Modelism - RHC Forum: Primul proiect - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4

Primul proiect

#91 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1762
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 17 August 2009 - 10:07 AM

n-ai stricat bateriile ca nu-ti da voie chargerul. totul e sa nu le descarci foarte jos, adica 0,9V-1V pe celula. cauta prin forum ca sunt destule explicatii.
If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

#92 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 160
  • Inregistrat: 21-July 09
  • Interests:Istorie, scrima, de curand navo.

Postat 17 August 2009 - 01:13 PM

m-am apucat ieri si am imbracat partial barcuta in fibra...iese frumos (acum e la uscat ce am dat pe ea), nu e foarte greu intr-adevar dar trebuie sa am mare atentie la locurile cu multe colturi pe suprafata mica si sa pun doar fasii nu bucata intreaga ca sa se lipeasca cum trebuie pe lemn. Cum am fibra de 49g/mp e cam subtire o sa mai vin cu inca un strat.
O sa mai comand ceva fibra ca se pare ca 1mp de fibra nu e suficienta :D.

Dupa ce o imbrac pe toata revin si cu poze.

RC1, am reusit sa-i dau stratul de fibra transparent...chiar mi-a iesit :D....multumesc pentru link-ul acela. M-ai ca nu as m-ai vopsi la ea ca arata asa de bine (lemn ud). :)
No man ever became wise by chance!
0

#93 Useril este offline   RC1 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 453
  • Inregistrat: 25-July 08

Postat 17 August 2009 - 06:54 PM

Vezi postareaDragosJ, la Aug 17 2009, 02:13 PM, a spus:

RC1, am reusit sa-i dau stratul de fibra transparent...chiar mi-a iesit :)....multumesc pentru link-ul acela. M-ai ca nu as m-ai vopsi la ea ca arata asa de bine (lemn ud). :)

arata bine cu fibra transparenta:)
e totusi mai potrivita cu alte modele ..cele care la 1/1 se fac din lemn..
Cu motoarele pt barca cea mare iarasi nu experimenta prea tare. Cel mai rau caz daca nu ai cum sa ii iei motoare ca lumea mergi pe brushed e posibil sa iesi un pic mai ieftin..
Ideal ai nevoie de doua kit-uri brushless care sa mearga pe la minim 3s fiecare si iarasi sa ajunga pe la 30.000 ture.
la drive-uri trebuie sa te gindesti si daca mergi pe cablu flexibil ai nevoie de unul cu rotatie pe stinga si unul pe dreapta.. la fel si elicii
Dar aici @oldman se price pe mai bine..
0

#94 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 18 August 2009 - 06:43 AM

o merge setul ala pentru Magin two de la BT? Nu dau nici un fel de specificatii ce ESC-uri trebuie si ce tip de motoare sunt....ma gandesc ca acel set vine cu axele si elicile care trebuie....
0

#95 Useril este offline   RC1 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 18 August 2009 - 08:50 AM

Vezi postareaDragosJ, la Aug 18 2009, 07:43 AM, a spus:

o merge setul ala pentru Magin two de la BT? Nu dau nici un fel de specificatii ce ESC-uri trebuie si ce tip de motoare sunt....ma gandesc ca acel set vine cu axele si elicile care trebuie....

Daca te uiti la cel de 136 ron bucata la care trebuie sa adaugi si doua regulatoare de 60A cred ca iesi mai bine cu brushless... iar la drive-uri parca era ceva la vinzare pe forum...
A si la cat-ul tau daca mergi acum 10 min cu bateriile de 3300mah cred ca poti sa incepi sa incerci elicii mai mari un 40 ar fi bun pt inceput.. Run time-ul optim ar trebui sa fie pe linga 5 min
0

#96 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 August 2009 - 10:51 AM

Vezi postareaDragosJ, la Aug 18 2009, 07:43 AM, a spus:

Cred ca pentru cat, nu poti folosi solutia de propulsie de la Two Magin. In primul rand datorita constructiei cocii nu poti pune ax rigid, oricat ai incerca nu poti pozitiona axul motorului pe aceeasi linie cu arborele, obligatoriu vei avea nevoie de cuplaj flexibil. Motoarele sunt Roxxy Brushless Inrunner 3656/06 suficinte ca si putere pentru a o duce destul de rapid.
La catamaran este o particularitate in constructia arborilor port elice, tot arborele si tubul sunt pozitionate in afara barcii, in interior nu ai tub aproape deloc, asta pentru doua elici.
Am testat destule variante pana am ajuns la solutia optima si fiabila. Si nu sunt cumparate, le-am bricolat personal, vad ca s-au comportat bine in orice fel de apa.

0

#97 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 18 August 2009 - 11:07 AM

Vezi postareaOldMann, la Aug 18 2009, 11:51 AM, a spus:

Cred ca pentru cat, nu poti folosi solutia de propulsie de la Two Magin. In primul rand datorita constructiei cocii nu poti pune ax rigid, oricat ai incerca nu poti pozitiona axul motorului pe aceeasi linie cu arborele, obligatoriu vei avea nevoie de cuplaj flexibil. Motoarele sunt Roxxy Brushless Inrunner 3656/06 suficinte ca si putere pentru a o duce destul de rapid.
La catamaran este o particularitate in constructia arborilor port elice, tot arborele si tubul sunt pozitionate in afara barcii, in interior nu ai tub aproape deloc, asta pentru doua elici.
Am testat destule variante pana am ajuns la solutia optima si fiabila. Si nu sunt cumparate, le-am bricolat personal, vad ca s-au comportat bine in orice fel de apa.

Atunci o varianta cu un singur motor si ax flexibil am? Barca e din balsa, deci nu foarte grea (nu cred ca va avea mai mult de 1,5Kg fara hardware).?
0

#98 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 August 2009 - 11:40 AM

la 1m cat are barca s-ar putea ca punand un motor sa nu ai satisfactia scontata, vei folosi o elice de 55-60 sau mai mare, depinde, si nu vad cu ce motor o invarti si cu ce consum de energie, apoi restu, ax flexibil....

0

#99 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 18 August 2009 - 02:50 PM

Nu ar merge sa pun doua motoare outboard? :rolleyes:.....ma gandesc la Kyosho Dolphin II sau ceva Graupner.
0

#100 Useril este offline   RC1 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 18 August 2009 - 03:31 PM

Vezi postareaDragosJ, la Aug 18 2009, 12:07 PM, a spus:

Atunci o varianta cu un singur motor si ax flexibil am? Barca e din balsa, deci nu foarte grea (nu cred ca va avea mai mult de 1,5Kg fara hardware).?

Un set-up similar cu cel spre ce ma indreptam eu pt catul de 32'
Motor dia 45 feigao sau KB 45 variantele mai ieftine Neu etc cele scumpe..
KV intre 1000 si 1500
8s 5000 mah
regulator HV peste 120A
elice pe linga 45 dia

Numai lipo din lista asta face mai mult de 250 usd si chair in varianta cu doua motoare tot trebuie sa sari de 6s..

Sau un motor gen zenoah vezi proboat acolo ai si viteza la care te poti astepta..
0

#101 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 18 August 2009 - 03:54 PM

Vezi postareaRC1, la Aug 18 2009, 04:31 PM, a spus:

Un set-up similar cu cel spre ce ma indreptam eu pt catul de 32'
Motor dia 45 feigao sau KB 45 variantele mai ieftine Neu etc cele scumpe..
KV intre 1000 si 1500
8s 5000 mah
regulator HV peste 120A
elice pe linga 45 dia

Numai lipo din lista asta face mai mult de 250 usd si chair in varianta cu doua motoare tot trebuie sa sari de 6s..

Sau un motor gen zenoah vezi proboat acolo ai si viteza la care te poti astepta..

Mda...coca aia de 41" + tot hardware-ul si motor Zenoah de la Johny ma duc la 850$ fara transport si fara radio si asa mai bine as lua proboat-ul de 55" RTR la 1200$.
Dar motoare outboard nu merg la catamaran? Am vazut de la Graupner si ei spun ca se preteaza la catamarane de viteza de pana la 900 mm lungime si ma gandeam ca unul din ala ar merge pe cat.

Aceasta postare a fost editata de DragosJ: 18 August 2009 - 03:55 PM

0

#102 Useril este offline   iony 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2347
  • Inregistrat: 06-April 07

Postat 18 August 2009 - 03:57 PM

:D
nu m,a intelege gresit dar tu chiar vrei sati de dea mura in gura asa
nu crezi ca pana la urma se vor plictisi forumistiii de atatea intrebari :rolleyes:
0

#103 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 August 2009 - 04:18 PM

poti incerca varianta asta, ca tot esti nehotarat, poate cine stie...

http://www.youtube.c...6R4e5hEqn4&NR=1

sau asta

http://www.youtube.com/watch?v=AISl2NpWG4A...feature=related

Aceasta postare a fost editata de OldMann: 18 August 2009 - 04:24 PM

0

#104 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 18 August 2009 - 04:21 PM

Vezi postareaiony, la Aug 18 2009, 04:57 PM, a spus:

:D
nu m,a intelege gresit dar tu chiar vrei sati de dea mura in gura asa
nu crezi ca pana la urma se vor plictisi forumistiii de atatea intrebari :rolleyes:

Am venit pe acest forum pentru ca e singurul de acest gen pe care l-am gasit si am rasfoit in el inainte sa deschid acest topic foarte multe zile si nu ma intereseaza navomodelismul pentru concursuri sau bani (cum am vazut prin alte topicuri pe aici) ci doar ca hobby....stiu ca e un hobby costisitor, dar incerc sa-l fac cat mai putin costisitor
Sunt incepator si drept urmare nu stiu mai nimic (nimeni nu s-a nascut invatat si toti am "furat" de undeva informatia) despre navo din cauza asta intreb pentru ca informatii detaliate in RO nu gasesti iar ce e in afara nu prea se potriveste cu ce e la noi in sensul ca acolo ai de unde alege si te informa corect dar la noi nu prea....daca gasesc o informatie intreb ca sa nu iau ceva gresit cu care sa nu am ce face, caut variante cat mai economice, exemplu comanda data la Johny pe care am reusit cu ajutorul vostru sa o indrept.
Credeam ca la coltul incepatorului se accepta multe intrebari pentru ca nimeni nu s-a nascut invatat si de aceea se numeste asa forumul unde postez...
Daca m-ai intreba ceva din domeniul meu de activitate ti-as raspunde fara sa ma gandesc ca ai prea multe intrebari sau ca-ti dau mura in gura informatia....dar o sa-ti urmez sfatul si o sa ma refer de acum inainte strict la constructie si voi incerca sa ma informez de pe site-uri din afara pe partea de hardware dar daca o sa pot ajuta cu o informatie pe cineva de pe acest forum o voi face.

Oricum, multumesc tuturor pentru suportul acordat pana acum.
0

#105 Useril este offline   iony 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 August 2009 - 04:41 PM

problema este nu ca intrebi una alta despre barci ci ca esti incepator si tu vrei sa faci deja barci cu ax flexibil cu centrarea cg catamarane cu 2mot si alte dastea incearca sa o iei cu inceputul si m-a mai deranjat inca un lucru in """"
intrebi de una ti se raspunde iar apoi sari la alta daia am zis mai mult
hotarastete si tu la ce vrei sa faci
si intreaba, daca vrei satiii cont de sfaturi ti daca nu faci cum crezi tu , dar rezumate la a face ceva concret cu raspunsurile care le astepti
tu stii ce faci , icerci sa inveti ceeace eu si ceilalti de pe forum am invatat in cativa ani si dupa multe ore de citit si cautat si dupa multe ore de construit stricat si ars diferite parti aler barcilor nu ai cum sa faci asa ceva
daca chiar vrei sa ai o barca de fun si cu care sa te dai la 100km /h ia ceva de 1000euro si gata asta este
si apropo ai mare grija cu acelcatamarandin balsa daca il faci prea greu o sa ai probleme cu cg si daca il faci prea usor o sa ai probleme cu rezistenta lui
ai grija
hai toate bune :rolleyes:
0

#106 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 18 August 2009 - 07:57 PM

Vezi postareaiony, la Aug 18 2009, 05:41 PM, a spus:

problema este nu ca intrebi una alta despre barci ci ca esti incepator si tu vrei sa faci deja barci cu ax flexibil cu centrarea cg catamarane cu 2mot si alte dastea incearca sa o iei cu inceputul si m-a mai deranjat inca un lucru in """"
intrebi de una ti se raspunde iar apoi sari la alta daia am zis mai mult
hotarastete si tu la ce vrei sa faci
si intreaba, daca vrei satiii cont de sfaturi ti daca nu faci cum crezi tu , dar rezumate la a face ceva concret cu raspunsurile care le astepti
tu stii ce faci , icerci sa inveti ceeace eu si ceilalti de pe forum am invatat in cativa ani si dupa multe ore de citit si cautat si dupa multe ore de construit stricat si ars diferite parti aler barcilor nu ai cum sa faci asa ceva
daca chiar vrei sa ai o barca de fun si cu care sa te dai la 100km /h ia ceva de 1000euro si gata asta este
si apropo ai mare grija cu acelcatamarandin balsa daca il faci prea greu o sa ai probleme cu cg si daca il faci prea usor o sa ai probleme cu rezistenta lui
ai grija
hai toate bune :rolleyes:

...ba iony, cu laxative ai incercat?!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#107 Useril este offline   iony 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 August 2009 - 08:04 PM

Vezi postareaipsihi, la Aug 18 2009, 08:57 PM, a spus:

...ba iony, cu laxative ai incercat?!!!

nop :rolleyes:
dar daca ai musai
0

#108 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 18 August 2009 - 09:12 PM

iaca si doua poze cu cat-ul de la RC1 si monstrul la care mai am de facut capacul si sa-l imbrac in fibra.
Acolo unde pare patat (ud) am aplicat fibra de 49g/mp ca sa vad cum iese.
La capac nu ar fi mai bina sa folosesc o placa de plexiglas sau ceva mai flexibil si mai putin casant ( 1 - 1,5 mm grosime) in loc sa-l fac din balsa? nu vreau sa-i fac cabina, parca imi place mai mult asa fusiform.
La interior mai plachez cu balsa (un fel de podea dubla) pe care o sa vin cu fibra de 120g/mp si peste care voi lipi o placa de carbon ca sa sustina tensiunile de la motor. Exista o solutie cu greutate mai mica dar cu aceeasi rezistenta?
Ce se foloseste la izolat axul care iese pe sub barca? Merge o solutie gen poxipol?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0150.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0149.JPG

0

#109 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 18 August 2009 - 09:37 PM

Vezi postareaDragosJ, la Aug 18 2009, 10:12 PM, a spus:

iaca si doua poze cu cat-ul de la RC1 si monstrul la care mai am de facut capacul si sa-l imbrac in fibra.

La interior mai plachez cu balsa (un fel de podea dubla) pe care o sa vin cu fibra de 120g/mp si peste care voi lipi o placa de carbon ca sa sustina tensiunile de la motor. Exista o solutie cu greutate mai mica dar cu aceeasi rezistenta?
Ce se foloseste la izolat axul care iese pe sub barca? Merge o solutie gen poxipol?

...baga si fier-beton, creste rezistenta!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#110 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 18 August 2009 - 09:58 PM

Vezi postareaipsihi, la Aug 18 2009, 10:37 PM, a spus:

...baga si fier-beton, creste rezistenta!!!

daca o faceam din beton bagam fii sigur ca mi-a mai ramas ceva de la casa :rolleyes: dar fiind un lemn foarte moale ma gandeam ca toate tensiunile sa fie preluate de fibra de carbon, care nu cred ca e foarte grea sau ar mai fi solutia sa plachez cu placaj de traforaj de 4mm doar in zona unde iese axul?
0

#111 Useril este offline   RC1 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 19 August 2009 - 09:52 AM

Vezi postareaDragosJ, la Aug 18 2009, 10:58 PM, a spus:

daca o faceam din beton bagam fii sigur ca mi-a mai ramas ceva de la casa http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif dar fiind un lemn foarte moale ma gandeam ca toate tensiunile sa fie preluate de fibra de carbon, care nu cred ca e foarte grea sau ar mai fi solutia sa plachez cu placaj de traforaj de 4mm doar in zona unde iese axul?

Pe interior poti pune fibra in zona in care pui motor ca sa intaresti.
Cred ca se poate sa lasi un singur strat de fibra si sa vezi daca tine.
Se poate si poxipol
Daca vrei sa mearga cam la fel ca si cat mic acum poti incerca single drive cu un motor similar cu cel pe care il ai dar cu lipo.

Si e totusi coltul incepatorilor :)
0

#112 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 August 2009 - 10:55 AM

Vezi postareaDragosJ, la Aug 18 2009, 10:12 PM, a spus:

daca tot folosesti rasina si fibra sa o "imbraci", iesirea axului prin coca il lipesti tot cu rasina.
nervurile longitudinale, cele doua subtiri, se pot indeparta dupa ce pui fibra pe exterior, astfel la interior obti "podeaua" dreapta si mult mai usor de impanzit cu fibra si rasina, fara a mai dubla cu altceva.
mai greu va fi cu cele doua laterale, acolo daca nu tai din coste nu prea vad cum armezi pe interior.

balsa trebuie impregnat foarte bine chiar si in zonele inchise, din prora si pupa, astfel orice infiltrare de umezeala nu va face ca lemnul sa absoarba si sa-si modifice dimensiunile. se poate impregna cu orice lac rezistent la apa.

Aceasta postare a fost editata de OldMann: 19 August 2009 - 10:56 AM

0

#113 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 19 August 2009 - 11:57 AM

Vezi postareaOldMann, la Aug 19 2009, 11:55 AM, a spus:

daca tot folosesti rasina si fibra sa o "imbraci", iesirea axului prin coca il lipesti tot cu rasina.
nervurile longitudinale, cele doua subtiri, se pot indeparta dupa ce pui fibra pe exterior, astfel la interior obti "podeaua" dreapta si mult mai usor de impanzit cu fibra si rasina, fara a mai dubla cu altceva.
mai greu va fi cu cele doua laterale, acolo daca nu tai din coste nu prea vad cum armezi pe interior.

balsa trebuie impregnat foarte bine chiar si in zonele inchise, din prora si pupa, astfel orice infiltrare de umezeala nu va face ca lemnul sa absoarba si sa-si modifice dimensiunile. se poate impregna cu orice lac rezistent la apa.

Multumesc pentru sfaturi....as putea folosi rasina de la fibra ca sa impregnez in locurile unde nu pot ajunge si cu fibra? Mai am ceva sandolin pentru barci, merge si ala?
0

#114 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 20 August 2009 - 08:18 AM

M-am hotarat sa iau si baterii LiPo si am gasit o oferta buna.
Bateriile sunt real 30C cu burst la 60C, 2S1P la 7.4V si 5000mAh la ~ 3 mil. doua pack-uri.

O sa incerc cu barca mare sa vad cum se misca pe hardware-ul pe care il am acum (Feigao 10XL si restul) sa vad cum o misca. Sper ca saptamana asta sa o termin si saptamana viitoare sa-i dau primul botez :D.
0

#115 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 August 2009 - 08:55 AM

Vezi postareaDragosJ, la Aug 20 2009, 09:18 AM, a spus:

M-am hotarat sa iau si baterii LiPo si am gasit o oferta buna.
Bateriile sunt real 30C cu burst la 60C, 2S1P la 7.4V si 5000mAh la ~ 3 mil. doua pack-uri.

noi sau second-hand?

0

#116 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 20 August 2009 - 09:09 AM

Vezi postareaOldMann, la Aug 20 2009, 09:55 AM, a spus:

noi sau second-hand?

noi, fara conectori la plus si minus dar mufat la cablu de balance.

http://cgi.ebay.com/2-x-Flyermate-7-4v-500...p3286.m20.l1116

99$ cu free shipping.
se pot trimite si cu curier rapid dar costa cam 37$ si mi se pare cam scump.

M-am uitat pe diverse siteuri si sunt ok bateriile, nu cele mai tari dar isi fac treaba. Mi-a confirmat ca sunt real 30c.

Aceasta postare a fost editata de DragosJ: 20 August 2009 - 09:11 AM

0

#117 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 August 2009 - 06:43 AM

Am inchis-o complet cu fibra si i-am facut prima proba in cada sa vad cum sta.
Am pus si o cupa din marmura care cantareste cam 3kg si sta in apa cam 2cm deci e ok.
Acum intrebare, carma luata de la Johny merge la acest cat de 1m lungime sau e prea mica?

Daca e prea mica, ce-mi recomandati?
Capacul e ok daca il fac din platic subtire?

Multumesc
0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu