Modelism - RHC Forum: Primul proiect - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Primul proiect

#61 Useril este offline   RC1 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 453
  • Inregistrat: 25-July 08

Postat 04 August 2009 - 11:48 PM

Vezi postareaDragosJ, la Aug 4 2009, 06:17 PM, a spus:

e cam scump proboat-ul....1200 USD + transport si taxe cred ca sare de 1500 USD....Navicraftul Unlimited e pe la 2,000 RON iar Outrage nu cred ca sare de 2300 - 2400 RON aici...
sa inteleg ca pentru a rula asa ceva trebuie sa ameste ulei de motor in doi timpi cu benzina fara plumb? merge benzina euro 5?
cele pe benzina au timpi de functionare mai mari decat cele electrice la o singura incarcare?

Motoare in doi timpi gasesti pe la motociclete si mai ales scutere. Merg cu benzina normala la care se adauga un ulei special. Si sunt foarte misto pt ca sunt puternice la 50 cmc pot ajunge pe la 12 cai poate chiar mai mult. Favorite pina acum citiva ani pt competitii, interzise de curind pt ca polueaza..
Nu am auzit prea multe de navicraft dar probabil ca diferenta intre zenoah si motorul de pe navicraft e similara cu diferenta intre un scuter chinezesc din hypermarket si o Aprilia sa zicem http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
La proboat mai primesti si o statie buna JR... statie pe care tot o sa o cumperi mai tirziu nu JR neaparat dar similara
Deci diferenta in bani e justificata.
Daca cauti chinezari mai cauta pe site la johnny cred ca gasesti acolo componente ca sa scoti o barca mai buna ca outrage si la un pret mai mic probabil. Parca avea o coca frumoasa de cat si care era destul de mare. Iar copii dupa zenoah tot pe acolo..
0

#62 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 160
  • Inregistrat: 21-July 09
  • Interests:Istorie, scrima, de curand navo.

Postat 05 August 2009 - 09:30 AM

Vezi postareaRC1, la Aug 5 2009, 12:48 AM, a spus:

Motoare in doi timpi gasesti pe la motociclete si mai ales scutere. Merg cu benzina normala la care se adauga un ulei special. Si sunt foarte misto pt ca sunt puternice la 50 cmc pot ajunge pe la 12 cai poate chiar mai mult. Favorite pina acum citiva ani pt competitii, interzise de curind pt ca polueaza..
Nu am auzit prea multe de navicraft dar probabil ca diferenta intre zenoah si motorul de pe navicraft e similara cu diferenta intre un scuter chinezesc din hypermarket si o Aprilia sa zicem http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
La proboat mai primesti si o statie buna JR... statie pe care tot o sa o cumperi mai tirziu nu JR neaparat dar similara
Deci diferenta in bani e justificata.
Daca cauti chinezari mai cauta pe site la johnny cred ca gasesti acolo componente ca sa scoti o barca mai buna ca outrage si la un pret mai mic probabil. Parca avea o coca frumoasa de cat si care era destul de mare. Iar copii dupa zenoah tot pe acolo..

cred ca o sa iau aceasta coca...ce ziceti? Merge cu Feigao 10XL? Pe asta l-am comandat....poate asa ies ceva mai ieftin dar ma indoiesc....daca adaug bateriile si ESC-ul deja sar de 2000 RON.
Cam la ce viteza sa ma astept de la aceasta coca + Feigao 10XL pe NiMH?

http://cgi.ebay.com/41-fibre-glass-catamar...34.c0.m14.l1262

Aceasta postare a fost editata de DragosJ: 05 August 2009 - 09:37 AM

No man ever became wise by chance!
0

#63 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2009 - 01:01 PM

Mi-au venit componentele:

Feigao 10XL, 2 x Dyna-Fun 3300 NiMH 6 Cell Pack, servo-ul, racirea pt. motor, cateva suruburi ca sa prind carma. :) Am vazut ca a ajuns azi in tara si coletul de la Johny deci pe maine cred ca il am.
Pe langa astea mai am de luat: ESC, incarcator pt. acumulatori, telecomanda cu receiver, si coca....
Coca de mai sus se preteaza la XL-ul asta? Mi-a confirmat faptul ca aceasta coca este facuta de aceeasi firma care face si Navicraft Unlimited si este identica cu aia :).

Intrebare, daca comanda coca, de unde stiu unde trebuie sa dau gaura pt. axul port elice si cum imi dau seama unde montez carma? Gasesc in RO o coca bine facuta?

Aceasta postare a fost editata de DragosJ: 05 August 2009 - 01:02 PM

0

#64 Useril este offline   RC1 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 August 2009 - 01:42 PM

Vezi postareaDragosJ, la Aug 5 2009, 10:30 AM, a spus:

Cam la ce viteza sa ma astept de la aceasta coca + Feigao 10XL pe NiMH?

probabil aproape de 40 km/h

E un inceput bun oricum. Electronica o mai poti schimba mai tirziu. Daca vrei totusi sa ramai la electrice as recomanda coca mai mica. Cea de '31 si tot pt coca asta ai si hardware comandat.

Suruburi pt cirma vin in kit
0

#65 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2009 - 02:21 PM

Vezi postareaRC1, la Aug 5 2009, 02:42 PM, a spus:

probabil aproape de 40 km/h

E un inceput bun oricum. Electronica o mai poti schimba mai tirziu. Daca vrei totusi sa ramai la electrice as recomanda coca mai mica. Cea de '31 si tot pt coca asta ai si hardware comandat.

Suruburi pt cirma vin in kit

Imi place cum arata asta de 41" si ma gandesc ca ulterior pot pune un motor mai puternic...cred ca 40/h sunt suficienti pentru un incepator....l-am intrebat pe Johny cat ma costa coca + Zenoah 260 si mi-a dat 850 USD + transport de am dat pe spate....originalul, e adevarat ca nu cu motor Zenoah iese in ro la ~ 740$ TVA inclus....l-am intrebat pe electric + ESC 120A (fara motor, baterii si radiocomanda cat imi ia)...astept sa vad si daca imi da un pret bun m-as baga....pe la cat ar fi un pret corect ?

0

#66 Useril este offline   RC1 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 August 2009 - 02:31 PM

Motor mai puternic decit feigao te cam rupe. Ai de ales intre Neu si marcile europene. Neu e varianta mai ieftina adica peste 200 usd. In plus ai de adaugat lipo etc..
Eu am mers pe KB45 dar nu e o solutie foaret buna.
Pe coca de 32 ai sanse cu bani mai putini sa scoti cev a din ea.
Pt inceput vezi ca e ARTR cu motor si regulator mic la 220 usd. Tot pe linga 40/50Km/h. Eventual poti folosi kitul brushless cu care vine pe coca deja facuta..
0

#67 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2009 - 02:51 PM

Vezi postareaRC1, la Aug 5 2009, 03:31 PM, a spus:

Motor mai puternic decit feigao te cam rupe. Ai de ales intre Neu si marcile europene. Neu e varianta mai ieftina adica peste 200 usd. In plus ai de adaugat lipo etc..
Eu am mers pe KB45 dar nu e o solutie foaret buna.
Pe coca de 32 ai sanse cu bani mai putini sa scoti cev a din ea.
Pt inceput vezi ca e ARTR cu motor si regulator mic la 220 usd. Tot pe linga 40/50Km/h. Eventual poti folosi kitul brushless cu care vine pe coca deja facuta..

Cred ca o sa merg pana la urma pe asta (e de32"):

http://cgi.ebay.com/32-fibreglass-catamara...34.c0.m14.l1262

Sa vad cat imi cere pe tot mai putin motor, baterii si radiocomanda.
Si el mi-a spus ca e un "demanding task for electric nor 120A ESC" asa ca daca doi spun la fel ma conformez :).

Multumesc de sfaturi. O sa mai revin cu diverse...
0

#68 Useril este offline   gabby 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 344
  • Inregistrat: 05-August 07

Postat 05 August 2009 - 10:09 PM

a avut iony unu dinala identic..mergea super :) generoasa nevasta ai :))
0

#69 Useril este offline   iony 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2347
  • Inregistrat: 06-April 07

Postat 05 August 2009 - 10:12 PM

Vezi postareagabby, la Aug 5 2009, 11:09 PM, a spus:

a avut iony unu dinala identic..mergea super :) generoasa nevasta ai :))

inca il mai am
:)
0

#70 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2235
  • Inregistrat: 31-July 07
  • Interests:vintage

Postat 05 August 2009 - 10:14 PM

Vezi postareaDragosJ, la Aug 5 2009, 02:01 PM, a spus:

Intrebare, daca comanda coca, de unde stiu unde trebuie sa dau gaura pt. axul port elice si cum imi dau seama unde montez carma? Gasesc in RO o coca bine facuta?

aici http://www.rennboote.net/html/modules/newb...696&forum=4 gasesti cum sa montezi axul, carma si ce iti mai trebuie, pentru un catamaran de 800 mm (32'), cu un singur motor.
Laser frate!
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
0

#71 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 06 August 2009 - 06:56 AM

legat de radiocomanda m-am gandit la ceva de la BT.... Futaba Attack T-2ER 40 MHz iar ca incarcator m-am gandit tot la unul de la BT care stie si de LiPo ca nu se stie niciodata COMPACT DUO-POWER 6S-EQ CHARGER.
In locul acestui charger ca mi se pare cam scumput, gasesc ceva similar la bani mai putini?

Aceasta postare a fost editata de DragosJ: 06 August 2009 - 07:02 AM

0

#72 Useril este offline   iony 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2347
  • Inregistrat: 06-April 07

Postat 06 August 2009 - 07:11 AM

Vezi postareaDragosJ, la Aug 6 2009, 07:56 AM, a spus:

legat de radiocomanda m-am gandit la ceva de la BT.... Futaba Attack T-2ER 40 MHz iar ca incarcator m-am gandit tot la unul de la BT care stie si de LiPo ca nu se stie niciodata COMPACT DUO-POWER 6S-EQ CHARGER.
In locul acestui charger ca mi se pare cam scumput, gasesc ceva similar la bani mai putini?

parerea mea este ca o sa ai viteza ceva
si o sa ai nevoie de o tele cat mai buna asa ca mai bine ia ceva in 2,4 ca sa nu o dai ca mine in maluri si in borduri :)
0

#73 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 06 August 2009 - 08:22 AM

Vezi postareaiony, la Aug 5 2009, 11:12 PM, a spus:

inca il mai am
:)

merge sa schimb motorul cu ce am eu? Feigao 10XL? ma bate gandul sa vb. cu Johny si sa-i spun sa puna un ESC de 120A si fara motor, poate iese si mai ieftin kitt-ul.
Performante mai bune cu Feigao 10XL decat ce pune el?

Vezi postareaiony, la Aug 6 2009, 08:11 AM, a spus:

parerea mea este ca o sa ai viteza ceva
si o sa ai nevoie de o tele cat mai buna asa ca mai bine ia ceva in 2,4 ca sa nu o dai ca mine in maluri si in borduri :D

ce recomanzi in 2.4 dar ceva pana in 250 - 300 RON si care sa aiba si receiver si un servo macar? Am uitat sa precizez ca daca nu e noua dar functioneaza ok merge si asa :D.

Aceasta postare a fost editata de DragosJ: 06 August 2009 - 08:33 AM

0

#74 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2009 - 08:16 PM

Vezi postareaDragosJ, la Jul 31 2009, 11:50 PM, a spus:

M-am hotarat la Feigao 540-12L sau Feigao 540-10XL ce ziceti?
In prima faza o sa merg cu un ESC Brushless NAVY ESC 60A si camasa de racire cu apa L ca XL nu se fabrica iar ca alimentare o sa merg pe doua pack-uri NiMH in total 14.4V + servo DS090M Digital High-Torque performance BB.
Am gasit la mcsport... la 200, respectiv 250 RON motoarele.

Am inteles ca cine a castigat la viteza la ultimul concurs de navo folosea tot un Feigao.

folosea Feigao, pt ca n-a avut altceva mai bun.
uite aici 3 filmulete. barcile mono 2 merg cu 3s, iar gozilla (mono 1) cu 2s.

http://www.youtube.com/user/Karlheinzhopf#...l/2/NWQllTfEd_c

la gozilla motorul e viper 2220/8 http://www.hopf-mode...ik.de/index.php
aici ai constructia barcii: http://www.rennboote.net/html/modules/newb...#forumpost16559

Aceasta postare a fost editata de fulgerica: 06 August 2009 - 08:29 PM

Laser frate!
0

#75 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 06 August 2009 - 09:12 PM

Vezi postareafulgerica, la Aug 6 2009, 09:16 PM, a spus:

folosea Feigao, pt ca n-a avut altceva mai bun.
uite aici 3 filmulete. barcile mono 2 merg cu 3s, iar gozilla (mono 1) cu 2s.

http://www.youtube.com/user/Karlheinzhopf#...l/2/NWQllTfEd_c

la gozilla motorul e viper 2220/8 http://www.hopf-mode...ik.de/index.php
aici ai constructia barcii: http://www.rennboote.net/html/modules/newb...#forumpost16559

Multumesc, intr-adevar sunt interesante motoarele dar pretul e pe masura... :) la banii pe un motor din ala imi iau si motorul si ESC-ul pt. 10XL :).
0

#76 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2009 - 10:35 PM

Vezi postareaDragosJ, la Aug 6 2009, 10:12 PM, a spus:

Multumesc, intr-adevar sunt interesante motoarele dar pretul e pe masura... :) la banii pe un motor din ala imi iau si motorul si ESC-ul pt. 10XL :).

pai tocmai, motorul acela nu era scump. e adevarat, nici foarte ieftin. ai oricum grija la esc. daca am contabila fiecare cate am ars...
Laser frate!
0

#77 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 07 August 2009 - 09:16 AM

Vezi postareafulgerica, la Aug 6 2009, 11:35 PM, a spus:

pai tocmai, motorul acela nu era scump. e adevarat, nici foarte ieftin. ai oricum grija la esc. daca am contabila fiecare cate am ars...

sper sa ard cat mai putine :)
0

#78 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 August 2009 - 06:23 PM

Am luat pana la urma un RTR de la RC1....multumesc....oricum, ce am inceput nu le las asa chiar si statice daca devin tot le voi termina :D.

Multumesc pentru suport, revin cu poze imediat ce va fi 100% functional RTR-ul (astept ESC-ul).
0

#79 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 13 August 2009 - 09:19 AM

Am si eu barcuta gata, aseara am facut prima iesire, timida pt. ca nu ma pricep foarte bine si am preferat sa nu ma dau mare :).....ce pot sa spun....RC1 ai dreptate...NiMH cam slabute...nu am prins mai mult de 30 la ora cu ea dar, am observat si o mare greseala pe care am facut-o la incarcarea bateriilor....in loc sa le incarc la 3300mAh le-am incarcat la doar 700mAh pt. ca asa era setat incarcatorul :D.....le-am pus la descarcat si incarcat ca sa fiu sigur ca se formateaza cat de cat si voi reveni cu noi impresii....

Spre ghinionul meu a prins si ceva bradis pe elice si cred ca si de acolo a fost o problema....revin :).
0

#80 Useril este offline   RC1 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 August 2009 - 09:49 AM

Vezi postareaDragosJ, la Aug 13 2009, 10:19 AM, a spus:

RC1 ai dreptate...NiMH cam slabute....

Daca erau incarcate asa putin probabil ca abia se misca..
In primul minut ar trebui sa fie destul de aproape de viteza de la test :)
Din ce am masurat eu pe un cat mai vechi diferenta intre lipo si nimh ar trebui sa fie de aprox 5/10 kmh deci tot ar trebui sa faca ceva valuri. Daca nu se apropie insemna ca trebuie sa mai schimbi elicea acum ai un 37 cu pas de 1.6 poti incerca cu un 37/38 cu pas normal. Atentie la conectori :)
0

#81 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 13 August 2009 - 03:38 PM

Vezi postareaRC1, la Aug 13 2009, 10:49 AM, a spus:

Daca erau incarcate asa putin probabil ca abia se misca..
In primul minut ar trebui sa fie destul de aproape de viteza de la test :lol:
Din ce am masurat eu pe un cat mai vechi diferenta intre lipo si nimh ar trebui sa fie de aprox 5/10 kmh deci tot ar trebui sa faca ceva valuri. Daca nu se apropie insemna ca trebuie sa mai schimbi elicea acum ai un 37 cu pas de 1.6 poti incerca cu un 37/38 cu pas normal. Atentie la conectori :lol:

daca dadeam gaz la maxim, pt. 3 secunde se ridica frumos de bot dar imi facea impresie ca elicea cavita....iar apoi se misca de parca era barcuta de plantat (daca aveam cuve mai ca puteam sa nadesc cu ea :) )
Diseara o sa vad cum se misca cu bateriile incarcate corect si daca tot la fel face, ma gandeam sa las putin mai jos (in apa) elicea...CG-ul l-am pus pe semn :).

Am vazut ca la ESC spune sa-l pun pe no protection daca e pe NiMH dar nu m-am prins cum sa fac asta si ma gandesc ca nu cumva si din cauza asta sa nu se fi miscat asa.

Aceasta postare a fost editata de DragosJ: 13 August 2009 - 03:40 PM

0

#82 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1762
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 14 August 2009 - 08:05 AM

....in loc sa le incarc la 3300mAh le-am incarcat la doar 700mAh pt. ca asa era setat incarcatorul :D.....le-am pus la descarcat si incarcat ca sa fiu sigur ca se formateaza cat de cat si voi reveni cu noi impresii....

O incarcare lenta e mai corecta decat una fortata...chiar daca chargerul eara setat pe 700mA bateriile au ajuns la capacittea nominala, numai ca timpul a fost mai lung si temperatura pacului e mai mica, ceea ce duce la protejarea acumulatorilor.
Incarcarea corecta o stabileste softul din charger prin delta peak-ul specific fiecarui tip de acuu.
Daca o sa-i dai 3300mA cat e capacitatea maxima a accu, timpul de incarcare va fi mai scurt si implicit accu se vor incalzi excesiv la incarcare, asta daca nu ai charger cu detectia temperaturii, ceea ce duce la obosirea lor prematura, sau poti ajunge chiar la .... B)

Aceasta postare a fost editata de OldMann: 14 August 2009 - 08:05 AM

If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

#83 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2009 - 08:13 AM

Am si eu barcuta gata, ....

pana la urma....de unde ai plecat si unde ai ajuns....

0

#84 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 August 2009 - 01:22 PM

Vezi postareaOldMann, la Aug 14 2009, 09:05 AM, a spus:

O incarcare lenta e mai corecta decat una fortata...chiar daca chargerul eara setat pe 700mA bateriile au ajuns la capacittea nominala, numai ca timpul a fost mai lung si temperatura pacului e mai mica, ceea ce duce la protejarea acumulatorilor.
Incarcarea corecta o stabileste softul din charger prin delta peak-ul specific fiecarui tip de acuu.
Daca o sa-i dai 3300mA cat e capacitatea maxima a accu, timpul de incarcare va fi mai scurt si implicit accu se vor incalzi excesiv la incarcare, asta daca nu ai charger cu detectia temperaturii, ceea ce duce la obosirea lor prematura, sau poti ajunge chiar la .... :)

Problema e ca la 700mAh s-a incalzit groaznic pack-ul iar la 3300 abia daca era caldut...oricum le-am pus pe ambele la descarcat-incarcat din charger ca sa le formatez...sper ca azi-maine sa revin cu detalii noi.
0

#85 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 August 2009 - 01:23 PM

Vezi postareaOldMann, la Aug 14 2009, 09:13 AM, a spus:

pana la urma....de unde ai plecat si unde ai ajuns....

pai tocmai am ascultat sfaturile primite si la barcutele de balsa le-am cumparat niste hainute de fibra de sticla + rasina :)....in weekend sper sa ma apuc de intins fibra.
Am luat fibra de 49g si o sa o dau intr-un singur strat pentru ca peste ea o sa dau si cu chit de cutit deci o sa fie destul de solida structura.
0

#86 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2009 - 04:23 PM

Vezi postareaDragosJ, la Aug 14 2009, 02:22 PM, a spus:

Problema e ca la 700mAh s-a incalzit groaznic pack-ul iar la 3300 abia daca era caldut...

foarte interesant :)

0

#87 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 August 2009 - 08:47 AM

Vezi postareaOldMann, la Aug 14 2009, 05:23 PM, a spus:

foarte interesant http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/blink.gif

Da, si acum m-am prins de ce. Am bagat chargerul in priza si porneste cu setarile default ceea ce inseamna pentru el o baterie de 700mAh minim si nu ca putere de incarcare, ceea ce inseamna ca el mi-a incarcat acumulatorii de 3300 cosiderand ca sunt de 700mAh.
L-am setat corect pe 3300 si a incarcat corect, adica o baterie a bagat in ea cam 3200 si la alta cam 3100 ( e charger cu detectia terminarii incarcarii cica).
Oricum ieri m-am dat de doua ori cu ea, prima oara a intrat ceva apa, nu multa, pe la ax dar am incalzit ceva mai tare termocontractibilul - stie RC1 <_<, iar a doua oara a fost ok totul.
Cred ca a mers cu maxim 40 la ora in conditiile in care era vant si ceva valurete. Bateriile au tinut cam 10 min. deci clar urmatorul pas e LiPo sau LiFe dar sa mai strang ceva cash :wub:.

Multumitor pentru prima barcuta zic eu :wub:.

P.S. Sper ca azi sa incep sa imbrac in fibra barcuta de balsa (cea de 1m) si incerc sa revin si cu ceva poze zilele urmatoare.
0

#88 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 August 2009 - 08:58 AM

nu stiu ce fel de charger ai, dar de obicei la toate care le-am vazut se setaza curentul de incarcare si eventual numarul de celule daca nu stie singur si nicidecum capacitatea nominala a acumulatorului.

0

#89 Useril este offline   fulgerica 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 August 2009 - 10:25 AM

Vezi postareaOldMann, la Aug 16 2009, 09:58 AM, a spus:

nu stiu ce fel de charger ai, dar de obicei la toate care le-am vazut se setaza curentul de incarcare si eventual numarul de celule daca nu stie singur si nicidecum capacitatea nominala a acumulatorului.

o fi cu timer?! dar intr-un fel contrazice " e charger cu detectia terminarii incarcarii cica". mai ales ca zice ca "o baterie a bagat in ea cam 3200 si la alta cam 3100" - inseamna ca are afisaj si arata cat a incarcat. prima oara n-a aratat? e o nebuloasa, oricum.
@DragosJ, ce model de incarcator ai? Pana la urma ai lua-o cu motor si esc stock, sau ai folosit feigao + esc de 60?
Laser frate!
0

#90 Useril este offline   DragosJ 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 17 August 2009 - 06:58 AM

Vezi postareafulgerica, la Aug 16 2009, 11:25 AM, a spus:

o fi cu timer?! dar intr-un fel contrazice " e charger cu detectia terminarii incarcarii cica". mai ales ca zice ca "o baterie a bagat in ea cam 3200 si la alta cam 3100" - inseamna ca are afisaj si arata cat a incarcat. prima oara n-a aratat? e o nebuloasa, oricum.
@DragosJ, ce model de incarcator ai? Pana la urma ai lua-o cu motor si esc stock, sau ai folosit feigao + esc de 60?

Am luat incarcatorul de la BT COMPACT DUO-POWER 6S-EQ CHARGER si are intr-adevar un lcd are si mod automat si posibilitatea sa aleg tipul bateriei, capacitatea si nr. de celule. prima oara l-am pornit stoc si era pe 700mAh iar apoi am ales eu din el NiMh, 3300, 6 cell, asa cum scrie pe baterii.Fiind setat de pe700mAh a bagat in ele pana la 700mAh.
OldMan, zici ca e mai bine sa incarc bateriile la 1A? Acum el le incarca la 3.3A si le descarca la 1A.
A bagat mai putin de 3300 pentru ca bateriile mai aveau ceva curent in ele...sau am busit bateriile dar nu cred.
Am mers pe Feigao 10XL cu ESC de 90A si elice Octura (de la RC1).
0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu