Modelism - RHC Forum: Aparat sudura in puncte - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Aparat sudura in puncte

#1 Useril este offline   woodpecker 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 12-May 04

Postat 16 June 2004 - 12:43 AM

salutare la toti

trebuie sa fac multe cutii din tabla pentru ceva si ma intereseaza cat de complicat este de facut o scula de sudura in puncte.
ce stiu pana acum e ca electrozii sunt din Cu, trebuie presati f. bine pe material si mai trebuie si vreo 5000A.

poate ma ajuta careva cu vreo idee sau cu vreun site sa ma documentez.

cu stima,
woodpecker
0

#2 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 16 June 2004 - 01:08 AM

Exceptand paginile cu produsele oferite spre vanzare de unele firme nu stiu ce mai poti gasi. Cel mult poate te incanta ideea ca merge sudura si pe la 3000A prin doua table de 1,5 mm grosime.
Tare sunt curios cum arata o schema de astfel de aparat ca dimensiunile sunt mici totusi. Pretul e invers proportional cu dimensiunile de gabarit!
Ca idee, incearca sa folosesti unul gata construit ori sa-l inchiriezi ori sa platesti direct unui sudor pentru operatie.
Sau cumpara unul. E cam 1000 euroi si daca tot muncesti la table poate iti scoti banii pe el. Adica ori sunt multe cutii si merita sa ai scula ta, ori cauta una facuta. Ca nu-i afacere rapida aia in care sa faci si aparatele. Acusica parca vad ca o sa umbli si dupa o ghilotina, dupa ceva de indoit, dupa ceva de lustruit sau vopsit... Posibil pe astea sa le ai.
Spor la treaba!
Sau mai e varianta sa gasesti de cumparat una bucata aparat, la mana a doua, pe la vreo firma...
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#3 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 16 June 2004 - 07:33 PM

Transformatorul nu ar fi mai complicat dacat unul de sudura ( normala cu electrod ), e chiar mai simplu. Problema o reprezinta cei doi electrozi cu tot cu suport. Am vazut ceva adus de prin occident la mana a doua si era 6 mil lei , cu vreo 5 tipuri de clesti (cu varfuri rezerva ).
Totusi nu cred ca este nevoie chiar de un asa mare curent (amperaj ) , eu cred ca merge la 2 - 3 V si sub 1000A
0

#4 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 16 June 2004 - 08:01 PM

Asa am fost tentat sa zic si eu privind curentul. Dupa ce am cautat putin pe net incep sa-i cred pe aia cu cateva mii de amperi. Poate nu-i cazul. Un link pentru ceva simplu: http://www.tools.sto.../?cid=46;id=962
0

#5 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 17 June 2004 - 12:57 PM

Salut woodpecker,

Am sa-ti dau cateva idei pentru ce vrei tu sa faci...nu e chiar atat de complicat precum pare. Pentru sudura in puncte se poate folosii o solutie mai ocolitoare pentru obtinerea acelor curenti foarte mari si anume un condensator...da un condensator...uite cam cum se poate face:

Se creeaza o baterie de condensatori de valoare mare...30.000uF sau daca ai de 100.000 de uf...sa zicem ca pui 2-3 astfel de condensatori in paralel...pe care ii incarci cu o rezistenta serie la o tensiune de 5-10V, poate fi si mai mica poate fi si mai mare ....valoarea o s-o obtii prin tatonare. Apoi acesti condensatori trebuiesc descarcati foarte rapid prin electrozii respectivi..care sunt in contact cu tabla respectiva...acest lucru se face cu ajutorul unor tiristoare de curent foarte mare2-3 puse in paralel. Aceste tiristoare care au un curent nominal de 100 de amperi sa zicem rzista la impulsuri de peste 1000 de amperi pentru timp foarte scurt...ei bine asta iti trebuie tie...vei comanda pe poarta tiristorul respectiv cu un impuls de o anumita latime care iti va da defapt adancimea de patrundere in tabla respectiva a sudurii...adancimea este data si de valoarea tensiunii pe care o descarci prin tiristorii respectivi...folosind aceasta metoda eviti sa produci scanteie atunci cand atingi tablele alea de electrozii care sunt deja alimentati. In cazul de fata electrozii sunt deja in contact cu tablele..tablele sunt in contact una cu alta...si nu faci decat sa comanzi cu impulsul respectiv tiristorii...astia devin ON si iti descarca condensatorii respectivi cu un impuls de curent care poate ajunge usor la valori de mii de amperi...totul depinde de cat de groase sunt firele, de cat de buni sunt electrozii, de cat de bine bagi si scoti din conductie tiritorul (cat de bune sunt fronturile de comutatie)....etc...te-ai cam prins..nu?

Succes.
0

#6 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 17 June 2004 - 02:40 PM

Saru'mana pentru informatie! Merge studiata problema.
Am eu o intrebare ca n-am prea lucrat cu tiristori...
Ziceai ceva: "...vei comanda pe poarta tiristorul respectiv cu un impuls de o anumita latime ... "
Cum e faza cu latimea impulsului de comanda ca eu stiam ca daca il faci sa conduca poti sa si anulezi impulsul de comanda ca tot aia e, adica el conduce in continuare si nu mai poti sa-l "opresti" daca tensiunea la bornele lui nu scade sub o anumita valoare. Ori gresesc ori imi scapa ceva. Ce importanta mai are latimea impulsului din moment ce tiristorul a intrat in conductie?

Si daca tot n-am avut treaba nici cu condensatoarele sa mai pun o intrebare: ca se inmagazineaza energie cam banuiam si ca toata se consuma in timp scurt se intelege. Efectul s-ar parea ca-i cel dorit: sudarea tablelor. Pana la urma, concret, prin electrozi trece curent mare sau e vorba doar de tensiune mare? Tensiunea cred ca nu poate fi mai mare decat cea de alimentare ca nu-i David Coperfield prin preajma. Nu-i gluma, chiar m-ar interesa si pe mine problema ca tot am ocazia. E drept ca daca n-as fi coplesit de LENE as cauta in cartea de fizica de-a X-a la capitolul "Condensatorul"... Faza cu condensatorul am mai auzit-o la lipirea staniolului sau a tablelor foarte subtiri, dar nu credeam ca tine si la ceva mai gros. Tare ti-as fi recunoscator daca m-ai lamuri cumva! Eu zic ca n-ar trebui sa lipseasca de pe la noi o masina de injectat mase plastice, un aparat de sudura in puncte, unul pentru sudat aluminiu si niste scule pentru prelucrari mecanice asa ca tot sprijinul celor care incearca!

Multumesc!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 17 June 2004 - 02:41 PM

0

#7 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 13-January 03

Postat 17 June 2004 - 02:42 PM

Foarte calumea teoria.
Nu iti faci pomana si cu o schema? Daca tot ai inceput treaba.

De unde pot sa iau un transformator asa mare?

Uite un site interesant si are si forum www.sudura.ro
0

#8 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 17 June 2004 - 06:15 PM

Varianta cu incarcarea condensatoarelor de capacitate 100mF nu cred ca merge , este prea putin. Faza cu tiristorul nu tine , mai degraba cu ceva MOS FET-uri mai tari in paralel dar nu prea are sens. Dar daca cineva incearca cu ceva condensatori , eu zic sa le puna in paralel cu o baterie de masina ( 12V/65Ah ) , astfel se va cumula curenti foarte mari (numai de la baterie sunt vreo 200A sau poate chiar mai mult la cele straine ) care posibil sa faca treba.
0

#9 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 18 June 2004 - 08:39 AM

Am spus de tiristoare pentru ca am vazut odata o astfel de schema pe undeva...e nevoie intradevar de un mod in care sa inchizi tiristorul respectiv...cand am zis impuls m-am referit la perioada in care trece curentul respectiv...cred ca daca o sa cauti pe internet sigur o sa gesesti solutii pentru acest lucru...metoda asta cu impul de curent de valoare mare inlocuieste un transformator baban care sa dea asemenea curent...gandeste-te ca acel transformator trebuie sa livreze o putere de 2000Ax5v=10000W (sa zicem) adica vreo 10KW...asta inseamna cam 45A la 220V... iti cam sar sigurantele din tablou daca nu cumva se incing firele din perete. Chestia cu condensatorul merge pe principiul ca il incarci incet...in cateva secunde sa zicem...si il descarci foarte foarte repede...daca ai sa faci un calcul matematic ai sa vezi ca in momentul comutatiei, in cazul IDEAL, curentul care trece de borna + la borna - a condensatorului este INFINIT...binenteles ca tu nu poti avea un front de comutatie IDEAL (impuls Dirac)..ci impulsul tau are o panta...asa ca acel curent are o valoare finita datorita faptului ca in momentul in care dispozitivul de comutatiei (tiristor, Triac, MOSFET) incepe sa conduca pana in momentul in care a ajuns la saturatie el consuma din condensatorul ala...si mai sunt si firele, electrozii, prin care mai trece curentul respectiv care diminueaza valoarea curentului prin caderea de tensiune de pe ele...am sa caut schema aia si am sa incerc sa o fac sa ajunga la tine.
Mi e o chestiune...tiristoare de curenti dinastia se mai gasesc prin targ...sunt destul de babani...au anodul sub forma de sufa de cupru de 10mm diametru..iar ei au cam 5 cm diametrupe 5 cm grosime, etc. MOSFET-uri de dimensiunea asta sigur nu gasesti...sau daca gasesti costa de usuca.
Apoi mai e o chestiune...cu bagarea si scoaterea din conductie...nu imi mai aduc aminte dar acolo in schema aia erau mai multi tiristori dinastia..care se comutau pe rand parca...e foarte demult de cand am vazut acea schema dar am sa incerc sa ma uit dupa ea si macar ideea sa o punem la punct...

Succese.
0

#10 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 18 June 2004 - 09:27 AM

Pare ca-i bine ce zici. Bag la cutiuta si incep sa caut. Diode cat pumnul am mai vazut dar dupa tiristoare nu mi-a dat prin minte sa arunc cu privirea. E bine de stiut. Multam fain!
0

#11 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2004 - 03:16 PM

Timpul de descarcare a condensatoarelor e prea scurt pt a face treaba , deci nu mai e nevoie de nici un element de comutare pt a-l micsora mai mult. Se mai pune problema rezistentei interne in cazul descarcarii la condensator , care nu e tocmai de neglijat daca ne raportam la tensiuni asa de mici.
Dar ca o concluzie finala in urma unor calcule simple , nu ar ajunge nici macar 1F (chiar am condensator de acesta pe acasa) pt a suda doua table de Fe subtiri cat un staniol de ciocolata(parerea mea) .
0

#12 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 18 June 2004 - 03:22 PM

de curiozitate
ce dimensiuni are condensatorul de un farad???
si la ce tensiune este??
flying is my life...
0

#13 Useril este offline   woodpecker 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 18 June 2004 - 03:37 PM

deci.....

mersi in primul rand celor care s-au obosit sa raspunda.

am gasit sa sudez tablele...la pretul de 160.000 ora
(adica pot sa sudez cate table vreau intr-o ora si dau numai 160.000)

chestia cu C-ul cade, ca sudura in sine dureaza cam 2 sec de punct (la o tabla de 1.5+1.5).

electrozii sunt din cupru, prin ei trece apa, recirculata cu o pompa si tensiunea e de 3.2 V.
amperajul nu am avut cu ce sa-l masor.

Scula e germana si cred ca are vreo 200 de ani ( e primita de la ajutoare).

plus ca traful (sau ce este inside) e destul de mic, are cam 150x350x500.

mai sap, poate il conving pe muncitorul de acolo sa ma lase sa fac niste poze

cu stima,
woodpecker
0

#14 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 June 2004 - 08:09 PM

SILVIU66, la 18 Jun 2004, 15:22, a spus:

de curiozitate
ce dimensiuni are condensatorul de un farad???
si la ce tensiune este??

este foarte mic , la tensiune de 5V si e recuperat de pe la ceva aparat video unde a folosit pt mentinerea ceasului in timp ce aparatul era scos din priza.
0

#15 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 June 2004 - 08:14 PM

momentan nu-l gasesc pe cel de 1F dar expun o poza cu unu de 3.3F/2.3V pe care-l am la indemana

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: img007.jpg

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 19 June 2004 - 08:15 PM

0

#16 Useril este offline   One 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 192
  • Inregistrat: 22-July 03

Postat 29 July 2004 - 10:16 AM

Sunt de acord si eu cu ideea ca daca nu iti scoti banii pe aparat, nu are rost sa iti bati capul. Mai bine aplezi la cineva care are asa ceva. Astea sunt aparate care de obicei sunt in productie in mod continuu, ca tre' sa isi scoata banii, ca nu sunt ieftine si nici simplu de realizat. Faza cu condensatorii nu cred ca tine, ca sudura in puncte dureaza o fractiune de secunda, dar o fractiune destul de mare. Metoda se foloseste in constructia de automobile, de exemplu, unde se lucreaza... pe banda. Ce cutiute ziceai ca vrei sa faci? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
Nu poti apela la o alta metoda? Un negru care sa iti sudeze normal (si ieftin)? Sau nituire?
Pentru a inventa ceva ai nevoie de o imaginatie bogata si o gramada de gunoi. Thomas A. Edison (1847 - 1931)
0

#17 Useril este offline   One 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2004 - 10:21 AM

http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif Am scris mesajul dupa ce am citit abia prima pagina :D
Pentru a inventa ceva ai nevoie de o imaginatie bogata si o gramada de gunoi. Thomas A. Edison (1847 - 1931)
0

#18 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 13-January 03

Postat 29 July 2004 - 04:58 PM

Da bre pentru a suda in puncte iti trebuie un amarit de traf. Trebuie sa aibe cam 2 volti si cateva zeci de amperi. Conteaza forte mult si electrozii care ai folosesti.
Un traf ieftin care sa scoata atiti amperi cati ai nevoie este destul de mare.
Daca folosesti un traf cu tole E+I este mult mai bun deci trebuie sa aibe si miez solid. Mai conteaza mult si materialul din care sunt facute tolele. Daca sunt aproape din fier mort atunci iti iese un traf imens. Daca ai tole de calitate adica care sa aibe siliciu mult in compozitie atunci este un conductor bun si iti iese un traf mic care face aceiasi treaba. Tolele cu siliciu mult se rup repede adica sunt un fel casante. La un traf mai scump adica de calitate pentru sudura in puncte este de vreo 15-15-15 cm.
Trebuie sa faci traful supradimensionat si ai loc ca in secundar iti trebuiesc cateva spire ca nu ai decat 2-3 volti deci ai unde sa bagi sirma.
0

#19 Useril este offline   woodpecker 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 30 July 2004 - 07:57 PM

One, cutiile sunt pentru niste distribuitoare de semnal...si am gasit acel negru......ies cam 40 de cutii pe ora.

deci....vorba aia, ca sa fac eu scula....trebuie sa bag cel putin 2 mil in ea.
...la 4.000 cutia ....ar trebui sa fac 500 cutii si nici nu sunt sigur de reusita experimentului.

oricum, o scula de asta e perfecta intr-un atelier, la sudat table.Dupa sudura suprafetele sunt perfecte...nu se observa nimic.

Acum ma chinui sa sudez niste piulite M8 de aceeasi tabla.....si nu prea imi iese (nu am deloc treaba cu sudura).Are cineva vreun sfat ???

cu stima,
woodpecker
0

#20 Useril este offline   One 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 31 July 2004 - 10:10 AM

Daca nu gasesti iarasi un aparat de sudura misto :huh: (am vazut niste aparate finute care sudau in gaz inert si ieseau niste suduri impecabile) si nu iti trebuie o rezistenta asa mare, poti sa incerci sa le lipesti cu epoxi (Bison pentru metal, cu rezultate mai slabe-Poxipol).

Aceasta postare a fost editata de One: 31 July 2004 - 10:13 AM

0

#21 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 31 July 2004 - 06:32 PM

Daca este doar ca sa tina o piulita... nu poti folosi sistemul de la automobile ( acea tablita care tine piulita sa nu cada. Sunt la Moto Velo ) sau sa le lipesti cu cositor ? Sau incearca cu alama. Pe aici sunt niste recipienti... cu ceva si alamesti fara oxigen. Dar este mai scump. Cam 60 CAD unul. Tot primele doua variante...parerea mea.
0

#22 Useril este offline   woodpecker 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 05 August 2004 - 01:20 AM

.....mda, as incerca cu BISON........dar nu mi se pare o solutie asa 'eleganta'.....Mai ales ca de suruburi se va strange serios...........nu stiu cata siguranta va oferi 'lipiciul ' ala.

oricum , mersi pentru idei, merita incercat.

cu stima,
woodpecker
0

#23 Useril este offline   iulian1609 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 31-October 04

Postat 16 January 2005 - 07:51 PM

saluatre pentru a suda piulitele cred ca iti trebuie un aparat de sudura de tip MIG/MAG sau un aparat de sudura care sudeaza cu electrod invelit dar in curent continuu pt mai multe informatii viziteaza www.sudura.ro
0

#24 Useril este offline   danPop 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 30-July 07

Postat 30 July 2007 - 06:08 PM

Acum depinde cat de groase sunt piulitele .
Pentru ceva micut poti sa incerci cu un aparat de sudura in puncte modular .
Daca treci pe MIG/MAG cam creste pretul. Uite un exemplu aici.
Si cheltuielile nu se opresc aici pentru ca ar trebui sa folosesti argon ca sa iasa totul super.
Ce-i drept ca poti sa folosesti si varianta cu "corgon" sau chiar direct cu co2 si sarma de 0.6-0.8 .
Trebuie sa te documentezi mai intai ca sa vezi exact ce varianta de aparat e buna pentru tine, mai ales ca investitia poate sa fie maricica.
0

#25 Useril este offline   b38lea 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 407
  • Inregistrat: 29-June 05

Postat 01 August 2007 - 11:24 AM

buna
Cred ca prin 1995 am construit un aparat de sudura in puncte .
Am folosit un traf de sudura obisnuit (in primar ) iar in secundar am facut o spira din banda de cupru de 5mm x 40 mm si sudam tabla pana la 2mm . Pentru ca punctele sa iasa uniforme am pus in primar un releu de timp si a iesit foarte bine.
Cu stima
0

#26 Useril este offline   Leos 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 16-February 08
  • Location:Sector 4, Berceni, București, România, Europa N-V, Terra :)

Postat 01 May 2010 - 01:18 AM

Vezi postareab38lea, la Aug 1 2007, 12:24 PM, a spus:

buna
Cred ca prin 1995 am construit un aparat de sudura in puncte .
Am folosit un traf de sudura obisnuit (in primar ) iar in secundar am facut o spira din banda de cupru de 5mm x 40 mm si sudam tabla pana la 2mm . Pentru ca punctele sa iasa uniforme am pus in primar un releu de timp si a iesit foarte bine.
Cu stima

MAaaamaaaa mancami-assss .... ciorba de pranz sa mi-o mananc ...

cea mai tare si rapida solutie ... mai ales ca a fost construita cand aveam eu 8 ANI :D) cls a 2-a ... :->

intr-o alta ordine de idei ... ca tot suntem la suduri ...
Aveti cumva idee cum as putea sa sudez o sarma de cupru de 0.5 de una mai mare? gen 1, 2 sau chiar 3, ori multifilara?

Am nevoie sa lipesc la o bobina de motor brushless o sarma noua si nu imi trece nimic prin cap in afara de o sudura in punct, sau pur si simplu sa folosesc aparatu' de sudura normal din dotare :D. Daca aveti si alte idei .... :D
0

#27 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 01 May 2010 - 03:50 AM

In primul rand iti urez bun venit. Sper sa te simti bine aici si sa ramai.
In filmuletul de mai jos ai sa vezi, alaturi de multe alte realizari de exceptie ale francezului genial, un aparat de sudat in puncte:
http://www.dailymotion.com/video/x3wrzo_fa...mpe-triode_tech
Bafta.
0

#28 Useril este offline   Leos 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 May 2010 - 12:15 PM

DAAaaaaa .... @-) =P~ ce pusca mea sa mai zic ... m-a lasat :D si nu stiu care parte e aia mai smechera ... faptul ca poate face lampi sai ca poate sa faca orice? :-/ :D)

da as vrea si eu o solutie la problema mea ... un video ceva ... o referinta ... ca am nevoie pt bobina aia sa o lipesc de un fir mai lung dar si de alta ... ca am uitat sa mentionez treaba asta :D

Aceasta postare a fost editata de Leos: 01 May 2010 - 12:23 PM

0

#29 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 01 May 2010 - 12:42 PM

Vezi postareaLeos, la May 1 2010, 01:15 PM, a spus:

da as vrea si eu o solutie la problema mea ... un video ceva ... o referinta ... ca am nevoie pt bobina aia sa o lipesc de un fir mai lung dar si de alta ... ca am uitat sa mentionez treaba asta :D

Solutia la problema ta e sa fixezi mecanic cat poti de bine cele doua capete ale sarmelor (sper ca iti permite gabaritul) si sa cositoresti cu incredere. Fiind un motor la care partea bobinata este fixa, nu exista riscul pe care-l stii de la alte tipuri de motoare. In functionare nu se va atinge tempertura la care se topeste aliajul de lipit. Teoretic ar fi posibil, dar se ard altele mult mai devreme si topirea cositorului ar fi ultima ta grija. Daca chiar vrei, cauta un aliaj cu punct de topire ceva mai ridicat. O alta posibilitate ar fi sertizarea capetelor intr-un tub metalic, prin presare. Solutii exista.

Pana sa rezvi problema cu lipirea firelor, rezolva problema limbajului pe forum. Ma mai ia si pe mine valul, mai sar calul si eu cu cate o expresie, dar pentru asta cam iau penalizari. Avantajul meu e ca o fac rar, penalizarile eu mi le dau si alt moderator mi le sterge. Nu stiu daca o sa beneficiezi de acelasi tratament inca de la inceput.
Dezavantajul tau e ca ai exagerat de doua ori, in doua mesaje. In ritmul asta, merg pe urarea lui dan_mitea:
"Sper sa te simti bine aici si sa ramai." Citeste si "printre randuri", stiu ca poti.
Mult succes in tot ce faci!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 01 May 2010 - 12:46 PM

0

#30 Useril este offline   Leos 

• Incepator
  • PipPip

Postat 18 May 2010 - 07:40 PM

Oficial:

Imi cer scuze daca am jignit pe cineva.

On:

Am intrat aici in speranta ca poate gasesc niscaiava calcule ceva, sau poate cineva a incercat ceva cu un condensator mai mult gen super urias-o/gigantic, decat unul conventional si obisnuit care il gasesti prin magazine des ... Da nu-i nimic ... nu e timpu' pierdut.

Zic de condensator deoarece un prieten de al meu mi-a povestit o data ca atunci cand a trebuit sa isi monteze un calorimetru (sau repartitor, cum ii mai zice, a trebuit ca nenea ala instalatoru' sa ii dea cateva puncte de sudura, pt ca nu ar fi avut cum altfel, deoarece el are calorifere noi din aluminiu. Si nenea ala, instalatorul, avea in geanta un condensator supradimensionat conectat la niste fire, unu pt masa si altu pt punct.

Si cam asta e toata povestea. Eu sunt curios cam de cat ar fi putu fi acel condensator si cam ce calcule ar putea exista pt a stabili toate detaliile procesului tehnologic de sudare in punct cu un condensator. Gen: Temperatura T - dimensiunea Alfa + capacitatea condensatorului Cμ sau Cp, sau ceva asemanator.
Si ipotetic daca ar exista formulele astea ... ar fi ceva. Macar fac niste probleme, sau ceva exercitii de imaginatie.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu