incep prin a va spune ca sunt extrem proaspat in modelism si ca ma aflu la primul meu proiect, un navomodel pentru plantat. ca orice incepator, m-am lovit de o dilema pe care nu vreau sa o lamuresc facand experimente ce se pot dovedi ulterior paguboase, ci mai degraba sa cer ajutorul vostru. vreau sa stiti ca nu ma pricep la electrica / electronica, si tocmai asta genereaza nelamurirea mea. Sper sa nu radeti de mine ca vin cu asa intrebari...
Iata datele problemei:
- coca achizitionata de pe piata libera
- motor electric cu perii despre care nu stiu mai nimic...afara de faptul ca plaja de alimentare cuprinde si 6V...nu stiu sigur voltajul minim si nici cel maxim; se aseamana cu PRO 480 (dar nu este negru) sau cu Venti 600 HS si Venti 660;
- regulator no-name pentru motoare cu perii 110 A / 40 A, 6-12V
Problema in sine: deoarece cred ca trebuia sa incep constructia prin gasirea unei pozitii bune pentru acumulator, si nu cum am facut eu, adica am inceput cu motor, ax, carma, servo carma, am constatat ca in clipa de fata nu am un loc buna in coca pentru asezarea unui singur acumulator, deoarece acesta ar dezechilibra barca; din aceasta cauza am mai luat un acumulator, putand astfel sa-i pozitionez in laterale.
astfel, acum am pentru barca 2 acumulatori Pb-acid, 6V/12 A. daca nu ma insel, va trebui sa-i leg in paralel pentru a pastra tensiunea de alimentare de 6V ? pentru acest gen de legatura a acumulatorilor, amperajul este tot de 12 A sau de 24 A ? in cazul in care voi avea 6V/24 A , amperajul este cumva prea mare pentru consumatorii enumerati mai sus ?
Nu as vrea sa ma trezesc ca ard ceva din nestiinta, asa ca mai bine intreb.
Aceasta postare a fost editata de Cristi74: 04 August 2009 - 11:15 AM