Modelism - RHC Forum: Ajutor - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Ajutor Acumulator Li-Po

#1 Useril este offline   rba 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 720
  • Inregistrat: 04-August 06

Postat 07 June 2009 - 01:28 PM

Am un acumulator 3S1P - 2500mAh -20C RO-POWER de la Robbe si am incercat sa-l incarc cu incarcatorul meu, Power Peak compact 6S EQ de la acelas producator si-mi zice incarcatorul ca acumulatorul este prea descarcat.Se pare ce regulatorul de motor ce-l folosesc ,Dynam de 25A, lasa acumulatorul sa se descarce mai mult decat trebuie.Se mai poate salva acumulatorul?
0

#2 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 07 June 2009 - 05:42 PM

Oricum trebuie sa incerci.

Pune-l pe un incarcator Nixx in curent mic, pina celulele depasesc 3V fiecare. Dupa care incearca incarcare nirmala LiPo egalizata.
0

#3 Userul este online   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3630
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 07 June 2009 - 09:04 PM

Aceeasi faza am patit si eu, am pus la incarcat vreo 5 min pe 2S la curent mic de incarcare (500ma la un acc de 2500) si pe urma am trecut pe 3S si a mers fara problema.
De atuncea mai are cel putin 10 incarcari la activ si merge bine.
Morala: nu stoarceti acc. pina la ultima picatura.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#4 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 07 June 2009 - 09:41 PM

vezi si discutia:
http://www.rhc.ro/fo...showtopic=23024
0

#5 Useril este offline   rba 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 720
  • Inregistrat: 04-August 06

Postat 08 June 2009 - 09:31 PM

Multumesc pentru sfaturi.Am reusit sa incarc acumulatorul dupa ce am setat incarcatorl pe acumulatori NiMg pentru aproximativ 5 minute.si apoi a mers incarcat pe LIPO normal cu egalizator.Celelalte variante nu au mers la mine, incarcarea pe 2S si curent mic.Sa vad pe viitor daca mai are performantele initiale.Poate gasesc si modul in care esc-ul nu va mai stoarca acumulatorul peste limita.Salut si numai bine .
0

#6 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2022
  • Inregistrat: 06-September 06

Postat 11 June 2009 - 09:29 PM

.Poate gasesc si modul in care ESC-ul nu va mai stoarca acumulatorul peste limita.Salut si numai bine .
[/quote]

Buna..pai in fisa tehnica a ESC-ului,sau cardul de programare,trebuie sa ai si functia asta:Low Voltage Protection Mode(Cut-Off Mode)
Adica sint mai multe praguri de tensiune la care regulatorul sa poata fi programat sa intrerupa curentul de forta(adica la motoare)
Cam asa ar trebui sa fie fraza(care este doar cu titlu informativ fiind vorba de un ESC pe care il folosesc):For lithium batteries, the number of battery cells is calculated automatically. Low / medium / high cutoff voltage for each cell is: 2.6V/2.85V/3.1V. For example: For a 3 cell lithium pack, when medium cutoff voltage is set, the cut-off voltage will be: 2.85*3=8.55V.

When using balance discharge monitoring and protection function ,for lithium battery,low / medium / high cut off voltage for each cell is: 2.6V/2.85V/3.1V. When the voltage of any cell in battery pack is lower than the cut-off threshold, the protection function is activated.

Daca nu ai nici o fisa tehnica probabil ca ESC-ul este setat de fabrica sa taie tensiunea in jurul valorii de 3,0V(am avut regulatoare de acest gen),sau dupa ce regulatorul a taiat curentul,ai mai dat seturi de gaz care au golit pack-ul prea mult (eu am patit-o)

Cu respect
Dan
Toate aeromdelele sant iubite de Terra,diferenta o face viteza cu care se apropie...sau o face tipul ala cu statia?
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu