Modelism - RHC Forum: modelism utilitar - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

modelism utilitar pistonase hidraulice

#61 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 25 November 2009 - 03:30 PM

Vezi postareaSir_Vaska, la Nov 24 2009, 10:13 AM, a spus:

cam 15 - 20 atm ar fi satisfacatoare pt aplicatiile de care vorbim :)

Legat de dubla actiune .....

Iti (va) datoram un raspuns: exista valve/distribuitoare cu 5 porturi (1presiune, 2 iesiri pt actionarea pistoanelor si alte 2 iesiri de evacuare, fiecare piston are iesirea lui pentru rapiditate), dar sunt mult prea scumpe si voluminoase (grele) pentru ce va trebuie voua: daca o valva din asta, cu actionare mecanica, repet, costa un pic peste 60eur (+TVA), o microvalva cu 3 porturi (alimentare, actionare, evacuare)ar costa in jur de 20 Eur(+TVA); ca pret, merita.
Pentru modelistmaniac pun o poza mai buna pentru valva mecanica:
Imagine atasata: vm1000.jpg
A se observa dimensiunile; valva, fara dispozitivul de actionare(rola, etc), cantareste 6g.

Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 25 November 2009 - 03:40 PM

Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#62 Useril este offline   modelist maniac 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 19-November 09
  • Interests:modelism

Postat 25 November 2009 - 04:56 PM

Vezi postareaSir_Vaska, la Nov 25 2009, 08:07 AM, a spus:

@modelist maniac, ai modificat schema propusa de mine , in loc de capace exterioare tu ai ales sa faci interioare. Din pacate nu ai tinut cont de adancimea filetului ceea ce va da peste cap varianta propusa de tine deoarece nu o sa gasesti teava atat de groasa in perete care sa permita acest lucru.
Daca ti totusi la capace interioare , poti face dar fara filet in cilindru, eventual cositorite (valabil numai pentru alama ). Oricum o sa existe marele dezavantaj ca cilindru (teava) nu va putea fi folosit pe toata lungimea lui, deci cursa pistonului o sa fie cam mica in raport cu lungimea cilindrului, o parte fiind ocupata de capace.
Spor la treaba.

teava groasa am gasit la obi cu 3 mm si 4 mm,iar cat despre lungime pot sa o fac cat vreau eu,eu am specificat lungimea dopuletului,nu cel al cilindrului
0

#63 Useril este offline   modelist maniac 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 November 2009 - 05:00 PM

Vezi postareaBogdanStancu, la Nov 25 2009, 03:30 PM, a spus:

Iti (va) datoram un raspuns: exista valve/distribuitoare cu 5 porturi (1presiune, 2 iesiri pt actionarea pistoanelor si alte 2 iesiri de evacuare, fiecare piston are iesirea lui pentru rapiditate), dar sunt mult prea scumpe si voluminoase (grele) pentru ce va trebuie voua: daca o valva din asta, cu actionare mecanica, repet, costa un pic peste 60eur (+TVA), o microvalva cu 3 porturi (alimentare, actionare, evacuare)ar costa in jur de 20 Eur(+TVA); ca pret, merita.
Pentru modelistmaniac pun o poza mai buna pentru valva mecanica:
Atasament vm1000.jpg
A se observa dimensiunile; valva, fara dispozitivul de actionare(rola, etc), cantareste 6g.

si pistonul cat costa,vreau sa aiba cursa peste 10 cm ?Dar pompa de presiune cat costa?Daca se poate sa ne intalnim sau aveti cumva un magazin,as vrea sa le vad indeaproape sa stiu exact ce imi trebuie!
0

#64 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 25 November 2009 - 05:00 PM

Asa, ai zis bine. Spune si partea a doua despre solutia ta, despre capatul celalalt, ca sa fie cilindrul complet.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#65 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 25 November 2009 - 05:12 PM

ma indoiesc sa fi gasit chiar de 3-4 mm grosime in perete. La un cilindru de 10mm exterior ar rezulta interior de 2-4mm :rolleyes:. Ce forta ar avea piston cu un diametru atat de mic ?

@BogdanStancu , multumesc pentru informatii , o sa am in vedere. Chiar daca nu merge la hidraulic, in schimb se poate folosi la suspensii cu perna de aer si nu numai...
Parca a si intrebat cineva pe forum cum sa-si realizeze pernele de aer la un camion home made, cred ca aceste ventile si-ar gasi locul usor intr-o asemenea aplicatie.
0

#66 Useril este offline   modelist maniac 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 November 2009 - 05:14 PM

Am vazut ca multi isi cumpara motorase si tot felul de acumulatori,luate la un loc fac o gramada de bani,eu mi-am propus sa-mi fac un excavator cu motor luat dintr-o surubelnita cu acumulator ,plus ca la banii care dau ma aleg cu un motor destul de puternic(datorita reductorului incorporat)acumulator si incarcator,cu alte cuvinte impusc 3 iepuri deodata
0

#67 Useril este offline   modelist maniac 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 November 2009 - 05:17 PM

Domnule Vaska te asigur ca am vazut cilindri cu 20 mm diametru ext si in interior are12 mm,e suficient sa genereze presiune ca pont puteti sa va duceti la Baduc acolo au toate tipurile de tevi

Aceasta postare a fost editata de modelist maniac: 25 November 2009 - 05:18 PM

0

#68 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 25 November 2009 - 05:39 PM

da , 12mm in diametru e suficient , dar nu ma pot impaca cu diametru atat de mare in exterior. Pt 20mm ext ar merge interior in jur 17mm ceea ce tradus in suprafata/forta reprezinta dublul celui de 12mm!!
Exista totusi filet cu pas marunt , poate asa s-ar rezolva si problema in varianta ta pentru ca acest filet nu este foarte adanc.

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 25 November 2009 - 05:41 PM

0

#69 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 25 November 2009 - 05:44 PM

Si cu presiunea de 16 atm cum o rezolvam? Ca jumate de cilindru ieftin am aflat cum sa fac.... Ramane sa aflu si cealalta jumatate si m-am scos. Ma gandesc sa-mi fac si eu ceva dar posibil sa incerc o macara, un escavator e prea complicat pentru mine.

PS. dar daca n-am menghina sa prind piesa aia cu filet pe ea pot s-o tin cu patentul direct pe masa masinii de gaurit? O sa incerc, dar ma gandesc sa nu stric ceva. Am vazut la cineva o masina de gaurit din aia cu masa dar burghiul cadea fix in dreptul unui sant de pe masa. Nu stiu cum o sa tin piesa acolo dar poate am noroc... Daca nu merge bine asa o sa caut sa maresc presiunea spre 20 atm ca sa inving frecarile din cilindru. Sper sa reusesc.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 25 November 2009 - 05:55 PM

0

#70 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 November 2009 - 05:51 PM

eu as propune o pompa cu pinioane , mi se pare ca ar fi mai usor de realizat , evident nu cu scule de mana cum multi si-ar dori.
Este prima din poza:

Imagine atasata: img132.jpg
0

#71 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 25 November 2009 - 06:00 PM

Parca aia din desenul al doilea e mai usor de facut ca sunt tot pistoane. Si daca invat metoda de la cilindrii aia micuti poate o aplic si la pompa. O sa-mi caut niste scule mai bune, un patent cu ceva mai lat, sa pot prinde drept. Ca filet pot face, am mai facut si a mers. Motorul pentru pompa de care ar trebui sa fie? Ma gandesc ca as putea face si unul din ala dar nu am cu ce, acum.
0

#72 Useril este offline   modelist maniac 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 November 2009 - 06:04 PM

Vezi postareabitex, la Nov 25 2009, 05:44 PM, a spus:

Si cu presiunea de 16 atm cum o rezolvam? Ca jumate de cilindru ieftin am aflat cum sa fac.... Ramane sa aflu si cealalta jumatate si m-am scos. Ma gandesc sa-mi fac si eu ceva dar posibil sa incerc o macara, un escavator e prea complicat pentru mine.

PS. dar daca n-am menghina sa prind piesa aia cu filet pe ea pot s-o tin cu patentul direct pe masa masinii de gaurit? O sa incerc, dar ma gandesc sa nu stric ceva. Am vazut la cineva o masina de gaurit din aia cu masa dar burghiul cadea fix in dreptul unui sant de pe masa. Nu stiu cum o sa tin piesa acolo dar poate am noroc... Daca nu merge bine asa o sa caut sa maresc presiunea spre 20 atm ca sa inving frecarile din cilindru. Sper sa reusesc.

poti sa iei menghine cu sant in v special pt tevi,hornbach,obi
0

#73 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 25 November 2009 - 06:08 PM

Am vazut astfel de menghine dar mi s-au parut scumpe. Si tot nu stiu cum sa le fixez pe masa masinii de gaurit sa nimeresc centrul piesei. Problema cea mai neplacuta e ca raman cu menghina sau trebuie sa-mi cumpar o masina de gaurit mare sa am la ce o folosi.
0

#74 Useril este offline   modelist maniac 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 November 2009 - 06:21 PM

Vezi postareabitex, la Nov 25 2009, 06:08 PM, a spus:

Am vazut astfel de menghine dar mi s-au parut scumpe. Si tot nu stiu cum sa le fixez pe masa masinii de gaurit sa nimeresc centrul piesei. Problema cea mai neplacuta e ca raman cu menghina sau trebuie sa-mi cumpar o masina de gaurit mare sa am la ce o folosi.

Eu m-am referit la stativele de firma buna,in jur de 250 ron cu tot cu menghina(marca wolfcraft)iar daca nu stii cum arata bacurile in v de la menghina sai nu gasesti,poti confectiona din lemn,masori diam piesei ce vrei sa o prinzi si dai gaura in lemn apoi o tai cu circularul de masa in doua (taietura sa fie pe mijlocul gaurii)
0

#75 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 25 November 2009 - 07:17 PM

Daca vreti, aruncati o privire si aici:
http://www.robart.co...ems/aircyl.aspx
Au cam tot ceea ce va trebuie, calitatea este buna si preturile par mult mai umane...zic si eu.
0

#76 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 November 2009 - 08:04 PM

Sunt pneumatice :rolleyes:
La avioane prind bine ca amortizeaza dar pentru utilaje creaza un comportament de perna foarte deranjant.
0

#77 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 November 2009 - 04:16 PM

Vezi postareamodelist maniac, la Nov 25 2009, 05:17 PM, a spus:

Domnule Vaska te asigur ca am vazut cilindri cu 20 mm diametru ext si in interior are12 mm,e suficient sa genereze presiune ca pont puteti sa va duceti la Baduc acolo au toate tipurile de tevi

Daca vrei cilindru atat de gros in exterior (nu stiu la ce scara vrei sa faci utilajul) iti recomand o piesa care o gasesti pe "toate drumurile" la pret de nimic (sub 5 ron) si o poti transforma foarte usor in cilindru.
Trebuie numa sai pui stuturi si sa modifici putin capacele. Pistonul are chiar doua garnituri , dar parca ar mai trebui umblat putin la el...
Sau poate o sti deja ? :)

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 26 November 2009 - 04:17 PM

0

#78 Useril este offline   modelist maniac 

• Incepator
  • PipPip

Postat 26 November 2009 - 08:52 PM

Vezi postareaSir_Vaska, la Nov 26 2009, 04:16 PM, a spus:

Daca vrei cilindru atat de gros in exterior (nu stiu la ce scara vrei sa faci utilajul) iti recomand o piesa care o gasesti pe "toate drumurile" la pret de nimic (sub 5 ron) si o poti transforma foarte usor in cilindru.
Trebuie numa sai pui stuturi si sa modifici putin capacele. Pistonul are chiar doua garnituri , dar parca ar mai trebui umblat putin la el...
Sau poate o sti deja ? :)

Cred ca da,amortizoare de mobila,nu?

Aceasta postare a fost editata de modelist maniac: 26 November 2009 - 08:54 PM

0

#79 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 November 2009 - 09:00 PM

posibil sa mearga, nu stiu care e pretul lor dar eu ma gandeam la asa ceva:

Imagine atasata: DSCF0312_.jpg
Imagine atasata: cilindru_.jpg
0

#80 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 January 2010 - 09:00 PM

Vezi postareamodelist maniac, la Nov 25 2009, 01:01 AM, a spus:

asta e prima parte a constructiei,a doua cu capatul celalalt(pe unde iese pistonul o sa spun maine)

Salut
Intre timp nu ne-ai mai furnizat nici o informatie cu astalalt capat al cilindrului :rolleyes:
Eu ma gandesc la ceva capac care se insurubeaza pe exterior ...

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 03 January 2010 - 09:15 PM

0

#81 Useril este offline   modelist maniac 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 January 2010 - 10:47 PM

Vezi postareaSir_Vaska, la Jan 3 2010, 09:00 PM, a spus:

Salut
Intre timp nu ne-ai mai furnizat nici o informatie cu astalalt capat al cilindrului :)
Eu ma gandesc la ceva capac care se insurubeaza pe exterior ...

imi cer scuze ,nu prea am avut timp,m-am apucat sa fac senilele,si din anumite motive personale nu prea am avut timp,oricum o sa postez putin mai incolo
0

#82 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 January 2010 - 10:58 AM

Vezi postareaocti, la Nov 22 2009, 09:27 PM, a spus:

Si distribuitorul pentru lichidul hidraulic cum il mai fac?Ca asta chiar nu prea stiu.

Daca nu ai renuntat inca la proiect , uite aici cum se poate face home made un distribuitor pentru 3 cilindri:
http://www.das-baumaschinen-forum.de/index...41&pageNo=8
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu