Modelism - RHC Forum: Telemetrie - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4

Telemetrie Transmisia de date in modelism

#91 Useril este offline   bilutza 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 35
  • Inregistrat: 29-January 03

Postat 07 February 2003 - 02:19 PM

Ok! Cred ca te-ai prins ca sunt un posibil modelist. Nu de alta dar e cam scumpa distractia.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: schema.jpg

Demontez orice!
0

#92 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 07 February 2003 - 02:21 PM

...bestiala ideie! Poti adapta o capsula aneroida pentru teste?

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 07 February 2003 - 02:22 PM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#93 Useril este offline   bilutza 

• Incepator
  • PipPip

Postat 07 February 2003 - 02:39 PM

Eu ma gandeam la un burduf de plastic ca la jucarii, daca nu-l ataca conbustibilul. Nu vreau sa va ofensez cu prostii.
Da' stati online?
Demontez orice!
0

#94 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 February 2003 - 02:59 PM

e OK orice burduf...vasuse-m ca esti craiovean (oltenii astia...) si ca atare poti avea acces (sau nu) la altimetre, de la uzina...ele au capsula aneroida (cu burduf metalic...tombac)!

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 07 February 2003 - 03:00 PM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#95 Useril este offline   bilutza 

• Incepator
  • PipPip

Postat 07 February 2003 - 03:29 PM

Alea sunt mici, grele, au cusa de mica si constanta eastica mare. Ca sa mearga la modelism ar trebui ceva de la planoare.
Demontez orice!
0

#96 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 February 2003 - 03:33 PM

...ok...eu vorbeam de experimentul in sine!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#97 Useril este offline   Malkovitch 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 61
  • Inregistrat: 19-December 02

Postat 21 April 2003 - 10:36 AM

Combustibilul, este opac sau transparent?
Exista, la un pret modic, ansambluri emitator receptor cu led ir, de foarte mici dimensiuni (cam ca cele din mouse-ul de calulator).
Exista apoi posibilitatea de a monta un mic tub care, pe principiul vaselor comunicante va replica nivelul din rezervor si va servi de elment de intrerupere a fasciculului ir.
O sa incerc sa fac o poza si sa o postez aici.
Malko
[...sunt curios si de aceea am nasul in bandaje...
0

#98 Useril este offline   dulfi 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 13-April 03

Postat 06 May 2003 - 01:39 PM

Salutare zburatori,

Este foarte interesanta idea cu masurarea combustibilului in rezervor. Am si eu 2 idei cum s-ar putea face:

:D prima ar fi cu un senzor ultrasonic care sa calculeze volumul incintei (rezervorului). Cand calculele arata ca este prea mare volumul (rezervor gol)atunci se da semnalul.

:D sau ar mai putea fi masurata cantitatea cu un senzor de presiune (cand se goleste rezervorul presiunea se modifica, POATE, NU STIU, poate zic prosti)

treaba cu electronica este simpla. sunt o gramada de uC mici, ce consuma asa de putin ca nici nu se simte la bacterie.

Astept raspunsuri
0

#99 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 May 2003 - 02:10 PM

dulfi, la 6 May 2003, 13:39, a spus:

:D sau ar mai putea fi masurata cantitatea cu un senzor de presiune (cand se goleste rezervorul presiunea se modifica, POATE, NU STIU, poate zic prosti)

Exista rezervoare care lucreaza atmosferic dar sunt si rezervoare care sunt sub presiune, iar aceasta variaza cu turatia. Rezervoarele presurizate deci nu prea merg masurate barometric!

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 06 May 2003 - 02:35 PM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#100 Useril este offline   One 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 192
  • Inregistrat: 22-July 03

Postat 25 July 2003 - 09:27 PM

Ati incercat sa masurati permeabilitatea magnetica a combustibilului? Ma gandesc la o bobina plasata in jurul rezervorului ( care, evident, trebuie sa fie din plastic). In momentul cand combustibilul se consuma, inductanta bobinei se apropie de cea a rezervorului gol. Cu un circuit oscilant format din bobina rezervorului si un condensator se genereaza o frecventa. Aceasta frecventa va fi prelucrata. (Se poate scade dintr-o frecventa de referinta, astfel incat la rezervol gol frecventa sa fie zero). Eu nu am facut aeromodele pana acum, dar de mult m-am gandit cum se face la aeromodelele acrobatice ca nu intra aer pe conducta de combustibil. Am vazut pe niste reviste ca se ataseaza o greutate in capatul sorbului, astfel incat acesta sa cada mereu in combustibil. Atunci mi-a venit o idee (poate a mai venit si altora). De ce nu se face un rezervor elastic? De exemplu, dintr-un balon de cauciuc. Acestuia ii poti masura si volumul si astfel afli cat combustibil mai ai. Inca ceva: de ce spuneti "am incercat toate variantele"? Niciodata nu se stie cand mai apare cineva cu o idee. Si dupa aceea ideea poate fi dezvoltata de altii.
Pentru a inventa ceva ai nevoie de o imaginatie bogata si o gramada de gunoi. Thomas A. Edison (1847 - 1931)
0

#101 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1020
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 25 July 2003 - 09:34 PM

Salut,

un oscilator in apropierea receptorului ? ar putea crea probleme receptorului.

Un rezerzor elastic sta permanenat sub presiune. Deci motorul se inneaca deja in timp ce uplu rezervorul.

Rezervoerele stau sub presiune, dar variabila in functie de turatia motorului.

CF4U
Mesterica, pe ce pune mina strica.
0

#102 Useril este offline   One 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 25 July 2003 - 09:40 PM

Ai dreptate cu oscilatia. Nu nevoie ca rezervorul elestic sa stea sub presiune. Elasticitatea este foarte mica. Am spus rezervor elastic, adica am vrut sa spun care isi modifica forma, nu e rigid. Poti pune o punga. De ex. o punga de la perfuzii. Sau una construita de tine. Ma mai gandesc la ideea cu bobina, poate o mai raschetez. Mersi ca mi-ai deschis mintea.
Pentru a inventa ceva ai nevoie de o imaginatie bogata si o gramada de gunoi. Thomas A. Edison (1847 - 1931)
0

#103 Useril este offline   KRI 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 04-February 03

Postat 26 July 2003 - 03:17 PM

nene daca pierzi elasticitatea la rezervor nu mai ai presiune la carburant, ceea ce inseamna ca trabuie sa bagi gaze arse retur in rezervor de unde rezulta ca nu-si mai modifica forma, dar isi modifica greutatea, poate vrei sa o masori pe asta pina la urma, oricum foloseste doi senzori si compune fortele pentru a obtine ceva real.
0

#104 Useril este offline   One 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 26 July 2003 - 04:53 PM

Pai merge si cu presiune si fara. Daca iti trebuie presiune ii dai presiune. Daca ai o punga cu apa si apesi pe ea, inauntru se face presiune. Daca nu, nu. Trebuie sa desenez?
0

#105 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 13-January 03

Postat 27 July 2003 - 02:01 PM

Nu trebuie sa mai desenezi tu ca am desenat eu.
Cred ca ceva de genul asta vrea sa faca (poza de mai jos).
Nu inteleg cum vrea sa masoare nivelul.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: rezervor.jpg

0

#106 Useril este offline   One 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 July 2003 - 08:00 PM

Multumesc ca m-ai ajutat cu desenul. Sincer sa fiu am incurcat putin borcanele. Nu am venit cu o idee completa, ci cu o imbunatatire si asteptam sa mai completeze cineva cu o metoda de a masura deformarea balonului. Ideea cu balonul mi-a venit ca urmare a faptului ca imi puneam problema ca sorbul sa nu ia aer. S-ar putea ca pana la urma sa ajung tot la ideea cu burduful, pe care a prezentat-o cineva. Dar eu am adus in discutie punga (balonul) pentru ca e mai usor de gasit. . Cred ca metoda are o gramada de erori, dar se mai poate rascheta. O alta idee ar fi sa construiesti rezervorul sub forma unui cilindru cu piston. Acesta sa se miste foarte usor, dar sa nu scape combustibil pe langa el si sa-i poti aplica presiune daca vrei. Masurand deplasarea pistonului, ai cantitatea de combustibil consumata. Metoda are avantajul de a nu fi influentata de pozitia avionului.
Scuze ca nu prezint solutii complete, dar in colectiv de multe ori o scanteie declanseaza explozia. Exista o metoda de a descoperi idei noi: "brainstorming". Aceasta metoda presupune incurajarea mai multor persoane de a veni cu idei, chiar daca aceste nu debiteaza intotdeauna idei bune. Se face o lista si de acolo se pleaca spre varianta optima. Trasatura centrala a acestei metode este ca, cel putin intr-o prima faza, ideile nu se critica, pentru a nu descuraja pe autor sau pe ceilalti.
Poate ideea mea nu e buna, dar cred ca daca fiecare spune ce-i trece prin cap, s-ar putea ca pana la urma sa gasim o solutie la care nici nu ne-am gandit si pe care nici nu o visam.
0

#107 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 13-January 03

Postat 28 July 2003 - 12:39 PM

Acum ceva timp eu cu un prieten am dezvoltat ideea cu cilindrul si cu pistonul. Acesta chiart facude un prototip de rezervor si mergea chiar frumos pe bancul de probe dar din cauza timpului acest experiment a ramas in aceiasi faza.
Eu mai am cateva idei dar vreau intai sa le aplic ca majoritatea au venit cu o gramada de idei si nimeni nu a facut ceva concret asa ca astept pana fac ceva si sa vin cu o solutie practica " uite asta este aparatul, functioneaza asa si cand ajunge la faza X nu mai functioneaza" Si acum restul completeaza cu idei pentru remedierea problemei. Eu asa zic ca trebuie luata problema.
Cum ziceam mai inainte mai puneti si mana la treaba ca pina acum numai ati vorbit. :)
0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu