Modelism - RHC Forum: Idei pentru bugete mici , alte idei , ideale ... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »

Idei pentru bugete mici , alte idei , ideale ... Hai aici ca e interesant

#31 Useril este offline   Draku 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 100
  • Inregistrat: 07-April 03

Postat 10 July 2004 - 07:18 PM

io nu ma pricep la rachete si alte d'astea, insa am cumparat in perioada sarbatorilor de iarna de la cei care vindeau artificii niste bucati de fitil de 30 cm cu 10000 bucata. era fitil separat, nu scos din vreo racheta ...arata ca o sfoara verde cu diam ~3 mm care arde, nu stiu insa daca este buna pentru ce vreti voi
www.bazar05.3x.ro
0

#32 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 10 July 2004 - 07:46 PM

Eu tot raman la a mea parere ca nu-i cazul sa ne facem inutil probleme. Cine construieste motoare stie sigur sa faca acele fitile si cine are motare cumparate aproape sigur primeste si fitilul aferent pentru fiecare motor. Sau un simplu acumulator de telefon mobil (ca rezista bine la cateva lansari), sau un singur element mai serios special pentru asta, sau un mic ajutor intre modelisti la camp daca e cazul. Modele sa fie, ca daca n-om fi in stare sa le lansam la camp o sa le admiram acolo pe rampa si tot o sa fie bine.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#33 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 13-January 03

Postat 11 July 2004 - 02:29 PM

Fitilul ala vrede este foarte bun.
De ce sa pierd o gremada de timp si sa muncesc atita timp sa fac fitilul cand pot sa-l cumpar la un pret de nimic.
Mai bine in timpul ala fac ceva la racheta. Daca iau un fitil gata facut stiu sigur ca nu am probleme cu aprinderea si nici nu mai ma car cu o mie de baterii fire si alte chestii.
0

#34 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 12 July 2004 - 08:17 AM

...am avut de curand revelatia, fericirea, bucuria si placuta surpriza sa visez ca un inductor de la telefoanele vechi ar rezolva cu usurinta si definitiv problema fitilelor pirotehnice si a bateriilor si acumulatoarelor!!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#35 Guest_ReVealer_*

• Grup: Guests

Postat 12 July 2004 - 10:18 AM

Draku , d unde ai luat fitilele acelea ca si eu sunt din Buc. si mi-ar trebuii si mie . Kam din ce zona le-ai luat ? La faza cu fitilele eu sunt de parere ca nu are sens sa pierdem timpul pe experimente si sa consumam substante k sa reinventam noi roata . Mai bine facem ca tot omu` si ne luam roti direct mai bine dekat sa pierdem timpul cu reproiectarea B) . Cat despre alternativa cu dispozitivele de aprindere electrica ... sunt bune pentru ca in principal nu te prea costa mai nimik odata ce le-ai cumparat ... dar sunt un pik cam greoaie ( unele , depinde de ce folosesti ) ... apropos , a mai vazut cineva bateriile acelea de 4,5 V ? Acelea mari si patrate ca stiu ca erau bune :D .
0

#36 Useril este offline   Guybrush 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 255
  • Inregistrat: 24-June 03

Postat 12 July 2004 - 04:12 PM

Hai ca mi-ati adus aminte ce nervi mi-am facut si eu cu fitile. Prima data l-am facut prea subtire si mare surpriza in mijlocul arderii a cazut din motor.

Dupa aia l-am facut mai gros si cand flacara a ajuns la ajutaj n-a mai avut oxigen si s-a stins.

Pana in prezent n-am reusit sa aprind un motor cu un fitil homemade
Monkey Island Rulz
0

#37 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 12 July 2004 - 04:58 PM

@ReVealer, au inceput sa se gaseasca baterii de 4,5V de care zici tu pe la toate tarabele prin piete dar nu stiu cum sunt calitativ, ca n-am mai folosit de multi ani... Ca pret: 30.000 lei in Crangasi. Poate mai mult sau mai putin prin alte locuri.
0

#38 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 July 2004 - 07:21 AM

Guybrush, la 12 Jul 2004, 17:12, a spus:

Prima data l-am facut prea subtire si mare surpriza in mijlocul arderii a cazut din motor.

Daca e prea subtire, fitilului i se indoaie varful in "V" si se introduce in ajutaj...simplu!...daca iti place mai mult, il "incoltesti" cu fosfor.
A...pulberea neagra nu are nevoie de oxigen ca sa arda!!!...arde si in infinitul sideral al cosmosului, daramite intr-un ajutaj necajit care semana cu un lamb-asshole

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 13 July 2004 - 07:23 AM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#39 Useril este offline   Guybrush 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 255
  • Inregistrat: 24-June 03

Postat 13 July 2004 - 08:01 AM

Pai daca n-are nevoie de oxigen de ce chiar cand intra in motor s-a stins(am folosit metoda clasica: sfoara inmuiata in apa cu zahar si apoi trecuta prin pulbere neagra)
Monkey Island Rulz
0

#40 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 July 2004 - 08:15 AM

probabil fitil facut aiurea...ori a fost scuturat, ori nu stiu...un fitil bun nu se stinge!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#41 Useril este offline   Draku 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 13 July 2004 - 10:15 AM

io stau prin zona vacaresti, am cumparat fitilul din piata norilor, langa liceul sincai, in perioada sarbatorilor de iarna, de la cei care vindeau artificii, cum am mai spus.
am mai incercat ca sistem de initiere a aprinderii, dar nu in legatura cu rachetele, un inductor din telefoanele vechi. astea scot niste tensiuni destul de mari, asa ca am legat in paralel vreo 5 condensatoare care se folosesc in lampile cu neon, le-am legat apoi de inductorul respectiv si dupa ele am pus un push-buton. ca sistem de aprindere am folosit o bucata de nichelina subtire (acelasi material ca la resou dar mult mai subtire) de vreo 5 cm, infasurat pe o bucata de pasta de pix. legat la 2 fire destul de lungi si apoi la instalatia de mai sus. apoi, 15-20 rotatii la inductor, buton apasat, nichelina se inroseste, mai departe depinde de ce vrea fiecare http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif .
lungimea nichelinei si celelalte le-am stabilit prin incercari, n-am stat sa calculez. dar pentru ce mi-a trebuit mie a functionat.
www.bazar05.3x.ro
0

#42 Useril este offline   Draku 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 13 July 2004 - 10:20 AM

si asa, nu baterii, substante (=consumabile=cheltuiala) decat o investitie la inceput in cumpararea unui inductor (din targ, bineinteles), niste fire mai lungi si condensatoarele de rigoare.
e adevarat ca respectivul dispozitiv trebuie sa dezvolte temperatura necesara pentru a aprinde motorul, dar nu mi se pare imposibil de atins. asta va trebui stabilita de voi prin incercari.
www.bazar05.3x.ro
0

#43 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 July 2004 - 10:29 AM

...asta cu inductorul tocmai ce am scris-o cateva mesaje mai inainte!!!...si ce glume sovietice faine se pot face cu inductorul asta si cu doar doua fire!...bunaoara s-o mostenim pe bunica mai repede!

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 13 July 2004 - 10:37 AM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#44 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 July 2004 - 01:25 PM

Bre pai acolo ai scris ca ai folosit 5 condensatori filositi la neoane si un inductor si fire lungi.
Pai asta inseamna sa ma duc pe camp cu ditai sacosa cu fiare si sa car la ele da-mi vine rau.
Cat dau pe condensatori si pe inductor iau fitil sa aprind rachete vreo 20 de ani si ma duc pe camp doar cu cativa cm. de fitil si o bricheta. :lol:
0

#45 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 July 2004 - 01:53 PM

Pai nu cred ca e nevoie de condensatori si de push botoane din astea...din clipa in care te apuci si dai la manivela, te astepti ca racheta sa plece!!!...inductorul e cat pumnul, poate fi montat rigid pe cutia cu scule cu care vii la camp nenea Gigi...langa sertarasul ala cu fitile...ca-n bancu cu babuta care avea abonament si doua bilete RATB simultan si concomitent, in celasi timp si pe rand :lol: !!!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#46 Useril este offline   ilie 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 09-May 03

Postat 13 July 2004 - 02:30 PM

Lume lume , hai ca nu am mai scris de mult, bre. tuburi din alea cred ca pot sa fac eu rost, dar nu e sigur , pt. ca nu stiu daca mai are , le pot cumpara de la cineva care a vandut artificii de anu nou! Un tub din ala cu zece focuri e zece mii! Fitilul e pana in partea de jos a tubului , Am incercat si eu sa scot pulberea (Care a fost facuta sub forma granulara) din ele dar a fost amestecat tot cu rumegus si ceramica (caramida)!
Si pt. Guybrush , Ceea ce trebuia tu sa faci (Daca nu aveai aracet , Trebuia sa inmoi ata in apa cu mult zagar [care trebuie incalzita un pic ca sa se topeasca tot , dar nu trebuie pus in prea mare exces , sau lasat sa fiarba , ca sa nu sa se intareasca dupa aia ] dupa care tre. sa tavalesti ata prin pulbere , o lasi un pic la uscat dupa care tre. sa o ungi cu o pensula mica cu aceeasi apa cu zahar .
Astea le faceam eu cand eram "mic" , si mergeau , faza la tine e ca nu erau unse si peste pulbere , si de aceea se intrerupeau , (nu e parca , cand ajungeau la racheta se rupeau? , sau daca ardae incet , si se tot intrerupea pana la racheta , e din cauza umiditatii!! , pt. ca in contactul azotatului cu zaharul din amestecul apa+zahar , devine higroscopic!
A si daca vreti sa stiti sunt si eu prin bucuresti , Prin rahova , dar nu prea cunosc Bucurestiul (defapt , nu il cunosc mai deloc)!
RESPECT

--------------------
0

#47 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 13 July 2004 - 04:10 PM

Eu in principiu zic sa nu se mearga pe zahar, fir sintetic si alte substante care contin mult carbon si prin ardere degaja CO2 sau lasa urme de carbune ca ce iei pe mere dei pe pere. Merge in sau bumbac de 1-2 mm drept suport si in cel mai rau caz dextrina ca liant, dar cat mai putina si firul sa fie impregnat cu azotat de potasiu inainte. Adica reteta clasica de fitil. Fara nici un alt liant pe exterior, fara pensulare...
0

#48 Useril este offline   ilie 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 09-May 03

Postat 13 July 2004 - 04:28 PM

cine a zis ca ata e sintetica?
Dar dextrina de unde iau?
Si pentru cine mai e interesat de epoxi , am aflat de la taicamiu ca e la cutii de 4 kg si cutia asta e vreo 700.000 lei , are si taicamiu cateva cutii de astea, si am sa il intreb daca imi da si mie ! Poate pot faca rost de mai mult, sau poate nu imi da deloc , ca tre sa il puna cu intaritor , si cica tre. sa puna 4 de epoxi si 8 de intaritor , de aia nu a vrut sa imi dea cand iam cerut prima data , dar am sa mai incerc!
RESPECT

--------------------
0

#49 Guest_ReVealer_*

• Grup: Guests

Postat 13 July 2004 - 07:02 PM

... pentru metodele electrice ... mie mi s-a spart odata un incalzitor de la acvariu si am luat nichelina din el ... f buna , e subtire si nu are nevoie de tensiuni mari ( cu 1 baterie de 9 v se inroseste imediat ) ... ca fir puteti sa stricati niste casti si sa le luati firele , 1 pereche de casti e 15.000 - 30.000 ( alea care se baga in ureche ) si luati mai multe perechi si puneti firele cap la cap ca stiti ca inauntru fiecariu fir sunt 2 deci o sa aveti un fir f subtire ... stiu ca e bataie de cap cu metoda asta dar e usoara ( 1 baterie de 9 V si 1 fir subtire ) . Cat despre cost depinde , io spre ex am acasa vreo 5 perechi de casti stricate :lol: .. shi dak nu aveti va duceti pe la prieteni si cereti ca trebuie sa aiba casti stricate ... alea ca de walkman se strica f repede . Cu nichelina mai greu , nu se gaseste oriunde ( cel putin nu stiu eu ) dar un incalzitor din ala de acvariu e cam 50.000 - 60.000 ( atat era ultima oara cand am luat eu ) si dak il stricati aveti 1-2 m sau mai mult de nichelina ... nush exact . Pe mine in principal ma costa doar bateria B) .... iar 1 baterie de 9V puteti sa o fol de mai multe ori deci nu e nevoie sa cumparati prea multe baterii . In principal merg si cu unele mai mici . Apropos , stiu de unde se pot cumpara acumulatori baterie normala ( AA parca ) cu 30.000 bucata ( noi ) si incarcatoare pt 2 acumulatori de genul asta tot 30.000 bucata . Toate sunt noi . Io cred ca o sa imi iau pentru masinuta teleghidata :D .
0

#50 Useril este offline   Emanuelu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 08-June 04

Postat 14 July 2004 - 01:10 AM

Incerc sa dau si eu citeva idei cu aprinderea asta electrica. Daca cautati "nichelina" subtire sa stitzi ca gasiti in rezistentzele de frigider Fram, care se gasesc in orce magazin de electrice. Spargetzi samota din care este facuta rezistentza shi in ea sunt 6 gauri in stea si in ele se gasesc catziva metri de "nichelina" cam de 0,25 mm grosime. Am un prieten care produce rezistente electrice de diferite tipuri si stiu de la el ca la Fram-uri o foloseste pe cea mai subtzire. Nu cred sa ajunga in magazin la mai mult de 30.000. lei si avetzi 4-5 m de nichelina.Inca ceva , dupa ce s-a incalzit de citeva ori devine casanta asa ca-i bine sa-i facetzi un suport cu capac, eventual un capac de pix, sa stea fixa si sa nu o lovitzi in timpul transportuli. Lungimea o determinatzi prin testare cu ce vreti sa o declansatzi. Folositzi la inceput 10 cm cu doi crocodili care-i tot apropiati pina se inroseste bine iar apoi folositzi bucatzi fixe la valoarea aflata.Eventual puneti un batz de chibrit pe ea si testati pina se aprinde sigur. Ca declansator o idee ar fi cu lanternele alea cu dinam care se gasesc prin piata si la care ai montat o mufa, ca sa folosesti si lanterna fara s-o strici. Cu condesator cred ca merge unul de electronica de 5.000--40.000 micro la 16-25 volti care se gasesc din demontari prin tirguri foarte ieftin, nu sunt voluminoshi sau grei si vorba lui Marinaru, puteti face destule glume cu amicii, NU cu DUSMANII, daca le datzi unul incarcat. In legatura cu "nichelina" acum asta care se gaseste acum se numeste de fapt KANTHAL si e facuta in Suedia, asta ca titlu informativ.Din cate stiu prietenului asta al meu ai mai ramin capete cind face rezistentze din astea si daca vretz pot sa-i cer sa mi le dea mie, eu sa i le dau unuia care se intilneste cu multzi rochetisti si v-atzi aranjat de consumabile, mai ales ca folositzi lungimi mici. Sper ca v-am fost de ajutor.
0

#51 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 July 2004 - 07:36 AM

Cu cat sunt firele mai subtiri (referitor la castile alea) cu atat caderea de tensiune e mai mare si s-ar putea ca la celalalt capat sa nu mai aveti nimic...deci personal recomand fir cu sectiune de 1-1.5mm iar fir conductor se vinde la metru, mult mai ieftin decat castile audio!
Kantalul este din cate cunosc eu aliaj nikel/cupru...e buna orice rezistenta de la resouri care iar este ieftina si are cel putin un metru in cativa leuti acolo..se gaseste in magazine!...Deci Kantal, Nikelina, fir de otel...toate sint bune!!!

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 14 July 2004 - 07:37 AM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#52 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 July 2004 - 01:36 PM

Bre sa fie clar. Orice fir subtire alimentat la o sursa de curent se incinge asa ca nu trebuie neaparat nichelina. Nichelina gasesti pe toate drumurile. In orice rezistenta se gaseste nichelina. Va duceti la magazin de unde cumparati becuri si intrebati daca are. Exact cum spune Marinarul trebuie sa folositi fire ceva mai groase ca daca sunt subtiri se comporta exact ca o rezistenta. Orice conductor are o rezistenta si cu cat este mai lung si mai subtire ai creste rezistenta si va treziti ca se inroseste firul de la baterie pina la racheta si nichelina ramine rece. :)
Eu propun sa enumeram cateva metode exacte de retete de fitil si sisteme de aprindere electrice (adica sa ne spuna cei care au mai facut asa ceva si stiu exact retetele) . Cum spune si Marinarul si multi stiu fire se gasesc la toate magazinele de electrice si se vinde la metru. Iti cumperi cat ai nevoie si costa cateva mii de lei metru. Nu mai umbli cu improvizatii si cu fire inadite.
0

#53 Useril este offline   Emanuelu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 08-June 04

Postat 14 July 2004 - 11:05 PM

Baieti, Marinaru si Gigi au dreptate in privintza cablului de alimentare. Eu v-a recomand cablu de tip casetofon, care se gaseste la metru in toate magazinele. Codul lor este MyM 2x0,75 sau 2x1, adica 2 fire cupru litzat in imbracat in PVC cu sectziunea de 0,75 sau 1 mm patrat. Alt cod este MyyUP 2x0,75 care este dublu izolat cu PVC (oval) si care tzine mai bine la tavaleala. Cablul trebuie sa fie cat de scurt va permite siguranta voastra.Ele costa intre 3000-5000 lei/m in functie de unde il luatzi. Merge bine si cel de boxe audio. In privintza firului de aprindere merge orice, chiar si o litza dintr-un cablu litzat de cupru, numai ca papa mult curent degeaba si merge o singura data. Daca firul il bagati in priza sau la bateria de masina putetzi folosi orice, dar voi vretzi sa folositzi baterii, inductoare, dinamuri sau condesatori care au U/I mici si atunci nu merge chiar orice. Criteriile sunt cam astea: 1 sa fie cit mai subtzire in diametru, 2 rezistentza el. cat mai mare, 3 punct de topire cat mai ridicat, 4 rezistenta la oxidare cat mai mare. Cupru e slab la pct 2,3,4. Fierul e slab la pct. 4 si la pct. 1 (nu-l gasitzi mai subtire de 0,4 mm). Ce numitzi voi "nichelina" este aliaj NiCr 80/20 care este extraordinar de bun, dar este extraordinar de scump, nu se foloseste decit in ind. chimica si aplicatii speciale anticoroziune, asa ca nu avetzi sanse sa-l gasitzi. Uzual se gaseste Kanthal D, adica CrAlFe 22/5/73 (observati ca s-a eliminat total nichelul, de aici pretzul mic) si Alkrothal 14 adica CrAlFe 15/4/81 care-i si mai ieftin dar mai prost. Se mai gasesc pe piata si rezistentze piratate, din sirma de inox.Astea-s si mai proaste la capitolul rezistentza el. Ca sa recunoasteti o rezistentza de calitate,pe aceasta trebuie sa o atraga magnetul, altfel e inox. Va spun toate astea pentru ca s-ar putea sa va trebuiasca si ptr alte lucruri, nu numai la rachete. Rectific la mesajul anterior : rezistentzele de frigider FRAM de 155W au sirma de 0,15 mm, ceea cei si mai bine ptr. voi.
0

#54 Useril este offline   Draku 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 July 2004 - 10:57 AM

io nu va dadeam decat o idee cu inductorul ala. si nu confundati condensatoarele din lampile cu neon cu rezistentele de balast (drosel) care intr-adevar sunt niste "fiare" si sunt foarte grele. condensatorul este un cilindru cu diam de ~ 4 cm si lungimea de ~ 8-10 cm, nu f. greu.
www.bazar05.3x.ro
0

#55 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 July 2004 - 12:31 PM

Bre ai dreptate cu condensatori si e bine ca ai explicat (eu stiu ce e ala condensator de la virsta de 5-6 ani) ia calculeaza cat inseamna vreo 6 condensatori sau cat ai spus tu acolo. Inseamna aproximativ 25 cm grosime si 10 lungime. Eu cred ca este cam mult pe cand poti sa folosesti un acumulator de mobil cumparat din targ. Doar nu lansezi 100 de rachete intr-o zi sa se consume acumulatorul si dintr-un acumulator inrosesti o nichelina de peste 10 ori pina se consuma.
Este bine sa simplificam lucrurile cat mai mult.

PS: cat timp am scris mesajul asta mi-a venit o idee idioata si ma apuc sa fac un desen dupa care revin cu explicati.
0

#56 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 July 2004 - 01:08 PM

Am revenit.
Avind in vedere atit costurile ridicate ale materialelor ca de asta vorbim cat si unele dezavantaje am gandit o alta solutie pentru aprinderea electrica.

Pentru a lansa o recheta in siguranta trebuie sa stam la o distanta destul de mare fata de ea.
Pentru asta ne trbuie aceiasi lungime de cablu care pe linga costurile ridicate mai are si dejavantajul ca are o rezistenta destul de mare cat sa fie o pierdere destul de mare de energie electrica si sa ne descarce acumulatorul rapid.
Au mai fost idei pentru folosirea unei telecomenzi care si asta implica costuri ridicate si riscul unei lansari accidentale.
Avind in vedere ca noi lansam rechetele pe camp deci pe un teren drept am gandit o modalitate mecanica de declansare a sistemului de aprindere.
Folosin acelasi principiu de care am discutat pina acum numai ca folosim fire scurte iar comutatorul care este prins de exemplu pe lansator sau pe o bucata de lemn infipta in pamint iar acesta nu este actionat direct de om si este actionat prin intermediul unei sfori de la distanta care dorim.
Sfoara este ieftina si se gaseste peste tot si rezista si la uzura pe cand cablul se poate ciupi foarte usor si se poate produse un scurt circuit.

Mai jos am pus si un sesen la idea idioata de mai sus.

http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/blink.gif

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-5-1089889721.jpg

0

#57 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 15 July 2004 - 01:27 PM

Am dat-o si eu in bara intr-o zi ca n-a tinut faza cu acumulatorul de la telefon si pana sa constat ca am un set de receptie la mine musteriul plecase... Am amanat lansarea pe data viitoare.

O metoda de facut rachetomodele nu gasim? Ca n-o sa avem ce lansa!

PS. Ca mi-am amintit, nu ar merge actionata sfoara cu o parghie? Pentru un contact mai ferm...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 15 July 2004 - 01:37 PM

0

#58 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 July 2004 - 01:40 PM

Am vazut eu, intr-un film...se trage brusc de capatul unei sfori, usa de la cusca se elibereaza, dihorul fuge din cusca, calca in capcana pentru vulpi care-i reteaza tot brusc piciorul, acesta urla de durere iar un senzor de sunet pe inalte percepe vibratiile, actionand in felul asta un ceas cu sonerie care il trezeste pe Gigi din somn, de la serviciu (ridica ba capu din tastatura) iar Gigi ia fuga chibritul si aprinde fitilul de la racheta care...avantajul este ca dihorul poate fi folosit chiar si de patru ori daca este tenace!!!

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 15 July 2004 - 01:42 PM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#59 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 15 July 2004 - 01:45 PM

A patra lansare se face cu intarziere ca deplasarea dihorului spre capcana pentru vulpi se face ca la scoica doar cu un piciorus, prin impingere. Trebuie luat in calcul si aspectul asta. Propun sa se aprinda fitilul in avans cu un dT (delata T) pentru o mai buna sincronizare a evenimentelor.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 15 July 2004 - 01:48 PM

0

#60 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 July 2004 - 03:23 PM

Da bre buna idee dar de unde luam bursucul? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/huh.gif
0

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu