afacere cu ULM-uri care e situatia pe piata romaneasca ?
Postat 04 June 2004 - 09:10 AM
Stiti cumva daca in tara ofera cineva servicii comerciale cu ajutorul ULM-urilor ?
Ma refer la : zbor de agrement, servicii publicitare, servicii in agricultura.... etc.
Construieste cineva in Romania ULM-uri pentru vanzare in tara sau in afara ? Daca da, cam ce caracteristici au si care sunt preturile ?
Pe de alta parte, se ocupa cineva la modul serios de import ULM-uri pt vanzare pe piata interna sau adus aparate la comanda ?
Merci.
Postat 04 June 2004 - 09:52 AM
ULM se construiesc la Bacau: Festival - la aerostar si Preety Flight la un privat.
Au fost cativa care au incercat sa importe ULM-uri dar fiind piata slaba nu au facut nimic. Pt. pendulare e ceva mi bine, dar nu este o afacere. Este un reprezentant Apollo, eu reprezint Air Creation.
Daca vrei ceva spune si te ajutam. 3 ax sau motodelta, noi sau second. Nix problem.
Big.
Postat 05 June 2004 - 10:23 AM
Eu ma gandeam la un aparat mai putin pretentios si mai ieftin, ceva semicarenat eventual chiar cu aripa de panza, pe structura de dural, cu 2 locuri, dar care sa fie adaptabil si la montare de rezervoare pentru stropiri (200l sa zicem). Oricum, o sa-mi structurez putin ideile si voi reveni cu niste dorinte mai concrete, deocamdata doar "sondez".
Big, spui ca "sunteti mai multi care oferiti lucru aerian cu ULM-uri". Si spui ca piata e foarte slaba. Dar cum va faceti cunoscute serviciile ? Eu tocmai de-asta am intrebat, pt ca nu stiu starea pietei, in speta ce ofertanti sunt. Stiu doar de Avias.
Postat 05 June 2004 - 10:54 AM
Citeaza
...macar asa de curiozitate, de ce vrei sa pui si rezervoare pt. stropit? Cu rezervorul de 200l, poti doar spune ca te afli in treaba (sau este un mod bun de-ai spune nevestei ca ai de lucru http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif!), te gandesti poate sa stropesti pe suprafete mici, dar eu iti spun de pe acum ca nu e rentabil...
Eu zic sa separi agrementul de stropitul culturilor, sunt cei de la aviatia utilitara cu scule speciale pt. asa ceva (AN-2)... parerea mea...
Oricum succese in initiativa si tine-ne la curent!
Baftodelo-delo!
Postat 05 June 2004 - 11:57 PM
@Silfax: am facut stropiri si vreau sa-ti spun ca exista solutii ecologice, cu substante foarte bune, si eficiente si cu concentratie adecvata. Iti spun sigur ca si cu 200kg de lichide faci treaba foarte buna. E vorba de stropit nu de irigatii!
bigAgricultoruInaripat
Postat 06 June 2004 - 12:39 AM
Postat 06 June 2004 - 09:09 AM
big
Aceasta postare a fost editata de Big: 06 June 2004 - 09:18 AM
Postat 06 June 2004 - 09:37 AM
Idei ar fi, dar inca nu stiu pe nimeni sa riste o investitie in domeniu, mai ales ca asa cum spunea si Big, segmentul de piata este ingust, iar ceea ce se gaseste acum gata de zbor la noi, ar acoperi cererea... numai sa fie cerere!
Postat 06 June 2004 - 05:12 PM
Iata dovada ca Big are dreptate...
http://www.airplane....701_AG_stol.htm
tot aici gasesti si un tabel comparativ cu costurile...
Postat 06 June 2004 - 05:39 PM
ca sa faci bani cu stropitu'
1)trebe sa ai un ultra light
2)tre sa stai la ""tara""
3)tre sa ai imprejurul tau cateva ferme private mari care doresc acest serviciu(si evident platesc)
4)restu (licenta de pilot pt ul ,licentza sa cumperi si sa ""desantezi"" substante chimice,intretinere,combustibil,un oarecare teren denumit si aerodrom,etc)
5)sa scoti si un profit din urma stopitului ca altfel... pasiune,pasiune da te duce direct in faliment!
6)pana o sa ajungem sa avem aceste ferme puternice private nu cred ca o sa se miste mare lucru
7)din 2007 s-ar putea sa fim obligatzi sa stropim culturile cu ce spun EI si atunci ferice de cei care au anticipat aceasta problema.O sa rasara micile sereleuri de stropit campuri (din aer) ca ciupercile....
fac pariu!!!
Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 06 June 2004 - 05:40 PM
Postat 06 June 2004 - 06:22 PM
"The Zenair CH701-AG aircraft will cost only $0.22 per acre when covering 150 acres per hour and flying 600 hour per year. Compare to the turbine-powered aircraft @ $1.13 per acre @ 300 acres/hour and 600 hours/year. Using the Zenair CH701-AG aircraft results in a savings of over 80% in operating costs!"
La prima vedere nu pare asa scump dar in spatele costurilor astora cred ca se ascund o multime de trick-suri nu-i asa Bigule? (a se vedea la ce suprafete se refera!)
Postat 07 June 2004 - 11:52 AM
asta este...
Big
Postat 09 June 2004 - 05:19 PM
Postat 09 June 2004 - 06:13 PM
Oricum castigi asa ca ce mai stai? Si daca ai cota parte din actiuni bagi o tura cu stropitul si la Intorsura Buzaului?
Aceasta postare a fost editata de LEXXRDM: 09 June 2004 - 06:17 PM
Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate. .
Postat 09 June 2004 - 06:18 PM
Sincer, deschideti i va ochi. Nu va fi si nu va reveni "aviatia utilitara" din cauza ca nu este economic si nicic ecologic si nici efficient pe suprafete mici europeene.
Ramane doar "aviatia privata" pentru omeni cu venit ridicat. Asta este realitate. Timpurile au trecut de aviatie subventionata.
Walter Born
Postat 09 June 2004 - 06:38 PM
ulm de patru persoane , apoi ceva de genul BN2 pt coletarie ultrarapida....
Dar...sunt doar vise.... ca bani are doar Becali ,care-i arunca in politica becalica,si-n in fotbal becalic.....
io am incredere ca cineva cu bani va descoperi mina asta de aur intr-un viitor nu prea indepartat!...la fel cum in america de n s-a creat tara tuturor posibilitatilor ,si-n balcani se poate... trebe un strop de putere!
Postat 09 June 2004 - 07:07 PM
oamenii cu ceva bani nici nu se gandesc la asa ceva.
doar poate ca cu banii abia nou castigatzi isi cumpara un nou maseratti si ajunge mai repede decat cu ulemeul...
si nici nu-l supara un nimbus ,o ceatza,etc 8)
Postat 10 June 2004 - 09:23 PM
Se mutara la Baneasa? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
Postat 11 June 2004 - 12:28 AM
Big.
Postat 11 June 2004 - 07:05 PM
Stima!