Modelism - RHC Forum: Radiocomanda Hitec Eclipse 40MHz Spectra - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Radiocomanda Hitec Eclipse 40MHz Spectra ce parere aveti despre ea in comparatie cu ...

#1 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1509
  • Inregistrat: 06-September 08

Postat 01 August 2009 - 10:31 PM

Salutare!
Tocmai m-am despartit de fosta statie(o Futaba T6EXHP), si sunt in cautare de una noua. Dilema mare caci fondurile sunt limitate si nici nu ma prea pricep. Am gasit la.. pasarea renascuta, aceasta Radiocomanda Hitec Eclipse 40MHz Spectra si as vrea sa aud si parerea altora despre ea. Eventual sa faca o paralela intre aceasta si Radiocomanda Hitec Optic 6 Sport-40 MHz, cu receptor HFD-08RO de pe acelasi site.
Eu as vrea sa o pot folosi si cu receptoarele pe care le am deja, adica cu Futaba R 136F, in 40 MHz, FM, 6ch cu simpla conversie. Care din cele doua statii poate fi folosita cu receptorul asta, in paralel cu cel care vine odata cu statia?
0

#2 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 01 August 2009 - 11:16 PM

Eclipse este dintr-o liga mai avansata decat Optic. E mai flexibila.
La a doua intrebare nu stiu sa raspund.
0

#3 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 02 August 2009 - 09:42 AM

La a doua intrebare: nu merge bine nici daca respecti regula "pereche de cuarturi ale fabricantului receptorului". La Hitec mai este dezavantajul ca nu se gasesc usor (in Ro.) cuarturi de emisie in cazul ca ai fi luat emitator normal, dar cum tu il iei cu sinteza, adica cu modulul Spectra, nu ai problema asta.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 02 August 2009 - 09:47 AM

0

#4 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3630
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 02 August 2009 - 05:47 PM

Eu am un optic 6 de care sunt foarte multumit, eclips 7 am tinut in mana si nu am fost foarte incantat, arata ciudat cu ecranul ala pus deasupra, plus atatea swiciuri o face sa arate ca un arici.
Acuma comparatii:
Eclips 7 are 7 canale, canalul 7 fiind un swici, are 7 modele in memorie, potentiometrii de la ch 5 si 6 sunt puse sus intre swiciuri, ca sa le actionezi trebuie sa iei mana jos de pe manse.
Optic 6 are 6 ch proportionale, 8 modele in memorie, potentiometrii de la ch 5 si 6 sunt pe lateral nefiind nevoie sa iei mana jos de pe mansa, are swiciuri programabile si mie mi se pare mai simpatica decat eclipsul.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#5 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 August 2009 - 06:21 PM

Vezi postareanavigator, la Aug 2 2009, 10:42 AM, a spus:

La a doua intrebare: nu merge bine nici daca respecti regula "pereche de cuarturi ale fabricantului receptorului". La Hitec mai este dezavantajul ca nu se gasesc usor (in Ro.) cuarturi de emisie in cazul ca ai fi luat emitator normal, dar cum tu il iei cu sinteza, adica cu modulul Spectra, nu ai problema asta.

Sa inteleg ca Eclipse 7 spectra, nu poate lucra cu receptorul de la futaba?ambele sunt in 40MHz, statia nu are cuart, si o setez pe acelasi canal in care este cuartul receptorului (53).
Nu prea inteleg de ce?
In specificatiile statiei (pe site-ul pasarii) scrie asa: Shift programabil pozitiv sau negativ- in mod FM poate lucra cu orice receptor FM, indiferent de producator

Aceasta postare a fost editata de adyrex: 02 August 2009 - 06:27 PM

0

#6 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 August 2009 - 06:54 PM

De Airtronics RDS8000 2.4GHz FHSS stie cineva ceva? Cum este in comparatie cu eclipse 7 sau optic 6 de la Hitec?
0

#7 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 02 August 2009 - 10:26 PM

Citeaza

Sa inteleg ca Eclipse 7 spectra, nu poate lucra cu receptorul de la futaba?ambele sunt in 40MHz, statia nu are cuart, si o setez pe acelasi canal in care este cuartul receptorului (53).
Nu prea inteleg de ce?
In specificatiile statiei (pe site-ul pasarii) scrie asa: Shift programabil pozitiv sau negativ- in mod FM poate lucra cu orice receptor FM, indiferent de producator

Merge dar nu grozav. Adica pe o raza mica. Firmele sunt concurente si au avut grija ca sa nu poata fi amestecate componentele. Pe scurt: filtrele de frecventa intermediara sunt diferite. Daca vrei sa risti, esti liber. Multi vanzatori (cu magazin sau fara) spun orice ca sa-si vanda marfa.

0

#8 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 August 2009 - 11:04 PM

Vezi postareanavigator, la Aug 2 2009, 10:26 PM, a spus:

Merge dar nu grozav. Adica pe o raza mica. Firmele sunt concurente si au avut grija ca sa nu poata fi amestecate componentele. Pe scurt: filtrele de frecventa intermediara sunt diferite. Daca vrei sa risti, esti liber. Multi vanzatori (cu magazin sau fara) spun orice ca sa-si vanda marfa.

Eu cu opticul meu am zburat cu receptor w-fly si merge bine, la fel si futaba si graupner. Cu multiplex la 5-10 m nu mai raspunde la comenzi.

FPV is not a crime!

FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

0

#9 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 August 2009 - 06:07 AM

Am gasit asta : Airtronics RDS8000 2.4GHz FHSS. Stiti careva ceva despre ea?
0

#10 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 03 August 2009 - 06:16 AM

JR
0

#11 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 August 2009 - 06:33 AM

? adica
0

#12 Useril este offline   VasiM 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 24-July 08

Postat 03 August 2009 - 07:22 AM

Receptoarele Futaba functioneaza perfect cu emitatoarele Hitec. Spun din proprie experienta. Eu am Optic 6. Pui la fiecare cristalul lui original si nu ai batai de cap. Restul e teorie. Iar cristale originale gasesti in tara, atat la Hitec cat si la Futaba.
Alt avantaj la Hitec: avand modul RF detasabil, este foarte flexibil. Iar receptoarele Hitec cu dubla conversie sunt exceptional de bune si ieftine fata de Futaba sau alte sisteme.
0

#13 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 August 2009 - 04:11 PM

Eu nu am reusit sa fac sa meraga cu receptoare futaba mai mult de 10 m, chiar daca foloseam cristal original futaba.
Receptoarele hitec sunt de calitate foarte buna, mai ales cele dublaconversie, am 3 asemenea bucati si merg perfect cu statia cu modulul spectra.

FPV is not a crime!

FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

0

#14 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 03 August 2009 - 09:16 PM

Eu invers: emitator Futaba FM40 cu 2 receptoare Hitec FM40, in orice combinatie posibila de cuarturi originale Futaba si Hitec (corecte d.p.d.v. al canalului, al modulatiei si a schimbarii de frecventa la receptie), tot cam 10m sau ceva in plus obtineam. Mai mult, cand eram cu cuartul TX Hitec pe emitator Futaba, nu-mi mai mergeau nici receptoarele Webra cu sinteza chiar daca erau la un metru. Pur si simplu nu se prindeau si treceau mai departe de canalul respectiv. Asta m-a facut sa caut pe internet despre (in)compatibilitatea Futaba - Hitec si am gasit multe avertizari ca nu merg bine si sa nu se combine, chiar daca aparent si teoretic ar trebui sa mearga (shift, armonici & stuff). Uneori se mai si explica cauza: o mica diferenta intre filtrele de frecventa intermediara folosite de cele doua firme, combinate fireste cu o mica diferenta intre frecventele fundamentale ale cuarturilor, care desi sunt marcate cu aceeasi frecventa, totusi nu sunt identice. Scopul? Tocmai de a nu-i incuraja pe modelisti sa foloseasca emitatoare Futaba care sunt intr-o gama foarte larga, pentru gusturile si buzunarele tuturor, cu receptoare Hitec care sunt foarte bune dar (mult) mai ieftine decat cele Futaba (bineinteles cand sunt echivalente ca numar de canale, schimbari de frecventa, sensibilitate, alte functii suplimentare). Acest lucru m-a facut sa ma interesez pe internet cu ce alte receptoare merg fara probleme emitatoarele Futaba si m-am oprit la Webra. Si eu eram tentat sa nu cumpar receptoarele Futaba datorita preturilor lor mai ridicate.

Ca fapt divers, nici in Am40 nu am reusit sa combin aceste firme, desi am incercat in toate felurile (am 1 emitator Futaba pistol, 2 emitatoare Hitec Ranger II, 2 receptoare Futaba si 3 Rx Hitec. Plus cuarturile originale si rezerve tot originale. Dar daca unii spun ca se poate... probabil n-am avut eu noroc sau n-au probat ei in conditii reale, sau...

Aceasta postare a fost editata de navigator: 03 August 2009 - 09:22 PM

0

#15 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 August 2009 - 09:43 PM

Ce puteti spune de Airtronics RDS8000 2.4GHz FHSS ? La pret ar cam fi apropiat de Futaba T6EX in 2,4hz.
0

#16 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 03 August 2009 - 10:00 PM

E mult peste acea Futaba. Daca gasesti si receptoare usor (poate vei vrea sa ai mai mult de un receptor), ia-o.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 03 August 2009 - 10:01 PM

0

#17 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 August 2009 - 12:12 PM

Vis a vis de radiocomanda Hitec Eclipse 40MHz Spectra, scrie pe situl respectiv (pasarea renascuta), ca setul contine :
Emitator Eclipse cu toate elementele de comanda (switch-uri etc.)
Modul sinteza Hitec Spectra
Baterie emitator NiMH Hitec square - 1 buc
Intrebarea mea este urmatoarea: inteleg ca statia este cu sinteza in 40 MHz, si ca nu are nevoie de cuarturi, dar receptorul care este? E vorba de fapt de acel modul sinteza?Acesta este de fapt receptorul ce se monteaza pe model, ca nu prea inteleg termenii astia de ... module...?
Daca este acesta, atunci nici pe asta nu trebuie cuart, nu? Sunt intrebari stupide poate, dar mai bine intreb, ca .... sunt varza altfel.
0

#18 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 August 2009 - 06:16 PM

Modulul de frecventa se afla pe spatele statie, de unde cu ajutorul a 2 comutatoare setezi canalul pe care vrei sa zbori.
Statia de la pasarea de care vb. vine fara receptor, pe care trebuie sa il iei separat si mai ai nevoie de un quart de frecventa pentru el.
Tu practic ai statie cu sinteza, un acumulator de 600mAh 9,6v si un incarcator.
Vezi ca mai ieste o varianta cu modul clasic cu quart si cu receptor la acelasi pret dar nu stiu cand o sa o aiba pe stoc.
De ce nu alegi un optic 6?

Alte detalii daca vrei ma gasesti pe ID aiurelthecaveman@yahoo.com

FPV is not a crime!

FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

0

#19 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 10 August 2009 - 09:25 AM

Eu am Eclipse 7, si o folosesc cu vre-o 9 receptoare. De toate felurile (Futaba, Graupner, Hitec, Jeti, clone). Nu am probleme de compatibilitate ( se seteaza din soft), nici de raza, nici de nimic. Prefer comunicatia QPCM pentru ca-mi ofera aceleasi servicii de protectie ca 2.4.

Mie mi se pare o statie excelenta, mult mai buna decit costa.
0

#20 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 24 August 2009 - 10:12 PM

Ia-ti un Hitec Optic 6...dar nu cea sport ca e mai saraca ca si meniu si functii......eu am de vre-o 3 ani si nu am avut nici un fel de problema.....si m-am urcat cu un planor la numai putin de 942 m si mai mergea dar nu mai vedeam eu planorul.... :( :( :unsure: ....plus ca receptoarele Hitec sunt foarte acceptabile ca pret......

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 24 August 2009 - 10:13 PM

Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#21 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 24 August 2009 - 10:34 PM

...si la 942m il vedeai ?!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#22 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 August 2009 - 11:46 PM

Vezi postareaipsihi, la Aug 24 2009, 11:34 PM, a spus:

...si la 942m il vedeai ?!!!

DA....si il vedeau mai multi.....Planorul are 2,6m anv.....Discutia pe tema altitudinii

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 24 August 2009 - 11:46 PM

0

#23 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 August 2009 - 11:49 PM

Vezi postareazgr_44, la Aug 24 2009, 11:12 PM, a spus:

Ia-ti un Hitec Optic 6...dar nu cea sport ca e mai saraca ca si meniu si functii......eu am de vre-o 3 ani si nu am avut nici un fel de problema.....si m-am urcat cu un planor la numai putin de 942 m si mai mergea dar nu mai vedeam eu planorul.... :( :( :( ....plus ca receptoarele Hitec sunt foarte acceptabile ca pret......

P.S. ca editul s-a dus cu noua interfata......si un alt punct forte...NU SCRIE pe ea MADE IN CHINA.....pe Futaba cam asa scrie...
0

#24 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 August 2009 - 07:37 AM

Si eu am un Optic 6, nu scrie nimica pe ea dar pe placutele de circuit in interior scrie made in Malaesia, la fel cum scrie si pe Graupner/JR.
Pe Futaba scrie mare si ingrosat chaina.

FPV is not a crime!

FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

0

#25 Useril este offline   lefmir 

• Chupacabra
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 724
  • Inregistrat: 14-March 09

Postat 25 August 2009 - 12:32 PM

Vezi postareacasper20, la Aug 25 2009, 08:37 AM, a spus:

Si eu am un Optic 6, nu scrie nimica pe ea dar pe placutele de circuit in interior scrie made in Malaesia, la fel cum scrie si pe Graupner/JR.
Pe Futaba scrie mare si ingrosat chaina.

casper, da-mi voie sa te contrazic putin. La optic, canalul 5 e un switch pentru trenul de aterizare, deci nu e proportional. acele potentiometre din lateral sunt pentru canalul 6 ambele, flapsuri.
Ca detinator de Optic 6 ma declar foarte multumit de ea! recomand!
0

#26 Useril este offline   rares marco 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 234
  • Inregistrat: 28-July 09

Postat 25 August 2009 - 02:55 PM

si ieu am un optic 6 ii forte buna :rolleyes:
0

#27 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 August 2009 - 02:56 PM

Vezi ca ch. 5 printrun mixaj (nu imi vine in minte care acuma) poate fi folosit pe potentiometrul din dreapta.
De curand am intrat in posesia unui Graupner MX16s, 35mhz in sinteza (castigat la bistrita) dar nu renunt la optic, o fi MX 16 mai desteapta dar este mult mai practica Opticul 6 la comenzile secundare.

FPV is not a crime!

FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

0

#28 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 25-August 09
  • Interests:Aero, FPV

Postat 25 September 2009 - 09:34 AM

Salut ,

As dori sa stiu daca a folosit cineva graupner mx16s cu receptoare hitec. si daca da as dori sa stiu daca raza de actiune a scazut fata de folosirea unei statii hitec ( problema de compatibilitate ).
As dori sa stiu acest lucru pentru ca receptoarele hitec au un raport pret/calitate foarte bun.
receptoarele graupner in 35 mhz sunt cam greu de gasit in Romania ( noi cu garantie ). nici macar 16 scan sau smc 16 scan nu sunt de gasit.
am facut un test in canalul 63 cu mx16s si un ,,superreceptor'' e-sky model ek2-0420, 6 canale. am avut o raza de 150 m intre blocuri cu receptorul la 1 m de sol si emitatorul in casa.
daca nu sunt incompatibilitati intre graupner si hitec at am gasit o solutie ok.
0

#29 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 25 September 2009 - 09:54 AM

Merg foarte bine, se folosesc local cu succes de mai multi colegi.
Receptoarele cu dubla schimbare de 6 canale Electron 6 sau 8 canale HFD08 sunt mult peste R700, la pret mai mic.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 25 September 2009 - 09:56 AM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#30 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 25-August 09
  • Interests:Aero, FPV

Postat 25 September 2009 - 11:43 AM

multumesc renatoa!

as dori sa stiu daca are cineva informatii despre puterea RF a statiilor in 35 mhz. am urmarit specificatiile tehnice in care este dat consumul cu etaj rf activ si fara. la graupner de la mx 16 in sus( modele mai avansate ) nu mai apare decat consumul fara rf .
as dori sa stiu daca are cineva astfel de info indiferent de marca!
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu