Am conectat bateria(lipo) la egalizatorul incarcatorului(il are incorporat) iar in timp ce cuplam si mufa pentru incarcare o lipitura a unuia din cablurile de incarcare a cedat si a facut scurt la baterie.
Incarcatorul este inca functional dar o ia razna,si anume;
Vede toate cele 3 celule ale bateriei dar nu corect.
Sa spunem ca avem 2 celule cu tensiunea: 3,8-3,8 cea dea treia este vazuta complet aiurea(ex.) 4.07,de aici rezulta o incarcare ciudata si cu si fara egalizator cuplat.Mai da de multe ori o eroare(nu mai retin care) pt care am studiat manualul si acolo scrie ca este generala.Nu este ceva bine definit.
Lam desfacut si nu pare nimic parlit pe placa.Poate a cedat totusi ceva sau sa decalibrat,nu am idee,nu ma pricep.
Daca este cineva cu experienta care il poate repara va rog sa ma anuntati.Il trimit in tara si platesc tot ce este de platit.
Ca sa fiu mai explicit:
In momentul de fata cuplez bateria la incarcator fara egalizator si ii dau drumul la incarcare.Daca ii cuplez si mufa de egalizare da tot felul de erori.In timpul incarcarii imi accepta si egalizarea dar arata ceva de genul: 3.8-3.8-4.07 cu 4 baterii diferite.Toate bateriile le masor si sunt foarte ok.Din aceasta cauza nu le mai incarca la capacitate...aproape de final incepe sa tipe si sa afiseze high voltage!!!(o celula o ia cu mult in fata celorlalte).
Decuplez imediat si masor bateria separat si aflu ca ea este foarte ok dar nu complet incarcata,arata cam asa: 4.03-4.03-4.03.,de unde deduc ca problema este numai din incarcator(cu ajutorul aparatului de masura).
Daca va pricepeti va rog frumos sa imi dati de stire(ma repet) pt ca pur si simplu iubesc incarcatorul asta.
L.E.
Cirip,esti pe faza?...baga ceva idei ajutatoare.
Aceasta postare a fost editata de aantikk: 11 July 2009 - 10:36 PM