Am dat 3 packuri cu 450, sunt incantat cum zboara. Incerc sa mentin altitudinea la tic-toc, si sa aprofundez rainbow-ul...
Apoi am trecut la 500. Tic-toc sustinut, tranzitii si inverted.
Dupa trei packuri, la decolare vibra puternic. Am deconectat bateria, si am facut o inspectie sa vad ce anume nu e in regula.
Cureaua cum trebuie, am gasit un surub mai slabit, l-am strans si am incercat sa decolez.
La 60% din turatie, cu heli inca pe sol, am auzit un poc (similar desfacerii unei sampanii, in zilele urmatoare :rolleyes: ) si palele impreuna cu gripurile au zburat din head, in stanga si dreapta mea... Unul din suruburile de la feathering shaft s-a desfacut, la incarcarea mare din head de la tic-toc.
Una din pale a ramas pe zapada de 20 de cm, si am gasit-o usor, cam la 15m. Cealalta a intrat sub zapada si am cautat-o un sfert de ora, era sa calc pe ea...
Damage-ul este ca si inexistent, am pierdut un damper...
Cu ocazia aceasta, voi lua tot elicopterul la bani marunti si am sa il desfac, sa curat tot, pus vaselina pe rulmentii de presiune, si asigurat suruburi.
In peste un an de zile nu am umblat deloc la acest heli, cu exceptia reconstructiei de la crashul de la doar 3 saptamani.
Astazi mi-am reconfirmat faptul ca un heli de talia asta nu trebuie decolat/zburat prea aproape. Mai ales in idle-up.
Aceasta postare a fost editata de Primus: 25 December 2009 - 12:16 AM