dily, la Jul 18 2010, 07:48 AM, a spus:
Eu cred ca nu ar trebui sa existe limitari la cursa de saw.....practic sunt "liniute" si fiecare incearca sa scoata cat mai mult in cele 2-3 secunde. Degeaba ai o barca rapida de 70cm, cu un motor bun pt. viteza daca o limitezi la 3-4 s .....nu vad rostul. Sau ramanem pe limitare 3s barci pana in 50 cm, o categorie de concurs, si alta clasa 4 s , 5s, 6s....8s, barcile mari 60cm - 100cm dar pt. asta ne trebuie un poligon mai mare decat canalul pe care ne am dat data trecuta....nu cred ca in 40-50m poti scoate viteza de 120 km/h de la un catamaran de 70cm....Pe IOR acolo unde am organizat concursul de mono s ar putea desfasura o asemenea runda , dar numai sa fie luciul de apa in conditii bune.....fara crengi, gunoaie altfel nu mi as risca modelul .....plus ca o barca de recuperare este f. necesara....se stie ca la probele de saw caturile isi iau zborul destul de des...
Eu, CornelP, RC1 ,si cred ca mai sunt si altii, avem in constructie asemenea barci, dar din pacate , nu prea avem unde sa ne dam cu ele, in conditii de siguranta pe lacurile din Bucuresti, necuratate de crengi, plancton si gunoaie.....Banii investiti in ele sunt f. multi si nu prea imi vine sa ma las in seama hazardului....
@dily parerea mea ca la saw ar trebui sa exite categori ... 4s, 6s, Xs, cum se intampla si la cursele de masini si barci reale.
Este disproportionat sa vina cineva cu o barca de 30 cm si sa concureze cu cineva cu o barca sa zicem de 1 metru cu 8s si 2 motoare pe ea. (nu discut de conditiile de pe IOR).
In aceste conditii hai sa amestecam si termicele cu electricele sau hai sa trantim pe barci si ceva motore racheta just for fun :blink:
Foarte bine ca lucrati la barci care sa prinda 120 km la ora dar in acest fel ii descurajati pe ceilalti care poate nu au timpul si nici banii necesari sa construiasca asa ceva.
Concursul pe IOR a fost un succes dar pe muchie de cutit deorece in afara, sa zicem de noi, care ne vedem saptamanal nu a mai participat nimeni iar premiile s-au impatit frateste :D
Ca sa inchei, ideea mea este sa atragem si alta lume pentru a nu cadea in pacatul de a deveni un cerc exclusivist.
Scenariu: Concurs
Participanti si castigatori - Zue, Dily, CornelP, RC1, probabil si eu.
Iar concurs:
Participanti si castigatori: CornelP, Dily, RC1, Zue, probabil subsemnatul.
etc
No offence daca ce am scris eu vi se pare aiurea puteti sa imi spuneti ca nu ma supar :D
Astept poze de azi de pe IOR :D