Modelism - RHC Forum: internet wi fi - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

internet wi fi urgent

#1 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 03 January 2010 - 02:14 PM

Vreau urgent un raspuns la aceasta problema:

Am internet adsl de 2 mega si vreau sa fac o combinatie sa pot prinde net cu laptopul la 300 m distanta de casa.Este posibil asa ceva?Mentionez ca nu exista decat un obstacol intre cele 2 case.
Nu ma pricep absolut deloc ce trebuie facut,va rog sa ma ajutati urgent.

Multumesc.
0

#2 Useril este offline   Porumbeu 

• Girls in your town for night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 09-July 07
  • Interests:discussion

Postat 03 January 2010 - 11:25 PM

Bagi un router wireless si la el te legi cu antena patch. Nu stiu ce marime/ putere dar sigur merge.
http://www.wlananten...?products_id=31
0

#3 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 04 January 2010 - 04:55 PM

Vezi postareaPorumbeu, la Jan 3 2010, 11:25 PM, a spus:

Bagi un router wireless si la el te legi cu antena patch. Nu stiu ce marime/ putere dar sigur merge.
http://www.wlananten...?products_id=31

Multumesc frumos,am sa incerc.

Bafffta.
0

#4 Useril este offline   Porumbeu 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 04 January 2010 - 06:17 PM

Ideea este ca router-ul sa aibe o antena directionala si in functie de dB este si distanta pana la care emite.
0

#5 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3630
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 04 January 2010 - 08:24 PM

Depinde ce opstacol ai, eu am un router Belkin cu 2 antene, una pt emisie, una pt receptie, ambele de 6db, cu ruterul scos in geam la etajul 2 aveam semnal la aprox 600m de bloc in camp deschis, semnal destul de bun, 3 din 5 liniute.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#6 Useril este offline   vgeorge 

• Membru Fondator MDT
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2706
  • Inregistrat: 31-August 09

Postat 05 January 2010 - 12:33 AM

Vezi postareacasper20, la Jan 4 2010, 08:24 PM, a spus:

Depinde ce opstacol ai, eu am un router Belkin cu 2 antene, una pt emisie, una pt receptie, ambele de 6db, cu ruterul scos in geam la etajul 2 aveam semnal la aprox 600m de bloc in camp deschis, semnal destul de bun, 3 din 5 liniute.

incearca si cu un linksys wrt54gl e cam 200 ron nou si tot asa cu 2 antenute.daca nu e obstacol mare ar trebui sa bata
Racing
-Associated B7 - buggy 2wd electric
-Associated B74.2 - buggy 4wd electric
-Mugen MTC2 - stock/mod touring electric
-Associated SC6.2 - short course 2wd electric
-Losi SCTE 2.0 - short course 4wd electric
-Mugen MBX7TR - truggy nitro
-Mugen MBX8R - buggy nitro
-Kyosho MR04 - 1/28 box stock
-GLR racing - 1/28 mod
-Garbage collection - Crawler performance scale

[center]Club
C.S.T.A. Bucuresti
0

#7 Useril este offline   docmarius 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 398
  • Inregistrat: 05-July 08

Postat 05 January 2010 - 10:41 AM

Cauta AP-uri de la Senao. Pe hartie au 400 mW, adica de 4 ori cat cele uzuale.
Sunt mai scumpe dar si acopera distante mai mari.
West Hobby Team
--------------------
Modele: Robbe Pitts S12, GL-450C, Pelikan X-treme, Ripmax Bossanova 15cc, Raptor 620SE
R/C: Futaba FF9C 35MHz/Jeti Duplex 2.4GHz, ESU ECoS II
0

#8 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 January 2010 - 02:47 PM

Va multumesc tuturor.De joi in colo ma apuc de treaba.Sper sa mearga ca sa nu fiu obligat sa bag in doua locuri telefon fix si alte rahaturi.

Va tin la curent.Distanta este de aproximativ 300m,chiar azi am sa o masor mai exact.Am un obstacol destul de serios(o vila),sper sa mearga.Nu ma intereseaza decat sa pot naviga linistit pe net fara sa astept 10 ani sa mi se deschida o pagina.Deja am si net mobil dar vai mama lui.

Multumesc.
0

#9 Useril este offline   nuclearul-vio 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 200
  • Inregistrat: 07-March 09

Postat 06 January 2010 - 02:06 AM

Salut
Pot sa spun ca am ceva exp in wireless, am cam aceeasi problema deja rezolvata dar am testat multe aparate pana sa rezolv.
Oricum topicul este deschis pentru oricine oricand .

In primul rand tine cont ca viteza de navigare este direct proportionala cu calitatea semnalului deci daca nu ai semnal bun nu o sa ai nici net bun , deci o sa fie cum spui chiar tu "vai mama lui ".

Ca sa obtii ceva bun trebuie sa ai routerul mai bunicel adica considerand in pret peste 250-300 roni cam asa. Sfat incearca sa fie cu 2 sau 3 antene iar daca tot iei ceva bun sa aiba si banda "N" care e acum in voga.
In partea cealalta e durerea pentru ca daca ai laptop cum cred eu si are wireless incorporat nu poti sa faci nimic sa imbunatatesti receptia, adika sa i pui alta antena , si daca nu va merge trebuie sa incerci altfel.
Poti sa iti un wireless pe USB model cu antena externa la care poti conecta tu ulterior alta antena mai puternica , directionala etc cum vrei si cum ai bani.
Oricum orice dispozitiv wireless are un etaj final de emisie receptie daca incerci sa schimbi antenele cu unele mai puternice nu te gandi ca or sa fie productive , adica nu iti ridica semnalul ff mult . Antenele unidirectionale sunt bune si poti sa incerci sa pui pe router una si sa o directionezi catre zona unde vrei sa trimiti semnalul.
Eu m-am chinuit sa trimit semnal intre 2 blocuri unde apartamentele erau pe fatade diferite adica erau destui pereti de penetrat , a functionat o vreme cu multe antene pozitionate si repozitionate dar intr un final am tras cablu si gata .

Spor la treaba .
0

#10 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 06 January 2010 - 08:33 AM

Vezi postareanuclearul-vio, la Jan 6 2010, 02:06 AM, a spus:

...Oricum orice dispozitiv wireless are un etaj final de emisie receptie daca incerci sa schimbi antenele cu unele mai puternice nu te gandi ca or sa fie productive , adica nu iti ridica semnalul ff mult . Antenele unidirectionale sunt bune si poti sa incerci sa pui pe router una si sa o directionezi catre zona unde vrei sa trimiti semnalul.
...

Aici e cam confuz si te cam contrazici...
Ba ca "daca incerci sa schimbi antenele cu unele mai puternice nu te gandi ca or sa fie productive", ba ca "Antenele unidirectionale sunt bune ..." ceeace este cam acelasi lucru.
Si, dat fiind ca puterea routerelor este limitata la 100mW, o antena directionala este singura metoda de a mari distanta. Directional este echivalent cu "mai puternic". Antenele nu creeaza semnal, ci doar il concentreaza pe cel existenta sub un unghi mai mic, deci o distanta mai mare. Ca la lanterna.
6dB inseamna dublare distanta, 12dB quadruplare.
Mai sunt si metode neortodoxe, cum ar fi firmware-uri bazate pe Linux, manarite ca sa emita pana la 250mW, dar Cristi este in Grecia, unde nu as incerca asa ceva...

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 06 January 2010 - 08:35 AM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#11 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 06 January 2010 - 11:29 AM

frate...e ca la furtun...daca il strangi la capat jetul se duce mai departe :blink: asa e si la antene cu cat mai directiva cu atat si castigul e mai mare pe directia aia.

Succes.
0

#12 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 January 2010 - 01:39 PM

Va multumesc frumos.

Problema fiind destul de spinoasa si costisitoare...am hotarat si semnat aseara un contract la o firma noua si uite asa in cateva zile o sa am cablu cu viteze de pana la 24 Mb\s.

Asa ca m-am ales cu cablu in doua locuri plus net mobil pe care sunt obligat sa il tin 1 an de zile.

O sa las topicul deschis poate va fi de folos altora.

Bafffffta.
0

#13 Useril este offline   Porumbeu 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 09 January 2010 - 05:19 PM

Hmm, adica noi ne-am strofocat mintile aici ca tu sa faci cu totul altceva... :)
Foarte tare :rolleyes:

Bafta

Aceasta postare a fost editata de Porumbeu: 09 January 2010 - 05:19 PM

0

#14 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 January 2010 - 11:39 PM

Hai spunem doar ca era prea complicat pentru mine si am ales calea mai usoara.Ideea era ca plateam deja doua abonamente si nu il mai vroiam si pe al treilea.
Oferta lor a fost de nerefuzat asa ca acum platesc in trei locuri netul.
Asta este.

Multuesc frumos pentru ajutor. :)
0

#15 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 10 February 2010 - 12:44 PM

...se ia una bucata AP (acces point), ca router ai....se infige intr-o antena de 12db omnidirectionala, AP-ul v-a fi langa antena pus intr-o sticla de cola la 2litri taiata ca sa nu ii faci baie si asta ca trebuie sa fie langa antena ca sa nu ai pierderi pe cablu de antena pt. ca frecventa e foarte pretentioasa, din cablul UTP care va intra in AP se utilizeaza doar 4 fire din cele 8, respectiv 1,2,3,6, celelate ramase le legi 2 cate 2 in paralel si te vei folosii de ele ca sa alimentezi AP-ul fara alte cabluri suplimentare de alimentare......si o sa ai net vre-o 4-5km raza in jurul antenei...poti avea si mai mult in functie de obstacole, distanta am apreciat-o ca sa ai ceva net de calitate, securizarea o faci pe baza de MAC.....ca se trece mai greu peste ea deca WEP si alte dracii....SPOR la treaba..... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 10 February 2010 - 12:46 PM

Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#16 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 10 February 2010 - 01:00 PM

Sa dau anunt la publicitate "Clonez MAC-uri" ?
Orice router mai rasarit are prin meniu pe undeva optiunea de schimbare MAC.
Cu WEP-ul ai dreptate, dar de aia exista WPA-PSK.
Ceva mai sus oricum Crsti a anuntat ca a rezolvat.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 10 February 2010 - 01:01 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#17 Useril este offline   adi34 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 13-February 10

Postat 14 February 2010 - 09:33 PM

cel mai simplu e un router wrt54gl cu ddwrt in mod repeater.Se intaleaza mai intai versiunea mini apoi versiunea finala, in functie de versiunea de router.Va merge garantat.

Aceasta postare a fost editata de adi34: 14 February 2010 - 09:33 PM

0

#18 Useril este offline   slayer666 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 02-February 10

Postat 15 February 2010 - 12:05 PM

Vezi postareaadi34, la Feb 14 2010, 09:33 PM, a spus:

cel mai simplu e un router wrt54gl cu ddwrt in mod repeater.Se intaleaza mai intai versiunea mini apoi versiunea finala, in functie de versiunea de router.Va merge garantat.

cauta mai bine un router ceva de clasa N la fel si receptorul o sa mearga garantat 300 metri faraobstacole
0

#19 Useril este offline   adi34 

• Incepator
  • PipPip

Postat 15 February 2010 - 01:57 PM

Vezi postareaslayer666, la Feb 15 2010, 12:05 PM, a spus:

cauta mai bine un router ceva de clasa N la fel si receptorul o sa mearga garantat 300 metri faraobstacole

teoretic ai dreptate, insa, peretii de beton sunt obstacole serioase.Nu poti sta la geam cu receptorul. un router il pui la geam si presupunand ca nu ai obstacole ceea ce e greu de crezut, sa ai semnal stand cu un laptop la geam.Dar nu e comod.Un router in mod repeater pun intre cele 2 puncte.Sau un wireless bridge montat in exterior intr-o cutie si cablu utp pana in casa.Alimentarea se face prin cablul utp care intra in casa. 1-2 pereti de beton sau niste simple frunze umede schimba considerabil datele problemei.
0

#20 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 February 2010 - 11:23 PM

Vezi postarearenatoa, la Feb 10 2010, 01:00 PM, a spus:

....n-a rezolvat nimic....el are un router cu wifi intr-o locatie dar vrea net la vre-o 300m intr-alta locatie unde nu are net decat pe un stick gsm si voia sa isi ia net acolo...si i-am oferit cea mai buna solutie din punctul meu de vedere...ca sa nu isi faca alt abonament...nu de clonare de mac se incurca...
0

#21 Useril este offline   adi34 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 February 2010 - 07:22 AM

Vezi postareazgr_44, la Feb 18 2010, 11:23 PM, a spus:

....n-a rezolvat nimic....el are un router cu wifi intr-o locatie dar vrea net la vre-o 300m intr-alta locatie unde nu are net decat pe un stick gsm si voia sa isi ia net acolo...si i-am oferit cea mai buna solutie din punctul meu de vedere...ca sa nu isi faca alt abonament...nu de clonare de mac se incurca...

1. un router cu ddwrt in mod repeater pe la jumatatea distantei, pus la vreun prieten comun care probabil o sa vrea si el net.un asus 500gp sau linksys wrt 54gl.
pe ddwrt poti "fura" net f simplu sunt multe retele nesecurizate, pus in start-up un script care cauta automat retele si se conecteaza pe ap.costuri in jur de 220 ron trebuie sa tii cont de obstacole.
2. O alta varianta ar fi o california amplifier pusa la geam cu cablu h1000 2 mufe si un pigtail+ placa wireless pe pci.Am avut un calamp pe distante de 5 km cu pierderi acceptabile, acum vreo 6-7 ani cand fibra nu era la pret accesibil.
3. 1 switch si cablu ftp cu sufa metalica, 2 bucati de 150 metrii si switch intre ele.era pe piata unul negru bun mergea perfect pe 150m fara pierderi.Sau 2 switch-uri si cablu utp 2 bucati 100m, recomand molex(n-o sa-ti mearga altceva).Switch-uri sa folosesti rpc sunt ieftine si au mers chiar si cand le-am gasit in zapada la orice temperatura vara sau iarna.
4.Cum spunea cineva intr-un post anterior, in teorie un wireless N ar merge.Practica te omoara.Poate ai cui sa-i ceri un router imprumut si sa faci test.
Nu stiu daca merita investitia.Cel mai ieftin e cu router wireless in mod repeater si ddwrt.N-am intrat in nici un fel de detalii tehnice caci nu-ti folosesc la nimic.Incearca mai intai, daca nu ai nici un obstacol, cea mai simpla si mai ieftina varianta cu un stick usb wireless care il conectezi la calc printr-un prelungitor usb.Vezi pe net ca sunt sute defilme cu amplificatoare "home made" din cratitza sau sita lu' masa si nu stiu ce cutie de pringles.e un film chiar cu un stick usb si o cutie de pringles gaurita.N-am testat nici o varianta de pe net am ales varianta cu linksys si ddwrt si-mi merge stabil de 2 ani.Nu merge stabil wpa-psk in mod repeater, foloseste wep.
0

#22 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2010 - 12:52 PM

Vezi postarearenatoa, la Feb 10 2010, 01:00 PM, a spus:

...vorbeam de mac ca si securitate a retelei ca sa nu stea oricine pe netul lui.....nu de clonare de mac-uri....ca si securizare in serverul providerulu....vezi ca le incurca-si.....
0

#23 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 March 2010 - 12:38 AM

....si...problema a fost rezolvata.

Subiectul este inchis.
0

Arata acest topic