navigator, la Nov 10 2009, 11:20 AM, a spus:
Pauza pentru racorirea controlerelor ca vad ca s-au incins de la supravoltare. Inchid temporar topicul ca nu pot sta toata ziua sa-l curat. Am sters deja un post util din greseala.
L-am redeschis dar daca mai vad astfel de discutii din partea noilor veniti il sterg de tot.
Vreau sa va spun la toti ca la inceput ma amuza cand un nou venit ce declara ca habar n-are de nimic, punea intrebari, i se raspundea si dupa o luna ajungea sa se creada "expert" in barcile de nadit si accesorii. Acuma, dupa atatea si atatea certuri iscate de acestia a inceput sa-mi displaca.
Mai ales cand cei care n-au alta legatura cu electronica si fizica decat un multimetru pocnitoare luat din Niro pe 10 lei sau de la taraba din piata pe 20 de lei, se apuca sa masoare in cada iar apoi dupa ce-si afiseaza aici rezultatele acestor masuratori "precise" ca si pocnitorile cu care le-au efectuat, se apuca sa inflameze forumul daca a indraznit cineva sa-i contrazica. Culmea, tot ei acuzandu-i pe cei ce incearca sa-i lumineze, ca ar fi fara bun simt. De ce? Pentru ca cei care masoara "de o viata"cu instrumente profesionale nu au rabdare sa le zica cu blandete, delicatete si multa gratie ca gresesc. Cum este
Ipsihi de exemplu.
Sau culmea enormitatii sa te legi de
pavcostel ca a avut ton poruncitor cand le-a zis sa inceteze cu aberatiile, care este o personalitate in electronica, fizica, si nu in ultimul rand in BUN SIMT. Eu ca si altii de pe acest forum ne-am simtii onorati sa ne raspunda pavcostel, chiar daca ne-ar atrage atentia ca gresim.
Dar inteleg ca e greu sa citesti regulile forumului (cati dintre cei ce au primit wanuri le-au citit?) daramite sa citesti forumul ca sa-ti cunosti colegii.
Instrumentele de 2 bani, ca orice chinezarie, sunt facute doar ca sa zici ca masoara ceva, relativ, nu precis. Suntul ampermetrului este din material prost, cu coeficient termic prost. In primele secunde cat sunt parcurse de curent mare ele se incalzesc tare si le creste destul rezistenta astfel incat caderea de tensiune masurata pe el sa fie mai mare decat ar trebui si deci si indicatia in A sa fie eronata, respectiv in plus. Asa cum zicea
Ipsihi undeva mai sus. NCH insa a gresit cand a zis ca el mai adauga inca 75%, adica tocmai pe dos. De aici probabil si diferentele intre masuratorile "expertilor"si cele ale lui Ipsihi, a carui vina este totusi ca nu are rabdare sa explice la fiecare nou venit si care se apuca de masuratori, toata aceasta teorie.
Va spun ca acum cativa ani o facea dar s-a plictisit si el s-o faca la nesfarsit. Si sa i se raspunda de sus. Si a mai facut-o si anul asta cu unii dintre voi, in particular, care au bunul simt sa nu-l atace.
Din aceasta cauza "ii tin partea" cum ma acuza cativa pe aici si nu din alte cauze.
II cer scuze lui
pavcostel pentru "primirea facuta" si-i spun ca as regreta sa nu ne mai bage in seama