Postat 14 July 2004 - 12:51 AM
beeee.. tot citind pe aici, ma simt ca-n clasa a 11-a cand citeam.. carti ciudate...
e putin spus ca bateti campii. parc-ati fi la treierat, nu alta...
Bitex cel putin, O DATA se inalta in inaltul cerului... fiuu.... dupa care baga cate-un paragraf - doua - trei.... si mi-a infundat injectoarele. Ok, n-am inteles. Bun, mai citesc o data..... tot nimic. Numai la Doru Antonesei am mai vazut asa ceva, pe vremea cand Divertis chiar era glumeti-glumeti. Da las ca-mi place, mai scutur si io latura filozofico-poetica a creierului, ca prea m-am inundat cu tehnicareli in ultimii ani.
Hai sa-ncerc sa balmajesc si eu cate ceva...
Subectu era parca, "construieste-ti imaginea personala...".
Ba, ce sa zic, sunt de acord cu treaba asta, dar pentru inceput fiecare tre' sa-si construiasca imaginea personala pentru propria lui persoana. Adeca, sa se cunoasca pe sine intai. Chiar daca minte mai tarziu, macar O persoana tre' sa cunoasca adevarul. Pentru ca daca esti un impostor si nici macar TU nu stii cum esti cu adevarat, asta-i de mai mare rasu'. Deci, primu pas e sa aflii cam cum esti, care-i imaginea ta.
Pasu doi e.. sa stii sa-ti gestionezi imaginea asta. Poate-i greu sa nu-ti sochezi interlocutorul daca esti.. prea ciudat. Atunci, e bine sa-l iei incetinel, sa-l faci sa aiba oarece incredere in tine, sa te placa o leaca, si pe urma... sa-i arati cum esti. catinel - catinel... Si, daca grefa merge, adica daca tot te mai place, poti spune ca ai impacat si varza si capra.
Ii inteleg si pe cei mai mandrii dintre noi, d-astia "io asa sunt, n-am de ce sa ma ascund". O fi cum zic ei, dar... inflexibilitatea lor are sa le faca destule probleme. Adevarul tre' imbracat si el, coafat, aranjat. Nu prea mult ca... se pierde. Da gol-golutz, de cele mai multe ori e prea coltzos.
Imaginea personala e bine sa ti-o .... ingrijesti, pentru ca asa se construieste increderea in celalalt.
Alteori, imaginea ti-o construiesc altii. (in bine sau... in rau). Si atunci, e treaba fiecaruia daca se tine batzos sau.. isi apara imaginea si reactioneaza. Mai devreme sau mai tarziu, adevarul tot iese la suprafata.
Problem estem ca .. nu totdeauna lumea vorbeste de asta. (ce, io azi la sedinta nu-mi venea sa le tot spun alora ca le-am mai auzit gogoritzele, sa vina cu ceva nou macar? mi-a venit, da... tre' sa platesc si eu niste rate la casa. Ce castig daca-i demonstrez ca bate campii cu scovergi?... Asa ca am tacut, mi-am mai desfacut o sticla de apa minerala si am asteptat linistit sa se termine sedinta.)
Iar daca nu va pasa de "construirea imaginii", va reamintesc faptul ca... prima impresie se formeaza in cateva zeci de secunde. Si-n multe situatii, dureaza o viata....
de unde stiu eu toate astea? pen' ca problema adolescentzei mele a fost sa scap de propria mea ipocrizie. era greu sa ma integrez, asa cum eram... Si desi ma prefaceam bine, pana la urma tot o zbarceam.
si-ntrun final, am facut ca ala de-a venit la doctor cu dureri de burta si a primit in loc de carbune.. Diazepam.
"-Ei, cum te mai simti? Cu burta, tot vraiste?", zice doctoru.
"-Pai tot asa.. da acuma nu-mi mai pasa..."....
Gata, hai la culcare.
Noapte buna .. sau m'neatza...
alexella
Oriunde vei merge, acolo vei ajunge............