Modelism - RHC Forum: Power 755/40 - specificaţii tehnice complete - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Power 755/40 - specificaţii tehnice complete un reper pentru cei care vor să-l înlocuiască

#61 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 10 November 2009 - 10:36 AM

Vezi postareabeemer330ix, la Nov 10 2009, 09:24 AM, a spus:

http://www.smdv.de/index.php?mp=products&a...ts_model=A11142

oare merge pe un jet gen Amador

ps: Lasati certurile ca nu isi au rostul. Toata lumea are dreptul sa-si exprime parerea asa cum crede el de cuviinta. Si peste toate fiecare a invatat cate ceva de pe acest forum. Mai mult sau mai putin. Asa ca hai sa discutam asa cum se cuvine.

Meseriasilor care esteti voi!!!!!!

eu am un motor Feigao... care pare mult mai puternic... cam de 3 ori cat cel din link... adevarat... dublu ca pret... luat din Romania.
cred ca ar merge... dar cu viteza mult mai mica.

depinde si de greutatea la care iese barcuta. a mea va iesi la 4,5-5kg sper. E cam gata si fara acumulatori are 3,3kg... iar acumulatorii: 2buc X LiPo 5A 14,7V pusi in paralel vor avea 1,2kg.
vedem ce iese pana la urma...
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#62 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 10 November 2009 - 10:30 PM

Vezi postareanavigator, la Nov 10 2009, 11:20 AM, a spus:

Pauza pentru racorirea controlerelor ca vad ca s-au incins de la supravoltare. Inchid temporar topicul ca nu pot sta toata ziua sa-l curat. Am sters deja un post util din greseala.

L-am redeschis dar daca mai vad astfel de discutii din partea noilor veniti il sterg de tot.

Vreau sa va spun la toti ca la inceput ma amuza cand un nou venit ce declara ca habar n-are de nimic, punea intrebari, i se raspundea si dupa o luna ajungea sa se creada "expert" in barcile de nadit si accesorii. Acuma, dupa atatea si atatea certuri iscate de acestia a inceput sa-mi displaca.
Mai ales cand cei care n-au alta legatura cu electronica si fizica decat un multimetru pocnitoare luat din Niro pe 10 lei sau de la taraba din piata pe 20 de lei, se apuca sa masoare in cada iar apoi dupa ce-si afiseaza aici rezultatele acestor masuratori "precise" ca si pocnitorile cu care le-au efectuat, se apuca sa inflameze forumul daca a indraznit cineva sa-i contrazica. Culmea, tot ei acuzandu-i pe cei ce incearca sa-i lumineze, ca ar fi fara bun simt. De ce? Pentru ca cei care masoara "de o viata"cu instrumente profesionale nu au rabdare sa le zica cu blandete, delicatete si multa gratie ca gresesc. Cum este Ipsihi de exemplu.

Sau culmea enormitatii sa te legi de pavcostel ca a avut ton poruncitor cand le-a zis sa inceteze cu aberatiile, care este o personalitate in electronica, fizica, si nu in ultimul rand in BUN SIMT. Eu ca si altii de pe acest forum ne-am simtii onorati sa ne raspunda pavcostel, chiar daca ne-ar atrage atentia ca gresim.

Dar inteleg ca e greu sa citesti regulile forumului (cati dintre cei ce au primit wanuri le-au citit?) daramite sa citesti forumul ca sa-ti cunosti colegii.

Instrumentele de 2 bani, ca orice chinezarie, sunt facute doar ca sa zici ca masoara ceva, relativ, nu precis. Suntul ampermetrului este din material prost, cu coeficient termic prost. In primele secunde cat sunt parcurse de curent mare ele se incalzesc tare si le creste destul rezistenta astfel incat caderea de tensiune masurata pe el sa fie mai mare decat ar trebui si deci si indicatia in A sa fie eronata, respectiv in plus. Asa cum zicea Ipsihi undeva mai sus. NCH insa a gresit cand a zis ca el mai adauga inca 75%, adica tocmai pe dos. De aici probabil si diferentele intre masuratorile "expertilor"si cele ale lui Ipsihi, a carui vina este totusi ca nu are rabdare sa explice la fiecare nou venit si care se apuca de masuratori, toata aceasta teorie.
Va spun ca acum cativa ani o facea dar s-a plictisit si el s-o faca la nesfarsit. Si sa i se raspunda de sus. Si a mai facut-o si anul asta cu unii dintre voi, in particular, care au bunul simt sa nu-l atace.
Din aceasta cauza "ii tin partea" cum ma acuza cativa pe aici si nu din alte cauze.

II cer scuze lui pavcostel pentru "primirea facuta" si-i spun ca as regreta sa nu ne mai bage in seama

0

#63 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1598
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 10 November 2009 - 10:55 PM

Citeaza

care este o personalitate in electronica, fizica,

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhaaaa!!!!!!!!!!

Daca, prin absurd, as avea 10% din aceste calitati, probabil ca as duce o cu totul alta viata, in cu totul alt loc.(cu muult soare si bikini http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif ).Printre noi sunt oameni cu adevarat competenti, eu sunt poate doar mai harsit de practica...

@ Navigator. Multumesc pentru aprecierile superlative, poate nemeritate zic eu in cunostinta de cauza, dar trebuie sa se termine aici. Nu am citit ce s-a scris de dimineata, am fost plecat. La viata mea am fost injurat destul, nu am albit degeaba. Ei Si? Viata merge inainte. Sa luam totul ca pe o eroare de comunicare, o neintelegere in termeni, graba si prea mult entuziasm. Personal eu cred ca am lamurit lucrurile pe MI.

O seara buna!
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#64 Useril este offline   pescarul36 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 08-August 07

Postat 10 November 2009 - 11:09 PM

Vezi postareapavcostel, la Nov 10 2009, 10:55 PM, a spus:

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhaaaa!!!!!!!!!!

Daca, prin absurd, as avea 10% din aceste calitati, probabil ca as duce o cu totul alta viata, in cu totul alt loc.(cu muult soare si bikini http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif ).Printre noi sunt oameni cu adevarat competenti, eu sunt poate doar mai harsit de practica...

@ Navigator. Multumesc pentru aprecierile superlative, poate nemeritate zic eu in cunostinta de cauza, dar trebuie sa se termine aici. Nu am citit ce s-a scris de dimineata, am fost plecat. La viata mea am fost injurat destul, nu am albit degeaba. Ei Si? Viata merge inainte. Sa luam totul ca pe o eroare de comunicare, o neintelegere in termeni, graba si prea mult entuziasm. Personal eu cred ca am lamurit lucrurile pe MI.

O seara buna!
Costel

Intradevar aveti un mare caracter, de apreciat este si modestia.
O treaba inceputa este pe jumatate terminata.
0

#65 Useril este offline   n_eant 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 53
  • Inregistrat: 02-October 08

Postat 11 November 2009 - 08:07 AM

Am să mă abţin de la orice comentariu în legătură cu cele spuse de Navigator .
Dacă ar fi cazul să îmi cer scuze faţă de cineva sau pentru ceva ,fiţi sigur că aş face-o. Este opinia mea.
Înţeleagă fiecare ce-o vrea.
0

#66 Useril este offline   n_eant 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 11 November 2009 - 09:05 AM

Am o rugăminte . Cineva care a folosit datele extrase de aici să-mi confirme şi mie că acest motor calculator e în regulă .

merci
0

#67 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 11 November 2009 - 03:30 PM

Vezi postarean_eant, la Nov 11 2009, 09:05 AM, a spus:

Am o rugăminte . Cineva care a folosit datele extrase de aici să-mi confirme şi mie că acest motor calculator e în regulă .

merci

Este pentru aeromodelism, deci pentru elici aeriene. Nu cunosc ceva similar ptr apa dar e posibil sa existe, doar Gogu ne poate spune.

0

#68 Useril este offline   n_eant 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 11 November 2009 - 03:41 PM

Vezi postareanavigator, la Nov 11 2009, 04:30 PM, a spus:

Este pentru aeromodelism, deci pentru elici aeriene. Nu cunosc ceva similar ptr apa dar e posibil sa existe, doar Gogu ne poate spune.

Eu am gasit absolut toate motoarele posibile si imposibile, de exemplu Graupner 720 torque care e foarte bun pentru navo.
Singura chestie nasoala e ca nu e actualizat .
Deci mai astept si alte pareri.
0

#69 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2235
  • Inregistrat: 31-July 07
  • Interests:vintage

Postat 11 November 2009 - 03:45 PM

Fast Electric Boat Calculator
aste e cuvantul magic - pusesem linkul undeva pe sait.
or sa aiba multe surprize cu programul asta.

Aceasta postare a fost editata de fulgerica: 11 November 2009 - 03:46 PM

Laser frate!
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
0

#70 Useril este offline   n_eant 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 11 November 2009 - 03:58 PM

Baieti asta este. Multumesc pentru gazduire. Imi inchid contul , si va spun la revedere. Cum spuneam inainte .Intelegeti fiecare ce doriti.
0

#71 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2235
  • Inregistrat: 31-July 07
  • Interests:vintage

Postat 11 November 2009 - 04:02 PM

http://www.rcboataho...com/fe_calc.htm
Laser frate!
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
0

#72 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 11 November 2009 - 06:59 PM

Vezi postarean_eant, la Nov 11 2009, 05:58 PM, a spus:

Baieti asta este. Multumesc pentru gazduire. Imi inchid contul , si va spun la revedere. Cum spuneam inainte .Intelegeti fiecare ce doriti.
...tipic, meteoriticu-mioritic, in viziunea lui ar fi trebuit sa cadem pe spate si sa batem din aripi ca pinguinii ,arata-ne frate ceva ,barca,motoare, da-ne o poza, un film, arata ceva concret si functional, nu teorie, ca unii dintre noi suntem satui de ea, nu bagi codita intre picere si pleci, pari bataios, sustine-ti pct de vedere dar bazat si verosimil, toti avem nervi(altii nu), nefeste, copii, datorii, necazuri si stressuri, dar................keep walking, vorba romanului!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#73 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 11 November 2009 - 07:48 PM

Vezi postareafulgerica, la Nov 11 2009, 04:02 PM, a spus:

Foarte util, in special pentru vitezisti. Multumim Fulgerica. O sa caut pe gogu si ceva pentru elici submerse, ca sa fie mai apropiat de nevoile celor cu barci de nadit.

Din pacate n-am gasit in primele 200 de rezultate ale cautarii dupa "Electric Boat Calculator" decat referiri la programul indicat de fulgerica. Nici un program cu elici submerse.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 11 November 2009 - 09:53 PM

0

#74 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 November 2009 - 10:21 PM

Vezi postareanavigator, la Nov 11 2009, 07:48 PM, a spus:

Foarte util, in special pentru vitezisti. Multumim Fulgerica. O sa caut pe gogu si ceva pentru elici submerse, ca sa fie mai apropiat de nevoile celor cu barci de nadit.

Din pacate n-am gasit in primele 200 de rezultate ale cautarii dupa "Electric Boat Calculator" decat referiri la programul indicat de fulgerica. Nici un program cu elici submerse.

ce elici submerse... ca eu nu gasesc nici motorul meu Feigao 540-12L... si nici un sistem de propulsie cu jet... de 28 cum am eu.
as putea sa simulez in vre-un fel?

adistul@yahoo.com
0

#75 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 November 2009 - 10:38 PM

...exista un soft, se numeste matlab, acolo poti face simulari daca stii parametrii motorului!!!
0

#76 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 November 2009 - 11:12 PM

Vezi postareaipsihi, la Nov 11 2009, 10:38 PM, a spus:

...exista un soft, se numeste matlab, acolo poti face simulari daca stii parametrii motorului!!!

caut maine. saru'mana.

adistul@yahoo.com
0

#77 Useril este offline   n_eant 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 November 2009 - 07:06 PM

alo domnu' moderator si megamembru , daca tot nu vrei sa-mi inchizi contul , macar nu mai posta enormitati pe topicu asta .

Te rog eu frumos.

Citeaza

In contextul din care am extras-o, afirmatia asta este total eronata si creeaza confuzie.

Si ce daca e pentru elici aeriene . Pe noi ne intereseaza motoarele .

Baieti calculatorul este foarte bun . Bineinteles ca nu veti calcula nimic cu el , dar puteti lua din el , pentru fiecare motor selectat , momentul de torsiune functie de curent si viteza de rotatie functie de tensiune . Eu am gasit deja doua motoare care satisfac cerintele minime pentru a fi testate. Daca e cineva interesat poate trece la treaba.

multa bafta!
0

#78 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 November 2009 - 07:16 PM

Vezi postarean_eant, la Nov 12 2009, 08:06 PM, a spus:

alo domnu' moderator si megamembru , daca tot nu vrei sa-mi inchizi contul , macar nu mai posta enormitati pe topicu asta .

Te rog eu frumos.

In contextul din care am extras-o, afirmatia asta este total eronata si creeaza confuzie.

Baieti calculatorul este foarte bun . Bineinteles ca nu veti calcula nimic cu el , dar puteti lua din el , pentru fiecare motor selectat , momentul de torsiune functie de curent si viteza de rotatie functie de tensiune . Eu am gasit deja doua motoare care satisfac cerintele minime pentru a fi testate. Daca e cineva interesat poate trece la treaba.

multa bafta!
... :lol: :D :D , esti iremediabil!!!
0

#79 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 12 November 2009 - 07:43 PM

Vezi postarean_eant, la Nov 12 2009, 07:06 PM, a spus:

Te rog eu frumos.

multa bafta!

Mai, tu chiar te chinui sa iesi in evidenta sau ce se intampla? Ai deschis topicul asta punand un grafic de pe siteul producatorului unui motor si te asteptai sa te aplaude toata lumea si sa te umple de osanale. Nu s-a intamplat asta deoarece de graficele astea stiau destui, ceea ce te-a iritat. S-au iscat discutii si le-am sters. Acuma ai postat un program pentru calculul motorizarii aeromodelelor si petru ca eu ti-am atras atentia ca acel program nu e util navomodelistilor ma acuzi ca spun enormitati. Tie chiar iti place sa intri in penibil cu orice pret?
Zilele trecute ziceai ca nu mai intri pe forumul asta. Nu ti-a raspuns nimeni in modul in care ai fi vrut, asa ca iar ai fost dezamagit. Mi-ai scris ca sa-ti inchid contul, ti-am raspuns ca sa nu mai intri o perioada pe contul asta si se va rezolva. Dar vad ca esti dependent de acest topic si nu te induri sa renunti la postat prostii. O sa-ti blochez contul daca altfel nu ai vointa sa te lasi de astea.

l.e. Afirmatia mea ca este pentru avioane a venit in urma cererii tale:

Citeaza

CITAT(n_eant @ Nov 11 2009, 09:05 AM) http://www.rhc.ro/forumrhc2/style_images/1/post_snapback.gifAm o rugăminte . Cineva care a folosit datele extrase de aici să-mi confirme şi mie că acest motor calculator e în regulă .

merci

Ce raspunsuri asteptai? Doar afirmative? Si daca erau negative trebuia sa ne abtinem? Ca sa nu te suparam sau ca sa nu-ti umbrim aura de "expert" in ale motoarelor?

Of mizone unde esti? Ca buna era vorba aia cu ciurli burli si tare mai e de actualitate.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 12 November 2009 - 07:56 PM

0

#80 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2161
  • Inregistrat: 04-September 07

Postat 12 November 2009 - 08:11 PM

vai ce dor imi este de calculele lui amador
el cu siguranta ar fi facut ceva calcule pentru motoare si ar fi rezolvat problema :lol:

Aceasta postare a fost editata de mariandmd: 12 November 2009 - 08:11 PM

0

#81 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 November 2009 - 10:13 PM

Vezi postareamariandmd, la Nov 12 2009, 08:11 PM, a spus:

el cu siguranta ar fi facut ceva calcule pentru motoare si ar fi rezolvat problema :wub:

:D) raule!

adistul@yahoo.com
0

#82 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 186
  • Inregistrat: 17-September 09

Postat 18 November 2009 - 10:33 AM

Vezi postareamariandmd, la Nov 12 2009, 08:11 PM, a spus:

el cu siguranta ar fi facut ceva calcule pentru motoare si ar fi rezolvat problema :D

Pana la urma a testat cineva acest motor ? Sa ne impartaseasca si noua experienta. Altfel, ramanem la calcule si curbe de caracteristici si asta nu inseamna in practica nimic (aproape) ...
Exista lucruri despre care stim ca sunt imposibil de realizat pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza. (A. Einstein)
0

#83 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 November 2009 - 11:28 AM

...755/40 este testat si paratestat de multi, motorul este ok, modest ca viteza pe 12V, insa excelent la 18V , nu se arde, nu consuma mult si are forta daca este folosit pe sarcina adecvata!!!
0

#84 Useril este offline   Piticu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 17-January 09

Postat 18 November 2009 - 07:11 PM

Vezi postareaipsihi, la Nov 18 2009, 11:28 AM, a spus:

...755/40 este testat si paratestat de multi, motorul este ok, modest ca viteza pe 12V, insa excelent la 18V , nu se arde, nu consuma mult si are forta daca este folosit pe sarcina adecvata!!!

daca il folosesti la 18v ce elice este recomandata?
0

#85 Useril este offline   georgedr72 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 186
  • Inregistrat: 17-September 09

Postat 18 November 2009 - 08:10 PM

Vezi postareaipsihi, la Nov 18 2009, 11:28 AM, a spus:

Ok. Multumim de precizari.
Greseala e a mea; nu am precizat ca ma refeream la Igarashi. Daca l a testat cineva deja, ar fi ok daca ne ar impartasi si noua rezultatele. Eu mai am de asteptat pana mi apare acest motoras ...
Exista lucruri despre care stim ca sunt imposibil de realizat pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza. (A. Einstein)
0

#86 Useril este offline   nando_cobra 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 145
  • Inregistrat: 28-April 08

Postat 18 November 2009 - 10:06 PM

Vezi postareaPiticu, la Nov 18 2009, 07:11 PM, a spus:

daca il folosesti la 18v ce elice este recomandata?

de 50
0

#87 Useril este offline   Piticu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 17-January 09

Postat 18 November 2009 - 10:09 PM

Vezi postareanando_cobra, la Nov 18 2009, 10:06 PM, a spus:

de 50

multumesc
0

#88 Useril este offline   vlazar 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 08-November 09

Postat 01 December 2009 - 08:12 PM

Salutare cu respect.Urmaresc de ceva vreme topicurile si am icercat acest motor.Am comandat 3 buc. si m-au costat 60 euro , dar nu cred ca s-a meritat.L-am pus pe un navomodel de plantat orca , alimentat la 12 v cu o elicie de 42 mm in 3 pale si se incinge ( fara serpentina de racire ) dupa apoximativ 2 drumuri dus-intors la 180m. Nu am mai insistat...
0

#89 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3555
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 01 December 2009 - 08:44 PM

Foarte ,foarte ciudat ,acest motor este pus pe diferite modele mult mai mari,grele fara racire si nu se incinge ,cred ca ai niste greseli pe acolo,cit consuma in gol montat pe barca?ai pus condensatori? cit consuma in cada?
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#90 Useril este offline   vlazar 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 08-November 09

Postat 01 December 2009 - 08:53 PM

Nu am masurat consumul , greseala cred ca este pe undeva la elicie....poate prea mare pentru el....ce am remarcat este faptul ca este extrem de silentios....am sa incerc zilele urmatoare o elicie in 3 pale de 36 mm.
0

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi