Modelism - RHC Forum: incarcarea motoarelor - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

incarcarea motoarelor toate metodele de incarcare a motoarelor

#1 Useril este offline   BOMBERMAN 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 03-June 04

Postat 13 July 2004 - 04:40 PM

Am deschis acest subiect pt. a putea discuta despre incarcarea motoarelor cu combustibil, si eu sunt nedumerit, pt. ca am vazut pe nakka ca nu toate motoarele sunt incarcate la fel , si ca fiind incepator vreau sa stiu de ce unele motoare sunt incarcate cu un orificiu pe mijloc? E folosita aceasta incarcare doar pt. anumiti combustibili?
Cu Stima ,
0

#2 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 13-January 03

Postat 13 July 2004 - 04:49 PM

Pai orice motor are orificiu pe mijloc.
Acolo arata ca la unele motoare turna combustibilul in matrite (forme) si il baga in motoare de otel.
La motoarele de hartie se preseaza combust. direct in motor. Si acesta are un orificiu pe mijloc (in combustibil).
Motoarele trebuie sa arda de la centru spre extremitati.

Sper ca am inteles bine intrebarea.
0

#3 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 14 July 2004 - 07:23 AM

Sunt doua geometrii petru ardere:...arderea radiala (cea cu canal pe mijloc, unde arderea se face de la centru catre extremitati, simultan, pe toata lungimea motorului) si care din sectiunea canalului poate controla frontul de unda in asa fel incat impulsul sa varieze pe durata functionarii, folosind propelant izotrop sau arderea tangentiala, unde motorul arde de la un capat spre celalalt si variatia de impuls facand-se cel mult din variatia de reteteta de combustibil pe portiuni.
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#4 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 July 2004 - 01:39 PM

Si care varianta este mai buna? Care este diferenta in functionare dintre cela doua metode?
0

#5 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 July 2004 - 01:45 PM

La cel radial e mai usor de controlat arderea (progresiva, regresiva, neutra)...celalalt se face mai usor si este si intarzietorul pirotehnic mai usor de folosit.
Arderea progresiva (crestere de presiune) se foloseste la desprinderea de pe rampa, dupa care urmeaza ardere in palier (neutra, presiune constanta) sau chiar regresiva (presiune in scadere), dupa care urmeaza iar ardere progresiva pana la atingerea presiunii maxime de rezistenta a motorului, cand propelantul trebuie sa se termine (sincronizare, altfel motorul explodeaza), ceea ce ajuta la obtinerea arderii pe durata traiectoriei necesara....daca ar arde progresiv de la inceput, se atinge repede presiunea maxima a motorului si ori explodeaza, ori se termina atunci propelantul si durata nu a fost suficienta pentru inscrierea pe traiectoria dorita!...Motoarele de acest tip sunt mai pretentioase, dar performantele au de castigat!

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 14 July 2004 - 01:48 PM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#6 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 July 2004 - 03:40 PM

aha
si propelantul este acelasi ca la motoarele mici numai ca difera constructia motorului?
0

#7 Useril este offline   BOMBERMAN 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 03-June 04

Postat 17 July 2004 - 11:00 AM

Aha si arderea radiala , nu are un impuls mai mare? ca doar arde mai mult combustibil deodata!
Si la acesta ardere nu se fol. numai un anumit tip de combustibil?
Cu Stima ,
0

#8 Useril este offline   ION VAIDEEL 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 12-August 04

Postat 12 August 2004 - 04:28 PM

Sint un "papagal" in rachetomodele si dus de voi tot ma chinui sa inalt jucariile astea de rachete.
Am cerut si ajutorul unor maestri, zic eu, al forumului dar cred ca e o problema buna pentru toti cei trecuti prin joaca asta. Asa ca mi-am zis ca poate e bine sa o lansez pentru ca poate gasesc raspuns. Ca vorba aia "unde-s multi puterea creste".
De luni de zile, dupa articolele voastre de pe "forum", incerc sa fac niste motoare valabile si care sa-mi arunce rachetele cit mai sus.
Rezultatele sint pline de toata mila, mai mult de 25-30 m nu au reusit sa se inalte, in fapt eu nu am reusit sa le inalt.

Am folosit azotat de potasiu de la laborator 99,99%, sulf de la baghetele de ars butoaiele, carbune de gratar.
Toate au fost maruntite, cernute, pisate.
Proportia 74 / 16 / 10, sau cam asa ceva, luata de pe forum.
Amestecul in stare uscata l-am indesat in cartuse si l-am batut nu cu ciocan de 250g ci cu unul de un kil. Bineinteles ca nu s-a produs nici o explozie. Asa cum arde amestecul meu cred ca n-o sa explodeze vreo data. Apropo, amestecul chiar poate exploda?
Forta reactiva este prea mica, rachetele abia se inalta.
Poti sa-mi dai vreo explicatie care sa-mi fie de folos?
Cine e de vina, in afara de mine?
Mentionez ca azotatul l-am uscat.
Carbunele sa fie de vina? Nu sint destul de bine “indesate”? Nu afecteaza alcoolul etilic, umezirea amestecului, calitatea motorului?
Exista vreo proba, prin lovire sau ardere pentru o cantitate mai mica, prin care se poate spune ca amestecul e bun?
As vrea daca stii, daca poti, sa ma salvezi pe mine si pe cele 300g de KNO3 care mi-au mai ramas si nu as vrea sa le ard degeaba.
Va multumesc mult. 12.08.2004
Emailul meu, daca vreti sa-mi trimiteti ceve personal, asta mi-as dori, este:radalero@yahoo.com
0

#9 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 August 2004 - 05:02 PM

:D eu nu te sfatuiesc sa incerci prea mult sa vezi daca explodeaza acel amestec ca este posibil sa-ti reusasca.
Daca ai facut toto cum trebuie si substantele sunt bune nu are cum sa nu zboare. sau poate umpli rachete cu plumb. :lol:
Am glumit.

In primul rind vezi daca sunt bune substantele si daca le cantaresti bine. (proportii exacte)
Dupa ce faci amestecul verifica cum arde combustibilul in aer liber (in cantitati mici faci testele).
Daca amestecul arde cum trebuie atunci treci la constructia motorului.
Il construiesti dupa un plan cu dimensiuni exacte si calculate si din materialele folosite pentru motoare.
Combustibilul sa fie cat mai bine amestecat si omogenizat.
Sa fie bine presat in motor (nu conteaza cat de tare bati in el, il pui in cantitati mici adica cate putin si presezi si iar mai pui putin si iar presezi si tot asa pina se umple motorul "la semn")
Verifica sa ai ajutajul cum trebuie si sa nu fie infundat.(sa nu il astupi cu combustibil).
Acum ai dai foc si vezi cat zboara.

Bafta. :D
0

#10 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 August 2004 - 05:10 PM

uda-l inainte sa-l batatoresti...neaparat! Dupa aceea, lasa-l o perioada la uscat...nu-i da foc imediat pentru teste!!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#11 Useril este offline   D3xt3r_Jr. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1284
  • Inregistrat: 15-May 04

Postat 13 August 2004 - 10:11 AM

eu unul folosesc motore metalice umplute cu azotat shi zahar asta nu trebuie "batatorit" pt ca se torna shi apoi se intreshte
cat despre astea cu praf de pushca nu am incercat deoarece praful tre sa fie forte fin bine omogenizat shi uscat in plus trebuie prest in motor shi exista riscul saa faci boom cand il preseszi in plus carcasa motorului trebuie sa fie din hartie infasurata strans shi lipita shi trebuie sa fie hartie tare in loc de astea mai potzi folosi cartushe dar nu toata lumea are acces la ele
numa bune shi sa avetzi grija de voi
Dex
Schimbat Nick in Dexter_Jr ca sa resetam numaru de mesaje
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu