Primul proiect
Postat 27 July 2009 - 08:42 AM
Postat 27 July 2009 - 08:46 AM
gabby, la Jul 27 2009, 09:42 AM, a spus:
Multumesc, o sa continui diseara sa vad cum o rezolv cu carenarea in fata la varf...ma bate gandul sa iau un paralelipiped din ala din balsa si sa sculptez in el varful pe care il imbrac apoi in placaj de 1.5mm....ca sa nu iasa prea grea pe fata o sa scobesc cat mai mult si in interior varful dar mi-e teama ca nu o sa reusesc sa scot doua bucati (stanga - dreapta) la fel....a doua varianta ar fi sa lipesc longitudinal niste placaj de trei, jos si sus si sa-l smirgheluiesc curbat ca sa inchid varful....alte solutii?
Postat 27 July 2009 - 11:20 AM
Zue, la Jul 27 2009, 10:10 AM, a spus:
Pai cu balsa as vrea dar nu stiu ce solutie mai buna exista ca sa iasa ok si simetric (cat de cat :D ) fie cub din balsa sculptat, fie cu placaj de 3mm din balsa puse niste traverse longitudinale si sa le curbez ochiometric :).
Merge sa o umplu cu spuma din aia de termopane sau trebuie alt tip de spuma?
Postat 29 July 2009 - 03:52 PM
Postat 30 July 2009 - 09:12 AM
gabby, la Jul 29 2009, 04:52 PM, a spus:
Maine pun poze noi ca in seara asta termin de carenat fata (ce e mai greu)....am avut niste probleme cu varfurile, prima carena a iesit cam din topor dupa care am aplicat solutia cu o singura placa de balsa de 1,5mm si iese perfecta a doua carena...revin maine cu poze.
Pentru barcuta asta de 770mm merge motorul din link-ul de mai jos? Crezi ca s-ar potrivi si pentru barcuta de 1000 mm?
Nu vreau viteza foarte mare cu cea de 770 mm vreau doar sa ma obisnuiesc cu ea si apoi intru si in altele :huh:.
http://cgi.ebay.com/8XL-Brushless-2075KV-M...id=p3286.c0.m14
Postat 30 July 2009 - 10:30 AM
Postat 30 July 2009 - 10:39 AM
gabby, la Jul 30 2009, 11:30 AM, a spus:
ok, multumesc...legat de finisare... unde gasesc si eu sprit chit la spray ca o sa am nevoie de 4-5 tuburi (iau si pt. barcuta mare care va incepe in curand sa ia forme :D ) ?
ce vopsea sa iau? ma bate gandul la spray auto ca e mai simplu de aplicat iar cu pensula nu cred ca iese prea bine...eventual ma gandesc sa fac astfel:
Operatiuni:
strat de sprit chit aplicat direct pe balsa
slefurie sprit chit (cu apa si cauciuc de camera auto)
vopsire la mana (cu pensula pentru acoperire uniforma si intarirea culorii) - nu dau cu grund ca nu e cazul
vopsire cu spray pentru luciu
aplicare lac (aici nu gasesc un lac incolor submers ci doar pentru partile superioare liniei de plutire) - ce sa caut aici?
Aceasta postare a fost editata de DragosJ: 30 July 2009 - 10:40 AM
Postat 30 July 2009 - 10:56 AM
DragosJ, la Jul 30 2009, 10:12 AM, a spus:
Pentru barcuta asta de 770mm merge motorul din link-ul de mai jos? Crezi ca s-ar potrivi si pentru barcuta de 1000 mm?
Nu vreau viteza foarte mare cu cea de 770 mm vreau doar sa ma obisnuiesc cu ea si apoi intru si in altele :huh:.
http://cgi.ebay.com/8XL-Brushless-2075KV-M...id=p3286.c0.m14
Max load: 85 Amp, 1800 watt, recommend work with 90A or up ESC
One of the Best brushless Marine motor
for large size racing boat
IDEAL
Postat 30 July 2009 - 11:15 AM
petrix, la Jul 30 2009, 11:56 AM, a spus:
One of the Best brushless Marine motor
for large size racing boat
IDEAL
Multumesc, vroiam sa fiu sigur....am gasit si un ESC de 120A....sa vad cum obtin fondurile de la sotie :huh:.
Postat 30 July 2009 - 11:28 AM
DragosJ, la Jul 30 2009, 11:39 AM, a spus:
ce vopsea sa iau? ma bate gandul la spray auto ca e mai simplu de aplicat iar cu pensula nu cred ca iese prea bine...eventual ma gandesc sa fac astfel:
Operatiuni:
strat de sprit chit aplicat direct pe balsa
slefurie sprit chit (cu apa si cauciuc de camera auto)
vopsire la mana (cu pensula pentru acoperire uniforma si intarirea culorii) - nu dau cu grund ca nu e cazul
vopsire cu spray pentru luciu
aplicare lac (aici nu gasesc un lac incolor submers ci doar pentru partile superioare liniei de plutire) - ce sa caut aici?
dai nene cu grund si smirgheluiesti fiecare strat de grund pana i perfect neteda suprafata :D eu asa am facut si cam 4 straturi de vopsea spray la cutie si uite rezultatul
Postat 30 July 2009 - 11:35 AM
petrix, la Jul 30 2009, 12:28 PM, a spus:
dar grundul acopera imperfectiunile lemnului? ce tip de grund ai folosit? Se gaseste si culoare alb?
"vopsea spray la cutie" nu inteleg? :D
Postat 30 July 2009 - 11:48 AM
DragosJ, la Jul 30 2009, 12:35 PM, a spus:
"vopsea spray la cutie" nu inteleg? :huh:
Grund auto i de culoare gri... dupa ce dai 4 straturi bune ei la smirghel de 600 sa vezi cum dispar toate micile imperfectiuni:) dupa care mai dai un strat final de grund si dai cu smirghel de 1000
Dupa care te poti apuca de vopsit cand dai cu sprai ul sa faci miscari rapide de la o distanta de 20 cm de barca si straturi uniforme (daca nu faci miscari rapide se produc stropi de vopsea care is greu de inlaturat) eu am vopsit de 2 ori ca nu am fost multumit de primul rezultat.. se vede in poza
am simrgheluit pana la grund in zonele de care nu am fost multumit si am vopsit iar:)
Postat 30 July 2009 - 11:52 AM
DragosJ, la Jul 30 2009, 12:15 PM, a spus:
Motorul este ok dar consuma destul de mult...iti trebuie un esc de minim 150A cu racire cu apa, poti sa cumperi un esc de la himodel(cred ca asa se scrie) de 200A care costa aproximativ 100E.Trebuie sa-i faci racire cu apa si toata electronica data cu "spray anti-apa"
spor la lucru
Postat 30 July 2009 - 12:13 PM
petrix, la Jul 30 2009, 12:48 PM, a spus:
Dupa care te poti apuca de vopsit cand dai cu sprai ul sa faci miscari rapide de la o distanta de 20 cm de barca si straturi uniforme (daca nu faci miscari rapide se produc stropi de vopsea care is greu de inlaturat) eu am vopsit de 2 ori ca nu am fost multumit de primul rezultat.. se vede in poza
am simrgheluit pana la grund in zonele de care nu am fost multumit si am vopsit iar:)
Unde gasesc grund auto la spray? la Carrxxxxxour sau M....ro gasesc la raionul auto oare? Buna solutia oferita, nu m-am gandit...eu stiam de grund de lemn care e o apa chioara :huh: dar asta auto cred ca e mai gros si tine loc si de sprit chit.
Multumesc
Postat 30 July 2009 - 12:15 PM
Zue, la Jul 30 2009, 12:52 PM, a spus:
spor la lucru
Atunci ce-mi poti recomanda pt. barcuta de 770mm (atentie ca nu vreau viteze mari....daca prinde 30 la ora sunt perfect multumit)....vreau sa ma invat cu ea mai intai - e barcuta de sascrificiu ca sa-mi fac mana ca urmeaza cea de 1m si la aia ma bate gandul la un nitro ca am vazut ca motoarele au preturi destul de ok fata de un electric cu restul de componente necesare.
Motor + ESC + NiMH ca de LiPo nu am bani :huh:.
Multumesc
Postat 30 July 2009 - 12:17 PM
DragosJ, la Jul 30 2009, 01:13 PM, a spus:
Multumesc
la ateliere auto:) acolo gasesti si grundu si vopseaua i cam 15 lei un grund
ce culoare vrei sa i dai?
Postat 30 July 2009 - 12:24 PM
petrix, la Jul 30 2009, 01:17 PM, a spus:
ce culoare vrei sa i dai?
as vrea sa ii dau fondul alb (cat mai alb posibil) iar varfurile si la spate orange-ul cel mai apropiat de cel de la Ford ST sau Renault Sport (e un portocaliu aprins) :huh:.
am gasit o poza dar e foarte mica, oricum se observa culorile si modelul :D.
Imagini atasate
Postat 30 July 2009 - 12:30 PM
Iti sugerez sa nu o faci neagra.. nu arata prea bine pe apa si se vad toate micile imperfectiuni pe negru
Masinile care se vopsesc in negru au nevoie de o pregatire mai mare ca cele vopsite in alte culori.. negrul scoate in evidenta toate defectele
Aceasta postare a fost editata de petrix: 30 July 2009 - 12:34 PM
Postat 30 July 2009 - 12:33 PM
petrix, la Jul 30 2009, 01:30 PM, a spus:
frumoasa dar rosul si albul sunt comune pentru catamarane de viteza :D vreau ceva care sa arate diferit chiar daca la performante nu va fi :D....alb cu orange nu prea am vazut plus ca e mai usor de facut ca il vopsesc pe tot orange, dupa care aplic albul si evit gazarea.
Postat 30 July 2009 - 12:37 PM
DragosJ, la Jul 30 2009, 01:33 PM, a spus:
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif ala i yachtul r8 concept de la audi:)
o vopsesti cum vrei tu:) doar e barca ta.. sa incerci sa eviti galbenul pt ca i cel mai dificil pigment de aplicat
Postat 30 July 2009 - 12:44 PM
petrix, la Jul 30 2009, 01:37 PM, a spus:
o vopsesti cum vrei tu:) doar e barca ta.. sa incerci sa eviti galbenul pt ca i cel mai dificil pigment de aplicat
stiu ca galbenul e pretentios dar nici nu-mi place culoarea....negru poate doar sub linia de plutire...era o idee ca arata bine R8-ul ala....oare s-or gasi planuri pentru o macheta?
Cred ca-i intreb pe cei care l-au desenat poate ma pot ajuta :D.
Postat 30 July 2009 - 02:05 PM
La motor...
Un pack de nimh poate duce maxim 30A deci daca vrei sa incepi cu nimh e bine sa cumperi un motor care sa consume undeva aproape de valoarea asta.
Sigur ai nevoie sa mergi pe doua pack-uri in serie deci aprox 14 V. Motorul trebuie luat in asa fel incit sa te apropi de 40.000 ture in gol la 14V respectiv un KV intre 2500 si 3000.
seria 540 (36mm dia) ca sa poti pune o elice cu diametru intre 37 si 40.
KV mai mic daca intentionezi sa urci mai tirziu pina la 6s (22V) sau mai aproape de 3000 daca vrei sa mergi pe 4S.
Ca sa ai un consum decent astfel incit la acest KV sa nu urci la mai mult de 50/60 Amp continuu ai nevoie de un motor bun care sa aiba eficienta undeva aproape de 85/90%.
Adica ai nevoie de un motor care sa aiba magneti puternici - neodym. La chinezi nu prea gasesti asa ceva... iar pretul din link este mare gasesti cred si la jumate din pret..
La pretul ala mai bine cumperi un feigao care e probabil cel mai bun chinezesc de pe piata.
Cu magneti neodym printre cele mai ieftine sunt motoarele de la great planes - ammo tot pe bay gasesti citeceva.
Exemplu de ce foloseste Proboat pe rtr la fel cu folosire duala Lipo si Nimh este motor 36 dia lungime 54 cu neodym la 2300KV - 45 A continuu. elice de 40.
Regulatorul mai ales daca este made in china trebuie sa il iei cu amperaj cam la dublu respectiv in cazul de sus 90A. Proboat vine pe rtr cu unul de 55 dar eu am reusit sa ard unul...
Tot de pe net oameni au masurat un peack de 86 Amp pe motorul de mai sus. Asta cu elice de 40. Eu cu o elice de 42 pe acelasi motor am prajit niste lipo care tineau 100A..
Deci la lucrurilea astea e mai bine sa il iei mai mare chiar daca platesti in plus.
Marca mai face si ea diferenta deci e bine sa cauti pe google ceva referinte despre marca. Din proprie experienta nu recomand himodel desi sunt ieftine.. Cred ca am ars citeva pina acum..
Postat 30 July 2009 - 02:08 PM
1. balsa e slab ca si rezistenta mecanica, trebuie armat musai pentru a fi sigur ca nu crapa pe la incheieturi.
2. rasina si fibra inainte de vopsire, cu insistare pe locurile unde solicitarile mecanice sunt mai mari, teoretic pe toata coca ajunge un atrat de fibra+rasina, cu dublare sau triplare in zona motoarelor, carmei....
3. rasina fara fibra la interior, in spatiile unde nu mai ai acces dupa imbracarea cocii.
4. in locurile unde se amplaseaza motoare, accu...dublat la interior cu rasina+fibra
5. de lasa la uscat 72....si mai mult ore.
6. se ia la smirgheluit
7. se aplica un strat subtire de rasina fara fibra pentru repararea eventualelor defectiuni aparute la smirgheluire
8. se lasa la uscat apoi se incepe chituirea...samd, pana la vopsea.
Postat 30 July 2009 - 02:14 PM
DragosJ, la Jul 30 2009, 01:44 PM, a spus:
Cred ca-i intreb pe cei care l-au desenat poate ma pot ajuta :D.
o culoare care se preteaza si e bine observabila pe orice balta si vreme
http://www.youtube.c...h?v=2OGNU9z4-zw