renatoa, la Mar 12 2010, 11:53 AM, a spus:
Ce ai citestit in acea pagina este o traducere, si nu angajeaza cu nimic site-ul.
Adica dumneata inca mai crezi tot ce scrie pe site-urile producatorilor si vanzatorilor ?!
Daca ai avea o afacere care ar presupune livrarea la o data fixa a unu astrfel de sistem, ti-ai baza-o pe aceste informatii ?!
Ce pot sa iti spun in acest moment cu siguranta este ca:
- Aurora s-a anuntat anul trecut pe vremea asta, cu estimarea de aparitie pe piata mai-iunie 2009
- a aparut in noiembrie in state, la noi prin ianuarie cred.
- singura pozitie oficiala despre disponibilitatea "sensor station", componenta de baza a sistemului de telemetrie, este "Late May"
- asa cum a fost prezentat pana acum in catalogul Hitec, sistemul pare limitat, inchis, fara posibilitati de extensie si adaptare sensori realizati de terte firme, asa cum ar fi normal. Nu exista nici o confirmare ca ar fi posibila adaptarea unui senzor de curent / consum, sau altitudine / viteza, altul decat bazat pe GPS. Asa cum este pana in acest moment cunoscuta arhitectura cutiei, pare ca nici nu este posibil.
Culmea, desi sistemul nu exista, se cunosc lucruri despre ce e in interior si se lucreaza la hackuirea protocolului de comunicatie... mie asta imi spune cate ceva.
Daca ma intrebi, bun, si alternativa... o sa iti zic, ca da, exista, se lucreaza la ea, si am certitudinea ca va iesi pe piata inaintea celei de la Hitec. Mai mult nu, deocamdata. Si ca sa ai date complete sa iti faci socotelile, nu e vorba de o statie, ci de un sistem de module / receptoare asemanator cu Jeti, dar la 1/3 din pret, care se cupleaza la o statie existenta, care se presupune ca o ai si esti multumit de ea, iar vizualizarea datelor nu se face pe statie, in acest moment acopera: laptop, Pocket PC/PDA, telefoane Symbian, posibil iPhone.
In asteptarea acestor minuni...multumesc pentru info!!