Modelism - RHC Forum: Construieste-ti imaginea personala - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Construieste-ti imaginea personala magie si stiinta

#31 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 08 July 2004 - 05:54 AM

Silfax, la 7 Jul 2004, 22:18, a spus:

, cu toate ca politrucii nostri incearca din rasputeri prin campanii sa-si promoveze spoiala ego-ului cu pretentzii de "imagine" .
Marea majoritate a lor incearca din rasputeri sa para de fapt ceea ce nu sunt si putzini ajung sa-si creeze o imagine prin ceea ce realizeaza ei pt. societate.
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif (la dreaq! la mine intotdeauna imaginea s-a vazut cu pureci pe ea!!!.... la voi cat de clar se vede? :D)

1)politrucii nostrii incearca dar nu reusesc decat sa se faca de rahat in mod constant si convingator.
2)daca ai imagine cu pureci-schimba firma de cablu http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif sau vezi ca are splitteru ceva http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif :D :D
flying is my life...
0

#32 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 08 July 2004 - 05:51 PM

Citeaza

2)daca ai imagine cu pureci-schimba firma de cablu  sau vezi ca are splitteru ceva  

...sincer ce n-as da sa trec pe "satelit", ca daca ar fi sa ma iau cu ce gasesc pe plan local, ma mai aleg Doamne fere' si cu o distorsiune de "imagine"... :lol:
...audaces fortuna iuvat...
0

#33 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 09 July 2004 - 10:21 AM

Silfax, la 8 Jul 2004, 17:51, a spus:

...sincer ce n-as da sa trec pe "satelit",

lasa satelitu.
ramai cu avioanele.ca alea dau bine in poza.
adika imagine buna. :D
flying is my life...
0

#34 Useril este offline   LEXXRDM 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 473
  • Inregistrat: 03-December 03

Postat 10 July 2004 - 08:15 AM

Trebuie sa modificam mentalitatea prin care imaginea este definita ca o persoana de la care trebuie obtinut maxim de profit cu investitii minime. Ce ar fii sau cum sa analizam obiectiv daca unul dintre noi ar ajunge sa conduca tara, ar face ceva bun?. Daca ar ajunge respectiva persoana sa conduca o comunitate, s-ar folosi de cunostintele de dincolo ca sa imbunatatesc viata de aici pentru toata lumea.? Cu totii vrem, ne dorim si speram sa avem ceva in comun: sa traim intr-o alta Romanie - o tara care, deocamdata, se afla doar in imaginatia noastra, dar pentru al carei viitor consideram ca merita sa munceasca si sa se lupte.
Revin cu o intrebare obsedanta in acesti 14 ani "democratici" pe care i-am parcurs : CINE SI CE CONDUCE DE FAPT ROMANIA? :lol: :D :D

Aceasta postare a fost editata de LEXXRDM: 10 July 2004 - 08:17 AM

Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate. .
0

#35 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 10 July 2004 - 12:51 PM

Stiu ca am toate caracteristicile inginerului, printre care, privire agera, nu stiu sa ma exprim si inca vreo 2-3, asa ca o iau pe ocolite cu o intrebare: de ce e mai usor ca cineva sa construiasca o imagine pentru cineva si nu sa depuna efortul sa-i invete pe ceilalti sa "priveasca" corect, obiectiv? Care-i smecheria? E mai usor sa construiesti o singura imagine sau sa-i educi pe cei multi sa vada ce trebuie? Intreb si eu, ca in curand o sa ne batem doar in CV-uri, imagini si poze, pe cand originalul e de mult ingropat... Nu e ca si cum ai prezenta marfa intr-un ambalaj frumos?
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#36 Useril este offline   LEXXRDM 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 10 July 2004 - 02:39 PM

bitex, la 10 Jul 2004, 13:51, a spus:

Stiu ca am toate caracteristicile inginerului, printre care, privire agera, nu stiu sa ma exprim si inca vreo 2-3, asa ca o iau pe ocolite cu o intrebare: de ce e mai usor ca cineva sa construiasca o imagine pentru cineva si nu sa depuna efortul sa-i invete pe ceilalti sa "priveasca" corect, obiectiv? Care-i smecheria? E mai usor sa construiesti o singura imagine sau sa-i educi pe cei multi sa vada ce trebuie? Intreb si eu, ca in curand o sa ne batem doar in CV-uri, imagini si poze, pe cand originalul e de mult ingropat... Nu e ca si cum ai prezenta marfa intr-un ambalaj frumos?

Ce spui este perfect adevarat dar... :D deja intram pe domeniul generalizat al strategiei de resurse umane si ajungem sa depindem de un "lant trofic" piramidal la care raspunsul ar fi, in opinia mea, crearea conditiilor necesare astfel incat sa nu mai fim obligati sa ne mai gandim la noi si la pozitiile noastre ca fiind niste mici imperii... :lol:

Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate. .
0

#37 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 July 2004 - 08:21 PM

Ctind cele scrise mai sus, constat ca acest subiect este destul de "alunecos" si vast, dar cred ca Bitex a atins aici o coarda sensibila:

Citeaza

...de ce e mai usor ca cineva sa construiasca o imagine pentru cineva si nu sa depuna efortul sa-i invete pe ceilalti sa "priveasca" corect, obiectiv?...

Comentand in cateva cuvinte, lucrurile stau cam asa: Cei care sunt implicatzi in crearea imaginii cuiva sunt in general motivatzi material (sunt firme specializate pe asa ceva), iar persoana care are nevoie de acesta imagine urmareste la fel un scop material sau un scop politic dar tot cu finalitate materiala; Cei care incearca sa deschida ochii comunitatzii sunt de obicei motivatzi de obiective morale : organizatzii non-guv., persoane publice etc.... dar nu toti au teluri morale (a se vedea perioada alegerilor cand multi dintre candidatzi incercau sa "deschida" ochii multimii cu privire la imaginea creata de oponent...)
Cred ca sunt multe de spus la acest capitol, iar eu unul am simtzit-o pe pielea mea... n-am avut nevoie de "imagine" decat in momentul in care am vrut sa conving clientzii ca sunt mai altfel decat sunt de fapt. N-am facut decat sa vin in intampinarea asteptarilor lor, dar intr-un mod artificial bineintzeles si asta numai motivat de obiective materiale.... tragetzi voi concluzia :)!
Cam asa stau lucrurile si in viatza de zi cu zi, sunt "imagini" peste tot, nu neaparat referindu-ma numai la persoane, totul este sa reusesti sa vezi ce se ascunde in spatele lor..., iar chestia asta se intampla din vremuri de mult apuse, doar din cand in cand mai redescoperim lucrurile acestea si le comentam ca fiind noutatzi ale vremurilor noastre...
0

#38 Useril este offline   Pletila 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 752
  • Inregistrat: 10-April 03

Postat 12 July 2004 - 09:57 AM

Pe la noi pe plaiurile astea ale noastre, treaba sta asa: Enorm de multa imagine si extraordinar de putina substantza.
Gardu' e vopsit cum trebuie dar in interior nici macar leopardu' nu mai e ce era...a murit si ala zdrobit de propria sa imagine.
Homo Nauticus
0

#39 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 July 2004 - 10:05 PM

Ori am eu impresia ori cineva dupa ce a aruncat cu piatra-n balta, ne-a lasat pe noi sa numaram valurelele... isn't it?
0

#40 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 12 July 2004 - 10:55 PM

Crezi ca le numara cineva? Nu stiu daca e asa importanta problema precum suna titlul...
0

#41 Useril este offline   Bufnila 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 128
  • Inregistrat: 21-June 04

Postat 13 July 2004 - 09:06 AM

Silfax, la 12 Jul 2004, 22:05, a spus:

Ori am eu impresia ori cineva dupa ce a aruncat cu piatra-n balta, ne-a lasat pe noi sa numaram valurelele... isn't it?

Timpul este valurit!
0

#42 Useril este offline   Bufnila 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 13 July 2004 - 09:07 AM

bitex, la 12 Jul 2004, 22:55, a spus:

Crezi ca le numara cineva? Nu stiu daca e asa importanta problema precum suna titlul...

Este vitala!
Si eu si tu si orice fiinta este un KOMUNICAT!
0

#43 Useril este offline   Butterfly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 275
  • Inregistrat: 28-April 04

Postat 13 July 2004 - 12:24 PM

Dom' Bufnila, te joci cu cuvintele, dar fara substanta.
"potrivind cuvinte goale ce din coada or sa sune" ....

Timpul este valurit - :lol: suna interesant, "inteligent" , lasa loc de interpretari "destepte", dar in fond, cuvinte goale
Lac sa fie .... ca broaste sunt destule !
0

#44 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 13 July 2004 - 03:32 PM

Aprob cu mana pe cravata rosie de pionier ca asa-i: "Si eu si tu si orice fiinta este un KOMUNICAT! "
Hai sa-i invatam pe ceilalti sa-l asculte, ca pun si eu umarul!
Ce rezolvam daca dam sonorul mai tare?
0

#45 Useril este offline   One 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 192
  • Inregistrat: 22-July 03

Postat 13 July 2004 - 07:12 PM

Cred ca fiecare ARE nevoie de o imagine. Si una cat mai buna. Uneori, fara sa ne dam seama, incercam sa ne imbunatatim aceasta imagine. Pomenea cineva de ras. Faptul ca te razi dimineata este ca sa iti imbunatatesti imaginea. Faptul ca te imbraci la costum cand ai o intalnire importanta este ca sa ai o imagine buna. Cand te duci la un interviu, poate nu este cea mai buna idee sa fii tu insuti. Asta am probat-o pe pielea mea. Unii angajatori, spre exemplu, cauta anumite persoane, care se incadreaza intr-un profil. Trebuie sa dai impresia ca estii ceea ce vrea el. Ca politician, trebuie sa dai impresia ca esti ceea ce electoratul are nevoie. Si asa mai departe. Cred ca fiecare dintre noi are o anumita imagine, pe care o poate imbunatati mai mult sau mai putin. Pentru un candidat la primarie, presedintie, sau director de intreprindere sau altceva, asta e ceva esential. Oamenii care vin in contact cu publicul au neaparat nevoie de imagine, mai ales cand imaginea nu este cea mai buna. (ex. C.V. Tudor). Si Adrian Nastase, si alti politicieni, platesc sume considerabile unor firme care se ocupa de imaginea acestora.
Si eu ma preocup de imaginea mea. Daca ma tin de cuvant de cateva ori fata de o persoana, atunci am o imagine buna si ma pot folosi de aceasta. De exemplu, ca sa imprumut bani. O imagine proasta nu poate fi folositoare. Iar ca sa "fii tu insuti" nu stiu daca e cea mai buna idee, mai ales ca oamenii nu sunt impresionati de sinceritate, ci de aparente. Si "tu insuti" rar e o alagere buna, caci nimeni nu e perfect si fiecare are ceva de perfectionat, si trebuie sa perfectioneze.
Pentru a inventa ceva ai nevoie de o imaginatie bogata si o gramada de gunoi. Thomas A. Edison (1847 - 1931)
0

#46 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 July 2004 - 09:48 PM

Citeaza

bitex Scris la 13 Jul 2004, 15:32
--------------------------------------------------------------------------------
Aprob cu mana pe cravata rosie de pionier ca asa-i: "Si eu si tu si orice fiinta este un KOMUNICAT! "

Citeaza

One Scris la 13 Jul 2004, 19:12
--------------------------------------------------------------------------------
Cred ca fiecare ARE nevoie de o imagine. Si una cat mai buna. Uneori, fara sa ne dam seama, incercam sa ne imbunatatim aceasta imagine.

Pana la urma ce conteaza mai mult? Latura reala a subiectului sau cea filozofica? Sau vom ajunge la imaginea perfecta a ego-ului filozofand.... B)???

Bitex, iti spun eu; daca dai tare la sonor, apar distorsiuni si nu se mai intzelege decat fundalul KOMUNICAT-ului ... textul ba, nu mai vorbesc de vecini... :lol:
0

#47 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 13 July 2004 - 11:02 PM

Asta cu imaginea tine in state precum Rwanda, Romania si poate SUA, unde oamenii pot fi pacaliti cu ORICE imagine. Ia sa vedem daca la nemti tine faza cu imaginea construita...
Ca tot veni vorba, poate imi da cineva o mana de ajutor sa-mi construiesc o imagine pentru nevasta sa creada ca-s milionar cinstit, am masina si vila si locuiesc in camin just for fun si duc viata asta de 2 lei ca-s doar putin excentric?

"Cred ca fiecare ARE nevoie de o imagine." Eu zic ca fiecare ARE o imagine! Cine are NEVOIE de una construita s-o ia pe aia de la Babele ca-i milenara...
Mai degraba faci tot posibilul sa te descoperi asa cum esti, sa corectezi pe modelul 1:1 defectele si nu sa construiesti o imagine placuta ochiului doar ca face bine la buzunar!

Faza cu imaginea eu zic ca trebuie inceputa pe la varsta de 3-4 ani. Adica sa-ti construiesti, sa-ti alegi, sa-ti impui o imagine (poate un model) la care sa ajungi. Si sa ajungi sa traiesti asa!

Ca sa n-o mai lungesc mult, eu zic ca e bine sa-ti construiesti imaginea daca n-o ai (ca nu-i nici o problema, se mai intampla), dar sa fie imaginea care te caracterizeaza tot timpul, nu numai o masca de pus in fata colegilor, a sefului, a...

"... trebuie sa dai impresia ca esti ..." NASPA!
Ce fain ar fi daca la Calugareni as trimite imaginea mea in care port cravata, costum, zambesc frumos si nu injur niciodata...
Admir persoanele care sunt intr-un fel si dau impresia ca sunt in altul. Traiesc mai intens, e ca si cum ar avea doua vieti. Multa munca, merita apreciata!
Si ce rost au toate astea cand cel din fata ta stie ca-i prezinti o imagine? Sau asta-i toata smecheria ca ceilalti sa nu stie ca de fapt e o imagine construita, cosmetizata? Sau sa stie si sa aprecieze tocmai faptul ca exista imaginea. Ceva la modul: "Da-l dracului ca-i lepra dar are imagine. Merita..."
Are cineva ceva concret de pus pe "masa" acum? Poate veni cineva cu o imagine construita? Concret! Cine face sau cine are una facuta. Sa vedem si noi despre ce-i vorba de fapt ca poate e un lucru nobil si noi mancam bors pe langa?
0

#48 Useril este offline   alexella 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 431
  • Inregistrat: 21-May 02

Postat 14 July 2004 - 12:51 AM

beeee.. tot citind pe aici, ma simt ca-n clasa a 11-a cand citeam.. carti ciudate...
e putin spus ca bateti campii. parc-ati fi la treierat, nu alta...

Bitex cel putin, O DATA se inalta in inaltul cerului... fiuu.... dupa care baga cate-un paragraf - doua - trei.... si mi-a infundat injectoarele. Ok, n-am inteles. Bun, mai citesc o data..... tot nimic. Numai la Doru Antonesei am mai vazut asa ceva, pe vremea cand Divertis chiar era glumeti-glumeti. Da las ca-mi place, mai scutur si io latura filozofico-poetica a creierului, ca prea m-am inundat cu tehnicareli in ultimii ani.

Hai sa-ncerc sa balmajesc si eu cate ceva...
Subectu era parca, "construieste-ti imaginea personala...".

Ba, ce sa zic, sunt de acord cu treaba asta, dar pentru inceput fiecare tre' sa-si construiasca imaginea personala pentru propria lui persoana. Adeca, sa se cunoasca pe sine intai. Chiar daca minte mai tarziu, macar O persoana tre' sa cunoasca adevarul. Pentru ca daca esti un impostor si nici macar TU nu stii cum esti cu adevarat, asta-i de mai mare rasu'. Deci, primu pas e sa aflii cam cum esti, care-i imaginea ta.

Pasu doi e.. sa stii sa-ti gestionezi imaginea asta. Poate-i greu sa nu-ti sochezi interlocutorul daca esti.. prea ciudat. Atunci, e bine sa-l iei incetinel, sa-l faci sa aiba oarece incredere in tine, sa te placa o leaca, si pe urma... sa-i arati cum esti. catinel - catinel... Si, daca grefa merge, adica daca tot te mai place, poti spune ca ai impacat si varza si capra.

Ii inteleg si pe cei mai mandrii dintre noi, d-astia "io asa sunt, n-am de ce sa ma ascund". O fi cum zic ei, dar... inflexibilitatea lor are sa le faca destule probleme. Adevarul tre' imbracat si el, coafat, aranjat. Nu prea mult ca... se pierde. Da gol-golutz, de cele mai multe ori e prea coltzos.

Imaginea personala e bine sa ti-o .... ingrijesti, pentru ca asa se construieste increderea in celalalt.
Alteori, imaginea ti-o construiesc altii. (in bine sau... in rau). Si atunci, e treaba fiecaruia daca se tine batzos sau.. isi apara imaginea si reactioneaza. Mai devreme sau mai tarziu, adevarul tot iese la suprafata.

Problem estem ca .. nu totdeauna lumea vorbeste de asta. (ce, io azi la sedinta nu-mi venea sa le tot spun alora ca le-am mai auzit gogoritzele, sa vina cu ceva nou macar? mi-a venit, da... tre' sa platesc si eu niste rate la casa. Ce castig daca-i demonstrez ca bate campii cu scovergi?... Asa ca am tacut, mi-am mai desfacut o sticla de apa minerala si am asteptat linistit sa se termine sedinta.)

Iar daca nu va pasa de "construirea imaginii", va reamintesc faptul ca... prima impresie se formeaza in cateva zeci de secunde. Si-n multe situatii, dureaza o viata....

de unde stiu eu toate astea? pen' ca problema adolescentzei mele a fost sa scap de propria mea ipocrizie. era greu sa ma integrez, asa cum eram... Si desi ma prefaceam bine, pana la urma tot o zbarceam.
si-ntrun final, am facut ca ala de-a venit la doctor cu dureri de burta si a primit in loc de carbune.. Diazepam.
"-Ei, cum te mai simti? Cu burta, tot vraiste?", zice doctoru.
"-Pai tot asa.. da acuma nu-mi mai pasa..."....

Gata, hai la culcare.
Noapte buna .. sau m'neatza...

alexella
Oriunde vei merge, acolo vei ajunge............
0

#49 Useril este offline   ikonet 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 232
  • Inregistrat: 03-December 02

Postat 14 July 2004 - 02:48 AM

sa ma bag in seama: intre a avea o imagine sau a-ti face una e diferenta. cred ca e neplacut sa pretinzi ca esti ceva si sa ai supriza ca cineva face acelasi lucru cu tine... pana la urma reprezinti imaginea a ce esti nu a ce pretinzi a fi. poti face asta intr-un cv sau pe cheat sau chiar aici pe forum, ca multi altii care conspecteaza inaite sa posteze ceva.
0

#50 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 14 July 2004 - 06:47 AM

dar daca ne gindim ca imaginea e de fapt o forma de exprimare a unui ansamblu de valori si insusiri?
de fapt, ce e imaginea?
bafta si minuni!

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#51 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 14 July 2004 - 07:09 AM

"dar daca ne gindim ca imaginea e de fapt o forma de exprimare a unui ansamblu de valori si insusiri?"

Obligatoriu contine si asta. Nu banuiesc cat de mult sau putin, dar musai.
Si tocmai ca sa ma lamuresc despre ce-i vorba in realitate, am propus sa se vina cu un exemplu concret, o discutie despre ceva/cineva cunoscut.
0

#52 Useril este offline   Bufnila 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 July 2004 - 07:54 AM

Butterfly, la 13 Jul 2004, 12:24, a spus:

Dom' Bufnila, te joci cu cuvintele, dar fara substanta.
"potrivind cuvinte goale ce din coada or sa sune" ....

Timpul este valurit   -  :lol:  suna interesant, "inteligent" , lasa loc de interpretari "destepte", dar in fond, cuvinte goale

Draga Butterfly,
Vezi tu, orice comunicare are o anumita simetrie. Putem rupe simetriile. Numai ca asta nu am invatat la Scoala de tip Fabrica. Cand afirmi ca discursul meu nu ar avea substanta, faci de fapt o afirmatie riscanta si chiar o dezvaluire asupra unui imposibilitati. Felul de a decodifica o imagine spune foarte mult despre fiinta. In general, neperceperea sau dificultatea de a interpreta mesaje aparent simple da semn despre o lipsa de priza la Conceptul General. Ceea ce excluzi, vad eu, este posibilitatea unui discurs ludic. Putem cadea usor in diverse capcane in corporalitatea comunicarii daca nu avem decat experienta simetriei.

Cu infinita prietenie si fara nici un pic de aroganta,
B)
Ovidiu Bufnila

Aceasta postare a fost editata de Bufnila: 14 July 2004 - 07:55 AM

0

#53 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 14 July 2004 - 07:58 AM

Personal consider ca fiecare lucreaza la imaginea lui cat traieste! Nu ma refer numai la latuta interna a sufletului dar chiar si banala infatisare fizica are de multe ori un cuvant de spus! Calitatea sufleteasca, intelectuala, revelata de posesor, este foarte importanta si nu trebuie neglijata!
Ca o adaugire, tatal meu imi spunea in copilarie cam asa: (referitor la imaginea falsa pe care ne-o putem crea...) daca orice destept o poate face pe prostul, nu orice prost o poate face pe desteptul...insa riscul exista in ambele cazuri...primul, ca odata ce te faci ca esti prost, poti sa ramai asa...in cel de-al doilea nu mai comentez!!!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#54 Useril este offline   Bufnila 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 July 2004 - 07:59 AM

bitex, la 13 Jul 2004, 15:32, a spus:

Cine da sonorul mai tare?
E falsa problema. De fapt, in mintea ta, vocile au o anumita importanta, nu? Auzi de fapt ceea ce se scrie in mesaje, nu? Corporalitatea unei fiinte si chiar fiinta insasi este un comunicat, exte produsul unei comunicari. Cine face aceasta comunicare in campul de procesualitati? Ei, aceasta COMUNICARE, este o IMAGINE.

Cu prietenie,
:lol:
Ovidiu Bufnila

PS: Folosirea literelor in aceasta maniera nu este incercarea de A ATENTIONA! Scoala de tip Fabrica ne-a indus in eroare.
0

#55 Useril este offline   Pletila 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 752
  • Inregistrat: 10-April 03

Postat 14 July 2004 - 03:20 PM

De asta va radeti dimineatza?....Ca sa aveti o Imagine.Eu personal credeam ca oamenii se rad ca masura de igiena impotriva mincarimilor si a faptului ca daca esti neras nu te mai pupa fomeile.
De asta va imbracati la costum?...ca sa cistigati un post in care desi aratati bine s-ar putea sa nu faceti fata?

Pe mine unul nu ma deranjeaza mincarimile fete , ba chiar imi plac caci sunt ale mele (asa cel putin am si eu ceva al meu :) ) , fapt pentru care ma rad numai cind am chef.Cit despre costum....Ma simt asa de bine in tricou, blugi si adidasi incit nici nu ma gindesc la "imagine".

Din aceste motive nu port nici ochelari de soare in toiul noptii, nu am CD la oglinda retrovizoare, nu am geamuri negre si tub de basi in portbagaj,nu port ghiuluri,inele si alt fel de zorzoane turcesi nu ascult manele fiidca acest gen ar' fi la moda, si nici nu imi pierd vreamea aiurea prin tot felul de localuri frecventate de: "lumea buna", ca sa fiu vazut impreuna cu IMAGINEA MEA.

Daca sunt persoane care se recunosc in descrierea de mai sus sa ma scuze , si sa isi vada mai departe de imaginea lor.

Cum zise si Marinaru' mai sus fiecare lucreaza la imaginea lui.Voluntar sau involuntar fara sa iti dai seama lucrezi la imaginea chiar atunci cind te comporti asa cum esti.Si inca ceva: eu nu am vazut inca un prost sa faca pe desteptul si sa si ramina destept....

Aceasta postare a fost editata de Pletila: 14 July 2004 - 03:23 PM

Homo Nauticus
0

#56 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 14 July 2004 - 04:07 PM

Cand m-am referit la sonor am zis de fapt ca poti sa-i educi pe ceilalti sa inteleaga adevaratul mesaj al unui comunicat sau poti sa-i obligi sa afirme ca au inteles ce-i acolo doar prin agresivitatea comunicatului.
E ca la muzica. Un sonor dat tare nu mascheaza proasta interpretare precum o imagine construita fara un suport real nu rezolva nimic. Faptul ca un papagal afiseaza o imagine de privighetoare nu mai impresioneaza pe nimeni. Parerea mea.

Apropo, de scoala, tot asta de tip Fabrica ne face acum sa construim imagini ca nu stim sa construim realitate.
Oricum ai lua-o e o falsa problema. Chiar si realitatea e perceputa tot prin simturi si senzatiile se formeaza tot acolo. Cand o sa simti realitatea cu sufletul n-o sa mai conteze imaginea. Se mizeaza pe faptul ca xx% din informatie se percepe prin vaz si termenul folosit e de IMAGINE asa ca daca presupunem ca nu-i multumit de ce "vede" hai sa-l facem sa vada altceva.
0

#57 Useril este offline   LEXXRDM 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 14 July 2004 - 04:59 PM

Cam multe pareri desi unii spun ca s-a parasit subiectul cu pricina. Eu zic ca nu este asa si iata continuarea:
Deoarece oamenii prefera influenta progresista si protectoare imaginea personala este perceputa ca un judecator sever si nemilos. Dar influenta " acestui judecator" este mai degraba de tipul concentrarii atentiei si energiilor asupra acelor experiente din care omul trebuie sa traga concluzii importante, si pe baza carora trebuie sa ia decizii cruciale, de mare insemnatate pentru imaginea sa generala. De ce este nevoie de inhibarea sau afirmarea de sine unde initiativele, tind sa blocheze din start multe actiuni, cautind sa mentina cu incapatinare starile si situatiile pot si de multe ori reusesc prin definirea si exprima identitati,ne pot face sa devinim duri si agresivi, iar actiunile noastre pot sa-i raneasca pe altii. Nu stiu si nici nu vreau sa aflu de ce facem ce facem si apelam la politica, nu ne-am convins ca cine se simte bine,tinde sa limiteze posibilitatile de comunicare in vederea concentrarii atentiei asupra celor mai eficiente metode de manevrare si vehiculare a informatiei?
Cine favorizeaza birocratia, nu face dacat sa intirzie actiunile concrete din ratiuni pur informationale, dar pe de alta parte nelasand nici o varianta in stimularea circulatiei creative si libera a noilor idei pe cele mai eficiente canale.
Ce ne trebuie o imagine de corporatie? Nu ne este clar ca desi imaginea este de multe ori prea perfecta, se gaseste cineva sa te faca sa pari incompetent?
Acum trebuie sa ai grija si sa iti reconstruiesti in fata colegilor,a sefului imaginea care este sifonata de cineva din interiorul propriei companii. Motive sunt o mie si conform acestui principiu o mare parte din viata este petrecuta pentru a-ti vinde imaginea, dar pentru munca ta este laudat altcineva, sau iti ascunde informatii esentiale, nu te previne si te lasa sa gresesti chiar daca stie ca ceva nu este bine.
In final nu stiu ce ar mai fii de spus.... :) :)

Aceasta postare a fost editata de LEXXRDM: 14 July 2004 - 06:14 PM

0

#58 Useril este offline   Bufnila 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 07 September 2004 - 07:20 AM

E interesant ce spui. O remarca as face: in Noul Mileniu avem de-a face cu Jocul Complexitatilor. Ele guverneaza campaniile de imagine din lumea politica, vezi de exemplu Sindromul Spaniol! Incerc sa le explic multor oameni politici ca nu se confrunta cu o opinie a cuiva sau a unui grup ci cu un Joc de Complexitati in care evenimentele sunt greu de identificat. Avem nevoie chiar si pentru a ne construi imaginea personala de alte tactici si strategii. Sunt convins ca e vizibila pentru toata lumea o oarecare tendinta de desecretizare generala. Numai ca aceasta tendinta inchide de fapt drumul catre adevar pentru foarte multi oameni. Cautarea comorii devine o cursa funambulesca! Adevarul cu orice pret! In acest Carnaval de Imagine apar tot felul de Judecatori sau Tribuni care maculeaza viata oamenilor. Imaginile sunt cu duiumul si e foarte greu sa-ti mentii Imaginea pe coama valului multa vreme.
:D
Ovidiu Bufnila
consilier de imagine
http://groups.yahoo....cience_Fiction/
0

#59 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 07 September 2004 - 08:45 AM

Bufnila, la 7 Sep 2004, 07:20, a spus:

E interesant ce spui. O remarca as face: in Noul Mileniu avem de-a face cu Jocul Complexitatilor. Ele guverneaza campaniile de imagine din lumea politica, vezi de exemplu Sindromul Spaniol! Incerc sa le explic multor oameni politici ca nu se confrunta cu o opinie a cuiva sau a unui grup ci cu un Joc de Complexitati in care evenimentele sunt greu de identificat. Avem nevoie chiar si pentru a ne construi imaginea personala de alte tactici si strategii. Sunt convins ca e vizibila pentru toata lumea o oarecare tendinta de desecretizare generala. Numai ca aceasta tendinta inchide de fapt drumul catre adevar pentru foarte multi oameni. Cautarea comorii devine o cursa funambulesca! Adevarul cu orice pret! In acest Carnaval de Imagine apar tot felul de Judecatori sau Tribuni care maculeaza viata oamenilor. Imaginile sunt cu duiumul si e foarte greu sa-ti mentii Imaginea pe coama valului multa vreme.
:D
Ovidiu Bufnila
consilier de imagine
http://groups.yahoo....cience_Fiction/

Privind prin prisma unghiului abstract al perspectivei logice observam ca fiertatea jocrisanta ne conduce catre un adevar finantat in infinit. Totusi, prismaticul problemei ne abate de la drumul spre complexitate astfel , imaginea scolii de tip fabrica cade in abisul neconcordantei si a sindromului spaniol.
Nu ?
DT
0

#60 Useril este offline   Olaf The Viking 

• MEGA Membru
  • Postari: 1259
  • Inregistrat: 17-June 03
  • Interests:Machete statice, Feteasca Neagra

Postat 07 September 2004 - 02:15 PM

Da, dar fara ludicul concasantei ce sens mai are polaritatea invers concasanta?
Intai da cu toporu' si pe urma intreaba-l ce-a vrut!
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu