Postat 13 June 2010 - 09:18 AM
Cu-Cu se poate suda cu ajutorul tehnologiei TIG\WIG, problema apare in momentul in care se sudeaza ceva subtire la ceva gros(tabla subtire la tabla groasa, fir subtire la fir gros) datorita diferentelor de marime firul mai subtire se comporta ca un material de adaos(se topeste cam instantaneu si formeaza o bila la capat, maiestria apare in momentul in care reusesti sa topesti si firul gros si inserezi bila de la firul subtire in topitura de la firul gros.
Personal am reusit sa sudez tabla de Cu de 0.8-1mm (mi-am facut niste duze pentru o statie de lipit cu aer cald facuta in regim de amator).
Acum, problema sudurii in puncte, este relativ simplu de facut, trebuie un transformator mare(cred ca cel mai simplu este sa folosesti un traf de sudura din comert, la care se scoate secundarul care este dimensionat pentru o tensiune de 50-70V in gol si 100-150A si in loc se face un secundar care sa scoata 3-10V si 1000-2000A. Avand in vedere ca din cate stiu eu Cu suporta o densitate de 3A/mm2, pentru 1000A ai nevoie de un conductor de Cu cu diametrul de 20mm(suprafata in sectiune 333mm2), si miezul transformatorului sa suporte 3-4Kw putere.