manolo, la Oct 22 2009, 09:18 PM, a spus:
Adistul ,in primul rind iti urez bafta in realizarea barcutei si spor la bibileala ,problema este alta Amador ne-a aburit cu uite ,jetu ,ce viteza cosmica are si bla,bla..... fara sa prezinte si dezavantajele ,costurile ridicate ,realizare foarte precisa coca ,amplasare centrata jet ,fiabilitate jet (ala de 50 de coco) motor ,acumulatori si or mai fi si altele ,abureala curata si ii mai abureste si pe altii ,asta este problema.Apropo barcile de nadit sint un capitol separat de barcute ,vrei viteza te duci la ele,acolo se discuta la zeci de grame diferenta de greutate la o coca,este cu totul altceva.
Succesuri intinse si la final ,dupa testari etc. vrei sa ne spui o parere despre tot ce a insemnat acest model,ar fi nemaipomenit.
1.la urmatorea replica de genul asta iti promit ca ai sa ma cunosti personal,mai ales ca stam in aceeasi zona...punct.(a mai fost un mitocan care m-a luat cu aceeasi replica de cartier , si a fost la un pas sa ajung in timp util acolo..dar nu e vremea trecuta...) eu am vorbit civilizat ...sper sa cunosti notiunea...(la alte domenii mai aprofundate ca matematica sau fizica e adevarat ca nu pot enunta pretentii la tine.)
2.tu vorbesti ce ai auzit la un ,,terchea-berchea" care este influentat de un ,,producator" de navo de plantat
3.am prezentat costurile acestui model aici:in topicul Carp jet (cerceteaza inainte de a acuza)
cheltuielile pentru modelul facut de mine ar fi cam astea:
LISTA CHELTUIELI NAVOMODEL CARP JET
1-COCA FIBRA- 250
2-JET 50 euro
3-MOTOR 188
4-REGULATOR 210
5-SERVOMECANISME 130
6-ACUMULATORI 7-10 AH 300-500
7-RADIOCOMANDA 200-400
8-ACUMULATORI RC 100
9-INCARCATOR RC 40
10-INCARCATOR BARCA 30-200
11-CABLURI,CONECTORI 100
SILICON,A+B,ETC
12-VOPSEA 50
TOTAL 1600-2200 RON
This post has been edited by amador: Oct 8 2009, 12:18 PM
4. viteza ,,cosmica" nu este data de jet neaparat ci de motorul (puterea) folosit. adica : barca mea merge cu 20 km/h si consum 20 A sau poate mai mult sau mai putin (nu importa suma) si asta nu datorita jetului ci puterii(I X U)...dar intru intr-un domeniu abstract pentru unii de aici si consider ca e mai bine sa ma opresc..nu de altceva dar nu am chef sa predau retardatilor notiuni esentiale de fizica ca:Newton,Joulle,Watt....etc (facem exceptie acum de pasul si R acelei elicii.)
Pentru cele spuse la acest punct cer un vot din partea celor ce au cunostinte in domeniu ...Va multumesc!!!
5. ceea ce am scris eu sunt rezultatele testelor obtinute de mine....din care oricum nu ai inteles nimic(constat asta din ceea ce spui)
6. multi din cei dupa aici (te incluzi si tu printre ei) intaii creati un model apoi ajungeti la concluzii....eu intai am calculat ce vreaau sa obtin apoi am pus in practica si am obtinut in proportie de 80% rezultatele estimate.
7.ceea ce nu inteleg eu la cei asemanatori tie(spune-mi cu cine te insotesti ca sa iti spun cine esti...)este un lucru mai mult decat banal:de ce cauti tu sa ma convingi pe mine pe banii mei si pe calculele mele(unele poate eronate....admit...dar nu cu procente mari...caci am invatat ca nimic nu este definitiv) cand tu ai predilectii cu totul spre un alt model de barca( pe care eu ar trebui sa le accept asa cum spuneti voi...nu de altceva dar ca sa nu ma mai aleg cu ofense atat pe forum cat si pe privat de genul celei ,, v-a aburit"...) model de barca ideal pentru voi fiind cel care are doar 1 m/sec...
8. eu am ales varianta asta deoarece asa cum spune unul din cei ce ti-se alatura: pe lumea asta poti cumpara orice...mai putin TIMPUL.
9.nu am specificat nicaieri ca ar fi nevoie de o coca speciala(eu am plecat de la modelul lui ipsihi 1, am facut cateva modificari,si sa comportat excelent,ceea ce mi-a aratat ca o coca bine proiectata(asta este meritul lui)se va comporta OK indiferent de viteza,motorizare,cuplu,etc...)
10. De unde pana unde te trezesti tu sa spui:,,Apropo barcile de nadit sint un capitol separat de barcute ,vrei viteza te duci la ele"....ai decis tu sau altul ca se planteaza cu viteza (melcului)mica si ca noi ceilalti trebuie sa aprobam si sa fim exclusi dupa acest subiect?!!!
11. cand ai acris aceasta replica ai scris-o tu sau sau folosit altii de influentele divine abatute asupra ta in miez de noapte si tu te-ai trezit pe post de creator ...????!!!!!!!
Aceasta postare a fost editata de amador: 22 October 2009 - 11:08 PM
Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.