Modelism - RHC Forum: Radiocomenzi pentru heli RC - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Radiocomenzi pentru heli RC Recomandari, 6 Ch vs 7 Ch

#1 Useril este offline   vasilica 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 13-July 09

Postat 26 January 2010 - 11:18 AM

Vrea sa comand o radiocomanda si nu stiu deloc cu cate canale sa iau.

Peste tot am citit ca minimul e 6ch ptr heli. Daca minimul e 6 care ar fi functia canalului 7, ce s-ar putea pune pe el.

Stiu ca " cu cat mai multe cu atat mai bine", dar ma uit si la buget.
0

#2 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 26 January 2010 - 11:21 AM

Vezi postareavasilica, la Jan 26 2010, 11:18 AM, a spus:

Vrea sa comand o radiocomanda si nu stiu deloc cu cate canale sa iau.

Peste tot am citit ca minimul e 6ch ptr heli. Daca minimul e 6 care ar fi functia canalului 7, ce s-ar putea pune pe el.

Stiu ca " cu cat mai multe cu atat mai bine", dar ma uit si la buget.

Canalul 7 poate fi utilizat de exemplu pentru retract-uri daca ii pui fuselaj elicopterului sau pentru canalul suplimentar in cazul unui copilot...sau alte brizbriz-uri.
Nu iti trebuie un al 7-lea canal decat pentru "bling-bling"-uri.
0

#3 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 26 January 2010 - 11:29 AM

Eh, nu e chiar pentru bling-uri al 7-lea canal, mai ales la heli. In cazul in care trece la termice, ii trebuie pentru un governor.

Eu cred ca pentru heli, radiocomanda "standard" are 7 canale, niste trim-uri digitale, stie de subtrim, ATV, mixaj swash, reverse, are cel putin 2 moduri de zbor, si niste curbe macar in 3 puncte.

Aceasta postare a fost editata de Primus: 26 January 2010 - 11:33 AM

0

#4 Useril este offline   vasilica 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 13-July 09

Postat 26 January 2010 - 01:05 PM

Vezi postareaPrimus, la Jan 26 2010, 11:29 AM, a spus:

Eu cred ca pentru heli, radiocomanda "standard" are 7 canale, niste trim-uri digitale, stie de subtrim, ATV, mixaj swash, reverse, are cel putin 2 moduri de zbor, si niste curbe macar in 3 puncte.

Sa inteleg ca ptr un Hk450 e ideala : Futaba 7C 2.4GHz Heli w/R617FS Receiver (Mode 2) ?

Merge si la clase mai mari ?
Mai are cineva modelul asta de radio? ca nu cred ca o sa stiu prea bine cum se fac setarile.
0

#5 Useril este offline   Dan71 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1390
  • Inregistrat: 27-March 08
  • Interests:Gasoline big scale and crawler

Postat 26 January 2010 - 02:20 PM

Vezi postareavasilica, la Jan 26 2010, 02:05 PM, a spus:

Sa inteleg ca ptr un Hk450 e ideala : Futaba 7C 2.4GHz Heli w/R617FS Receiver (Mode 2) ?

Merge si la clase mai mari ?
Mai are cineva modelul asta de radio? ca nu cred ca o sa stiu prea bine cum se fac setarile.

Exact cum a spus si Primus pentru electrice e suficienta cu 6, clona aia este electrica.
Statia si receptorul nu au legatura cu clasa de elicoptere (marimea).

You can go faster... I can go anywhere !

0

#6 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 26 January 2010 - 03:38 PM

Vezi postareavasilica, la Jan 26 2010, 01:05 PM, a spus:

Citeste manualul (il gasesti pe site la Futaba).
0

#7 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 26 January 2010 - 07:28 PM

Futaba 7C este un radio foarte bun. Din manual nu o sa te lamuresti, dupa ce o ai in mana lucrurile vor fi mai clare. Cred ca e cel mai raspandit radio la noi, gasesti usor ajutor.

2 nemultumiri am eu:

- receptoare cam scumpe - dar au inceput sa apara si mai ieftine asa ca nemultumirea asta e pe duca
- la noi se vinde numai varianta de avion - are trotle cu click si comutatorul plasat ca la avioane.

In US se vinde bine mersi si varianta de heli, la noi nu. Nu e ceva major dar la heli e placut sa ai stikul de gaz lin si comutatoarele puse cum trebuie.

Asa cum a spus Primus 6 canale sunt destul la electrice, 7 la termice (dar merg si cu 6)

Stefan
0

#8 Useril este offline   misumat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 19-November 08

Postat 26 January 2010 - 09:51 PM

Vezi postareastiganas, la Jan 26 2010, 07:28 PM, a spus:

- la noi se vinde numai varianta de avion - are trotle cu click si comutatorul plasat ca la avioane.

Nu e ceva major dar la heli e placut sa ai stikul de gaz lin si comutatoarele puse cum trebuie.

Nu stiu daca la noi se vand doar cele pentru avioane, dar nu vad unde e problema sa faci telecomanda cum vrei tu. Din cate stiu, si CAP si CHP au throttle cu click, doar ca difera densitatea dintilor. Si ce te opreste sa desfaci si sa scoti lamela care apasa pe dinti si ai miscare lina, sau sa pui arcul la loc, asa cum am eu acum, si ai si acceleratia cu arc, la fel ca la restul comenzilor? Cat despre butoane, din cate stiu, diferenta e ca singurul buton de tip PUSH e pus la una pe dreapta, la alta pe stanga..... ceea ce nu cred ca e crucial.
ALIGN Trex 600N (in fuselaj de Bell Jet Ranger), OS 50SX-H, Futaba T10C 2,4 Ghz, GY-520/S9254, GV-1 Governor, 3xS3152
CMPro YAK-54 (1,3m) fiberglass, 100 g/dm2, OS 91 FX, 5xS3003, MA 14x8
CMPro Transall C-160 (1,85m) fiberglass, 118 g/dm2, 2 x OS 35 AX, 6xS3003, 2xAPC 10x6 cu 4 pale
CMPro Cessna 182 Skylane (1,65m) fiberglass, 109 g/dm2, OS 55 AX, 7xS3003, MA 13x6
Canadair CL-415 (2,05m) fiberglass, 2 x OS 55 AX, 9xS3003, 2 x MA 13x6
0

#9 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 26 January 2010 - 11:17 PM

Sa fiu sincer nu am vazut/ nu am pus mana pe nici un radio Futaba dedicat heli, habar nu am cum e cu stikul. Dar am/am pus mana pe Spektrum DX6i/DX7, JR, toate de heli si e foarte placut sa ai o miscare continua, fluida pe gaz.

Cat despre butoane nu sunt intradevar mare lucru dar, din nou, vin bine la mana cele dedicate pentru heli. Una peste alta mie imi place cel mai mult ce am acum si anume Spektrum DX6i. Am avut Futaba FF7 dar nu mi-a fost draga, tot timpul am tanjit dupa Futaba FF9. Am trecut printr-un Hitec Optic 6 care cred ca e foarte OK dar am renuntat la el pentru o Futaba FF9, asa ca acum sunt fericit. DX6i heli; Futaba FF9 aero.

DX6i nu are timer activat de trotle - chestie care e o lipsa majora.

Stefan
0

#10 Useril este offline   misumat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 January 2010 - 02:47 PM

Vezi postareastiganas, la Jan 26 2010, 11:17 PM, a spus:

Sa fiu sincer nu am vazut/ nu am pus mana pe nici un radio Futaba dedicat heli, habar nu am cum e cu stikul. Dar am/am pus mana pe Spektrum DX6i/DX7, JR, toate de heli si e foarte placut sa ai o miscare continua, fluida pe gaz.

Cat despre butoane nu sunt intradevar mare lucru dar, din nou, vin bine la mana cele dedicate pentru heli. Una peste alta mie imi place cel mai mult ce am acum si anume Spektrum DX6i. Am avut Futaba FF7 dar nu mi-a fost draga, tot timpul am tanjit dupa Futaba FF9. Am trecut printr-un Hitec Optic 6 care cred ca e foarte OK dar am renuntat la el pentru o Futaba FF9, asa ca acum sunt fericit. DX6i heli; Futaba FF9 aero.

DX6i nu are timer activat de trotle - chestie care e o lipsa majora.

Stefan

Dat fiind ca telecomenzile (alea adevarate, nu e-fly sau similare) sunt destul de scumpe, nu imi pare o idee prea buna sa ai telecomenzi diferite pentru modele diferite. Cat despre butoanele dedicate heli care vin la mana.... nu prea stiu despre ce e vorba, nu vad de ce nu pui functia pe care o doresti pe butonul pe care il doresti. Daca in cartea statiei se recomanda o anume functie pe un anume buton.... este nerelevant. Iar despre miscarea fluida a stick-ului de gaz.... intreb din nou.... ce te opreste sa deschizi capacul (lucru permis de garantie) si sa scoti dintr-un singur surub acea lamela care apasa pe rotita dintata ?
ALIGN Trex 600N (in fuselaj de Bell Jet Ranger), OS 50SX-H, Futaba T10C 2,4 Ghz, GY-520/S9254, GV-1 Governor, 3xS3152
CMPro Transall C-160 (1,85m) fiberglass, 118 g/dm2, 2 x OS 35 AX, 6xS3003, 2xAPC 10x6 cu 4 pale
CMPro Cessna 182 Skylane (1,65m) fiberglass, 109 g/dm2, OS 55 AX, 7xS3003, MA 13x6
0

#11 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 27 January 2010 - 05:25 PM

Eu am FF9 ( vreau sa o dau si sa iau T12 ).
Am lasat lamela care calca pe dinti dar am slefuit dintii pana au disparut lasand doar un mic " canal" pe zona de zero a stick- ului si astfel
simt la mana cand trec sau sunt in zero ( ma ajuta si la aero ).
Referitor la butoane ( nu stiu daca nu se poate schimba ) are switch-ul din care schimbi Normal-Idl1-Idle2 pe mana dreapta acolo unde ai comenzi ( eleron si profundor ) si
pentru heli era bine sa fie pe stanga dar in stanga nu am switch cu 3 pozitii - risti sa il scapi in balarii cand ai pe aceasi mana si comenzile si acel switch.
Acceleratia poti sa o lasi si directia fara sa ai mana pe stick 1-2 secunde pana comuti Idle ....
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#12 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 27 January 2010 - 05:32 PM

Am Spektrum pentru ca asta era disponibil si asta am vrut cand am trecut pe 2.4Ghz. Dar am un pumn de RX-uri in 40Mhz asa ca am pastrat si statia clasica. Sunt scumpe telecomenzile adevarate dar sunt si mai scumpe receptoarele :lol: - oricum am luat statia Futaba 9 de pe forum cu banii de un receptor mediu.

M-am jucat o singura data la o statie Esky cu lamela aceea dar nu am avut rezultate multumitoare, tot nu mergea stickul frumos. Nu cred ca este chiar asa de simpla conversia de care vorbesti altfel producatorii ar vinde numai o statie universala si fiecare ar ajusta-o dupa pofta inimii.

Cand dai o caruta de bani vrei ca lucrurile sa fie perfecte. Sunt de acord 100% ca astea sunt in final amanunte si o statie buna e o statie buna indiferent daca e de aero sau heli sau daca pe ea scrie Futaba sau JR sau Hitec. Care Hitec pare ca are un mare succes cu Aurora.

Tocmai ce a postat si REAL DESIGN - am pus si eu mana pe statia lui si pot confirma ca la el stick-ul se misca bine :lol: operatia a fost reusita.

Stefan

Vezi postareamisumat, la Jan 27 2010, 02:47 PM, a spus:

Dat fiind ca telecomenzile (alea adevarate, nu e-fly sau similare) sunt destul de scumpe, nu imi pare o idee prea buna sa ai telecomenzi diferite pentru modele diferite. Cat despre butoanele dedicate heli care vin la mana.... nu prea stiu despre ce e vorba, nu vad de ce nu pui functia pe care o doresti pe butonul pe care il doresti. Daca in cartea statiei se recomanda o anume functie pe un anume buton.... este nerelevant. Iar despre miscarea fluida a stick-ului de gaz.... intreb din nou.... ce te opreste sa deschizi capacul (lucru permis de garantie) si sa scoti dintr-un singur surub acea lamela care apasa pe rotita dintata ?

0

#13 Useril este offline   misumat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 January 2010 - 05:35 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Jan 27 2010, 05:25 PM, a spus:

Am lasat lamela care calca pe dinti dar am slefuit dintii pana au disparut lasand doar un mic " canal" pe zona de zero a stick- ului si astfel
Referitor la butoane ( nu stiu daca nu se poate schimba ) are switch-ul din care schimbi Normal-Idl1-Idle2 pe mana dreapta acolo unde ai comenzi ( eleron si profundor ) si
pentru heli era bine sa fie pe stanga dar in stanga nu am switch cu 3 pozitii - risti sa il scapi in balarii cand ai pe aceasi mana si comenzile si acel switch.
Acceleratia poti sa o lasi si directia fara sa ai mana pe stick 1-2 secunde pana comuti Idle ....

La FF9 ai o gramada de butoane, nu pot sa cred ca nu gasesti o configuratie care sa te satisfaca. Si daca tot nu ai o solutie ideala, poti muta in ultima instanta butoanele cu 3 pozitii din stanga in dreapta sau unde vrei tu, doar desurubezi piulita butonului si il muti cu tot cu fire in alta locatie.
0

#14 Useril este offline   misumat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 January 2010 - 05:42 PM

Vezi postareastiganas, la Jan 27 2010, 05:32 PM, a spus:

M-am jucat o singura data la o statie Esky cu lamela aceea dar nu am avut rezultate multumitoare, tot nu mergea stickul frumos. Nu cred ca este chiar asa de simpla conversia de care vorbesti altfel producatorii ar vinde numai o statie universala si fiecare ar ajusta-o dupa pofta inimii.

Nu prea mi-e clar de ce nu ai avut rezultate multumitoare. Cu lamela data jos, stick-ul se misca liber, usor, fara frecari. Poti face, cum a zis si RD, diverse denivelari care sa marcheze capete de tura, mijloc, etc. La Futaba T10 cel putin, scrie si in carte ca poti deschide capacul si faci ce vrei cu lamelele si cu arcurile. De ex. ca sa treci la alt mod decat 2, unde ai acceleratia pe dreapta, iti recomanda sa muti lamela si un capac care tine arcul in cealalta parte. Astfel stick-ul din stanga va fi cu arc in ambele directii si cel din dreapta fara arc. Concluzia mea este ca Futaba chiar este o statie universala pe care o poti ajusta dupa pofta inimii.
0

#15 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 28 January 2010 - 07:15 AM

@stiganas: Nu te supara, frate, dar ce fel de statie dedicata heli e aia care nu are CCPM la 90 de grade? ;apropo eu am T7 C luata din tara cu switch-ul de idle in stanga - sigur, are si asta niste chestii enervante, cum ar fi ecranul mic, nu prea vezi dintr-o privire care-i situatia. In plus led-ul de power nu se vede decat daca-i bezna afara, ceea ce evident n-ajuta, mai bine nu-l mai puneau de loc. Dar asta nu inseamna ca nu este o statie de heli si inca una destul de buna.

P.S. Am impresia ca la brand-urile de statii (si de heli) opiniile sunt influentate de anumiti guru in domeniu a caror parere este luata ca axioma.

Interferente placute!

Aceasta postare a fost editata de rad_gaby: 28 January 2010 - 07:22 AM

0

#16 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1567
  • Inregistrat: 08-March 06

Postat 28 January 2010 - 12:14 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Jan 27 2010, 05:25 PM, a spus:

t12 -o am si o tin in dulap , mai am si un mx22 in care am bagat bani " fara numar , fara numar"... si zbor cu un dx7 fara pretenti- Argumentele mele pro dx7 : e nativa 2,4 receptoare eftine , serie de receptoare mici foarte bune intra in orice heli(6100 testat pe acromaster la 600m altitudine) , etc are functii care satisfac 90% din orice nevoie de soft.La bani care e cand s-a dus vopseaua de pe ea de tot , s-au indoit stickurile de atata butonat o sa imi iau alta tot la fel.

sunt aproape de acord cu rad gaby:
parerea mea : sunt statii proaste si de alea ar trebui sa te feresti.Restul sunt bune toate.

in afara de statile care ofera chesti bling bling -ex t12, t14 care au o calitatea iesita din comun, stickurile orientabile , slot memorie , win CE, capacelul dela baterie face un zgomot pe care iti vine sa stai sa il asculti toata ziua etc, diferentele intre celelte sunt mici si diferentierile cel putin cele soft sunt facute ca sa iti ia bani in plus nu vad de ce pe un t7 nu ar fi putut sa puna toate functiile de pe alta mai"complexa" de pe ff9 etc.

Aceasta postare a fost editata de nen77: 28 January 2010 - 12:19 PM

West Hobby Team
Van kit conversie T-rex 250e in 700Nitro
0

#17 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 28 January 2010 - 12:41 PM

Vezi postareanen77, la Jan 28 2010, 12:14 PM, a spus:

t12 -o am si o tin in dulap , mai am si un mx22 in care am bagat bani " fara numar , fara numar"... si zbor cu un dx7 fara pretenti- Argumentele mele pro dx7 : e nativa 2,4 receptoare eftine , serie de receptoare mici foarte bune intra in orice heli(6100 testat pe acromaster la 600m altitudine) , etc are functii care satisfac 90% din orice nevoie de soft.La bani care e cand s-a dus vopseaua de pe ea de tot , s-au indoit stickurile de atata butonat o sa imi iau alta tot la fel.

parerea mea : sunt statii proaste si de alea ar trebui sa te feresti.Restul sunt bune toate.

in afara de statile care ofera chesti bling bling -ex t12, t14 care au o calitatea iesita din comun, stickurile orientabile , slot memorie , win CE, capacelul dela baterie face un zgomot pe care iti vine sa stai sa il asculti toata ziua etc, diferentele intre celelte sunt mici si diferentierile cel putin cele soft sunt facute ca sa iti ia bani in plus nu vad de ce pe un t7 nu ar fi putut sa puna toate functiile de pe alta mai"complexa" de pe ff9 etc.

Nu am desfacut o statie scumpa si nici daca as desface nu ma pricep , dar cred ca pe langa toate chestiile " lucioase " si softurile complexe puse in plus la o statie scumpa , componentele electronice inclusiv potentiometrele de la stick-uri sunt superioare calitativ - precizie si fiabilitate crescute..
Este adevarat ca pentru cei pasionati de heli, DX7 e mina de aur si se pare suficienta - sotul si el foarte usor de invatat si folosit .
La modele de avioane mari unde ai mai multe servouri pe aceeasi suprafata de comanda si este nevoie ca ele sa lucreze si in tandem probabil ca un T 14 isi arata superioritatea.l
Si eu vreau sa iau un DX 7 pentru Heli ( zbori saptamana asta heli iei DX7, te dai luna viitoare cu avioane iei statia pentru avioane - totul este sa nu te duci la camp si sa constati
ca le ai inversat sau ca nu ai luat nici o statie cu tine )

P.S.

Daca te hotarasti sa renunti la T12 si este in 2,4 si este si modelul T12-Z nu ezita sa ma anunti si pe mine. Asta ca sa nu se puna praful pe ea !

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 28 January 2010 - 12:44 PM

Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#18 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 28 January 2010 - 01:14 PM

Cred ca nu ar fi rau sa facem un topic sticky despre statii - asta asa venit dinspre heli. E poveste veche de cand lumea, fiecare are o preferinta/opinie, eu cu siguranta am.

Asta deoarece desii subiectul e frecat zilnic cei care vor sa cumpere o statie noua tot sunt in ceata, mai ales la heli. Peste asta in ultimii 2-3 ani s-au schimbat multe si sfaturile vechi nu mai sunt neaparat valabile.
Senzatia mea e ca opiniile celor care zboare de ceva timp sunt de fapt foarte apropiate.

Asta ca sa nu ne mai lansam in discutii lungi de fiecare data cand cineva pune o intrebare mica, consumam energie si informatia se dilueaza in prea multe topicuri.

Uite de pilda mie nu imi place DX7 pentru ca nu e destul de "nativa" 2.4Ghz, de aceea mai astept. Au luat o statie JR, au bagat modulul 2,4 inauntru si voila, avem o statie noua. De aceea toata lumea are adaptor de curea ca sa se echilibreze statia ca antena acu e scurta si usoara. Singurele statii generatie noua pe bune sunt Futaba 8FG, Hitec Aurora si amaratul Spektrum Dx6i

Stefan

Vezi postareanen77, la Jan 28 2010, 12:14 PM, a spus:

0

#19 Useril este offline   tantar 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2748
  • Inregistrat: 01-November 08

Postat 28 January 2010 - 01:58 PM

Vezi postareastiganas, la Jan 28 2010, 01:14 PM, a spus:

Cred ca nu ar fi rau sa facem un topic sticky despre statii - asta asa venit dinspre heli. E poveste veche de cand lumea, fiecare are o preferinta/opinie, eu cu siguranta am.

Asta deoarece desii subiectul e frecat zilnic cei care vor sa cumpere o statie noua tot sunt in ceata, mai ales la heli. Peste asta in ultimii 2-3 ani s-au schimbat multe si sfaturile vechi nu mai sunt neaparat valabile.
Senzatia mea e ca opiniile celor care zboare de ceva timp sunt de fapt foarte apropiate.

Asta ca sa nu ne mai lansam in discutii lungi de fiecare data cand cineva pune o intrebare mica, consumam energie si informatia se dilueaza in prea multe topicuri.

Uite de pilda mie nu imi place DX7 pentru ca nu e destul de "nativa" 2.4Ghz, de aceea mai astept. Au luat o statie JR, au bagat modulul 2,4 inauntru si voila, avem o statie noua. De aceea toata lumea are adaptor de curea ca sa se echilibreze statia ca antena acu e scurta si usoara. Singurele statii generatie noua pe bune sunt Futaba 8FG, Hitec Aurora si amaratul Spektrum Dx6i

Stefan

Legat de FUTABA T-8FG , fiind fericitul posesor , intaresc cele spuse de STEFAN este o statie extraordinara .

T..
Trex 700 V BAR
FMS P-51 D MUSTANG 1700 mm
ESM F4U CORSAIR 1900 mm SAITO FA 200 R 33
JU- 87 STUKA 1920 mm
A-10 Freewing 1700 mm EDF
FMS F 4U CORSAIR 1700 mm
FW 190 HYPE
Futaba T-8FG x 2
0

#20 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1567
  • Inregistrat: 08-March 06

Postat 28 January 2010 - 02:08 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Jan 28 2010, 12:41 PM, a spus:

Nu am desfacut o statie scumpa si nici daca as desface nu ma pricep , dar cred ca pe langa toate chestiile " lucioase " si softurile complexe puse in plus la o statie scumpa , componentele electronice inclusiv potentiometrele de la stick-uri sunt superioare calitativ - precizie si fiabilitate crescute..
Este adevarat ca pentru cei pasionati de heli, DX7 e mina de aur si se pare suficienta - sotul si el foarte usor de invatat si folosit .
La modele de avioane mari unde ai mai multe servouri pe aceeasi suprafata de comanda si este nevoie ca ele sa lucreze si in tandem probabil ca un T 14 isi arata superioritatea.l
Si eu vreau sa iau un DX 7 pentru Heli ( zbori saptamana asta heli iei DX7, te dai luna viitoare cu avioane iei statia pentru avioane - totul este sa nu te duci la camp si sa constati
ca le ai inversat sau ca nu ai luat nici o statie cu tine )

P.S.

Daca te hotarasti sa renunti la T12 si este in 2,4 si este si modelul T12-Z nu ezita sa ma anunti si pe mine. Asta ca sa nu se puna praful pe ea !

e t12 mz e in 40 e primita cado' de la un amic va ruginii in posesia mea .

in afara de avioanele mai maricele cu mai multe servouri pe suprafete nu am gasit inca model sa nu il pot zbura cu dx-7.(folosind un receptor pe mai mult de 7 canale)
2 servouri-profundor , 2 eleroane , 1 carma, 1 motor sunt 6...deci acoperalinistit o plaja mare de modele , sunt putine cele care sa nu le stie.

Insa are limitari de soft care nu tin de numarul canalelor.
West Hobby Team
Van kit conversie T-rex 250e in 700Nitro
0

#21 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 January 2010 - 03:48 PM

O sa fie subiect pinned, va multumesc tuturor pentru argumente pro si contra. Colegii noi veniti, in acest fel, pot lua decizia de cumparare mai usor... :)
0

#22 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 04 February 2010 - 09:29 PM

Mare noutate, mare.

Spektrum scoate 2 statii noi:

DX8 - continuarea lui DX6i cu 8 canale, 30 memorii, SD card, ecran luminat si o multime de alte chestti bune printre care si telemetrie - eu o vad concurent direct la Futaba 8fg si Hitec Aurora. Carcasa si butoanele aproape identice cu DX6i

DX10 - o statie misteriosa cu aspect ciudat, evident peste DX8. Au fost prezentate in Germania la targul de jucarii si nu se stie mai nimic despre ele.

Asa cum am banuit in lumea statiilor vor aparea in sfarsit modele moderne si (cat de cat) accesibile. Stefan

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: spektrum_dx8_02_1.jpg

0

#23 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 07 February 2010 - 05:38 PM

Inca cateva date despre DX8. Daca nu sare din 250 USD (impreuna cu Rx-ul cel nou si smecher care permite telemetrie) o sa fie un mare hit.

Here are some DX8 highlights:
- Real time telemetry - Flightlog data, RX Battery Volts, RPM, Temperature, Main pack Volts ....etc
- SD-Card for model exchange, updates, new features etc
- Internal universal charger supports 2s LiPo, 4s NiCad/NiMh from 12V any polarity.
- Backlit LCD
- 90,180,120,135,140 CCPM synchronous mixing
- Programmable swash expo
- Assignable switches
- 3 + H Flight modes
- Rubber side grips

Cele 2 statii mai inseamna ceva. De acum incolo Spektrum nu se va oprii cu statiile acolo unde incepe JR. Cele 2 statii noi intra clar in domeniul de performanta a statiilor JR. Este foarte posibil sa fie produse in alte locuri decat JR (DX7 este produsa de JR) si este foarte posibil sa renunte la DX7 cu totul. In felul asta Spektrum devine un producator complet de statii de la cele ultraieftine pana la cele premium.

Nu stiu cum sta situatia global dar la nivelul US au un avans considerabil in fata Futaba. Avioanele si heli BnF (gen Blade Msr, Mcx, Suhoi, etc) nu vor face decat sa le mareasca dominatia.

Cred ca worldwide situatia este echilibrata intre Futaba, JR, Spektrum si, mai nou Hitec. De asemenea cred ca pe termen mediu/lung producatorii germani sunt out (Multiplex, Graupner) si producatorii de module de orice fel (Jeti, XPS, Corrona, Assan, etc) sunt la fel out pentru ca nu mai exista statii cu module. Salvarea lor ar putea venii din China de la producatorii ieftini de statii daca acestia vor perpetua sistemul cu module (ceea ce nu cred)

Asta ar putem fi sfarsitul RX-urilor ieftine de 10-15 USD, cei de la Futaba, Spektrum, Hitec, nu au nici un motiv sa le ieftineasca odata ce te-au prins. Cel mult vor oferii cate un os mic in forma unui RX suplimentar ieftin sau gratuit din cand in cand.

Stefan
0

#24 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 February 2010 - 07:33 PM

M-am uitat cu interes la filmul de prezentare la DX10. Nu pot sa spun ca imi displace designul, mai ales ca am avut un MC 19, tot tray, dar nici nu ma atrage in mod deosebit.

Are cateva chestii interesante: Lipo, telemetrie, am vazut ca cele doua zone cu switch-uri sunt reglabile pe adancime, astfel incat sa optimizezi distanta pana la ele.
0

#25 Useril este offline   officer'awm 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 05-March 10

Postat 06 March 2010 - 05:16 PM

Salut , Azi am cumparat o telecomanda Aurora 9 ,si sper ca vad ce poate ,,,,ca multe persoane am vazut ca folosesc acest model.

Voi ce parere aveti?
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu