Futaba FASST vs Futaba FHSS de unde au aparut, ce inseamna ?
Postat 07 March 2010 - 08:28 PM
Am priceput ca e mai ieftin si ca nu sunt compatibile.
Are cineva idee ce inseamna asta si ce vrea Futaba de la noi ?
Stefan
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 07 March 2010 - 08:37 PM
De unde ai tras concluzia ca ar fi aparut un nou sistem?
FHSS este modulatia, si este ceva generic, si Hitec foloseste FHSS.
Opusul este DSSS, folosit de Spektrum / JR.
Sau, poate... avand in vedere ca FASST e o combinatie de FHSS cu DSSS, au scos ceva numai FHSS, low cost. Problema este ca pe site nu apare asa ceva.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 07 March 2010 - 08:44 PM
Postat 07 March 2010 - 08:47 PM
4YF 2.4GHz FHSS
An affordable step up for sport pilots to 4-channel 2.4GHz control
The R2004GF receiver is compatible only with electronics created specifically for 2.4GHz FHSS systems.
si depre asta:
2PL 2.4GHz Radio System
A great upgrade to 2.4GHz advantages for RTR cars, trucks and boats!
The Futaba 2PL is not compatible with Futaba FASST systems.
Postat 10 March 2010 - 07:49 PM
Above and beyond the basic features of DSM, there has been a technological breakthrough for both air and surface applications thanks to Spektrum. An updated version of DSM technology referred to as DSM2 (second generation protocol) makes it possible to fly any size model with the convenience, safety, and peace of mind of Spektrum. With DSM2, the total latency of your radio system has been greatly reduced, while the bit-rate has been increased. When combined, these improvements provide hobbyists with a faster and more locked-in feeling when compared to traditional 27MHz, 72MHz, or 75MHz radio systems. DSM2 also provided a new opportunity when separating the two receivers. By providing superior path diversity, the DSM2 receiver can now see a broader RF environment.
The resolution of a radio system can be one of the most over-hyped and misunderstood terms out there. Resolution refers to the number of steps your radio has in its range of motion. A higher resolution means that your radio has more steps in its range of motion. One would naturally think that the higher number would be better, but there comes a point where the numbers lose relevance. Yes, a higher resolution number is better, but there comes a point where the resolution of a radio surpasses the resolution of the servos or ESC, making incredibly high resolution claims irrelevant. In other words, resolution is only one element in a series of events that have to happen; the system will only ever be as fast as its weakest link.
Another benefit to Spektrum's DSM2 radio systems is ModelMatch. ModelMatch puts an end to Wrong Model Syndrome. Almost everyone that flies RC has at one time or another crashed, or seen someone else crash, because they neglected to verify the model name on the transmitter display in their preflight check. A unique code for each model is embedded in the signal of ModelMatch-equipped transmitters so that if the wrong models name is on the screen, the model's controls simply won't respond. In other words, Spektrums ModelMatch wont let you fly or drive the wrong model.

"That's sooo oshemmm !!!!!"
Postat 10 March 2010 - 07:55 PM
Si de aia toata piata este acum pe solutii FH, ca are limitari severe?
La fix animatia din semnatura, cam asa imi venea si mie sa fac...
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 10 March 2010 - 07:58 PM
Postat 10 March 2010 - 08:26 PM
renatoa, la Mar 10 2010, 07:55 PM, a spus:
Si de aia toata piata este acum pe solutii FH, ca are limitari severe?
La fix animatia din semnatura, cam asa imi venea si mie sa fac...
sincer eu am fasst.
am gasit exact aceeasi discutie (fasst - fhss) pe un forum si am citit partea de la inceput. Sunt total pe langa discutie si nu inteleg nimic, sunt mai degraba genul murdar pe mana si am crezut ca e o informatie. (eu unul nu am inteles mai nimic de acolo).
nu am facut decat sa aduc (sau nu) o informatie, proasta sau nu, mi-am adus aminte de discutia asta.
cat despre animatia mea .... e alegerea ta, dar la cum vad ca reactionezi, nu ma mira.

"That's sooo oshemmm !!!!!"
Postat 10 March 2010 - 08:33 PM
Acu intrebarea mea era/este: de ce oare a introdus Futaba inca un tip de codare pe langa FASST, chiar daca doar pe statiile ieftine ?
Banuiala mea e ca vrea sa fie prezenta si pe segmentul ultraieftin dar nu vrea sa vanda receptoare FASST ieftine, sa le cumpere cei care au 8FG si atunci au mai introdus un sistem (ca tot nu erau destule) incompatibil.
Eu zic ca e o miscare proasta care nu o sa le aduca nici cota de piata nici simpatie. Mai mult cred ca e un drum mort si peste ceva timp il vor abandona cu totul lasnd pe cei care le-au cumparat (de dragul numelui) cu ochii in soare, vorbesc de FHSS.
Stefan
Postat 10 March 2010 - 08:57 PM
Eu de la firmele de renume va recomand sa cumparati linia ieftina ( daca nu aveti coco! ^_^ Ideea cu linia de produse ieftine e laudabila .Ai o garantie si acel produs, poate face fata foarte bine ca si un produs premium fara probleme...
Bafta si numai bine, nimeni nu incearca sa va fraiereasca este numai o extiensie ieftina realizata de departamentul de marketing :)) vrei sa intrii in detalii si vb de finetea realizarii produsului cumpara-ti o statie cu cristale svarovski , te ajuta la ceva ? :)
Raul
YaK 54 2.7m Wing Spam - DLE 111 cc Under Construction
T50 EDF 70mm
Easy Glider Pro RTF
ACROMaster RTF
TELINK YAK 54 RTF
Heli
Ornith 7.5 cc RTF
SJM 325 SE - RTF
Ornith-TReX 600 8.5 cc ARTF
Postat 10 March 2010 - 10:07 PM
Inainte de a scrie, dumneata te-ai uitat la statia aceea sa imi spui cat de jos poate fi un modelist ca sa o ia in considerare? Crezi ca la asemenea nivele underground mai au valoare slogane cu calitatea Futaba si altele din astea? Daca nu mi-ar fi atras atentia stiganas cu acest topic si vedeam chestia aia in vreo oferta, as fi dat email la protectia consumatorului sa anunt o contrafacere gen powasonic sau rebook.
"acces la tehnologia de ultima generatie"..."acel produs, poate face fata foarte bine ca si un produs premium fara probleme" iti zic eu ce e asta: delir caracteristic departamentului de marketing !
Acest tip de statie nu poate fi lansat decat cu scopul de a tine nestiutorii departe de valul de clone chinezesti ieftine - unele bune - care a invadat piata cu statii sub 100$, de a impregna ideea de "Futaba the best", sau cum au avut Sony acum multi ani linia de produse pentru copii "My first Sony". Este facuta suficient de slaba ca sa iti ajunga pentru primul avion, nivel 3-4ch, vandut in carrefour, dar fara cele mai elementare mixaje ca sa poti aborda nivelul urmator, ceva cu un flaperon, delta sau V-tail, pentru care vei upgrada tot la o Futaba, evident, ca doar ai aflat ca sunt fruncea...
Iar faptul ca nu iti poti pastra nici macar receptoarele mi se pare greseala cea mai elementara si o dovada de un cinism greu de imaginat... cat pierdeau daca nu te punea la cumparat inca un receptor... asa, vorba lui stiganas, la care subscriu, o sa piarda mult mai mult.
Postat 14 March 2010 - 11:08 AM
http://www.rhc.ro/fo...showtopic=29145