Modelism - RHC Forum: Power 755/40 - specificaţii tehnice complete - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Power 755/40 - specificaţii tehnice complete un reper pentru cei care vor să-l înlocuiască

#31 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 07 November 2009 - 11:23 PM

...nu vand nimic, le las mostenire!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#32 Useril este offline   n_eant 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 53
  • Inregistrat: 02-October 08

Postat 08 November 2009 - 07:29 AM

Vezi postareaipsihi, la Nov 7 2009, 07:27 PM, a spus:

...graficul este aproximativ rau tinand cont de faptul ca se refera la alt motor decat cel disputat,
DOVADA

Părerea mea este că se referă la acelaşi motor .
La producător codul este N3657-045-G-5.Nu există nici un alt motor cu indicativul 3657, cu tensiune nominală 12 v în prezentarea motoarelor pe site-ul producătorului. Adică aici.
Conrad este comerciant , şi SP 3657_50 este codul sub care vinde el acest produs. Ceva similar cu echivalenţa între 755vc_ 4045 pentru producătorul Mabuchi şi 755/40 pentru Robbe.

Aceasta postare a fost editata de n_eant: 08 November 2009 - 07:29 AM

0

#33 Useril este offline   n_eant 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 08 November 2009 - 07:40 AM

Vezi postareaipsihi, la Nov 7 2009, 07:27 PM, a spus:

specificatiile de cele ma multe ori difera de realitate, drept dovada am testat jde modele ,tipuri si branduri, de multe ori acelasi tip de motor , cu aceleasi specificatii tehnice a dat rezultate total diferite, proba suprema o constitue testul practic, restul sunt vorbe goale!!!!
DOVADA

Perfect de acord .Cu amendamentul că specificaţiile pot fi un reper pentru a găsi motoarele eligibile pentru a fi testate. Dacă te apuci să testezi tot felul de motoare fără să ai nici măcar o idee despre ce moment de torsiune dezvoltă, nu vei ajunge prea curînd la vreun rezultat decît dacă ai un noroc chior.
Sînt nerăbdător să aflu rezultatul testelor cu motorul Igarashi şi sper , aşa cum ziceam mai devreme ,să putem să facem un upgrade bărcuţelor noastre plătind în plus o nimica toată.
0

#34 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 November 2009 - 11:09 AM

...de acord cu tine, dar mult ieftin si bun este un deziderat greu de atins, ca si majoritatea firmelor ce comercializeaza articole de modelism, ROBBE nu produce motoare, le importa si le eticheteaza cu propria sigla, majoritatea motoarelor Robbe si Graupner sunt de fapt Mabuchi ,Johnson , Igarashi sau alte chinezarii mai mult sau mai putin branduite; a trai cu iluzia ca un motor etichetat cu numele v-unui brand consacrat e si produs de catre firma mama e de-a dreptul optimism dus la extrem, in economia de piata cumperi cat mai ieftin si vinzi cat mai scump, comertul capitalist nu cunoaste altruismul!!!
0

#35 Useril este offline   pescarul36 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 08-August 07

Postat 08 November 2009 - 01:20 PM

Vezi postarean_eant, la Nov 8 2009, 07:40 AM, a spus:

.
S”nt nerăbdător să aflu rezultatul testelor cu motorul Igarashi ÅŸi sper , aÅŸa cum ziceam mai devreme ,să putem să facem un upgrade bărcuÅ£elor noastre plătind ”n plus o nimica toată.

Motoarele Igarashi au fost testate gasiti cateva rezultate ale testelor pe forum la adresa http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...26055&st=30 sau citind incontinuare:

"Desi unii zic ca sant bune numai pentru masinute,tractorase si alte alea eu am folosit cu succes acest motor care se apropie de 755/40 dar cu un consum mult mai mic. Diferentele de autonomie care mi-au iesit mie sant: 755/40= 20 drumuri (dus-intors) la 200 M cu elice de 50, iar cu SP3657-50= 70 drumuri tot cu elice de 50. Nici unul dintre aceste motoare nu necesita spirala de racire."

Iata si o confirmare:

"Confirm cele spuse de Moty ,un amic are o barca cu un astfel de motor si de 3 ani merge fara probleme ,fara spirala cu apa,dar parca macar un radiator ar fi bun ,merge cu un regulator Rookie de 25A.Cum ai achizitionat un astfel de motor?"

S-ar putea să facem un upgrade bărcuţelor noastre plătind în minus si sa obtimem ceva rezultate pozitive, astfel se pot atinge si anumite deziderate.

Aceasta postare a fost editata de pescarul36: 08 November 2009 - 01:25 PM

O treaba inceputa este pe jumatate terminata.
0

#36 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 186
  • Inregistrat: 17-September 09

Postat 08 November 2009 - 07:25 PM

[quote
S-ar putea să facem un upgrade bărcuţelor noastre plătind in minus si sa obtimem ceva rezultate pozitive, astfel se pot atinge si anumite deziderate.
[/quote]

Avand in vedere cat costa, merita incercat. Dar in Romania se gaseste decat modelul de 6V; cand o sa l iau pe cel din Germania cu 10.2Eur, o sa l incerc. Pare promitator...

Aceasta postare a fost editata de georgedr72: 08 November 2009 - 07:28 PM

Exista lucruri despre care stim ca sunt imposibil de realizat pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza. (A. Einstein)
0

#37 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 186
  • Inregistrat: 17-September 09

Postat 08 November 2009 - 07:26 PM

Bad post.

Aceasta postare a fost editata de georgedr72: 08 November 2009 - 07:28 PM

Exista lucruri despre care stim ca sunt imposibil de realizat pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza. (A. Einstein)
0

#38 Useril este offline   n_eant 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2009 - 09:03 AM

Vezi postareapescarul36, la Nov 8 2009, 02:20 PM, a spus:

Motoarele Igarashi au fost testate gasiti cateva rezultate ale testelor pe forum la adresa http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...26055&st=30 sau citind incontinuare:

Asta am aflat la timpul potrivit .
Este un test făcut de o singură persoană şi confirmat tot de o singură persoană.
Sînt sigur că cei doi sînt de bună credinţă şi nu ne vînd gogoşi , dar în privinţa aprecierii performanţelor bărcuţelor de nădit ,vedeţi şi voi ce brambureală există. Se amestecă vitezele bărcilor cu cuve cît un degetar cu vitezele bărcilor care duc 4 kg, unii apreciază autonomia în ore de funcţionare fără să ne spună nimic despre viteză , unii nu spun nimic despre curentul absorbit la nu ştiu ce viteză supersonică . Am citit că o bărcuţă are autonomie , parcă , 12 ore şi cînd a fost întrebat omul dacă e sigur de ce spune, a răspuns că atîta a stat el la pescuit în ziua respectivă :blink: .
E adevărat că Moty şi Manolo ne-au dat cam toate datele prin care se poate aprecia performanţa bărcuţei dar pare atît de ştiinţifico - fantastică această performanţă încît eu unul aş dori să o văd confirmată măcar de o parte din cei care vor avea în curînd în dotare , motorul ăsta.

toate cele bune!

Aceasta postare a fost editata de n_eant: 09 November 2009 - 09:10 AM

0

#39 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 09 November 2009 - 09:20 AM

Eu tot nu am inteles de unde ai scos 23W ,din tabelul de mai sus,ei spun la 12 V la eficenta maxima 13,4 W si un curent de 1,49A .Acum daca ,ai indoieli cu ce spun unii si altii ,de ce nu pui pe o barca cele doua motoare si sa le testezi tu, asa cum vrei?

Aceasta postare a fost editata de manolo: 09 November 2009 - 09:21 AM

Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#40 Useril este offline   n_eant 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2009 - 09:40 AM

Acum de curînd, mi-am dat seama că am aruncat banii pe geam după ce am testat nişte motoare pe care le-am ales doar după datele prezentate pe site-ul vînzătorului.Ultimul pe care l-am testat a fost VENTI 600 HS BB cu reductor planetar 3,3 : 1. Dacă e cineva interesat pot să-i prezint rezultatele .
E vreo problemă dacă o să aştept să văd la ce rezultate au ajuns cei care deja au cumpărat motorul Igarashi?
0

#41 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 November 2009 - 10:30 AM

1.-Da
2-.Nu
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#42 Useril este offline   n_eant 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2009 - 12:34 PM

Am testat motorul la 6v şi prima chestie neplăcută a fost că în gol motorul ia 2,4A. O chestie care pe site-ul S...ra lipseşte, aşa cum lipseşte şi o altă chestie foarte utilă ,puterea la curentul nominal . Cu reductorul montat am mai adăugat la consum 0,2A şi cuplat cu axul portelice am mai adăugat 0,3A. Aşadar consum în gol aproximativ 3A. De aici încolo lucrurile au mers tot mai rău :

-cu elice 42mm Graupner consum 10A , viteză ... pe cine mai înteresează că eu n-am fost curios.
-cu elice 39 mm Graupner consum 7,5 , viteză aproximativ 0,8 m/s

Reductorul este planetar cu raportul 3,3:1

Acum, ca să vă faceţi o idee despre bărcuţă , un motor Power 755 , la tensiune de 12v , o duce cu consum de 4,5A , cu 1m/s , cu elice graupner de 39 mm. Bărcuţa are 5,2 kg.Capacitate utilă de transport 3l şi 3kg.
V-aş pune un filmuleţ cu bărcuţa , pentru că este mortală, dar nu e finisată încă şi nu vreau s-o prezint aşa.
0

#43 Useril este offline   pescarul36 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 November 2009 - 12:56 PM

Vezi postarean_eant, la Nov 9 2009, 12:34 PM, a spus:

Am testat motorul la 6v ÅŸi prima chestie neplăcută a fost că ”n gol motorul ia 2,4A. O chestie care pe site-ul S...ra lipseÅŸte, aÅŸa cum lipseÅŸte ÅŸi o altă chestie foarte utilă ,puterea la curentul nominal . Cu reductorul montat am mai adăugat la consum 0,2A ÅŸi cuplat cu axul portelice am mai adăugat 0,3A. AÅŸadar consum ”n gol aproximativ 3A. De aici ”ncolo lucrurile au mers tot mai rău :

-cu elice 42mm Graupner consum 10A , viteză ... pe cine mai ”nteresează că eu n-am fost curios.
-cu elice 39 mm Graupner consum 7,5 , viteză aproximativ 0,8 m/s

Reductorul este planetar cu raportul 3,3:1

Acum, ca să vă faceţi o idee despre bărcuţă , un motor Power 755 , la tensiune de 12v , o duce cu consum de 4,5A , cu 1m/s , cu elice graupner de 39 mm. Bărcuţa are 5,2 kg.Capacitate utilă de transport 3l şi 3kg.
V-aÅŸ pune un filmuleÅ£ cu bărcuÅ£a , pentru că este mortală, dar nu e finisată ”ncă ÅŸi nu vreau s-o prezint aÅŸa.

Va felicit pentru informatiile importante, pertinente si la obiect pe care le-ati postat.
Nu cred ca sunt probleme daca o prezentati nefinisata,( aveti o scuza, ati anuntat ca nu este gata) este mai interesanta asa, chiar m-ati facut neradator sa vad cat este de ,,mortala".
Greutate de 5,2 Kg este cu acumulator sau fara?
Nu am inteles urmatoarea propozitie "Capacitate utila de transport 3l si 3kg".

Aceasta postare a fost editata de pescarul36: 09 November 2009 - 01:00 PM

0

#44 Useril este offline   n_eant 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2009 - 01:18 PM

Vezi postareapescarul36, la Nov 9 2009, 12:56 PM, a spus:

Va felicit pentru informatiile importante, pertinente si la obiect pe care le-ati postat.
Nu cred ca sunt probleme daca o prezentati nefinisata,( aveti o scuza, ati anuntat ca nu este gata) este mai interesanta asa, chiar m-ati facut neradator sa vad cat este de ,,mortala".
Greutate de 5,2 Kg este cu acumulator sau fara?
Nu am inteles urmatoarea propozitie "Capacitate utila de transport 3l si 3kg".

Mulţumesc pentru aprecieri.
5,2kg cu acumulator 12v ,7,5 A.
Cred că am putea renunţa la adresarea la persoana a III-a. Am să fac eu primul pas.
Fii sigur că am să prezint bărcuţa şi nu numai în stadiul final ci şi pe etape de construcţie, aşa cum au făcut o mulţime dintre colegi . E foarte instructiv să urmăreşti un proiect de la un capăt la altul . Eu unul am avut o mulţime de învăţat.
3 litri ca volum şi 3 kg ca greutate a sarcinii . Cred că mai important e volumul . În general pentru orice fel de nadă densitatea e mai mică decît 1kg/l.Dacă vreau să duc 1kg. de nadă voi avea nevoie cam de 1,5 litri.S-ar putea să greşesc în privinţa celor 1,5 litri dar oricum e nevoie de peste un litru ca volum.

salutări!
0

#45 Useril este offline   n_eant 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2009 - 02:02 PM

ce m-o fi apucat de-am scris adresarea la persoana a III-a ?

cred că m-a emoţionat Pescarul, cu felicitările :rolleyes:
0

#46 Useril este offline   n_eant 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 09 November 2009 - 08:45 PM

L-am masurat pe lac.

La 10 amperi se vede ca se opinteste destul de tare motorasul , dar coca mea nu e proiectata ca sa mearga cu viteza mai mare de 1m/s de asta nu m-a mai interesat.
De curiozitate l- am testat si la 12 V . Pot sa spun , pentru cine vrea sa incerce ca nu e nici un pericol sa-l arda daca il tine asa cam la vreo 10 A. Nici macar nu se incalzeste, si putere are ca la balamuc. Pentru o coca ca cea a lui Amador , cea pe care a pus jetul s-ar putea ca raportul viteza /amperi sa fie chiar foarte bun , dar cum ziceam pe mine nu m-a interesat.Daca as fi stiut ca motorul ia 2,4 A in gol nu l-as fi cumparat niciodata .
0

#47 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 November 2009 - 09:27 PM

...ai bagat venti 600bb la 12v si nu s-a incalzit?!!!
0

#48 Useril este offline   pescarul36 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 November 2009 - 09:31 PM

Vezi postarean_eant, la Nov 9 2009, 12:34 PM, a spus:

Am testat motorul la 6v şi prima chestie neplăcută a fost că în gol motorul ia 2,4A. O chestie care pe site-ul S...ra lipseşte, aşa cum lipseşte şi o altă chestie foarte utilă ,puterea la curentul nominal

L-a testat la 6V.
0

#49 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1598
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 09 November 2009 - 09:38 PM

Citeaza

De curiozitate l- am testat si la 12 V .

Incetati cu aberatiile. Se duc carbunii sau fierbi ceaiul pe el la 12V.
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#50 Useril este offline   nch 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1121
  • Inregistrat: 13-September 07

Postat 09 November 2009 - 10:14 PM

n eant Am si eu o curiozitate. Cu ce ai masurat tu cei 10A?

Daca masuratorile le-ai facut cu un ampermetru , fie el si unul cu scala pana la 20A, in realitate cei 10A cititi de instrument sunt pana la vreo 17A reali!
Eu am un ampermetru cu scala pana la 10A . Din experienta eu adaug pana la 75% din ce citeste aparatul , in special pentru intensitatile mai mari de 5A.

Nu luati de bun ce spun eu. Nu ma pricep grozav. Poate, cineva care se pricepe sa ne spuna in doua cuvinte cum se fac masuratorile exacte si de ce.

Spor la masurat!

Aceasta postare a fost editata de nch: 09 November 2009 - 10:16 PM

0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#51 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 November 2009 - 10:25 PM

...daca masori cu un ampermetru cap de scala 10A, si citesti consum sa zicem 8A, atunci valoarea curentului este ceva mai mica , depinde de cum este calibrat suntul, la peste 10A ori se arde siguranta , ori suntul ori iti ia foc cablajul!!!

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 09 November 2009 - 10:26 PM

0

#52 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 November 2009 - 10:32 PM

Nicule o dai in 220 alternativ :rolleyes: ,si daca masor c un aparat pe 20A pus sa zicem 5A cit este in realitate? cred ca vrei sa te referi la un Watmetru. Daca aparatul arata 5A cam pe aici este amperajul.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#53 Useril este offline   n_eant 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 10 November 2009 - 06:32 AM

Vezi postareapavcostel, la Nov 9 2009, 10:38 PM, a spus:

Incetati cu aberatiile. Se duc carbunii sau fierbi ceaiul pe el la 12V.

Daca ceea ce percep eu ca fiind realitatea ti se pare tie aberatie , ma rog.
Insist ca l-am probat la 12 v si nu s-a incalzit . L-am tinut putin, 2,3 minute la un consum de 10A si cam 10 minute , nu ore intregi la 7,5A. Si am zis ca daca vrea sa-l probeze cineva, poate s-o facă . Asta nu inseamnă ca ii spun sa-l puna pe barca si sa faca un drum de 10 km dus - intors.
Poate o fi un mutant. Daca e cineva interesat , il donez pentru studiu.

salut nch,

Aparatul este cu scala pina la 10A, o bomba chinezeasca , probabil asa cum e si al tau.
0

#54 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1598
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 10 November 2009 - 08:31 AM

Citeaza

..inca ceva , daca ma deranjeaza ceva , e vorba de tonul tau poruncitor.

da? Continuati!
Explica tu cum poti sa variezi curentul unui motor alimentat fix la 12V cum spui. A, ca pui un regulator alimentat la 12V si apoi motorul, e altceva, poti sa-i variezi turatia si consumul, dar si tensiunea la borne. Insa cata vreme alimentezi de la tensiune fixa pentru TEST motorul va consuma cat poate el prin parametrii sai, probabil vreo 10A. Puterea disipata in acest caz, 10Ax12V = 120W. Care nu se duc exclusiv in lucru mecanic pentru ca nu e posibil, ci contribuie la incalzirea globala. Deci ceea ce ai afirmat textual este o aberatie. La fel cu afirmatia de mai sus,

Citeaza

..inca ceva , daca ma deranjeaza ceva , e vorba de tonul tau poruncitor.
. In gol motorul acela are o turatie limita, determinata intre altele si de posibilitatea arcurilor de a asigura un contact optim intre carbuni si colector. La 12V in gol deja e supraturat. Se duc carbunii. E cu totul alta situatia cand alimentezi IN SARCINA acelasi motor din pack de 10-12 celule sa zicem. Nu va ajunge la supraturatie, dar deasemenea se va incalzi. Sunt curios daca vreunul din aceste motoare testate a fost rodat intai.

Vrei mai mult? Esti TARE FRATE, mai baga, incearca si la 16 si 24, cine te contrazice e un bou! Tot topicul asta a ajuns ceva de kkt, de parca Mabuchi sau Johnson au aparut ieri, nu de ani buni, iar noi suntem niste babuini care vorbim din cartile de povesti si brosurile cu bancuri. Se fac "determinari" cu aparate de 2 lei, in conditii de maidan, dar facem grafice frumoase pe PC, ca de, acum e misto asa!
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#55 Useril este offline   beemer330ix 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 32
  • Inregistrat: 25-March 09
  • Interests:Pescuit

Postat 10 November 2009 - 09:24 AM

http://www.smdv.de/index.php?mp=products&a...ts_model=A11142

oare merge pe un jet gen Amador

ps: Lasati certurile ca nu isi au rostul. Toata lumea are dreptul sa-si exprime parerea asa cum crede el de cuviinta. Si peste toate fiecare a invatat cate ceva de pe acest forum. Mai mult sau mai putin. Asa ca hai sa discutam asa cum se cuvine.

Meseriasilor care esteti voi!!!!!!
0

#56 Useril este offline   n_eant 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 10 November 2009 - 09:37 AM

@ pavcostel

Cind am spus ca l-am testat la 12 v ai fi putut sa intelegi ca e vorba de un test cu un acumulator de 12 v ÅŸi bineinteles cu regulator ca doar nu era sa pun barca pe balta , cu motorul legat direct la baterie.

In rest, imi pare rau , dar nu cred ca interventia ta merita un raspuns.
0

#57 Useril este offline   n_eant 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 10 November 2009 - 09:43 AM

Vezi postareabeemer330ix, la Nov 10 2009, 09:24 AM, a spus:

ma refeream la faptul ca motorul aÅŸa cum l-am probat eu la 12 v , ar merge probabil pe o coca ca cea pe care a pus Amador jetul. Coca mea nu este deloc potrivita pentru viteza mai mare de 1,5 m/s
Perfect de acord cu tine in privinta faptului ca ar trebui sa discutam aÅŸa cum se cuvine.
0

#58 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 November 2009 - 09:44 AM

Vezi postareabeemer330ix, la Nov 10 2009, 09:24 AM, a spus:

http://www.smdv.de/index.php?mp=products&a...ts_model=A11142

oare merge pe un jet gen Amador

ps: Lasati certurile ca nu isi au rostul. Toata lumea are dreptul sa-si exprime parerea asa cum crede el de cuviinta. Si peste toate fiecare a invatat cate ceva de pe acest forum. Mai mult sau mai putin. Asa ca hai sa discutam asa cum se cuvine.

Meseriasilor care esteti voi!!!!!!

Eu as inclina sa zic da,cu toate ca nu m-am jucat cu el.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#59 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 November 2009 - 09:54 AM

...pavcostel are dreptate, este printre putinii de pe forumul asta care poate poate exprima o opinie pertinenta despre fenomenul in cauza, cat despre exprimare este exact ceea ce merita afirmatiile pe care le faci si nu le poti sustine, pe forumul asta ne-am adunat pentru a invata unii de la altii, pt a dezbate idei si tehnici noi sau vechi dar bazate pe rational si veridic , nu de curtoazie sau spre a ne pupa in fund unul pe altul, pentru asta exista alte forumuri!!!

Aceasta postare a fost editata de navigator: 10 November 2009 - 01:46 PM

0

#60 Useril este offline   Calu2 

• Zbor cu orice navo auto velo sport
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 757
  • Inregistrat: 28-May 05

Postat 10 November 2009 - 10:07 AM

pavel costel si ipsihi sunt singurii care stiu ce vorbesc... baieti destepti ba, din rest nu inteleg nimic despre ce este vorba pana la urma...
Cred ca am mai trosnit ceva!!!Cand vorbesc aiurea este Robotul...
0

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi