Modelism - RHC Forum: Aparat sudura in puncte - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Aparat sudura in puncte

#31 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 18 May 2010 - 07:51 PM

Salut
Conductorii de cupru unul de altul nu poti sa le sudezi cu un aparat de sudura in puncte.
Merge prin cositorire , alamire , sudura cu electrod de cupru sau cu electrod aliaj aluminiu durafix. Sau pur si simplu se pot strange mecanic unu de altul prin matisare sau cu ajutorul unui tub de alama, daca locul permite ..

Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 18 May 2010 - 07:57 PM

0

#32 Useril este offline   pescar 40 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 17-May 10

Postat 18 May 2010 - 09:03 PM

piesele din Cu-Cu se pot braza cu aliaje gen:cositor,cupru fosforos,alama,argint etc.Piesele din aluminiu se pot braza cu durafix sau se pot suda cu electrod invelit cu pasta(obisnuit) ,sudura mig-mag sau argon.La aparatul argon vom avea nevoie de un aparat cu impulsuri specializat sudurii argon a aluminiului.Acele impulsuri impiedica formarea oxidului,aceea pelicula de oxid pe care aluminiul o face la suprafata si care este vinovata de problematica ridicata de acest material la sudura.
0

#33 Useril este offline   Omu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 16-April 04

Postat 13 June 2010 - 09:18 AM

Cu-Cu se poate suda cu ajutorul tehnologiei TIG\WIG, problema apare in momentul in care se sudeaza ceva subtire la ceva gros(tabla subtire la tabla groasa, fir subtire la fir gros) datorita diferentelor de marime firul mai subtire se comporta ca un material de adaos(se topeste cam instantaneu si formeaza o bila la capat, maiestria apare in momentul in care reusesti sa topesti si firul gros si inserezi bila de la firul subtire in topitura de la firul gros.
Personal am reusit sa sudez tabla de Cu de 0.8-1mm (mi-am facut niste duze pentru o statie de lipit cu aer cald facuta in regim de amator).
Acum, problema sudurii in puncte, este relativ simplu de facut, trebuie un transformator mare(cred ca cel mai simplu este sa folosesti un traf de sudura din comert, la care se scoate secundarul care este dimensionat pentru o tensiune de 50-70V in gol si 100-150A si in loc se face un secundar care sa scoata 3-10V si 1000-2000A. Avand in vedere ca din cate stiu eu Cu suporta o densitate de 3A/mm2, pentru 1000A ai nevoie de un conductor de Cu cu diametrul de 20mm(suprafata in sectiune 333mm2), si miezul transformatorului sa suporte 3-4Kw putere.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu