Modelism - RHC Forum: Raza Spektrum dx7+ar 6100 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Raza Spektrum dx7+ar 6100 Pierdere receptie

#1 Useril este offline   mihai3d 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 256
  • Inregistrat: 10-April 09

Postat 01 July 2009 - 11:15 PM

Am un Spektrum dx7 si receptor ar 6100 e normal sa pierd semnalul cam pe la 5-600 m?

Fisiere atasate

0

#2 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 01 July 2009 - 11:36 PM

Vezi postareamihai3d, la Jul 2 2009, 12:15 AM, a spus:

Am un Spektrum dx7 si receptor ar 6100 e normal sa pierd semnalul cam pe la 5-600 m?

In manual scrie:6CH parkflyer.......including small electric airplanes,mini and micro electric helicopters,deci e bine!!!!!!!
0

#3 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 01 July 2009 - 11:57 PM

e ok...oricum cat de departe vezi tu un model??? asta in cazu in care nu e fpv :o
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#4 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1567
  • Inregistrat: 08-March 06

Postat 02 July 2009 - 12:27 AM

Vezi postareaflorin100%, la Jul 2 2009, 12:57 AM, a spus:

e ok...oricum cat de departe vezi tu un model??? asta in cazu in care nu e fpv :o

testat pe depronele si cu altimetru la 456 metri modelul era un punct minuscul si modelul avea receptie .
acromaster la 526 metri cristi trecuse de platoul norilor si mergea"orbeste in sus .

ambele cu 6100.

colegul mihai 3d se pare ca vede exceptional sau are in dotare...binoclu.
West Hobby Team
Van kit conversie T-rex 250e in 700Nitro
0

#5 Useril este offline   mihai3d 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 02 July 2009 - 01:55 PM

Hai sa va explic cinstit care a fost chestia

1 . sunt incepator ( nu am mai mult de 7-8 zboruri)

2. pb e asa : ieri eram acolo pe la 6.30 si faceam zboruri am tinut contra vintului si ma descurcam binisor voiam sa fac o aterizare cit mai buna si am vazut ca sunt prea sus si am zis sa mai intorc odata si m a prins vintu din spate ( batea N_V cred ) si in citeva sec m am trezit cu el departe la vro 250 m si sus am incercat sa il redresez ( nu se mai vedea mai nimic) cred ca ma indepartam si cu vint in spate si intr um min am ajuns cu el linga antena din unitatea militara unde s a vazut clar ca am pierdut semnalul ( s a invirtit in cerc si a cazut jos)
Finalul a fost fericit Mi l au dat contra unui proces verbal da era posibil sa nu il mai recuperez - am avut noroc ziceau ca de asta mai au
Deci sa inteleg ca cu receptorul asta e ok raza ? - credeam ca 2,4 bat cel putin 1 km
0

#6 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 02 July 2009 - 02:04 PM

Poate n-o fi stat nici antena aia degeaba :)
Ca zici ca ai pierdut semnalul cam pe langa antena... o fi o coincidenta ?
0

#7 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2753
  • Inregistrat: 08-March 06
  • Interests:pussy

Postat 02 July 2009 - 02:48 PM

depinde si de statie ..din cate am citit pe rcgroups futaba t6ex cea in 2,4 are raza testata de 1,8km parca
0

#8 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 20-December 08

Postat 02 July 2009 - 02:53 PM

Vezi postareashogi, la Jul 2 2009, 03:48 PM, a spus:

depinde si de statie ..din cate am citit pe rcgroups futaba t6ex cea in 2,4 are raza testata de 1,8km parca

Nimic nu e batut in cuie , raza variaza in functie de model , conditii meteo , zgomot de fond . De-aia cand se zboara FPV la distanta RSSI-ul este foarte util.
HK500GT ,EZGlider twin ,Mini Tricopter
0

#9 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 02 July 2009 - 02:59 PM

raza de control la Spektrum, tine in primul rand de receptor. (vorbesc de produsele Spektrum, nu in general la tehnologia 2.4ghz la care se face catedata referire ca spektrum)
6100 nu este full range. este pentru parkflyere.
Este foarte normala raza de 500m.
Daca vrei mai mult, ia un receptor AR 6200 sau mai puternic.

Aceasta postare a fost editata de alexvid: 02 July 2009 - 03:01 PM

0

#10 Useril este offline   panseluta 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 23-April 09
  • Interests:AEROMODELISM ,AUTO-MOTO <br />

Postat 02 July 2009 - 03:02 PM

Salut,
nu te supara ca te intreb dar cu un receptor park fly ce raza crezi ca ai ?
Spektrum face mari diferente intre receptoarele de air si surface.
Consider ca distanta de 5-600m este deja prea mult pentru ceva ce are ca tinta zborul intr-un spatiu restrans.
Bine ca nu aveai o camera pe model....
ARUNCAREA CU PRIVIREA
0

#11 Useril este offline   mihai3d 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 02 July 2009 - 10:21 PM

Vezi postareapanseluta, la Jul 2 2009, 04:02 PM, a spus:

Salut,
nu te supara ca te intreb dar cu un receptor park fly ce raza crezi ca ai ?
Spektrum face mari diferente intre receptoarele de air si surface.
Consider ca distanta de 5-600m este deja prea mult pentru ceva ce are ca tinta zborul intr-un spatiu restrans.
Bine ca nu aveai o camera pe model....

Citisem pe forumuri ca au testat unii cu 2 receptoare ( ar 6100 si ar 7000) in masina si cica ar fi mers peste 1km in jur de 1,6 km in fine am inteles ( pe mine ma luase vintu batea tare eram departe si nu vedeam directia si in loc de apropiat m am tot dus )
0

#12 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 05 July 2009 - 07:38 PM

Vezi postareamihai3d, la Jul 2 2009, 11:21 PM, a spus:

Citisem pe forumuri ca au testat unii cu 2 receptoare ( ar 6100 si ar 7000) in masina

Sigur n-ai citit de 6200 si 7000? 6100 != 6200, nici cu popa nici cu rugaciuni :lol:
Ave
0

#13 Useril este offline   mihai3d 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 05 July 2009 - 09:41 PM

Curious to see what the ranges are on the Spektrum system, I devised an
experiment to find out. Not completely scientific, but representative.

I mounted a AR6100 (v1.2) and a AR7000 on a piece of plywood and taped it to a cardboard box (see photos). The main receiver antennas were oriented left-right and the AR7000 satellite receiver antenna was oriented vertically. This assembly went on top of my Jeep with the servo extension leads run in thru the sunroof. On the seat of the car were two batteries and two servos with arm on them that had tape flags identifying which went to which receiver.

This gave me two receivers to compare and placed them far enough above the top of the car to eliminate most, if not all, metal interference. And the servos were attached to the throttle port on the receivers, both of which were bound to the same model on the DX7. The arms of the servos were horizontal (full throttle) when receiving a signal and popped vertical when signal was lost (fail safe position).

With my wife keeping watch on the DX7 sitting on top of her car, I drove my car with the receivers up a street away from her parking spot. I had direct line of sight for almost three miles with the exception of a hill about two miles away from her. Her spot was about 100 feet above the street I was on. See photo.

Results:

With the DX7 antenna vertical and the main receiver antennas horizontal
and perpendicular to line of sight:

Solid contact with no dropouts on either receiver for 1.7 miles. At 1.7 miles
the AR6100 began to drop in and out, the AR7000 was solid. Going behind the hill at 1.9 miles both dropped out, as you would expect. At 2.2 miles the AR7000 began to drop in and out and became solid at 2.4 miles while the AR6000 was in and out. At 2.8 miles, the max distance available for line of sight, the AR 6000 was in and out and the AR7000 was solid.

Same setup as above only DX7 antenna bent horizontal:

Both receivers solid at 2.8 miles, dropping in and out behind the hill at 2.2
miles, and then solid from 1.7 miles back to the start line. This put both main
receiver antennas and the DX7 antenna in the same plane. Before they were
perpendicular to each other. Radio theory says both should be in the same plane (geometric plane, not air plane) for max range.

Putting the receivers so all three antennas were horizontal and pointing at the DX7 caused dropout at 1.7 miles. This is worst case for expected range. However, turning a circle within 1.5 miles of the DX7 caused no dropouts with the receivers in normal orientation.

Conclusions:

AR6100 range is almost as good as the AR7000 up to 2.8 miles. The satellite receiver of the AR7000 made it more solid due to signal diversity and dual antenna orientation, as expected. It was not as susceptible to cars passing as the AR6000 was, again thanks to the satellite receiver.

Bending the DX7 antenna into the same plane as the receiver antenna improves range. This is mitigated by the continuous maneuvering of our models, so I don't consider it a concern. Plus at ranges where you can see your model the connection is solid regardless of antenna orientation.

Final conclusion: I guess I've got way too much time on my hands.... [/i][/i][/i]

(Traducerea e usoara)

Cam asta am citit , acu cred ca gresala mea e ca ei au statia in varianta USA , a mea e din Austria luata, deci varianta Eu. O sa fac curind eiu un test sa vad clar ( am mai facut odata era cu ar 7000 si mi a dat cam 700 metri ) Am vazut pe net ca dc vrei sa o detunezi e ieftin o trimiti la Horizon in uk si ti o refac ei la puterea initiala (vro 20 lire)
0

#14 Useril este offline   dramida 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 05-November 08
  • Interests:filmari si fotografie aeriana, fpv

Postat 06 July 2009 - 11:10 AM

Vezi postareamihai3d, la Jul 2 2009, 12:15 AM, a spus:

Te-am filmat sambata cand alergai dupa EZ pe chitila :D Cred ca era mai aproape de 5-600 m, eu eram in spatele tau si il vedeam clar...sa fi fost 300-400

Aceasta postare a fost editata de dramida: 06 July 2009 - 11:11 AM

0

#15 Useril este offline   mihai3d 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 July 2009 - 11:57 AM

Vezi postareadramida, la Jul 6 2009, 12:10 PM, a spus:

Te-am filmat sambata cand alergai dupa EZ pe chitila :D Cred ca era mai aproape de 5-600 m, eu eram in spatele tau si il vedeam clar...sa fi fost 300-400

treaba s a intimplat luni si erau cu siguranta 600 metri pt ca mi a cazut in curtea unitatii linga antena aia mare dc te uiti pe google map vezi exact distanta
se vedea un punctulet avionul
am mai testat odata cu receptor ar 7000 ( da c u statia descarcata de la 700 metri printea semnal la nivelul solului)
0

#16 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 06 July 2009 - 02:52 PM

Citeaza

se vedea un punctulet avionul

Eu zic sa le duceti pana nu se mai vad deloc, si apoi sa incercati sa le aduceti inapoi :D
0

#17 Useril este offline   mihai3d 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 08 July 2009 - 08:13 PM

exista cumva un dispozitiv de monitorizare a receptiei a puterii semnalului ? - parca auzisem ceva de genu pe statii mai avansate
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu