronu'
0

#34 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 381
  • Inregistrat: 09-September 08

Postat 04 March 2010 - 02:56 PM

Vezi postareaalexvid, la Mar 4 2010, 02:04 PM, a spus:

Ganditi-va de 2 ori inainte sa faceti publice niste chestii scriind pe forumuri
Abtineti-va sa faceti referinte directe.

Sa stii ca aia de la DGA o sa citeasca aici si o sa organizeze flagrantul pe baza faptului ca unu' Gerula a scris pe un forum ca te poti intelege cu vamesii de la nus' ce oficiu postal. Sau iti imaginezi ca postarea mea o sa le ridice ceata de pe ochi, si brusc o sa inteleaga cum merg lucrurile in vamile din Romania, si o sa treaca fulgerator la fapte? :)

Nu ma intelege gresit, stiu ce vrei sa spui, dar noi discutam aici chestii generale, arhicunoscute de "organe".
Align T-rex 450 SE V2, Gaui Hurricane 200 V2 FES, Blade MSR,
Starmax He-162, V-Mar Do-335, Parkzone P-51D ultra-micro
Spektrum Dx7
0

#35 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 04 March 2010 - 03:01 PM

Vezi postareabogdan luben, la Mar 4 2010, 02:33 PM, a spus:

Vezi ca cel care-ti face declaratia vamala o sa traga sa-ti incadreze marfa acolo unde vrea el. Ar fi bine daca ai avea la dispozitie pe un laptop incadrarea corecta. "Minimodel cu motor pentru construit" daca vine tot intr-un kit si pe factura se specifica asta.

Din cate stiu eu modelele peste 7kg au alt statut aerian.
Sunteti siguri ca vamesul il mai considera / incadreaza la "jucarie"?
... cu picioarele pe pamant ...
0

#36 Useril este offline   caraman 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 150
  • Inregistrat: 12-June 09

Postat 04 March 2010 - 03:37 PM

Vezi postarearenatoa, la Mar 4 2010, 03:01 PM, a spus:

Speram sa nu il incadreze ca "mijloc de transport motorizat", nu de alta, dar mai is taxe de mediu si poate vor sa il si inmatriculezi ..
Spor...
P.S. - Oare nu ar fi mai bine sa mergi la oficiu vamal din zona ta si sa vorbesti cu nenea de acolo, dai o barfa cu el, si vezi ce zice..
0

#37 Useril este offline   Iamzoli 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 815
  • Inregistrat: 08-January 10

Postat 04 March 2010 - 03:43 PM

Vezi postareaGerula, la Mar 4 2010, 01:37 PM, a spus:

Zoli, poate pe la voi e altfel, desi ma cam indoiesc si o sa-ti zic si de ce: conform legislatiei in vigoare, la produsele pentru care nu exista factura in colet, poti da o declaratie pe proprie raspundere cu privire la valoarea lor. Asta se aplica, evident, la persoane fizice.

La mine, ultimul colet primit prin firmele de curierat enumerate mai sus a fost un Fedex (e drept, acum vreo doi ani) si am mers dupa el in Otopeni. Pana la urma m-am inteles cu aia, dar, n-a fost usor :) . De atunci m-am ferit de ele, insa ma indoiesc ca s-a schimbat intre timp sistemul.

Sau incearca sa-ti amintesti daca nu cumva te-au sunat sa-ti spuna ca vama e x lei si tu ai fost de acord. In cazul asta, intr-adevar, iti vine direct acasa.

Am comandat acum aprox 14 luni ceva prin fedex, au venit frumos acasa(a venit cineva cu masina) plus o factura pe care trebuia sa platesc direct calculat dupa valoare declarata pe colet (atentie tva si vama se pune si pe transport ca fedex nu este un serviciu romanesc :( ) . (mau sunat si mi-au spus ca daca nu cobor eu jos sa nu mai urce ei, iti dai seama ca m-am enervat din moment ce am dat o gramada de bani pe transport)

de atunci doar cu posta romana acolo trebuie sa mergi tu la oficiul de vama din orasul tau si te intelegi cu vamesul care e binevoitor n-am dat niciodata nimic si nici nu voi da, daca trebuie sa platesc ->platesc, doar un zambet cand le-am spus ca sunt jucarii

Aceasta postare a fost editata de Iamzoli: 04 March 2010 - 03:54 PM

....in Thrust we trust....
Flying Vampires Arad
0

#38 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 March 2010 - 04:03 PM

As vrea sa vin cu cateva precizari, ca o confirmare a unora din experientele personale relatate anterior.
Posta / vama romana sunt membre ale unui organism international numit Universal Postal Union, care a reglementat printre altele si sistemul de curierat intre statele membre numit EMS, mai multe aici: http://en.wikipedia....ki/Express_mail
Deci EMS este o posta internationala "de stat", cu tot ce rezulta de aici :).
DHL/UPS/Fedex, sunt firme private de curierat !, nu au legaturi cu statul (desi DHL este intim legat cu Deutsche Post) Unul dintre serviciile pe care le realizeaza aceste firme, ca vrei ca nu vrei, nu te mai intreaba, este si vamuirea, pe care o fac, cum o face orice firma privata, adica profesionist, pe baza de acte, si nu ca "la stat" :( Asta este explicatia ca de la aceste firme primesti telefon ca sa confirmi valoare si vamuirea, si ca marfa vine cat de cat acasa si nu la vama, si costa cat costa. Si nu faptul ca aceste firme ar fi platit gras ca sa se infiga la Otopeni, sunt acolo pentru ca spre deosebire de EMS, au propriile linii de transport marfa, si e logic sa isi descarce avionul si sa faca vamuirea dintr-o miscare. Spre deosebire de ele, posta romana foloseste sisteme de transport publice, si lucreaza oarecum mana in mana cu vama.
0

#39 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 04 March 2010 - 04:09 PM

Avand in vedere ca tocmai am luat 10% warn pentru "spaga vama/posturi care indeamna la ilegalitati" cred ca-mi voi limita contributia la aceasta discutie. Poate unora li se pare ca traim intr-o tara in care are vreun sens/e moral sa cotizezi de buna voie la bugetul de stat, si sa incurajezi/favorizezi in acest fel perpetuarea actualei stari de fapt...
Spektrum Dx7
0

#40 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 04 March 2010 - 04:11 PM

Vezi postarearenatoa, la Mar 4 2010, 04:03 PM, a spus:

Si nu faptul ca aceste firme ar fi platit gras ca sa se infiga la Otopeni,

Nu despre firme era vorba in postarea aia, dar n-are rost sa mai continuam discutia.
Spektrum Dx7
0

#41 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 04 March 2010 - 04:18 PM

Vezi postareaGerula, la Mar 4 2010, 04:11 PM, a spus:

Nu despre firme era vorba in postarea aia, dar n-are rost sa mai continuam discutia.

Daca crezi ca ai "dreptate " si ca nu o mai are rost sa continuam eu propun inchiderea subiectului !

P.S.

Fara taxe si impozite e nitel mai greu ( scoli, armata, politie, sanatate etc ) Parerea mea ! Asa mai bune sau mai rele cum sunt la noi !
In afara si sa te joci cu zburatoarele tale cam trebuie sa platesti ! Asta e !
Bafta si la mai mare ! - la warn ma refeream sa ai si tu macar ca mine 30 % ! Ha Ha !

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 04 March 2010 - 04:19 PM

Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#42 Useril este offline   Iamzoli 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 815
  • Inregistrat: 08-January 10

Postat 04 March 2010 - 04:21 PM

Vezi postarearenatoa, la Mar 4 2010, 04:03 PM, a spus:

As vrea sa vin cu cateva precizari, ca o confirmare a unora din experientele personale relatate anterior.
Posta / vama romana sunt membre ale unui organism international numit Universal Postal Union, care a reglementat printre altele si sistemul de curierat intre statele membre numit EMS, mai multe aici: http://en.wikipedia....ki/Express_mail
Deci EMS este o posta internationala "de stat", cu tot ce rezulta de aici ;).
DHL/UPS/Fedex, sunt firme private de curierat !, nu au legaturi cu statul (desi DHL este intim legat cu Deutsche Post) Unul dintre serviciile pe care le realizeaza aceste firme, ca vrei ca nu vrei, nu te mai intreaba, este si vamuirea, pe care o fac, cum o face orice firma privata, adica profesionist, pe baza de acte, si nu ca "la stat" ;) Asta este explicatia ca de la aceste firme primesti telefon ca sa confirmi valoare si vamuirea, si ca marfa vine cat de cat acasa si nu la vama, si costa cat costa. Si nu faptul ca aceste firme ar fi platit gras ca sa se infiga la Otopeni, sunt acolo pentru ca spre deosebire de EMS, au propriile linii de transport marfa, si e logic sa isi descarce avionul si sa faca vamuirea dintr-o miscare. Spre deosebire de ele, posta romana foloseste sisteme de transport publice, si lucreaza oarecum mana in mana cu vama.

ems este asemanator cu priority post in romania este un serviciu express
ca sa aduci prin posta romana nu trebuie sa folosesti ems poti sa aduci si prin "Ordinary Air Parcel" care face parte tot din Universal Postal Union
doar ca unul ajunge in 6 zile iar celalalt in 30 de zile de acolo si pretul; oricum daca ai ceva fragil recommand ems platesti dublu trece coletul pe la mai putini oameni prin mana(intelegi ce vreau sa zic)
....in Thrust we trust....
Flying Vampires Arad
0

#43 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 04 March 2010 - 04:23 PM

Am zis ca n-are rost sa mai continuam discutia nu in ideea ca as fi posesorul adevarului absolut ;), ci pe linia celor spuse cu un post mai sus (ca n-am chef sa-mi iau warn degeaba).

Greva fiscala este unul dintre mijloacele prin care un stat care a luat-o razna (cum este al nostru IMO) poate fi adus pe un fagas normal, fara revolutii si alte asmenea minuni. Dar nu e aici locul sa discutam asta.
Spektrum Dx7
0

#44 Useril este offline   bogdan luben 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 04 March 2010 - 04:35 PM

Vezi postarearenatoa, la Mar 4 2010, 03:01 PM, a spus:

Nu ai sa gasesti in nici un tarif vamal specificatia cu greutatea.
Statutul aerian nu are legatura cu tariful vamal.
Hormonu' bate neuronu'
0

#45 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 March 2010 - 04:39 PM

Vezi postareabogdan luben, la Mar 4 2010, 04:35 PM, a spus:

Nu ai sa gasesti in nici un tarif vamal specificatia cu greutatea.
Statutul aerian nu are legatura cu tariful vamal.

De acord cu ambele, eu ma refeream la incadrare. Sunt sigur ca nu este nicaieri ceva de genul: o jucarie poate avea greutatea maxim x kg.
Dar un avion de asemenea dimensiune sigur nu mai pozeaza in jucarie.
Exemplul cel mai banal care imi vine acum in minte este cu articolele sportive: pe ce baza decide vamesul ca o sanie nu mai e jucarie, ci devine de competitie? caci fiti siguri ca gasim sanii la ambele categorii si jucarii si articole sportive.
0

#46 Useril este offline   bogdan luben 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 04 March 2010 - 05:18 PM

Vezi postarearenatoa, la Mar 4 2010, 04:39 PM, a spus:

De acord cu ambele, eu ma refeream la incadrare. Sunt sigur ca nu este nicaieri ceva de genul: o jucarie poate avea greutatea maxim x kg.
Dar un avion de asemenea dimensiune sigur nu mai pozeaza in jucarie.
Exemplul cel mai banal care imi vine acum in minte este cu articolele sportive: pe ce baza decide vamesul ca o sanie nu mai e jucarie, ci devine de competitie? caci fiti siguri ca gasim sanii la ambele categorii si jucarii si articole sportive.

Nici nu este incadrat la jucarii, ci la minimodele.
Hormonu' bate neuronu'
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu