Modelism - RHC Forum: 2.4 GHz vs benzile de unde scurte - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4

2.4 GHz vs benzile de unde scurte Avantaje reale sau marketing ?

#91 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 25-August 09
  • Interests:Aero, FPV

Postat 12 March 2010 - 12:36 PM

Vezi postarearenatoa, la Mar 12 2010, 11:53 AM, a spus:

Dupa cum vezi "acolo" starea produsului este la comanda.
Ce ai citestit in acea pagina este o traducere, si nu angajeaza cu nimic site-ul.
Adica dumneata inca mai crezi tot ce scrie pe site-urile producatorilor si vanzatorilor ?!
Daca ai avea o afacere care ar presupune livrarea la o data fixa a unu astrfel de sistem, ti-ai baza-o pe aceste informatii ?!
Ce pot sa iti spun in acest moment cu siguranta este ca:
- Aurora s-a anuntat anul trecut pe vremea asta, cu estimarea de aparitie pe piata mai-iunie 2009
- a aparut in noiembrie in state, la noi prin ianuarie cred.
- singura pozitie oficiala despre disponibilitatea "sensor station", componenta de baza a sistemului de telemetrie, este "Late May"
- asa cum a fost prezentat pana acum in catalogul Hitec, sistemul pare limitat, inchis, fara posibilitati de extensie si adaptare sensori realizati de terte firme, asa cum ar fi normal. Nu exista nici o confirmare ca ar fi posibila adaptarea unui senzor de curent / consum, sau altitudine / viteza, altul decat bazat pe GPS. Asa cum este pana in acest moment cunoscuta arhitectura cutiei, pare ca nici nu este posibil.

Culmea, desi sistemul nu exista, se cunosc lucruri despre ce e in interior si se lucreaza la hackuirea protocolului de comunicatie... mie asta imi spune cate ceva.

Daca ma intrebi, bun, si alternativa... o sa iti zic, ca da, exista, se lucreaza la ea, si am certitudinea ca va iesi pe piata inaintea celei de la Hitec. Mai mult nu, deocamdata. Si ca sa ai date complete sa iti faci socotelile, nu e vorba de o statie, ci de un sistem de module / receptoare asemanator cu Jeti, dar la 1/3 din pret, care se cupleaza la o statie existenta, care se presupune ca o ai si esti multumit de ea, iar vizualizarea datelor nu se face pe statie, in acest moment acopera: laptop, Pocket PC/PDA, telefoane Symbian, posibil iPhone.

In asteptarea acestor minuni...multumesc pentru info!!
0

#92 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2396
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 12 March 2010 - 12:36 PM

Vezi postareadraude80, la Mar 11 2010, 11:53 AM, a spus:

Avantaje 35mhz sau fm
- Pai in 35 mhz poti comanda un model si daca ai obstacole in fata!!
- Este ok in combinatie cu echipamentul fpv.
- Gasesti receptoare la preturi decente si in functie de aplicatia dorita, nr canale, dimensiuni,Qpmc,Spmc ....etc
- compatibilitatea cu receptoarele altor producatori.
Dezavantaje :
- o antena de 1.2 m pentru emitator care este incomoda.
- antena receptorului si montarea ei pe modelele de mici dimensiuni
- in fm chior atentie la colegu ce are acelasi canal la emisie
- poti fi si victima unui bruiaj datorita poluarii radio.
- incep sa fie inlocuite de sistemele 2.4 ghz

2.4ghz avantaje!

- Raza de actiune din belsug
- Transmisie sigura
- Nu ai 1 Km de antena.
- nu ai quartzuri
- pot transmite mai multe emitzatoare simultan fara teama de bruiaj
- receptoarele pot fi montate si pe micromodele

2.4 ghz dezavantaje!

- pretul receptoarelor
- incompatibilitatea dintre producatori
- necesitatea vizibilitatii directe
- de evitat fpv cu emisie in 2.4 ghz.

in functie de necesitatile si planurile fiecaruia pot fi alese oricare din cele 2 sisteme.....probabil or sa scada preturile la 2.4ghz

vis-a vis de lungimea antenei eu la Mpx-ul meu am si o antena de 30 cm chiar daca este in 35 Mhz.Mpx are aceasta facilitate in locul ceklei de 1.4 m si intr-adevar cand mergeam cu ETC 62 in 2.4 nu stiam cum batea vantul ca nu aveam de ce sa leg banda de casetofon pentru urmarirea directiei vantului.Asa ca fiecare sistem cu avantaje si dezvantaje.
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#93 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 March 2010 - 01:06 PM

Vezi postareaoachidori, la Mar 12 2010, 12:36 PM, a spus:

vis-a vis de lungimea antenei eu la Mpx-ul meu am si o antena de 30 cm chiar daca este in 35 Mhz.Mpx are aceasta facilitate in locul ceklei de 1.4 m si intr-adevar cand mergeam cu ETC 62 in 2.4 nu stiam cum batea vantul ca nu aveam de ce sa leg banda de casetofon pentru urmarirea directiei vantului.Asa ca fiecare sistem cu avantaje si dezvantaje.

Salut !!!

Am vazut si eu genul asta de antena......se pare ca are o scadere de 30% a razei de actiune dar te scapa de pericolul oxidarii elementilor de la telescopica!!
nu sunt asa pretentios sa spun ca m-a incurca foarte tare sarma mea de 1.2 m de la tx.
Da la receptor antena tot este mai incomod de montat pe model......ok, nu este o tragedie...nu murea nimeni acum 30 ani din cauza unor antene pt fm!

Multumesc,
0

#94 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 13 March 2010 - 01:21 PM

Vezi postarearenatoa, la Mar 12 2010, 10:26 AM, a spus:

Nu stiu de care "ceilalti senzori" vorbesti... sistemul de la Hitec nu este disponibil DE LOC in acest moment !

...ba da , este...si tot asa aparea si pachetul meu de modul+2 optima 7 (Stock Status
(Estimated Late Jun)) si cu toate astea mi-a fost trimis...Hitec Full Telemetry Pack 2.4GHz
Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#95 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 13 March 2010 - 01:28 PM

Glumesti, nu ?
Nu pricep ce zici ca ti-au trimis, nici macar nu poti comanda din pagina aia ?!!!
Asta trecand peste faptul ca stiu sigur ca nu exista treaba asta.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#96 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 March 2010 - 02:32 PM

Vezi postarearenatoa, la Mar 13 2010, 01:28 PM, a spus:

Glumesti, nu ?
Nu pricep ce zici ca ti-au trimis, nici macar nu poti comanda din pagina aia ?!!!

Poate vine la vanzare!!!! 2.4ghz....hmmm
0

#97 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2010 - 05:40 PM

Vezi postarearenatoa, la Mar 13 2010, 01:28 PM, a spus:

Glumesti, nu ?

Combo Spectra 2.4ghz + 2x optima 7

ia zi, pe astea le poti comanda ?.....si apoi sa-mi explici cum de au putut fi comandate ca aici chiar sunt cam afon cei drept......eu le am deja pe statie, cei drept, au fost comandate in USA si primite tot acolo, mie mi-au parvenit printr-un tert.....dar am factura de towerhobby...au costat fix 134.89$ cu tot cu taxele lor....si am scapat de transport si vama....

P.S. Le am acum pe statie si merg de rup...evident ca m-a mancat surubelnita...pot spune ca, calitatea lucarii este ireprosabila....nu economie de fludor, nu cablaj cu asperitati pe canturi...din punct de vedere al calitatii executiei este ireprosabil....o sa postez poze din toate unghiurile si la optima 7 cat si la modulul Spectra in 2.4, ce e foarte frumos e ca antenele vin cu mufe si se poate adapta extrem de usor un alt cablu pe care la celalat capat se pate pune sma reverse pt a avea posibilitatea montarii unei antene omni de 5 sau chiar 7db.....si chiar am niste antene de 5db de la niste placi wifi de la trendnet.....super antene....testate nu pe vrajeala scriptica....

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 13 March 2010 - 05:53 PM

0

#98 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2010 - 06:10 PM

Hombre, ce scrie acolo reprezinta starea curenta a stocului, pentru lotul curent, Hitec aprovizioneaza in salturi cam la o luna, faptul ca le-ai avut acum nu stiu cat timp nu le face automat echivalente cu situatia actuala a sensor station, care intelege ca nu a aparut pe nici o piata din lume si oameni de la Hitec dau asigurari ca pana in vara nu apare.
Link-ul dat de tine la combo-ul ala e valabil si pentru mine, le-am luat din state primul lot in octombrie, si mi le-a adus in nov un client. Dar nu de la Tower, cu livrarile la Aurora au dat un chix big time, multi si-au anulat comanda si au luat din alta parte.
Calitatea lucraturi interioare o cunoastem bine, si cate ceva despre schema, si pinout si 'rotocoale ;).
Dar cred ca deja suntem cam off-topic, putem continua pe privat.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 13 March 2010 - 06:10 PM

0

#99 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2010 - 06:36 PM

Vezi postarearenatoa, la Mar 13 2010, 06:10 PM, a spus:

Hombre, ce scrie acolo reprezinta starea curenta a stocului, pentru lotul curent, Hitec aprovizioneaza in salturi cam la o luna, faptul ca le-ai avut acum nu stiu cat timp nu le face automat echivalente cu situatia actuala a sensor station, care intelege ca nu a aparut pe nici o piata din lume si oameni de la Hitec dau asigurari ca pana in vara nu apare.
Link-ul dat de tine la combo-ul ala e valabil si pentru mine, le-am luat din state primul lot in octombrie, si mi le-a adus in nov un client. Dar nu de la Tower, cu livrarile la Aurora au dat un chix big time, multi si-au anulat comanda si au luat din alta parte.
Calitatea lucraturi interioare o cunoastem bine, si cate ceva despre schema, si pinout si 'rotocoale ;).
Dar cred ca deja suntem cam off-topic, putem continua pe privat.

e....apar ele pana la urma....ca si statia, care s-a lasat asteptata destul de mult timp... cert e ca inca nu-s atat de convins de 2.4 ghz in domeniul RC, pe cat e trambitata ... cum am mai spus, singura facilitate care m-a facut sa achizitionez modulul, a fost telemetria...merge, ce sa zic...dar toate merg pana apare inevitabilul... :D si PCM-ul merge dar, ca orice lucru care facut de om are si hibe...cat de minore ar fi ele...inca nu s-a inventat perfectiunea absoluta...

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 13 March 2010 - 06:36 PM

0

#100 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1598
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 13 March 2010 - 07:17 PM

Oarecum offtopic, dar s-a scapat porumbelu'...
@zgr_44.
Am o rugaminte, poti proba consumul modulului de 2,4 cu antena stock rpsma de 2dbi si cu cea de 5dbi? Deasemenea daca finalul RF este cald sau nu cu cele 2 antene? Pe mine ma roade chestia asta de multa vreme, stiu sigur ca modulul este peste 10mW, deci o antena de 5 ar trebui sa lase sa respire finalul. Nu am avut cand si antena de 5dbi in casa, trebuia sa merg sa imprumut una. O simpla curiozitate, ca tot ai pomenit de asta si de surubelnita...

Bafta!
Costel

Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 13 March 2010 - 07:18 PM

35 MHz, canal 60,62,78.
0

#101 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2010 - 08:16 PM

E o confuzie... mica.
Antena la modulul Hitec nu este atasata extern printr-o mufa SMA, ci prin cablu coax care intra in modul si de abia de pe cablaj se poate detasa, fiind cuplat printr-o mufa U.FL.
Ca sa faca experimentul, lui Florian i-ar trebui un pigtail U.FL la (RP)SMA.
Pe de alta parte, nu vad care ar fi treaba cu antena de 5dB... range oricum ai peste limita vizuala mult, iar la 5dB ai la capete o gaura serioasa, mult mai evidenta decat la cele stock de 2dB. Eu am pierdut video-ul la un FPV cand era exact deasupra capului, avand antena de 5dB. Am schimbat-o instant din mers cu una stock, cu avionul inca sus.
0

#102 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2010 - 08:45 PM

Boss, e pentru cultura mea si nu recomand la nimeni. Cu pigtail sau fara, stiu ca zgr_44 a lucrat cu wireless, deci poate are prin casa un adaptor UFL la ceva. Ma intereseaza exclusiv temperatura finalului si consumul modulului. Range este suficient. Tu zbori cu varful antenei spre model?!?

Bafta!
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#103 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2010 - 08:53 PM

Vezi postareapavcostel, la Mar 13 2010, 08:45 PM, a spus:

Tu zbori cu varful antenei spre model?!?

Glumesti ? :)

Tot nu mi-e clar la ce iti foloseste masuratoarea asta.
Consumul unui final nu are treaba cu castigul antenei, ci cu adaptarea ei, aka factorul SWR.
Daca aia care ar avea-o zgr are SWR mai prost sau mai bun, concluziile vor fi oricum eronate.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 13 March 2010 - 08:55 PM

0

#104 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2010 - 09:08 PM

Ca sa nu fiu rau, antenele folosite pe bune la routere au swr bun, nu doar din vorbe. Exact adaptarea ansamblului final-antena ma intereseaza. Dupa mine, e loc de mai bine decat antena de 2dbi.Acelasi final merge in routere si consuma infim cu diverse antene, mai ales cele de 5dbi. Nu am cu ce masura swr la frecventa aia, asa ca solutia e sa aflam prin metoda indirecta, in cataloage e una si altfel sunt dbi-i chinezesti.Nu ma intereseaza extra-range, ci consumul ansamblului, care se poate sa fie mai bun,respectiv si incalzirea finalului. Problema inversa poate aparea la o antena peste 5dbi, la fel cum optimul poate fi la 2,4dbi. Nu stiu, de aceea intreb si rog colegul daca poate proba.

Citeaza

Glumesti ? :)
Evident, credeam ca vrei sa nimeresti gaura din gogoasa!

Bafta!
Costel

P.S. - la module se pot face inca destule, se poate schimba sursa liniara de 3,3V cu una de gsm in comutatie, se mai pot modifica unele pull-up, in final se mai economiseste ceva energie.
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#105 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2010 - 10:26 PM

Aleluia, deci nu sunt singurul care-si face statia SDK :)
0

#106 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 01:45 AM

...la polarizare verticala la antena, nush cum nimeri-si gaura de semnal deasupra capului....dar daca tot venii vorba de SDK...pot sa-i pun un biquad de 11db facut homemade , au deschidere cam de vre-o 60 grade....o pun spre model si deja ...rupeeee....iar la aterizare nici nu se pune problema sa raman fara semnal...am facut un link de 7km cu 2 x biquad si aveam cam 76-78 db pe semnal... iar pe spatele antenei la 300m aveam cam acelasi semnal....unde in mod normal scriptic nu prea ar fi trebuit sa mearga asa de bine....si socotelile astea pe hartie sunt cam relative...si pana la urma ii pun o omni de 12db ca tot ma streseaza pe mine ca e dezechilibrata statia, ca nu mai am antena lunga si tot fuge in jos... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif asa am rezolvat si problema centrarii.... :)...iar la 12db...m-as duce teoretic cu el vre-o 15 - 20km lejer... :) http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif...

P.S. pt. Pavcostel..... n-am termometru pe infrarosu sau pe laser, ca as proba, dar daca vrei sunt dispus la un test pe camp si pregatesc si un pigtail cu sma reverse si ceva antene...am si de 24db nu-i problema de antene( directionala CALAMP).... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 15 March 2010 - 01:50 AM

0

#107 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 15 March 2010 - 11:13 AM

Vezi postareazgr_44, la Mar 15 2010, 01:45 AM, a spus:

...la polarizare verticala la antena, nush cum nimeri-si gaura de semnal deasupra capului....dar daca tot venii vorba de SDK...pot sa-i pun un biquad de 11db facut homemade , au deschidere cam de vre-o 60 grade....o pun spre model si deja ...rupeeee....iar la aterizare nici nu se pune problema sa raman fara semnal...am facut un link de 7km cu 2 x biquad si aveam cam 76-78 db pe semnal... iar pe spatele antenei la 300m aveam cam acelasi semnal....unde in mod normal scriptic nu prea ar fi trebuit sa mearga asa de bine....si socotelile astea pe hartie sunt cam relative...si pana la urma ii pun o omni de 12db ca tot ma streseaza pe mine ca e dezechilibrata statia, ca nu mai am antena lunga si tot fuge in jos... :lol: asa am rezolvat si problema centrarii.... :D...iar la 12db...m-as duce teoretic cu el vre-o 15 - 20km lejer... :D :D :D...

P.S. pt. Pavcostel..... n-am termometru pe infrarosu sau pe laser, ca as proba, dar daca vrei sunt dispus la un test pe camp si pregatesc si un pigtail cu sma reverse si ceva antene...am si de 24db nu-i problema de antene( directionala CALAMP).... :D

Nu te duci tu 15 km cu omni-ul ala ca dai in sol de-ti vine acru armonica ! Nici 5 km nu mergi :lol:

Stii bine ca tre' sa o ridici si sa ai degajare babana pentru ea

Pentru astia care vreti antene de test, puneti mina si faceti-va, ca noi am umplut Bucurestiul de ele cu ani in urma...Phh ce vremuri !

http://martybugs.net/wireless/biquad/

Daca o vreti folosi afara, puteti cumpara o cutie de plastic patrata, 'de microunde ' si aveti si carcsa cu sistem de prindere sau rotire de la caz la caz

Succes
0

#108 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 15 March 2010 - 11:15 AM

Vezi postareamotzu, la Mar 15 2010, 11:13 AM, a spus:

Nu te duci tu 15 km cu omni-ul ala ca dai in sol de-ti vine acru armonica ! Nici 5 km nu mergi :lol:

Pentru astia care vreti antene de test, puneti mina si faceti-va, ca noi am umplut Bucurestiul de ele cu ani in urma...Phh ce vremuri !

Daca o vreti folosi afara, puteti cumpara o cutie de plastic patrata, 'de microunde ' si aveti si carcsa cu sistem de prindere sau rotire de la caz la caz

Succes

Si na ca mi-a sarit in ochi

La polarizare verticala exact deasupra ai gogoasa tuflita ! Deci teoretic, e posibil sa ai beleaua,,practic cu 5dB nu cred, exceptand un setup nasol facut
0

#109 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 15 March 2010 - 12:40 PM

Se pare ca pe cineva totusi topicul asta lung si deslanat care a ajuns sa se concentreze pe sistemele Hitec (care de altfel sunt inca in minoritate) a convins sa incerce o schimbare.

A doua zi aparea la vanzari statia:

romulus_1st Feb 21 2010, 12:08 PM
Post #1
Se vinde statie Futaba T6EXP 40 MHz + 4 receptoare:

Vezi postarearomulus_1st, la Feb 20 2010, 06:47 PM, a spus:

Eu nu simt nevoia sa schimb sistemul FM pentru a trece in 2.4 GHz. As schimba sistemul doar pentru a avea facilitati soft suplimentare.

Ce importanta are cat de departe bate statia ? Inafara de FPV (care cred ca e in afara legii daca modelul iese din raza vizuala - terorism, chestii)

Sistemul cel mai bun e sistemul cel mai sigur. Nu vreau sa-mi pica modelul din cauza statiei - simplu; orice altceva sunt amanunte minore - ce codare, pe cate canale cati lobi si bulbi are antena nu ma intereseaza. Cum nu ma intereseaza si nu inteleg (la fel ca 99% dintre forumisti) DSSS vs FASST vs FSHH. Ma amuza cand cineva vine si zice ca el a inteles de ce e superior FASST ca a citit materialul de PR si acolo totul e clar si stintific. Futaba a avut o lovitura de geniu, ne-a facut pe toti sa ne simtim destepti, am invatat o multime de chestii noi, canale, hopping, etc.

Care e mai bun nu se vede decat in timp si la numere mari. Pana cum Spektrum si Futaba au vandut containere de sisteme 2,4 Ghz si lucrurile stau bine. Foarte putine crashuri au fost pana la urma dovedite din cauza statiei.

Si o veste buna, am citit pe niste forumuri ca o sa apara clone de DSM2 (adica Spektrum)

Nu stiu daca realizati dar piata intotdeauna selecteaza niste castigatori - peste 5-10 ani nu or sa mai fie 100 de sisteme incompatibile - vor fi 2, cel mult 3 sisteme:

Jeti, Corona, Assan, frSky, Multiplex Multlink, FlySky, Airtronics, IFS si altele vor fi istorie.

Futaba FASST rezista sigur, la fel si Spektrum. Daca chinezii cloneaza Spektrum DSM2 sansele Hitec sa reziste cu un sistem diferit sunt mici.

Daca chinezii nu cloneaza un sistem existent se vor unifica intr-un singur standard pe care il vor folosii toti si il vor oferii la preturi de cel mult 10 USD/RX. In cazul asta e posibil sa reziste si Hitec.

Daca va uitati pe un forum US o sa vedeti ca 70-80% din anunturi sunt cu sisteme DSM2, restul cu Futaba.

Eu prefer Spektrum clar pentru ca au receptoarele si statiile cele mai ieftine si orice receptor merge pe orice statie, tocmai ce am cumparat cu 15 USD un AR6000 (prima generatie DSM) din US. Stefan
0

#110 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 15 March 2010 - 01:23 PM

Ca sa raspund si eu la intrebarea din titlu:

DA, avantaje reale (le-a subliniat Calin la inceput, n-are rost sa insist). Asta nu inseamna totusi ca sistemele in 35/40 ar fi de aruncat; numai ca cele in 2.4 sunt mai bune in majoritatea covarsitoare a aplicatiilor RC. Asta-i realitatea ce sa-i faci...
0

#111 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 03:34 PM

Vezi postareamotzu, la Mar 15 2010, 11:13 AM, a spus:

Succes

...foarte simplu...polarizata vertical....si ma doare undeva de armonici...pt ca avionul e in aer nu pe sol si obtin inaltimea necesara...intr-adevar, daca era vb. de un link wifi...nu mergea pe 15km ...
0

#112 Useril este offline   romulus_1st 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 02-April 09

Postat 15 March 2010 - 04:04 PM

Vezi postareastiganas, la Mar 15 2010, 12:40 PM, a spus:

Se pare ca pe cineva totusi topicul asta lung si deslanat care a ajuns sa se concentreze pe sistemele Hitec (care de altfel sunt inca in minoritate) a convins sa incerce o schimbare.

A doua zi aparea la vanzari statia:

romulus_1st Feb 21 2010, 12:08 PM
Post #1
Se vinde statie Futaba T6EXP 40 MHz + 4 receptoare:

Sorry Stefan, faptul ca am vrut sa vand statia nu are legatura cu 2.4GHz, ci cu doua amanunte care tin de software, din care voi aminti doar lipsa sub-trimului, care face ca reglajele platoului ciclic sa fie mai dificile. Dar intrucat am vazut ca ar trebui sa dau totul la un pret infim si sa mai pun vreo 400 - 500 lei pentru a lua o statie T7CAP de exemplu (indiferent daca era in 35MHz, 40MHz sau 2.4GHz) am renuntat si am inchis anuntul.

Later edit: inca nu sunt convins sa fac trecerea la 2.4GHz doar pentru a schimba tehnologia... :lol:

Aceasta postare a fost editata de romulus_1st: 15 March 2010 - 04:09 PM

0

#113 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 15 March 2010 - 04:29 PM

Dap, din pacate la Futaba doar de la FF7 in sus ai toate setarile de baza. Eu am pus mana pe un FF9 vechi si obosit dar e super statie, si are partea radio pe modul ceea ce face trecerea la 2,4 simpla.

Vezi postarearomulus_1st, la Mar 15 2010, 04:04 PM, a spus:

Sorry Stefan, faptul ca am vrut sa vand statia nu are legatura cu 2.4GHz, ci cu doua amanunte care tin de software, din care voi aminti doar lipsa sub-trimului, care face ca reglajele platoului ciclic sa fie mai dificile. Dar intrucat am vazut ca ar trebui sa dau totul la un pret infim si sa mai pun vreo 400 - 500 lei pentru a lua o statie T7CAP de exemplu (indiferent daca era in 35MHz, 40MHz sau 2.4GHz) am renuntat si am inchis anuntul.

Later edit: inca nu sunt convins sa fac trecerea la 2.4GHz doar pentru a schimba tehnologia... :lol:

0

#114 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 07:21 PM

Raspunsul este un Hitec Optic 6 (nu Optic Sport ! ), care are tot ce ar trebui sa aiba o statie de 6ch adevarata, si in plus cateva chestii care nu le au nici unele statii de 7canale. Si costa tot atat cat un T6, deci ai putea upgrada aproape fara sa dai nimic.

Later edit: inca nu sunt convins sa fac trecerea la 2.4GHz doar pentru a schimba tehnologia... <_<

0

#115 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 March 2010 - 02:14 PM

Vezi postareadraude80, la Mar 12 2010, 12:36 PM, a spus:

In asteptarea acestor minuni...multumesc pentru info!!

Uite niste gaz pe foc pentru vise:
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...st&p=379084
0

#116 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 March 2010 - 11:46 PM

Later edit: inca nu sunt convins sa fac trecerea la 2.4GHz doar pentru a schimba tehnologia... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif

Sincer nici eu nu-s asa convins de 2.4ghz, cu toate ca ...m-am spurcat la el numai datorita telemetriei de la Hitec....lucrez de vre-o 5 ani in retelistica wifi si am o gramada de bataie de cap cu frecventa....dar cu toate astea ...INCA am modulul si un receptor in 35mhz in geanta PERMANENT cand ma duc la zbor.... :) ....inca nu mi-a facut balet pe 2.4 ghz...dar la prima figura....zeama de ciocan pentru cele de 2.4 e pusa la rece.... :D

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 20 March 2010 - 11:47 PM

0

#117 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 23 March 2010 - 03:54 PM

Vezi postarearenatoa, la Mar 18 2010, 02:14 PM, a spus:

Da ......dragut sistem pentru telemetrie.
Sincer.... Iphone folosit pe post de display!!!!!! Cam scumputz ecranu asta.
0

#118 Useril este offline   ARU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1427
  • Inregistrat: 15-February 08
  • Interests:aero

Postat 26 April 2010 - 09:08 PM

...........2.4 GHz a prins tot mai mult , iar statii in 35 si 40 nu prea mai sunt la vanzare , ma refer in special la Multiplex !
0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu